Ember visszatér és mit lát? Orosz szagértők ellepték a topikot nyagyobnál-nagyobb butaságokat írnak.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Figyelj, én alapvetően kedveltem Putyint. Abból a Jelcini züllésből kihozta az országot, de 10 éve stagnálnak. Biztos van stratégiájuk, de a geopolitika mindig többszereplős játszma és nem elég a jó strategia. Alapvetően hatalmas anyagi, technikai, szövetségi hátrányból indul.Nagy divat alábecsülni Oroszország gazdasági erejét,katonai,geopolitikai erejét,azt sem értem,honnan veszitek,hogy nincs tervük,vagy bármiben hátrányban lennének,vagy,hogy katonailag be akarnak vonulni Beloruszba,azt meg főleg nem értem,miért veszitek ukrajnát fix bukóra,simán az övék lesz,egy fillér nélkül,szétesik mint a hóember az egész ország.
Orosz életszínvonal simán az,mintt a mienk,és minden szomszédja(poszt szu oszágok) annyival vannak az Orosz szint alatt,mint mi a Német alatt,kb.
Észnél legyetek már,ha az eu nem vesz olajat tőlük,bárki más megveszi,Kína egy csomó távolabbi országból importál olajat,a felszabaduló kapacitást nyilván nem venné meg,mi,á dehogy...
Oo tönkremegy,ja,persze,simán felőrli a komplett ukrán hadsereget már 5 éve,felhozta a Krímet,felaprította a szakállasokat Szíriában,elkezdik a Pak-Fa gyártását,modernizálták a atomarzenált,sok ezer tankot,légvédelmet,hiperszónikus fegyvert állítottak hadrendbe,pár tengó is elklészült,miazmás.
Kb nincs államadóssága,nem függ a dollártól,stb,stb...
Qrvára nem Oo dülöngél gazdaságilag,katonailag,politikailag a nagyfiúk között,gondoltam szólok.
A V4 egy kismiska.Érdekesen alakulnak a dolgok. Nézzük a nagy egészet. A belarusz válság most, hogy Lukasenka csapatokat vezényel Grodnohoz, a nyílt fegyveres konfliktus esélyét hordozza. Miért? A lengyelek mögött az USA keveri a kakit. Lehet, hogy nem közvetlenül, de nagy lett a testvérek mellénye. Ha a három balti tagországot leválasztják a NATO-ról, az minimum világháború. Itt lehet jelentősége Trump ötletének, hogy a vírus miatt maradjon el a választás. Egy európai háború bebetonozná Trump elnökségét. Otthon akár bevezethetné a rendkívüli állapotot is.
Lukasenka gondolkodása szerint pedig egy háború a belső feszültség levezetését szolgálná. "Utánam az özönvíz"...
Véleményem szerint MOST kéne Szijjártónak egyeztetnie a szlovák, cseh, lengyel vezetéssel és a V4 lehetne a békefenntartó/közvetítő. Ebbe a Nyugat és Putyin is belemenne. A V4 pedig megerősödve, stabilizáló tényezőként, nagy tekintélyre tenne szert a NATO-ban és az EU-ban... Később, ha itt sikerrel járnak, akár Donbassz megbékítésében is szerepünk lehet.
A V4 egy kismiska.
Ha ismét NATO vagy más komoly veszély fogja fenyegetni az orosz érdekeket, elég , ha csak a fél oroszágot "foglalják el" Nem véletlenül mondta ma Lukasenko a hívei előtt, ha ismét választások lesznek az ország mostani formájában megszünik. Nyugati határai Minszknél lesznek. Itt a térkép, hogy miről beszél.Szerintem ha tovább húzódik a dolog az Oroszok bemennek és elfoglalják Belorussziát. Aztán annektálják és kész. Újabb ukrán történetet nem engedhet meg magának Moszkva.
