• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113
Az igazság és a kompromisszum nem járnak jegyben.
Aki kompromisszumot köt, az lemond az igazsága legalább egy részéről. Aki viszont ki tart mellette a végletekig, az sanszos, hogy ugyanúgy lemondásokkal kell, hogy szembenézzen.

A tény az, hogy a Közel-Keleten a muszlimok nem tűrik meg Izraelt és a zsidókat. Volt, aki politikai békét kötött velük, de a vallás nagyobb úr ott és valójában az diktál.
Hogy Izraelnek igaza van-e, vagy sem, lényegtelen, mert sokkal több a muszlim arrafele.
Tehát Izrael köthet kompromisszumot, nyújthat békejobbot, senkit se érdekel.
De bele is állhat a dologba és védheti az igazát, a létezéshez való jogát, akkor is csak a harc és a fenyegetettség marad nekik.
Látható, hogy igazság ide, vagy oda, az idő nem nekik dolgozik.
Amit itt leírtál, az bennem is megfogalmazódott sokkal régebben, és nem a mostani palesztin-izraeli ellentét miatt. Mivel személyes érintettségem is van, én egy konkrétabb eseménysort hoznék példának.
Az apukám zsidó volt, és a magyarországi zsidó törvények és a fasizmus térhódítása miatt az 1930-as évek végén Herzl Tivadar törekvéseivel egyetértve megpróbált a mai Izrael területére kiszökni. Nem sikerült, a Balkánon elkapták és visszatoloncolták. És elgondolkodtam azon, és ma is úgy látom, hogy egy kialakult geopolitikai és földrajzi helyzetben öngyilkos vállalkozás megbontani egy új állam megalapításával a kialakult helyzetet. Mert ez bizonyos értelemben egy népvándorlási effektus, s ahogy egykor a népvándorlás is, dominóhatással megmozgatja a szomszédos népeket is. Ezt súlyosbítja egy népességgyarapodás, kulturális-civilizációs különbségek.
(Zárójelben a tévedések elkerülésére: én nem vagyok zsidó!)
A másik állításod is aláírom. Az itteni zsidó hitközség elnökének a fiai kivándoroltak Izraelbe. (Egyébként Ukrajnából települtek át Magyarországra, magyar anyanyelvű zsidók voltak, szerintem a felesége nem zsidó származású. Nekem Robert C. Castel is gyanús, hogy erős bekeveredés "gyümölcse" lehet, a fenotípusa egyáltalán nem vall zsidóra. De illetlenség lenne megkérdezni.) Mikor elmesélte a hitközség elnöke, nekem is az volt az ösztönös (zsigeri) reakcióm, hogy milyen élet lehet állandó fenyegetettségben élni. Tamási Áron szavai intenek erre: „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne”. Én nem tudnám otthonnak érezni azt a földet, ahol állandóan védekezni kell, tartani a terrortól, a külső támadástól. Szóval nem egyszerű Izrael helyzete, és a jövő, ahogy írtad, nem kecsegtet ragyogó kilátásokkal számukra.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 150
10 416
113
"Az amerikai haditengerészet Közel-Keleten tevékenykedő egyik hadihajója csütörtökön három, az irányába tartó rakétát fogott el Jemen partjai közelében - közölte két amerikai tisztviselő a CNN-nek."
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 150
10 416
113
Az Egyesült Államok azt tervezi, hogy Izraelnek adja az eredetileg Ukrajnának szánt több tízezer darab 155 milliméteres tüzérségi lőszert, írja izraeli forrásokra hivatkozva az Axios.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 150
10 416
113

Izraeli védelmi miniszter a katonáknak: Hamarosan belülről nézitek majd Gázát

Gondolom tök boldogok és alig várják.
Szép dolog ez a bosszú, de mielőtt az IDF berohan Gázába, talán nem ártana tisztázni néhány olyan korábbi kérdést, amelyre azóta is mindenki messziről kerüli a válaszokat, izraeli egységkormány ide vagy oda...
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 820
25 625
113

