T. notaricon!
Látom fogalmad sincs a liberalizmus definícíójáról és csak a fedeszes rágalmakban hiszel.
Ezt nem tudom miből látod, de ha látod akkor bajban vagy mert haluzol.
Amit én látok, hogy amikor te a liberalizmusról beszélsz egy valaha volt történelmi irányzat értékeit kapcsolod egy mai irányzat hamis elnevezéséhez.
A klassszikus liberalizmus mára eltűnt, nem létezik (legalábbis a potens politikai aktorok szintjén).
Az űrt a gazdasági liberalizmus/neoliberalizmus tölti be, amely felszíni, kommunikációs szinten a klasszikus liberalizmus jól hangzó, toposzaival fedi el a valódi természetét, vagyis magasfokú, de marginális természetű szabadságjogokat biztosít az egyénnek, ugyanakkor a társadalmat kizsákmányolja. E rendszerben a gazdaságban keletkező profit a tőketulajdonosokhoz kerül, az ezzel párhuzamosan fellépő károk vagy negatív kockázatok az államot és az adófizetőket terhelik.
Tessék ismerkedni a <b>tényekkel</b>, nem muszáj, sőt nem szabad szíre-szóra mindent benyalni.
Az pedig, hogy én miben hiszek, az én dolgom, ellenben azt leszögezem, hogy semelyik pártban, vagy politikai nézetben nem "hiszek". Csak tényeket vagyok hajlandó elfogadni, azokat is csak úgy, ha magam is meggyőződtem azok valódiságáról, vagy kellően hiteles módon meg tud valaki győzni. A félreértések elkerülése végett: számomra egy politikus sem hiteles, tehát nem tudnak meggyőzni semmiről bemondásra.
És a cukoriparról sem tudsz semmit. Esetleg utánanézhetnél, hogy hány cukorgyár maradt európában. Mert tetszik vagy sem, sokkal olcsóbb a brazil import nádcukor, mint a cukorrépából ménkű drágán előállított répacukor.
Ennyit a butaságról. Amit ide leírtál az konkrétan
nem igaz. Az összeurópai kibocsátás kb 25%-al csökkent a cukorkvóták bevezetése után, ezzel szemben a kelet-európai 50%-al, ezen belül a magyar 75%-al. A jelenlegi cukorfogyasztás 2/3-át "olcsó" importból fedezzük, úgy, hogy a Kaposvári Cukorgyár a "ménkű drága" répacukorral emellett nyereséges és fejleszt...
Hogy is van akkor ez? Sehogy nem akar kijönni a matek arra amint leírtál.
Az olcsó nádcukorról meg annyit, hogy addig volt olcsó, amíg a világpiaci kereslet fel nem lendült, amint kicsit megmelegedett az európai piacon a dél-amerikai és afrikai cukor azonnal elkezdett felfelé kúszni az ár, a kvótabevezetés után 3 évvel 150%-volt a bevezetés előttinek. A folyamatos készlethalmozódások lassú árcsökkenést eredményeztek erről a magas bázisról, kb 2015-re érte el a 7 évvel azelőtti szintet, de ez után ismét növekedésbe kezdett. A cukor világpiaci ára jó ütemben növekszik most is, az előrejelzések szerint a trend nem is fog változni az elkövetkező időszakban sem.
Valahogy mindig kibukik, hogy a libsik a nagyképű, jobbantuggya, mindenkimásbugris, kabátjuk alatt semmiféle gyakorlati tapasztalatot, szellemi megokoltságot nem rejtegetnek...
))
További jó bulizást a fidesz offshore bandájával /ugy látom, neked a butaságokért fizetnek. Nekem viszont most melóznom kell a pénzemért - igaz itthon, tehát nem Hollandiában.
Ha nekem butaságokért fizetnének, akkor a te kommentjeiden dagadtra kerestem volna már magam.
)