[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 690
55 499
113
Ukrajna harcoló alakulatainak a száma 500.000 azaz ötszázezres nagyságrend.
Magyarország harcoló alakulatainak a száma 5.000 azaz ötezres valós nagyságrendű!
... a papíros 35.000-ből.

Ez a Magyar Haderő! A "Gyorsítós"! ... + az "Elörelátós"!

Mi egy kerekítési hiba vagyunk egy ukrán haderőnek!

Gratulálhatok a "Kétharmados" Magunknak?




Egyetértünk!




Az ukrán"állam-vezető" fedő-foglakozású ügynök az észak-keleti szomszédban bármire is képes! A Biden nevű szerencsétlen demens báb szintén rángatható a "pici-fia" mocskos ügyein keresztül, de ugrásra készen áll az indián/afro-amerikai/néger/indiai(választható a korábbi önéletrajzi elemi alapján) Kamala Harris is beugrónak, bármire is.

Semmilyen hazai politikai koncepciót nem látok a szabálykövető alkalmazkodáson túl, melynek elsődleges célja a Hatalom megtartása!
Ez a Hatalom azonban nem Eszköz a sikeres alkalmazkodáshoz, hanem a pusztán öncélú cél!
A 12+ év után elért EU-sereghajtó pozícióink nem azt mutatják, hogy vannak valós célok is a Vetítésen kívül, + az ehhez szükséges tudás sincs meg a megvalósításhoz!
Érdemes összehasonlítani Erdogán és Orbán Viktor eredményeit!
... és inkább elkezdeni saját magunkban bízni, mint várni (ismét) mástól a megoldást!!!

.
Toporzékolj egy kicsit. Az megnyugtat. :)
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 911
22 406
113
...ha Szlovákiában nyer Fico, nem biztos, hogy nem áll mellénk, így a nagy tervük kútba esik (habár a szlovákban nem érdemes nagyon megbízni, pont olyan mint a román). Minden esetre érdekesek lesznek a szlovák választások.
100%, hogy Fico nyer.
Viszont ez nem jelenti azt, hogy ő is fog kormányozni és ezt ő is tudja.
Boritékolva van a nagy cirkusz e végett, a távirányitott Čaputová (és a háttérből őt irányitó Progressziv Szlovákiához köthető emberek olyan informatikai "erővel" mint az ESET) nem fogja kinevezni őt kormányfőnek. Čaputová megteszi ezt a szivességet a liberálisoknak és pont ezért nem indul újra az elnökválasztáson annak ellenére, hogy állitólag :rolleyes: még mindig népszerű és megbizható politikus a "nép" körében. Felteszi majd a kezét és elsunnyog, bizva Korčok soviniszta vadliberális elnökválasztási győzelmében, akit a helyére szánnak.

HA viszont nem tudják elgáncsolni Ficot, merek fogadni, hogy a megalakuló kormánya "magyar/rbáni" recept szerint fog nekiállni politizálni azzal a céllal, hogy minnél tovább hatalmon maradhasson. Hogy ez a felvidéki magyarságnak jó-e vagy sem, hogy kényes témákat ez megold vagy sem senki sem tudja, de azt látom, hogy Felvidéken is eljött egy politikai szakadás a társadalomban, ahol a liberál-progressziv-atlantista felfogás szembe kerül a patrióta-konzervativ-euroszkeptikus felfogással.

