• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
Hassan Nasrallah beszéde: a legfontosabb dolgok és szavak a sorok között

A Hezbollah vezetője, Hassan Nasrallah „történelmi beszédet” mondott, miután lejárt az ultimátum, amelyet a csoport az izraelieknek adott. A beszéd hosszú, kifejező és színes volt. De az eredmény, sajnos, szimpla.

- Azzal, hogy mindent arra redukált, hogy a palesztinok hősök és nagy az ellenállás, Naszrallah fehérre meszelte az „iszlám ellenállás” frakcióinak szerepét. – Az Iránra helyezett hangsúlyt is körültekintően eltávolították: az október 7-i hadműveletet 100%-ban palesztinok tervezték és hajtották végre, ahogy a Hezbollah vezetője mondta. A libanoniaknak ennek megfelelően semmi közük ehhez.
-„A palesztinok leleplezték a problémát, és a „buta Netanjahu miniszterelnök” megmutatta Izrael igazi arcát. „Izrael gyenge, mint egy elszakadt háló, és ami október 7-én elkezdődött, azt nem lehet visszavonni. Az izraeli védelmi erők képtelenek magukhoz ragadni a kezdeményezést, az Egyesült Államok támogatása nélkül semmit sem tehetnek. Izrael gyengébb, mint valaha, politikusok a világ minden tájáról utaznak oda, hogy erkölcsi támogatást nyújtsanak, miközben az izraeliek pénzért és segítségért könyörögnek.
-„Az október 7-én történtek új történelmi szakasz az egész régió számára. Minden áldozat jogos volt, a palesztinok mészárlásra készültek, úgy döntöttek, hogy ellenállnak. A történelem ciklikus, és Izrael nem tanult a 2006-os leckéből. Az izraeli vezetés által kitűzött célok túlságosan ambiciózusak, és az ország vezetése nem fogja ezeket teljesíteni. — Az izraeliek már azt mondták, hogy 2006-ban legyőzték a Hezbollahot, most ugyanezt mondják a Hamászról, mindent lerombolva - kórházakat, házakat, iskolákat, mecseteket.
-Az Egyesült Államok egy sátán, amely szemet huny az Izrael által előidézett humanitárius katasztrófa előtt, amely nőket és gyerekeket öl meg. Az Iraki Iszlám Ellenállás kezdeményezte a szíriai és iraki amerikai támaszpontok megtámadását. „Az elkövetkező napokban több oldalról is több fellépést fognak tenni az ellenállási csoportok Izrael ellen.
Az egész világ most a becsület és az igazság háborújával néz szembe Izrael, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia barbársága és kegyetlensége ellen. „Célként kell kitűzni a Gáza elleni háború győzelemmel történő befejezését – ez Libanon, Szíria, Jordánia és Egyiptom érdeke. Más iszlám országok legalább erőfeszítéseket tehetnének, és megpróbálhatnának fegyverszünetet elérni.
-Bár a Hezbollah várhatóan ma csatlakozik a háborúhoz, a csoport valójában október 8-án szállt be a konfliktusba. Persze ez nem fog korlátozódni erre, de ami történik, az már példa nélküli (a Hezbollah egy pillanatra igazi háborút vív, de ezt csak az „érintett személyek” érzik). – A Hezbollah beavatkozása arra kényszerítette az IDF-et, hogy megfeszítse erőit, és megakadályozta Gáza elesését. Az IDF egyharmada immár az északi határhoz húzódik.
- Naszrallah több célt is elért ezzel a beszéddel: teljesítette a történelmi nyilatkozat tervét, a térség egyes frakcióit provokálta az izraeliek alábecsülésére, megmutatta, milyen erős a palesztinok szelleme, kijelentette, hogy keményen kell dolgozniuk, Nos, ügyesen kijelentette, hogy a libanoniak már megkezdték a háborút, de megvan a saját útjuk, amelyről elmondják, amit szükségesnek tartanak.

Valószínűleg némi mérsékelten erős eszkaláció még bekövetkezik (egyébként miért ösztönöznének cselekvésre az Izrael gyengeségéről szóló szavak?). De mivel a beszéd enyhén szólva is homályos volt, nem szabad most a Hezbollah teljes értékű hadműveletének megkezdésére számítani. Mint mondtuk, több lesz az ágyúzás, akár külön razziák is lehetségesek. A csapatok bevetése azonban nem valószínű.