Nem lesz semmilyen nyílt konfliktus, mindenki látja, hogy Belorusszia úgy profitál legtöbbet az oroszellenes politikának, ha Lukasenkó még évekig elnyomja a népét masszív orosz segítséggel. Az egyszer és mindenkorra leválasztja a belorusz népet az általuk a zsarnokság minden napjával jobban meggyűlölt oroszokról és az oroszok így végleg elvesztik ezt a területet, ráadásul a demokrácia ilyen nyílt eltaposása komoly lökést adhat a putyinellenes orosz mozgalmaknak is, amik amúgy is erősek (lásd: Habarovszk!), szóval a belorusz mocsarak a Putyin-rendszert is elnyelhetik végül!Érdekesen alakulnak a dolgok. Nézzük a nagy egészet. A belarusz válság most, hogy Lukasenka csapatokat vezényel Grodnohoz, a nyílt fegyveres konfliktus esélyét hordozza. Miért? A lengyelek mögött az USA keveri a kakit. Lehet, hogy nem közvetlenül, de nagy lett a testvérek mellénye. Ha a három balti tagországot leválasztják a NATO-ról, az minimum világháború. Itt lehet jelentősége Trump ötletének, hogy a vírus miatt maradjon el a választás. Egy európai háború bebetonozná Trump elnökségét. Otthon akár bevezethetné a rendkívüli állapotot is.
Lukasenka gondolkodása szerint pedig egy háború a belső feszültség levezetését szolgálná. "Utánam az özönvíz"...
Véleményem szerint MOST kéne Szijjártónak egyeztetnie a szlovák, cseh, lengyel vezetéssel és a V4 lehetne a békefenntartó/közvetítő. Ebbe a Nyugat és Putyin is belemenne. A V4 pedig megerősödve, stabilizáló tényezőként, nagy tekintélyre tenne szert a NATO-ban és az EU-ban... Később, ha itt sikerrel járnak, akár Donbassz megbékítésében is szerepünk lehet.
pontosabban a deep state kesztyűbábjaKamala elnök asszony lesz a Fehér(Fekete) Ház úrnője.
Az orosz gazdaság nyersanyagárfüggő, mint az afrikai gazdaságok. Az atomipar és a fegyverexport ami plusz. De ezt még könnyen tudják politikai alapon blokkolni.Nagy divat alábecsülni Oroszország gazdasági erejét,katonai,geopolitikai erejét,azt sem értem,honnan veszitek,hogy nincs tervük,vagy bármiben hátrányban lennének,vagy,hogy katonailag be akarnak vonulni Beloruszba,azt meg főleg nem értem,miért veszitek ukrajnát fix bukóra,simán az övék lesz,egy fillér nélkül,szétesik mint a hóember az egész ország.
Orosz életszínvonal simán az,mintt a mienk,és minden szomszédja(poszt szu oszágok) annyival vannak az Orosz szint alatt,mint mi a Német alatt,kb.
Észnél legyetek már,ha az eu nem vesz olajat tőlük,bárki más megveszi,Kína egy csomó távolabbi országból importál olajat,a felszabaduló kapacitást nyilván nem venné meg,mi,á dehogy...
Oo tönkremegy,ja,persze,simán felőrli a komplett ukrán hadsereget már 5 éve,felhozta a Krímet,felaprította a szakállasokat Szíriában,elkezdik a Pak-Fa gyártását,modernizálták a atomarzenált,sok ezer tankot,légvédelmet,hiperszónikus fegyvert állítottak hadrendbe,pár tengó is elklészült,miazmás.
Kb nincs államadóssága,nem függ a dollártól,stb,stb...
Qrvára nem Oo dülöngél gazdaságilag,katonailag,politikailag a nagyfiúk között,gondoltam szólok.
Legutólsó videó: A lelkipásztor a fogvatartottak kiszabadítására szóllít fel Bresztben. Na ez már veszélyes dolog. Ismét pap buzdítja erőszakra az embereket. Ez volt Ukrajnában is.
Értem én amit leírtál, de ahhoz politikai kérdésekben egységesnek kell lenni, de te is tudod ,hogy a lengyel politika durván orosz ellenes.Kedves Boki....
Kismiska, MOST igen.... De nehogy torkán akadjon akárkinek, mert a Kismiskától meg is lehet fulladni. Az EU magjának már betett. Oroszország talán jobban tenné, ha komolyabban venné. Sokat segíthet a V4 Moszkvának, de sokat árthat is... Ami ma kicsi, az holnap nagy és erős IS LEHET! És emlékezni fog! Értem én, hogy egyik nagyhatalomnak sem tetszik egy közép-európai leendő hatalmi góc. Igyekeznek is megbontani. Csakhogy.... minden kísérlettel erősebb lesz, mert látja, érzi Közép-Európa, hogy csak így lehet szava saját jövőjét illetően.