• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
3 653
6 490
113
Megmondtam, mar kezdodik is...

‘Mr Security’: Hamas war tarnishes Netanyahu’s image as Israel’s defender

Tough-talking leader blamed for intelligence failings before Palestinian group’s multipronged assault


But although Netanyahu oversaw numerous conflicts in the years since, he never sought to crush Hamas or the other militant groups in Gaza. Last weekend, those forces launched the worst-ever attack on his country’s territory — a devastating multipronged assault that has left Israelis reeling, tarnished Netanyahu’s security credentials and cast a deep shadow over his political future.

“Netanyahu always said [he wanted to be remembered] as the defender of Israel . . . Everything that’s happening now crushes this legacy,” said Mazal Mualem, author of a biography of Netanyahu and a senior political analyst at Al-Monitor.

“The most disturbing event for the Jewish people since the Holocaust took place in the south of Israel under his rightwing government.”


Hat, annak a legacynak annyi, azt hiszem.

By Thursday, recriminations were beginning, with Netanyahu’s office insisting he had not received advance warnings about the attack, after reports in the Israeli press claimed intelligence had been received the night before of unusual movements by Hamas within Gaza.

But critics say the Hamas attack was not just caused by short-term failings, but also by Netanyahu’s strategy of trying to contain the militants with a mixture of military deterrence and economic inducements. This approach assumed that limited economic help to Gaza’s citizens — subject to an Israeli-Egyptian blockade since Hamas seized the territory in 2007 — could help tame a group sworn to Israel’s destruction.

“Every few months or years there’s a round of fighting, you apply massive force, and after every round Hamas comes out of it damaged and deterred. At least that’s what [Netanyahu] and the generals sold us,” said Amos Harel, author of a book on the Israeli-Palestinian conflict. “They completely ignored Hamas’s force and military build-up, and its fundamentalist ideology didn’t change either.”

Military failures have often contributed to the downfall of Israeli leaders during the country’s 75-year history, from Golda Meir after Yom Kippur to Ehud Olmert.

Some observers think the magnitude of last weekend’s security failing will ultimately also force Israel’s longest-serving prime minister from office. One poll this week found that 94 per cent of Jewish Israelis see the government as responsible for the intelligence failures before the attacks, and that 56 per cent believe Netanyahu should resign once the war is over.

“This is the end . . . if Netanyahu doesn’t recognise it, the people of Israel will show him the door,” said Aviv Bushinsky, a Netanyahu adviser turned political analyst, although he cautioned that this would not happen before the war was over.

“Let’s say he achieves all the goals of the war: that Israel dismantles Hamas and [beats] Hizbollah. People will still remember this horrific day. This is something Netanyahu cannot run away from. It was on his watch, and the negligence was on his watch.”


A jobboldaliak szerint egy jo hadjarat megmenti, de masok ezt nem hiszik.

Some analysts said that, as well as projecting a sense of unity, the alliance — sealed shortly before Israel is expected to embark on a complicated and bloody ground operation in Gaza — would allow Netanyahu to share around the political cost of some of the painful military decisions that the campaign is likely to bring.

But others doubt the unity government will amount to more than a reprieve.

“It does not yet promise any broader unity beyond [the war],” said Natan Sachs at the Brookings Institution. “Logic would suggest he’s a new Golda Meir from 1973, an ex-prime minister walking. Of course, Netanyahu . . . may try to cling on to power for a while, but it can’t last.”
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 938
18 426
113

A bal oldali fotón lévő gyereknél AMD-65 van. Kíváncsi leszek, a hazai balliberális média mikor veszi észre, hogy a pelsztinoknál magyar gyártású fegyverek is vannak. Na, lesz ám akkor nagy hangerő. A 80-as években, de lehet utána is, szállítottunk nekik is, illetve ki tudja, az afgánoktól, az általunk nekik átadott 20.000 db fegyver egy része hol kötött ki.
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 452
113
Ez úgy írjátok, mintha ennek nem lett volna semmilyen előzménye. Persze genyó dolog civileket ölni, de nem most kezdődött ez az egész és az elmult évtizedekben a palesztin civilek elleni népirtásra adott válasz volt ez, amire persze nem volt semmilyen nemzetközi felháborodás mint általában az Izrael által elkövetett háborús bűnökre, népirtásra, háborúkra. Az IDF meg amiket csinál, semmivel nem jobb mint azok akik egy hete a zsidó civileket lemészárolták.
Mindig vissza lehet menni, hogy ki mit csinált, s ez akkor egyből "feljogosító tényező" a jövőbeli cselekedetekre. Ez így egy ördögi kör.
Magyarán, ha maga felgyújtja a házam, akkor én nem gyújthatom fel ezért az Önét is.
Ha és amennyiben, ezt a gondolatmenetet mégis elfogadjuk, akkor ez a láncolat, csak akkor ér véget, ha az egyik fél elpusztul, vagy cselekvőképtelenné válik.