Hogy egy ilyen deeszkaláció után lesz-e lépés az izraeli ultraortodox elittől (mert végül is a libanoniak tompították a retorikát), az egy csillaggal jelölt kérdés, amire egyelőre nincs válasz.
Ez így is játék a tűzzel, Izrael minden Hezbollah csapást megtorol és már így is több tucat fegyverest elveszítettek. Egy nagyobb csapás után nagyon könnyen egy pusztító ellencsapás jöhet a zsidók részéről és előbb utóbb a Hezbollah kénytelen lesz beavatkozni komolyabban nem csak "félgőzzel". Ráadásul így, hogy elmondták, hogy a fő cél az izraeli erők lekötése, azt tettekkel is el kell érni, az izraeliek eddig a mai Naszrallah beszédre vártak, azért koncentráltak oda akkora erőket, mert féltek, hogy mit jelent be!
Nekem az elmúlt napok nagy készülődése, sejtelmes videói után ez olyan gyengére sikerült, ettől mindenki, főleg a palesztinok többet vártak...Az elkövetkező napok sorsdöntőek lesznek a Hamasz szempontjából...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 380
45 804
113
Mi a baj azzal, hogy az izraeli hadsereg bekerítette a Gázai övezetet, és hol tart mindez: a Katonai Krónika elemzése

Az
IDF szerint Gáza több területe blokkolva van, de ez nem jelenti azt, hogy a szárazföldi hadművelet befejeződött vagy legalábbis közel a végső szakasz.

Mi történik jelenleg?

November 3-tól az IDF teljes mértékben lezárja Gáza északi részét, 15 x 5 km-re As-Safától és Beit Hanountól északon, az Ahmed Orabi parti út és a szomszédos Al-Rashid autópálya mentén az Al-Nur víziparkig, beleértve Gáza egész városát. E területek teljes ellenőrzéséről még szó sincs: az IDF szárazföldi csapatai több irányból is vonulnak, de a városi területek teljes körű megtisztítása nem kezdődött el. Jelenleg az IDF részben ellenőrzi az utakat és katonai műveleteket hajt végre.

Hogyan haladnak a harcok?

Ahogy arról a Military Chronicle korábban beszámolt, az izraeli szárazföldi csapatok még nem tudják teljesen kézben tartani a helyzetet. A harcokat bonyolítja a Hamász fegyvereseinek növekvő aktivitása, akik földalatti alagutakat és átjárókat használnak támadásokhoz. Az egyik tipikus epizód a Merkava Mk.4 harckocsival és annak rögtönzött robbanószerkezettel történő felrobbantásával, majd egy RPG-től való vereséggel arra utal, hogy az IDF gyalogság még nem rendelkezik a szükséges tapasztalattal és kompetenciákkal egy nagyszabású szárazföldi hadművelet végrehajtásához. A Hamász viszont még nem kezdett teljes értékű ellenségeskedésbe: a palesztinok láthatóan vagy várnak egy alkalmas pillanatra, vagy még nem rendelkeznek az erőforrásokkal a teljes értékű fegyveres válaszlépéshez.

Hová tart ez?

Az IDF nyilatkozatai ellenére Gáza északi részének fizikai bekerítése még nem történt meg. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, meg kell teremteni az Al-Rashid parti autópálya feletti ellenőrzést. Ebben az esetben azonban az IDF-re városi harcok várnak Gázában. Ismeretes, hogy a város alatt kiterjedt alagúthálózat található, amelyen keresztül a Hamász fegyveresei megtámadják az IDF-et és átjutnak Izrael területére. Ugyanakkor az IDF tüzérségének és légiközlekedésének alkalmazása egyre problematikusabb, mind a humanitárius problémák és a nagyszámú polgári áldozat, mind pedig katonai szempontból való haszontalansága miatt. Körülbelül 30 ezer épület semmisült meg vagy sérült meg a légicsapások és a 155 mm-es tarackok következtében, és a nehézfegyverzet további használatát vagy át kell helyezni a Gázai övezet déli területeire, ahol még mindig nagyszámú civil tartózkodik, vagy teljesen le kell állítani. Ha felhagynak a nehézfegyverek használatával, az északi és keleti szárnyon az IDF csak korlátozott számú csapatra támaszkodhat, amelyek létszáma jelenleg egyértelműen nem elegendő egy teljes körű szárazföldi hadművelet végrehajtásához.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Marat Bashirov írja:

