Az már közröhely indoklás lenne, hogy elfáradt repülő és meg kellett állnia Romániában néhány hétre, hónapra, évre lihegni.
Ha nem lehet velük tenger felett repülni, akkor hogy hozták a bombákat Európába? Vagy a hajó rendben van, de a tenger feletti repülés nem? Meg egyáltalán: föld fölött nem lehet Incirlikből elrepülni bárhová Európában? Leszámítva persze a Boszporuszt.
Nyugodtan haza is vihetik a bombáikat. De ha Európában hagyják, akkor is van 4 ország 5 reptere, amire eleve kiterjed a NATO egyezmény és megvan az infrastruktúra, valamint a hordozó gépek. Legfeljebb oda telepítenek még 2 század gépet. Elég kézenfekvő oda vinni. Az már más kérdés, hogy ha ez ellen az olaszok, németek, belgák, hollandok tiltakoznak. Akkor viszont érdekes és sok mindent elmond a viszonyokról, hogy ők tiltakozhatnak, míg a románoknak és az esetleg érintetté váló környező országoknak meg nyelniük kell.
Melleseg ez nyílt beismerés lenne arra vonatkozóan is, amit amúgy is józan paraszti ésszel sejteni lehet, hogy a Romániába és Lengyelországba telepítet MK 41-es indító cellákban nem a tök értelmetlen elhárító rakéták vannak. Lévén azok papíron is csak közép hatótávolságú támadó rakétát tudnak elhárítani. Olyanja meg se az oroszoknak, se Iránnak nincs. Utóbbinak még nukleáris töltete sincs hozzá. Meg egyébként is Észak-Lengyelországon keresztül a Közel-Keletről nem vezet röppálya ésszerű célhoz.
Úgyhogy tök egyértelművé válna, hogy mik vannak azokban az indítókban és ki ellen.
Tényleg csak remélni tudom, hogy nem igaz a hír.
Igen, pont ezért írtam én is Avianot, de írhattam volna bármelyik másik bevált Európai amerikai bázist, ahol van/volt mindig is mód hogy biztonságban tárolják, és olyan körülmények közt üzemeltessék tovább őket, mint Incirlikben amikor még nem volt ott nekik forró a talaj. Ez a "nem akarják a tenger felett vinni repülővel" ez azért olyan volt, hogy ha nem lenne véres komoly a szitu, őszintén felnyerítettem volna a röhögéstől miatta, de így nem megy... UGYAN arra gondolunk mi ketten általában Laiki, nekem is pont az ugrott be, hogy nem "elfáradt" az a repülő, csak konkrétan az "elhárító" rakétás cellákba ugye senki nem lát bele, és pár töltet lehet hogy most beugrik/már be is ugrott. Aztán majd jól elítéljük az oroszokat, hogy a rohadtak hogy készülődnek, mert hát lám lám, lehet látni hogy építik az atombiztos bunkereket/vezetési pontjaikat tucatszám, és ez TELJESEN felháborító, meg fenyegető a NATO ra nézve, majd jön pl. egy Stoltenberg, és okosan megjegyzi, hogy részünkről a megfélemlítés teljesen vállalható, sőt szükséges eszköz a gaz ellennel szemben... Ezek amúgy pont az elmúlt két nap eseményei, nem én találtam ki őket.
Sajnos egyre inkább kezdem azt érezni, hogy morálisan nem feltétlenül/egyértelműen vagyunk a vállalható oldalon/szövetségben.