Nincs mentesítő, enyhítő körülmény. Nem lehet, hogy azonos súlyú bűnök az egyiknél kisebbnek, a másiknál nagyobbak legyenek.
De ismétlem, ha mégis így vélekedünk, akkor sem lehet az ember álszent.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Az EU megháromszorozza a Gázának juttatott támogatást 25 milló euróról 75 millióra.

Na hasonlítsuk csak össze azokkal az összegekkel, amit az ukránoknak adott az EU. És hogy ebből most milyen formában, mit és hogyan visznek be az is egy érdekes kérdés.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 879
91 434
113
Nekünk európaiaknak mégis mitől jobb?
Attól, hogy ott harcol helyettünk még Izrael. Mert amikor Bizánc eltűnt, az egész keleti keresztény kultúra központja ( ma már full muzulmán Isztanbul ), utána jött tovább az offenziva Európára.

Ha most elesik Jeruzsálem, ugyanúgy nem áll meg az iszlám. Sőt igazából most ezzel párhuzamosan terjeszkedik, hála a nyugati idióta baloldali elitnek, akik saját rövid távú politikai céljaik érdekében (migráns szavazatokkal gyengítsék az európai ker.konzerv pártokat és saját maguk hatalmát betonozzák be) folyamatosan támogatják a bevándorlást. A szélsőbal igazából már keményen Izrael ellenes hisz a migransbázisuk és a fiatal kulrurmarxista egyetemeken ideológiailag agymosott támogatóbázisuk ezt kívánja.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Attól, hogy ott harcol helyettünk még Izrael. Mert amikor Bizánc eltűnt, az egész keleti keresztény kultúra központja ( ma már full muzulmán Isztanbul ), utána jött tovább az offenziva Európára.

Ha most elesik Jeruzsálem, ugyanúgy nem áll meg az iszlám. Sőt igazából most ezzel párhuzamosan terjeszkedik, hála a nyugati idióta baloldali elitnek, akik saját rövid távú politikai céljaik érdekében (migráns szavazatokkal gyengítsék az európai ker.konzerv pártokat és saját maguk hatalmát betonozzák be) folyamatosan támogatják a bevándorlást. A szélsőbal igazából már keményen Izrael ellenes hisz a migransbázisuk és a fiatal kulrurmarxista egyetemeken ideológiailag agymosott támogatóbázisuk ezt kívánja.
Izrael a saját önös érdekeiért harcol, semmi köze annak a harcnak hozzánk vagy hogy értünk lenne. Ha Európa védelméről van szó, akkor nem kellett volna szétbaszni Líbiát meg Irakot és behívni a sok sötétet. Ez így együtt két nagyságrenddel ért volna többet, mint amit Izrael a mi védelmünkbe valaha fel tudna mutatni.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 879
91 434
113
A szerencsétlen palesztinokat már fél èvszázada csak mint eszköz hasznâlják Izrael ellen kedves muzlim testvèreik.Nem kellenek a kutyának sem, csak a politika játszószerei.
Előtte sem volt önálló Palesztina. 500.000 bizonytalan identitású muzulmán tengődött egy élhetetlen sivatagban brit fennhatóság alatt. A törökök anno is fegyenctelepnek használták, mert bár régen élhető civilizáció volt ott, de muszlim beözönlés, ahogy Észak-Afrikát Palesztinát is élhetetlenné züllesztette.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 879
91 434
113
Izrael a saját önös érdekeiért harcol, semmi köze annak a harcnak hozzánk vagy hogy értünk lenne. Ha Európa védelméről van szó, akkor nem kellett volna szétbaszni Líbiát meg Irakot és behívni a sok sötétet. Ez így együtt két nagyságrenddel ért volna többet, mint amit Izrael a mi védelmünkbe valaha fel tudna mutatni.
Persze, hogy saját magáért harcol. De ez a harc most a mi érdekeinket is szolgálja. Az arab tavaszt nem Izrael, hanem a nyugati baloldali elit gerjesztette. Az, hogy egy magyar-zsido is, Soros, ezt pénzeli, nem jelenti, hogy Izrael vagy Magyarország érdekében. Sőt fordítva.Soros politikája pont a legnagyobb ellenfele a jelenlegi magyar és izraeli kormánynak.