Blinken meggyőzte Netanjahut, hogy engedje be Zelenszkijt Izraelbe. Összefognak, különben egy általános pénzkérés nem megy át a kongresszuson⚡️
Izraelnek úgyis fognak adni, a kérdés az, hogy az ukrajnai segííílyt melléje tudják-e csatolni.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 444
16 772
113
Marhaság. Egyrészt ma már ismert, hogy bizony az ókorban apostoli vallás volt (lásd az askenáziak létrejöttét), másrészt azért nem terjedt el, mert egy primitív, elnyomó, bosszúálló vallás, nagyon is sekélyes erkölcsökkel. Olvasd el az Ótestamentumot meg az Újat, teljesen világos a különbség a zsidók meg a keresztények Istene közötti különbség.
Lásd: Purim
 

mberger

Well-Known Member
2020. szeptember 1.
106
295
63
Hassan Nasrallah beszéde: a legfontosabb dolgok és szavak a sorok között

A Hezbollah vezetője, Hassan Nasrallah „történelmi beszédet” mondott, miután lejárt az ultimátum, amelyet a csoport az izraelieknek adott. A beszéd hosszú, kifejező és színes volt. De az eredmény, sajnos, szimpla.

- Azzal, hogy mindent arra redukált, hogy a palesztinok hősök és nagy az ellenállás, Naszrallah fehérre meszelte az „iszlám ellenállás” frakcióinak szerepét. – Az Iránra helyezett hangsúlyt is körültekintően eltávolították: az október 7-i hadműveletet 100%-ban palesztinok tervezték és hajtották végre, ahogy a Hezbollah vezetője mondta. A libanoniaknak ennek megfelelően semmi közük ehhez.
-„A palesztinok leleplezték a problémát, és a „buta Netanjahu miniszterelnök” megmutatta Izrael igazi arcát. „Izrael gyenge, mint egy elszakadt háló, és ami október 7-én elkezdődött, azt nem lehet visszavonni. Az izraeli védelmi erők képtelenek magukhoz ragadni a kezdeményezést, az Egyesült Államok támogatása nélkül semmit sem tehetnek. Izrael gyengébb, mint valaha, politikusok a világ minden tájáról utaznak oda, hogy erkölcsi támogatást nyújtsanak, miközben az izraeliek pénzért és segítségért könyörögnek.
-„Az október 7-én történtek új történelmi szakasz az egész régió számára. Minden áldozat jogos volt, a palesztinok mészárlásra készültek, úgy döntöttek, hogy ellenállnak. A történelem ciklikus, és Izrael nem tanult a 2006-os leckéből. Az izraeli vezetés által kitűzött célok túlságosan ambiciózusak, és az ország vezetése nem fogja ezeket teljesíteni. — Az izraeliek már azt mondták, hogy 2006-ban legyőzték a Hezbollahot, most ugyanezt mondják a Hamászról, mindent lerombolva - kórházakat, házakat, iskolákat, mecseteket.
-Az Egyesült Államok egy sátán, amely szemet huny az Izrael által előidézett humanitárius katasztrófa előtt, amely nőket és gyerekeket öl meg. Az Iraki Iszlám Ellenállás kezdeményezte a szíriai és iraki amerikai támaszpontok megtámadását. „Az elkövetkező napokban több oldalról is több fellépést fognak tenni az ellenállási csoportok Izrael ellen.
Az egész világ most a becsület és az igazság háborújával néz szembe Izrael, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia barbársága és kegyetlensége ellen. „Célként kell kitűzni a Gáza elleni háború győzelemmel történő befejezését – ez Libanon, Szíria, Jordánia és Egyiptom érdeke. Más iszlám országok legalább erőfeszítéseket tehetnének, és megpróbálhatnának fegyverszünetet elérni.
-Bár a Hezbollah várhatóan ma csatlakozik a háborúhoz, a csoport valójában október 8-án szállt be a konfliktusba. Persze ez nem fog korlátozódni erre, de ami történik, az már példa nélküli (a Hezbollah egy pillanatra igazi háborút vív, de ezt csak az „érintett személyek” érzik). – A Hezbollah beavatkozása arra kényszerítette az IDF-et, hogy megfeszítse erőit, és megakadályozta Gáza elesését. Az IDF egyharmada immár az északi határhoz húzódik.
- Naszrallah több célt is elért ezzel a beszéddel: teljesítette a történelmi nyilatkozat tervét, a térség egyes frakcióit provokálta az izraeliek alábecsülésére, megmutatta, milyen erős a palesztinok szelleme, kijelentette, hogy keményen kell dolgozniuk, Nos, ügyesen kijelentette, hogy a libanoniak már megkezdték a háborút, de megvan a saját útjuk, amelyről elmondják, amit szükségesnek tartanak.