Meglepően magas pl. a jelenlegi magyar kormány poltikájának/retorikájának a támogatottsága a szlovákok körében migráció, háború, munkahelyteremtés vagy ép a családpolitika terén,...ahogyan beszédes az is, hogy a Fico vezette SMER valamint a radikális szélsőjobb pártjai sem húztak magyar kártyát eddig sem a szerencsétlen Ódor miniszteri munkájával kapcsolatban, sem pl. Hamran rendőfőkapitány botrányai kapcsán. Azaz amennyire lehet kinosan ügyelnek arra, hogy ne kelljen ilyen témában konfrontálódni a magyar kormánnyal. Orbán korábbi - egyébként félreértelmezett - kijelentéseivel kapcsolatban Fico is gyak 4 szóval elutasitotta/visszautasitotta a dolgot, majd 20 percben ostorozta a szlovák kormányt, hogy ez is csak azért lehet, hogy milyen gyengék.
Szóval ki merem jelenteni, hogy Fico kezét OV fogja,...és ha Ficonak van egy csepp esze kiaknázza hosszútávon ezt a lehetőséget...A minta MO-ról adott.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Ukrajna harcoló alakulatainak a száma 500.000 azaz ötszázezres nagyságrend.
Magyarország harcoló alakulatainak a száma 5.000 azaz ötezres valós nagyságrendű!
... a papíros 35.000-ből.
Ötszázezer? Honnan?
Ebben a számban benne van a markolókezelő is, meg a raktáros, meg a többi nem harcoló katona is.
A fronton most max. van egy 150 e ukrán, akiknek jó ha 10%-a jól képzett katona. A többi frissen összefogdosott szerencsétlen, akiket tolnak be a darálóba, hogy kíméljék azt a 15%-ot. Ezenkívül van még vagy 100-150 e területvédelmisük, akik éppen civilek, szántanak, vetnek, esztergának és csak ha kell akkor fognak fegyvert. Ezekre nem lehet számítani egy esetleges Mo.- ellen tervezett agressziónál. Legfeljebb amolyan segédcsapatok lehetnek.
Szóval ha azt a 150 e (na jó legyen 200 e) katonának felét átirányítod a Kárpátokon túlra, nagyon fog az hiányozni a keleti frontról, kb. másnap az oroszok meg is indulnak Kijev felé. Nem beszélve arról, hogy ha ide merészkednének, 100 e, de talán több katonát mi is ki tudnánk állítani. És ne feledd, most mi leszünk a védekező fél. Mi védenénk a földünket, családunkat, azaz hazánkat. Sokkal eltökéltebbek lennénk!
És nem mellékesen az alföldet sem szabad leírni, mert lám a nagy(?) katonai tankönyvek szerint, semmire sem jó az alföld védelem szempontjából, aztán ott pusztul el Napóleon és Hitler egész serege, na meg a jelen háborúban is az ukrán alföldön süllyednek el mindkét fél tankjai, technikája, meg vesznek oda a jól képzett erők. Ha nekünk hátrány az alföldi védekezés, akkor a támadónak, kétszeresen is az!
Szóval ez az Ukrán kétfrontos háború felejtős, egyelőre amíg darálják őket, nem lesz ebből semmi, bár mennyire is szeretnék egyes "szövetségeseink". És ha a háború még eltart vagy három évig, addigra a nackók színe java alulról fogja szagolni az ibolyát, illetve a maradék testi és lelki csonaka-bokaságban fog tengődni. Utóbbiaknak, mindenhez lesz kedvük, csak nem Mo.-ra jönni, harcolni, ugyanis ki lesznek égve a front járta nyomorultak, főleg, ha kiderül, hogy a semmiért harcoltak (ki fog derülni).
Akkor lenne baj, ha mondjuk jövőre valamilyen úton módon lezárulna ez a háború, mert akkor a sértett ukrik, azonnal elégtételt akarnak venni valakin.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 062
6 577
113
Ötszázezer? Honnan?
Ebben a számban benne van a markolókezelő is, meg a raktáros, meg a többi nem harcoló katona is.
A fronton most max. van egy 150 e ukrán, akiknek jó ha 10%-a jól képzett katona. A többi frissen összefogdosott szerencsétlen, akiket tolnak be a darálóba, hogy kíméljék azt a 15%-ot. Ezenkívül van még vagy 100-150 e területvédelmisük, akik éppen civilek, szántanak, vetnek, esztergának és csak ha kell akkor fognak fegyvert. Ezekre nem lehet számítani egy esetleges Mo.- ellen tervezett agressziónál. Legfeljebb amolyan segédcsapatok lehetnek.
Szóval ha azt a 150 e (na jó legyen 200 e) katonának felét átirányítod a Kárpátokon túlra, nagyon fog az hiányozni a keleti frontról, kb. másnap az oroszok meg is indulnak Kijev felé. Nem beszélve arról, hogy ha ide merészkednének, 100 e, de talán több katonát mi is ki tudnánk állítani. És ne feledd, most mi leszünk a védekező fél. Mi védenénk a földünket, családunkat, azaz hazánkat. Sokkal eltökéltebbek lennénk!
És nem mellékesen az alföldet sem szabad leírni, mert lám a nagy(?) katonai tankönyvek szerint, semmire sem jó az alföld védelem szempontjából, aztán ott pusztul el Napóleon és Hitler egész serege, na meg a jelen háborúban is az ukrán alföldön süllyednek el mindkét fél tankjai, technikája, meg vesznek oda a jól képzett erők. Ha nekünk hátrány az alföldi védekezés, akkor a támadónak, kétszeresen is az!
Szóval ez az Ukrán kétfrontos háború felejtős, egyelőre amíg darálják őket, nem lesz ebből semmi, bár mennyire is szeretnék egyes "szövetségeseink". És ha a háború még eltart vagy három évig, addigra a nackók színe java alulról fogja szagolni az ibolyát, illetve a maradék testi és lelki csonaka-bokaságban fog tengődni. Utóbbiaknak, mindenhez lesz kedvük, csak nem Mo.-ra jönni, harcolni, ugyanis ki lesznek égve a front járta nyomorultak, főleg, ha kiderül, hogy a semmiért harcoltak (ki fog derülni).
Akkor lenne baj, ha mondjuk jövőre valamilyen úton módon lezárulna ez a háború, mert akkor a sértett ukrik, azonnal elégtételt akarnak venni valakin.

