Laiki értelek, értem amit írsz, részben egyet is értek vele. Nyilván az írásod első fele SAJNOS igaz. Keresztre feszítenének. Kitagadnának, s megreguláznának. Így is kapjuk az ívet... DE, Merkel teljsen el van varázsolva, még mindig olyanokat beszél, hogy a Makedón-Görög határról a most feltorlódott tömeget SEGÍTENI kell befelé európába, de aztán osszuk szét őket szépen, testvériesen! HÁT A JÓ MOCSKOS KURVA ANYJÁT! Konkrétan...
NEM vágyom más emberek, migránsok halálára. Ezért is mondtam azt, amivel vitatkozni persze érvek mentén lehet, még lehet hogy meg is győzöl majd, hogy szerintem bizony az aknazár humánusabb, mint a tűzparancs. Amit egyébként én, ha már más nincs, szintén kiadnék, HA áttörnek, és nem tudjuk őket máshogy meghátrálásra kényszeríteni. HA tudjuk, mert nincs olyan nagy szám, hogy a progresszivitás elve mentén, mondjuk egy sima könnygázzal ne menne, akkor az még jobb. Csak itt van a bibi, mivel elkezdenek szépen lassan zárogatni mások is, és idénre kb. dupla annyi jöhet, mint tavaly volt, élek a gyanúperrel, hogy nem egy, és nem csak Röszke méretű szitu lesz. Na már most egy fasza aknazár, az olcsóbban, gyorsabban, és nagyobb visszatartó erővel rendelkezne, mint 3 réteg kerítés, gyodával, minden szarral...
Ha sima könnygázzal nekünk nem megy a megállításuk, akkor az osztrákoknak menni fog? Ők csak kijelentik, hogy (esetleg, talán, majd) zárják a határt, de fizikai határzáruk nincs. Nekünk meg van. Gondolod, hogy az tartósan megállítja őket, ha az átkelőket lezárják az osztrákok?
Ha nálunk áttörnek, akkor az osztrák-magyar határon nem fognak? Nem hozzánk akarnak jönni. Ha bármilyen eszközzel át tudnak jutni az osztrák határon, hát átmennek rajta. Ha délen áttörnek, akkor egy ideig majd ugyanúgy buszoztatjuk őket, mint a kerítés építése idején. Amíg meg nem erősítjük a határzárat. Mit kezdenek velük akkor a puhány osztrákok? Eredményesen próbálkoznak azzal, ami az elszántabb magyaroknak nem ment? Amíg az osztrákok nem aknásítanak és nem lövik őket halomra, addig nem fognak nálunk maradni.
Csak mellesleg kérdezem, hogy honnan vennéd az pár millió gyalogsági aknát? Van nekünk készleten? Furcsa lenne, mivel ki kellett vonni, meg kellett semmisíteni. Ha meg nincs, akkor kinek van? Azoknak, akik szintén aláírták az egyezményt? Viszonylag kevés ország maradt ki belőle. Akinek pedig van eladná nekünk erre a célra?
Merkellel kapcsolatban egyetértek.