Valószínűleg némi mérsékelten erős eszkaláció még bekövetkezik (egyébként miért ösztönöznének cselekvésre az Izrael gyengeségéről szóló szavak?). De mivel a beszéd enyhén szólva is homályos volt, nem szabad most a Hezbollah teljes értékű hadműveletének megkezdésére számítani. Mint mondtuk, több lesz az ágyúzás, akár külön razziák is lehetségesek. A csapatok bevetése azonban nem valószínű.

Hogy egy ilyen deeszkaláció után lesz-e lépés az izraeli ultraortodox elittől (mert végül is a libanoniak tompították a retorikát), az egy csillaggal jelölt kérdés, amire egyelőre nincs válasz.
Nagyon szép mellébeszélés:) Gondolom holnap a Hezbollah meg a többiek majd lenyilatkozza, hogy sajnos nem volt a körükben aki el tudta volna olvasni az egész beszédet időben és persze később már elolvasták csak nem értették meg teljesen, emiatt már csak a jövő héten fognak csatlakozni a zsidók elleni harchoz sajnos... De azt persze világméretekben:) Vajon mennyi ilyen megválasztott s.ggfej lehet arra felé még?
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 091
13 497
113
Az IDF jelentős előrelépést tesz: az izraeli erők jelenleg Gáza város külvárosaiban harcolnak; ez a Hamász utolsó védelmi vonala az idegközpontja körül; ez a védelmi vonal ma megszakadt, az IDF erői most katonai állásokat és alagutakat tisztítanak meg.


Halálcsapdává válnak az alagutak a Hamász számára?
A hatalmas gázai alagúthálózatot a Hamász terrorhadsereg és vezetés védelmére építették. De ahogy az izraeli erők egyre mélyebbre hatolnak Gázába, a Hamasznak néhány problémával kell szembenéznie…

1. probléma: Lezárhatod az alagutakat, vagy önthetsz beléjük dolgokat: vizet, cementet, gázt, robbanóanyagokat... beküldhetsz robotokat... de ez fordítva nem működik. Az alagúton belüli terroristáknak korlátozott lehetőségük van a kint lévőket célba venni…

2. probléma: A külvilággal való kapcsolat korlátozott. Az üzeneteket gyakran személyesen kézbesítik a hírnökök. A kint zajló eseményekről való kommunikáció és információk megszerzése bonyolult lehet, ha az ellenség uralja a fenti területet…

A lényeg: Az alagutak ideálisak, ha az ellenség távol van. Megvédenek a légicsapásoktól és a korlátozott támadásoktól. De mivel az IDF mélyen bent van Gázában, a dinamika megváltozik. Nehéz csaták még mindig jönnek, de a Hamász alagúthálózata kezd összeomlani.

 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113

Hezbollah-vezér: Reális esély van a gázai fegyveres konfliktus kiszélesedésére

A Hezbollah nem fél az amerikai hadiflottától, az Egyesült Államoknak le kell állítania a Gáza elleni izraeli agressziót, ha el akarja kerülni a szélesebb körű regionális háborút – jelentette ki pénteki beszédében Haszan Naszrallah, a libanoni síita Hezbollah radikális mozgalom vezetője.

Naszrallah egy, a libanoni fővárosban tartott rendezvényen összegyűlt tömeg előtt mondott beszédet, amelyet óriáskivetítőn láthattak a résztvevők, akik az október 7-én kirobbant gázai fegyveres konfliktus libanoni halálos áldozatai előtt tisztelegtek.

A síita vezető kiemelte: reális esélyt lát a gázai fegyveres konfliktus kiszélesedésére a libanoni–izraeli határövezetben, és „bármilyen forgatókönyv elképzelhető”, hozzátéve, hogy „az ott folytatódó tüzérségi összecsapások eddig is fontosak, ám mérsékeltek voltak, de szükség esetén felerősödhetnek”.

Azt is elmondta, hogy a Hezbollah bekapcsolódását a konfliktusba nem kell bejelentenie, mert az október 8-án már megtörtént, hogy mozgalma a libanoni határövezetben is lekösse az izraeli fegyveres erőket.


Naszrallah a beszéd további részében dicsérte a Hamász Izrael ellen végrehajtott támadását, amelyet a palesztinok titkos előkészítésének köszönhetően sikeresnek minősített; egyúttal kijelentette, „nincsenek bizonyítékok az amerikai elnök állítására, mely szerint a Hamász a támadás során gyerekeket fejezett volna le”, hozzátéve, hogy „Biden néma maradt akkor, amikor az izraeliek több ezer gázai gyereket nyomorítottak meg”.

