• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 623
8 225
113
A Haaretz egy ballib lap. Utálják Bibit. Kanál vízben.

Hagyd már az ENSZt. Bohócok.
Azt a nagyfejű gnóm köztörvényes bűnözőt kb mindenki utálja, már fél lábbal a börtönben van, azért erőlködött szétverni az amúgy sem acélos bírósági rendszert, hogy majd felmentéssék egy fellebbviteli eljárásban.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 250
37 121
113

Több ezer ember halála, a civilek tömeges lakóhelyelhagyása és a kibontakozott humanitárius katasztrófa mélyen nyugtalanító."

Vlagyimir Putyin beszédet mond a BRICS csúcstalálkozón a palesztin-izraeli konfliktusról


Szergej Lavrov:

"Az ENSZ nem mutatta meg a szükséges kezdeményezést, ezért meg kell találnunk egy mechanizmust, hogy olyan megoldást hozzunk létre Izrael és Palesztina számára, amely örökké mindenkinek megfelel."

. AF.Alapján
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 638
48 390
113
A Reuters hírügynökség szerint az izraeli kormány Katar és Egyiptom közvetítésével elvi megállapodást kötött a Hamász fegyvereseivel a túszok szabadon bocsátásáról . A palesztin fél az első szakaszban 50 embert ad át, ebből 30 gyerek. Cserébe Izrael szabadon enged 150 embert – főként nőket és gyerekeket –, akiket börtönben tartanak.
Emellett megállapodás született egy négynapos fegyverszünetről is, amelynek során minden harcot leállítanak a Gázai övezetben. Várhatóan november 23-án lép hatályba, a fogolycsere ideje alatt .
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 990
87 632
113

Több ezer ember halála, a civilek tömeges lakóhelyelhagyása és a kibontakozott humanitárius katasztrófa mélyen nyugtalanító."

Vlagyimir Putyin beszédet mond a BRICS csúcstalálkozón a palesztin-izraeli konfliktusról


Szergej Lavrov:

"Az ENSZ nem mutatta meg a szükséges kezdeményezést, ezért meg kell találnunk egy mechanizmust, hogy olyan megoldást hozzunk létre Izrael és Palesztina számára, amely örökké mindenkinek megfelel."

. AF.Alapján
Az már Rabin alatt megvolt. Meg is ölték miatta. Ugyanazok a sunyi zsidók, akik leköpik a keresztényeket, utálnak mindenkit aki nem az ostobaságaikat tolja, és gyűlölik az arabokat.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 623
8 225
113
The civilian death toll wrought by Israel’s siege of Gaza is staggering. More than 14,000 Palestinians have been killed, nearly half of them children. More than 1.7 million Palestinians in Gaza have been displaced from their homes. And President Joe Biden has presided over an open spigot of U.S. weapons and support for the war of annihilation being waged by the far-right government of Benjamin Netanyahu.


This week on Intercepted, the esteemed historian Rashid Khalidi joins Jeremy Scahill and Murtaza Hussain for a wide-ranging conversation about the long arc of the history of Israel’s political, economic, and military campaigns against the Palestinian people. Khalidi, a professor at Columbia University, is the author of several books, including “The Hundred Years' War on Palestine.” Khalidi also discusses how the war on Gaza will impact Biden’s legacy and the role of the United States in facilitating the current war and those of the past 75 years. "Biden has done permanent harm to the standing of the United States in the world, in the Muslim world, and in the Arab world. Permanent harm," says Khalidi. "He has alienated young generations that will think of the United States in terms of Gaza for a very long time."

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 638
48 390
113

Izrael és a Hamász részleteket közöl a közelgő tűzszünetről​

Az ideiglenes tűzszünet november 23-án 10 órakor (moszkvai idő szerint 11 órakor) kezdődik – mondta Musa Abu Marzouk, a Hamász szóvivője az Al Jazeerának.

Tisztázta, hogy az Izraellel kötött megállapodás értelmében szabadon engedett túszok többsége külföldi állampolgár.
A The Times of Israel pedig az izraeli kormány dokumentumára hivatkozva megerősíti, hogy az ideiglenes tűzszünet a megállapodott négy nap után (az úgynevezett első szakasz) meghosszabbítható - minden további 10 szabadon bocsátott túsz után egy nappal.

