<blockquote rel="Veér István"><blockquote rel="papajoe"><blockquote rel="Veér István">A profit = pénz a hozzáadott értékért és jó gazdálkodásért.
Ha valaki annyira korlátolt,hogy. Profitot, vagy akár a tisztes profitot kétségbe vonja, azzal nem érdemes tovabb társalogni. Annak mindig mas lesz a hibas, oldja meg a kormány, stb. Az ilyen agyatlan prolikra csak köpni tudok.
Majd ha elkezdesz felébredni az anyagból,megérted.
A föld bolygó zárt rendszer,semmi sem lesz több,vagy kevesebb,csak átalakul.A mostani rendszerben,létező profit=bevétel-költség csak pénzügyi szinten lehet igaz,de ha nem csak a színes papírcetlik mennyiségi birtoklásában gondolkodsz,akkor már nem.
A kommented többi részét magam miatt nem kommentálom.
</blockquote>
Lassan írom, hátha megérted: Hatékonyság fokozásával csökken a költség: ugyanakkora bevétel mellett több lesz a profit. Zárt rendszerben is működik! Puszta kézzel halat fogás helyett hálóval: több halat fogsz, vagy több időd marad másra!
(De most egy sor logikai bakugrással innen eljutsz oda, hogy nincs profit, mert zárt rendszer, multik, államé a negatív externália, túlhalászás, világvége...)
De profit nélkül nincs felesleg, ami nélkül nincs innováció, nincs művészet... Ezek sem léteznek. Illetve mind a bolygó pusztításából fakad. Tiltsuk be, és irány vissza a barlangba, jól értem? Az innováció úgyis csak kárt okozott eddig mindig. Például a vetésforgó. Amiatt merültek ki a talajok, sivatagosodott el Európa, csökkent a terméshozam. Ja nem. Hasznot termel, és mellette nem élte fel a zárt rendszert. Létezhet ilyen? A szoftver ipart meg már is említem. Úgy tud egyre hatékonyabb lenni valami, hogy semmi környezeti teherrel nem jár, csak frissíted a programot, és hatékonyabb lesz -> profit.
Biztos mindenki túl buta ezt felfogni, csak a te újvilágtudatos bölcsességed látja a mélységben a nagy igazságokat.
Már értelek. Részemről lezárom ezt a vitát. Veled attól tartok nem érdemes vitázni. Nem érted, hogy a közgazdaságtan alap gondolatai miért igazak. Talán nem is tanultad, vagy nem figyeltél. Sajnos régen sem volt középiskolai tananyag, és nagyon látszik a lakosság tájékozatlanságán.</blockquote>
Ha van benned hajlandóság a szalonképes(ség) vitára,akkor vitázhatunk.
Milyen az az újvilágtudatos bölcsesség?
Szerénységen nem szívesen menne vissza a barlangba,nem is írtam ilyet.
A közgazdaságtan akkora tutiság,akkor miért tart ott a világ,ahol?
Inkább "régivilág" tudatosság kellene,amikor még az emberekben volt mérték,az volt az érték.
A technikai/technológiai fejlődéssel nincs igazán bajom,némely irányzata felesleges szerintem,és csak rövid távú hasznot hoz,egy igen szűk csoportnak,akik az így megszerzett profitot,ennek a hólabdának a növelésére használja,és így exponenciálisan nő a hólaszti,ami,természeténél fogva be fog gurulni valahová.
Sanszos,hogy a modern közgáz tanai csak ott működnek/működhetnek,ahol van olyan bankrendszer,ami ötletszerűen termeli/teremti a zsét,vagyis a pinyóból zakó az egész,de ha bármikor jön a zakó,az csak arra a 98%-ra vonatkozik,aki nem tehet róla,miről beszélünk?
Miért nem olyan a közgáz tan,hogy a maradék 98% érdekeit is figyelembe veszi?
Ha nem olyan lenne a közgáz tan,amilyen,akkor koncentrálódhatna a vagyon,hatalom,média,technológia,bánatos f@sz,a populáció 2%-ához?Itt tartanánk,ha nem kezdenek el kibocsájtani fedezetlen pénzt?
Nem indulatokat szeretnék kelteni senkiben,de aki azt mondja,hogy a mostani rendszer az tuti,és a még tutibb világ felé visz minket,a mostani közgáz még tutibb,az nekem kicsit érthetetlen.
Nem tanultam közgázt,ezért kénytelen vagyok a józan eszemre hagyatkozni,ami azt súgja,hogy ez így zakó lesz,globálisan,és kényelmetlenül hamar.
</blockquote>
Egy nagyon nagy +1