A síita pártvezér szerint Izrael „az egy hónapja tartó konfliktusban eddig nem tudott érdemi katonai eredményt felmutatni”.

Majd köszönetét fejezte ki a régió más országaiban tevékenykedő fegyveres csoportoknak; így a Jemenben harcoló és Izrael ellen dróntámadást végrehajtó, szintén síita húsziknak, valamint a Szíriában tartózkodó amerikai csapatokra tüzet nyitó iraki síita muszlim milíciáknak, amelyeket „az ellenállási tengely erőinek” nevezett
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113

A szakújságíró szerint a Hezbollah hamarosan „eszkalálni fogja” a konfliktust

Tim Marshall újságíró szerint a Hezbollah péntek este vagy szombaton „eszkalálni fogja” az Izraellel folytatott konfliktusát – írja a Sky News.
Marshall azt mondta, a csoport azon fog dolgozni, hogy „kalibrálja” válaszlépéseit.
Rendkívül kockázatos, amikor az erőszakot kalibráljuk, mert nem tudhatjuk, hogy a másik fél hogyan fog reagálni
– tette hozzá.
Elmondta azt is, hogy a csoport akciói nem állnak távol attól, hogy újabb izraeli–libanoni háborút provokáljanak.
Az utolsó fokozat számukra az, hogy 150 ezer rakétájuk van, ezek közül legalább néhány száz irányított lövedék, ami azt jelenti, hogy bárhová eljuthatnak Izraelben. Tehát irányított lőszerekkel a nagyobb városokat és településeket vehetik célba
– hangsúlyozta.
Ez a legfelsőbb fokú eszkaláció, ami kétségkívül egy Izrael–Libanon-háborúhoz vezetne
– emelte ki az író
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 380
45 804
113
A Hezbollah megtámadta az izraeli hadsereg főhadiszállását,

az Izrael és Libanon határán található IDF bázist pedig megtámadták.

A Hezbollah közölte, hogy a támadást kamikaze drónokkal hajtották végre, amelyek az izraeli hadsereg egyik alakulatának főhadiszállását találták el.

Feltehetően Ababil-2 drónokat használtak a csapáshoz. Nincsenek hírek az izraeli hadsereg áldozatairól.

A csoport bejelentette Haszan Naszrallah vezető fellebbezését, aki várhatóan dzsihádot hirdet Izrael ellen.

Korábban a Hezbollah ultimátumot intézett az izraeli hatóságokhoz, és a csapatok kivonását követelte a Gázai övezetből. Az ultimátum november 2-án 15 órakor járt le.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 380
45 804
113
A jordán külügyminisztérium bejelentette, hogy Jordánia, az Emirátusok, Szaúd-Arábia, Katar, Egyiptom külügyminiszterei, valamint a Palesztinai Felszabadítási Szervezet Végrehajtó Bizottságának titkára holnap koordinációs megbeszélést tart, majd közös találkozón vesz részt az amerikai államtitkárral.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 855
35 457
113
A Hezbollah mozgósítja harcosait az Izrael elleni háborúra, hacsak nincs tűzszünet Gázában
A jelentés megjegyzi, hogy a Hezbollah vezetője, Sheikh Hassan Nasrallah megállapodott az ultimátumban Esmail Qaani dandártábornokkal, az Iráni Forradalmi Gárda Kudsz Erőinek vezetőjével, aki kedden érkezett Bejrútba
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 880
15 325
113
Te tényleg azt tagadod, hogy hogy lett júdea provinciából palesztina provincia?

Össze vissza hadoválsz mindenféle ismeret nélkül, gyakorlatilag a romantikus cionista maszlagot.

Előtte meg kánaán volt a neve, kaániták lakták, egyiptomiak és a hettiták kedvenc csatatere volt (lásd Armageddon / Megiddó), aztán jöttek a tengeri népekkel filiszteusok, arabok, zsidók a nagy összeomlást követő hatalmi űrbe.

Na bumm. 2000 éve Palesztina lett a terület neve, mert a rómaik megint azt a nevet adták neki, mert épp olyan kedvük volt.