Ugyanakkor a humanitárius szünet összesen nem tarthat 10 napnál tovább – hangsúlyozzák az izraeli hatóságok.
Ezt követően folytatódik a Hamasz felszámolására irányuló művelet a Gázai övezetben.

Az izraeli igazságügyi minisztérium közzétette a 300 palesztin fogoly listáját, akiket szabadon engedhetnek a Hamásszal kötött megállapodás keretében. 13 palesztin nő nevét tartalmazza, akiket Izraelben éles fegyverrel való támadási kísérletért ítéltek el, valamint 287 (18 éves vagy annál fiatalabb) palesztin fiatalt, akiket zavargásokban való részvétel miatt ítéltek el.
Источник: https://rusvesna.su/news/1700657992
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
523
2 775
93
Ha némileg kritikus szemmel olvasnád ezt az anyagot, akkor észrevennél benne olyan kifejezéseket, hogy
- állítólag.
Meg feltennéd a kérdést, hogyan támadták meg a törökök az izraelieket,
  • megrohamozták a hajójukat?
  • nem esetleg pont fordítva volt és akkor került sor az összecsapásra? Mert akkor ki támadott?
Az is szerepel a forrásodban, hogy az izraeliek túlzott erőt alkalmaztak, észrevetted?
Rajtam kér számon kritikus szemléletet? Vicces kijelentés úgy, hogy a hozzászólásom második részére nincs válasza..
Elég baj az, hogy szerveznek muszlim -vagy micsoda- szervezetek egy ún. "blokádtörő", segély szállító flottát x db hajóval, és erre az izraeliek világosan jelzik, hogy nem lesznek ellenörzés nélkül beengedve! Viszont az aki komolyan gondolja a segélyszállítást azokat várják szeretettel a megadott kikötőben! Mi történt?
A hajók többsége mégiscsak kikötött az izraeli kikötőben, és ellenőrzés után ment is gázába az áru. Sajnos a kissebbség nehézfelfogással rendelkezett, meg nem működtek együtt, így történt a sajnálatos eset, aminek nem lett volna szabad megtörténnie. Milyen egyszerű következtetést lehet ebből az esetből is levonni? Ha már katonák figyelmeztetnek, hogy állj le, akkor állj le...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 990
87 632
113
Továbbra se érted.
Elmagyarázom Lyobbikosan.

Példa. A Jobbik pofázik, hogy népszavazás kell a migirikről. Kiírják. Hátráltatja. Megtartják. Nem lesz érvényes. Sebaj, azért lehet 2/3al a parlamentben módosítani az alaptvt, ha már eredményes volt a népszavazás. A Jobbik szabotálja a szavazást. Sőt, kitiltják az ülésteremből a képviselőiket, azok be se mennek a szavazasra. Miért? Mert papíron akartak egy Rogános apróbetűt, amire a Fidesz nem bólintott rá. (A valós indokot nem írom le.) A 2/3os tv így nem megy át.

Így érthető? Nem volt régen.

Itt is volt egy kitétel. Nem írták bele, így MO nem szavazta meg.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 990
87 632
113
Tényleg? 24 órában ömlik a cionista propaganda a kormányközeli médiákból. Rémlik,hogy miről is beszélek?
24 órában? Azért nem kellene lódítani. A muszlimoknal teli csóringer nyugatiak palesztin agitpropja, na az tényleg ömlik. Az orosz meg beállt a sorba. Simpliciustól a Russoig mindenki anti-Izrael agitpropot tol. Lavrov meg eljátssza a nagyapót, aki csak vizelni akarna a kinti klotyón, mint a Huggyos Józsi, csak nem hagyják.

Mindenki azt csinálja politikusként, amit korábban is, de ti ott az értetlen 0 fontosságú kuruc-mihaszna vonalon, o1g alapú jajjmiértnemszavaztamegeztek 24/24, mintha bármit is jelentett volna a történet, főleg mivel az USA se szavazta meg.

Fel se tudom sorolni azt a rengeteg palesztín befektetést ami idehaza érkezett a rendszerváltozás óta! Meg többszázezernyi magyarországi palesztínt akiért aggódnunk kellene.

Vagy várj, megpróbálom. Itt a lista a befektetett palesztín milliárdokról:
-


Így már remélem érted, miért szavaz Izrael mellett a kormány!