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
5 608
10 885
113
Kivancsi leszek azert erre a ground invasion haditervre, mennyivel lesz fejlettebb meg modernebb, mint a faek szinten egyszeru szlavok hadseregeinek remisztoen primitiv 'emberelet nem szamit' taktikaja... es itt meg alagutrendszerek stb lesz, ha lesz egy csepp esze az IDFnek, viszik a kamerakat, dronokrol veszik stb.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113

Az IDF beszámolt a Gázai övezet elleni csapásáról (VIDEO)​

A csapások során az izraeli hadsereg egy mecsetet támadott meg Dzsabalija környékén, ahol a hadsereg szerint a Hamász csoport fegyverei és személyzete volt.

A Hamász több mint száz műveleti célpontját is lecsapták, földalatti alagutak, fegyverraktárak és több tucat hadműveleti parancsnoki központ megsemmisítésével.

Emellett az izraeliek bejelentették a Hamász légicsoporthoz tartozó különítmény hatástalanítását – megpróbáltak lelőni egy izraeli gépet.
Источник: https://rusvesna.su/news/1697783547
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
5 608
10 885
113

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 717
25 936
113
OFF
Látszik hogy ezt az egyszerű kérdést, ami egyszerűen csak arra mutat rá, hogy az események láncolatában melyik ok volt előbb, egyesek tán nem kellően ismerve a magyar szólásokat, szófordulatokat, utalásokat mindjárt ezt a Dinó eredetig próbálják levezetni..

Pld ilyen a "Olyan mint a fából vaskarika" (nem létező, lehetetlenség) vagy " Olyan mint a szezon és fazon hasonlósága" - vagyis semmi nem egyezik meg
Ez alapján a "Mi volt előbb? A tyúk vagy a tojás?" szólásunk egyszerűen azt kérdezi hogy melyik esemény volt az előbb a sorban?

No ezt hamarabb is láthattam volna hogy lefordítsam ó-magyarra.. Úgyhogy elnézést a sok ez irányú magyarázó kommentért..
ON
Nem, valószínűleg ők is tudják ezt, csak az érdemi résszel nem tudnak mit kezdeni, így terelnek.
 
  • Tetszik
Reactions: Sunlight56

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113
Hírek az elmúlt egy órában

-A szaúdi koronaherceg: Meg kell teremteni a feltételeket a stabilitás visszatéréséhez, az igazságos megoldáshoz és egy palesztin állam létrehozásához az 1967-es határokon.
-Szaúd-arábiai külügyminiszter: Hangsúlyozzuk a gázai tűzszünet és a humanitárius segítségnyújtás fontosságát.
-Indonéz külügyminiszter: Az ASEAN-öböl csúcstalálkozó vezetői aggodalmukat fejezték ki a gázai erőszak eszkalációja miatt.
-Palesztin egészségügy: 13 halott, köztük 5 gyermek, miután az izraeli erők megrohanták a Nour Shams tábort Ciszjordániában.
-Izraeli hadsereg: Meghatározzák a humanitárius segélyek Gázába a rafahi átkelőn keresztül történő belépésének időpontját.
-Indonéz külügyminiszter: Az ASEAN-csoport és az Öböl-államok hangsúlyozták, hogy elítélik a Gáza elleni támadásokat.
-Indonéz külügyminiszter: Az ASEAN és az Öböl-menti vezetők támogatják a békés megoldást Palesztinában.
-Indonéz külügyminiszter: Az Öböl-államok és az ASEAN támogatja a kétállami megoldást Palesztinában.
-ENSZ: Az elsősegélyszállítmány várhatóan a következő két napon belül érkezik meg Gázába.
-Egyiptom hamarosan befejezi az útjavítást a rafahi határátkelő palesztin oldalán, hogy segélyekkel megrakott teherautók bejussanak Gázába. Rafah egyiptomi oldalán több mint 175 humanitárius segélyekkel megrakott teherautó átkelve várakozik arra, hogy átkeljen Gázába.