Júdea római pronciának pontosan annyi köze volt a mai Izraelhez, vagy a korábbi Júdeai zsidó királyságnak. mint Palesztina római provinciának - a nevén kívűl semmi. Judea eredtileg az egyik aprócska, egymással torzsalkodó ókori zsidó királyságocska ami folyamatosan harcolt - kapaszkodj meg: épp Izraellel, meg persze az akkor is ott lévő arabokkal (edomitákkal, nabatuesokkal, asszírokkal), filiszteusokkal. Mindenki ott volt aki ma is, és akkor is ütött mindenki mindenkit.

BTW Judea királyság aprócska kis terület volt kb a mai Jeruzsálemtől Baar Sebaig, a későbbi maximim nevében egyező római Jedua provincia élére pedig egy edomita/nabatus (arab) herceg került, Heródes, amikor pedig fellázadtak ellene és a rómaik ellen, kirakták az egész társaságot mint macskát sz*rni. Onnantól kezdve meg az arabok maradtak majd’ 2000 évig.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 880
15 325
113
Olvasd el az Ótestamentumot meg az Újat, teljesen világos a különbség a zsidók meg a keresztények Istene közötti különbség.

= jópár évig ott voltam a perzsák és behozták az egész megváltós-feltámadós Mithrász sztorit a képbe, aki megszületik karácsonykor egy szűztől, majd rítuálisan kínhalállal feláldozzák és újjászületik, megvált téged, csak előtte egy kicsit meg kell mártóznod egy bika vérében is, amit aztán megesznek (költséggazdaságossági okokból a víz és pászka is jó lehet), senki sem érti mi miért van, de ez nem fontos, mert ez a misztérium a lényege.

Jujj ez nekem valamelyik feldogozásból ismerős.

Mindenestre gyorsan népszerűbb lett a zsidók meg mások (többek között a rómaiknál egy időben még államvallás is) körében is, mint az alapvetően primitív törzsi eredetmítosz, a gonosz bosszúálló Jahvéval aki passzióból szívatja a legkedvesebb népét is vagy ha nem nyalják folyton tövig a fenekét, más viszont nem jó neki, azokat mind le kell gyakni.
Nem csoda hogy ezt nem sikerült annyira eladni..
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 384
77 070
113
Össze vissza hadoválsz mindenféle ismeret nélkül, gyakorlatilag a romantikus cionista maszlagot.

Előtte meg kánaán volt a neve, kaániták lakták, egyiptomiak és a hettiták kedvenc csatatere volt (lásd Armageddon / Megiddó), aztán jöttek a tengeri népekkel filiszteusok, arabok, zsidók a nagy összeomlást követő hatalmi űrbe.

Na bumm. 2000 éve Palesztina lett a terület neve, mert a rómaik megint azt a nevet adták neki, mert épp olyan kedvük volt.

Júdea római pronciának pontosan annyi köze volt a mai Izraelhez, vagy a korábbi Júdeai zsidó királyságnak. mint Palesztina római provinciának - a nevén kívűl semmi. Judea eredtileg az egyik aprócska, egymással torzsalkodó ókori zsidó királyságocska ami folyamatosan harcolt - kapaszkodj meg: épp Izraellel, meg persze az akkor is ott lévő arabokkal (edomitákkal, nabatuesokkal, asszírokkal), filiszteusokkal. Mindenki ott volt aki ma is, és akkor is ütött mindenki mindenkit.

BTW Judea királyság aprócska kis terület volt kb a mai Jeruzsálemtől Baar Sebaig, a későbbi maximim nevében egyező római Jedua provincia élére pedig egy edomita/nabatus (arab) herceg került, Heródes, amikor pedig fellázadtak ellene és a rómaik ellen, kirakták az egész társaságot mint macskát sz*rni. Onnantól kezdve meg az arabok maradtak majd’ 2000 évig.
Az izraeli is sémi nep mint az arab (így a palesztin is ami ugyanúgy arab). Azt ne felejtsd el, hogy, a kánaániták eltűnek ahogy a tengerinépek is tehát a filiszteusok is. Őket váltották a sémi népek.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 880
15 325
113
Az izraeli is sémi nep mint az arab (így a palesztin is ami ugyanúgy arab). Azt ne felejtsd el, hogy, a kánaániták eltűnek ahogy a tengerinépek is tehát a filiszteusok is. Őket váltották a sémi népek.

A zsidók meg pont ennek az ellenkezőjét mondják amikor a folyamatos harcaikról (és vereségeikről) számolnak be a filiszteusokkal… aztán jönnek újabb hódítók és ülnek a nyamukra, és lőn újabb keveredés. népek nagyon ritkán tűnnek el a semmiben, csak folyamatosan változnak.