És kimaradt, hogy mennyi külföldi zsoldos harcol az ukránok oldalán. Ezek nagy része (lengyel, litván, grúz ...) orosz utálatból jelentkezett, a nyugati zsoldosok is védeni jöttek Ukrajnát, nem támadni a szomszédot.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 106
13 524
113
100%, hogy Fico nyer.

HA viszont nem tudják elgáncsolni Ficot, merek fogadni, hogy a megalakuló kormánya "magyar/rbáni" recept szerint fog nekiállni politizálni azzal a céllal, hogy minnél tovább hatalmon maradhasson.

Szerintem nem fog nyerni, mert rengetegen még nem tudják, kire voksolnak, és azokból nehezen lesz képes meríteni.

De ezt a részét most hadjuk. Az elvárásaidban igazán vicces az, hogy mint ha nem tudnád, kicsoda Fico. Amint bebiztosítaná magát az igazság ellen, próbálná magát "rehabilitálni" az EU szemében. Már most kijelentette, hogy pénzért fegyver és muníció mehet Ukrajnára és hasonló modon sok más kijelentésbol is kicsavarná magát. Mert neki a "kovetkezménynélkuliségen" kívul leginkább az a vágya, hogy része legyen az európai politikai elitnek, amibe Orbán nem igazán fér bele. Fico állaspontja az ulléspontjátó fugg.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113
Szerintem nem fog nyerni, mert rengetegen még nem tudják, kire voksolnak, és azokból nehezen lesz képes meríteni.

De ezt a részét most hadjuk. Az elvárásaidban igazán vicces az, hogy mint ha nem tudnád, kicsoda Fico. Amint bebiztosítaná magát az igazság ellen, próbálná magát "rehabilitálni" az EU szemében. Már most kijelentette, hogy pénzért fegyver és muníció mehet Ukrajnára és hasonló modon sok más kijelentésbol is kicsavarná magát. Mert neki a "kovetkezménynélkuliségen" kívul leginkább az a vágya, hogy része legyen az európai politikai elitnek, amibe Orbán nem igazán fér bele. Fico állaspontja az ulléspontjátó fugg.
Igen a maffia törpe mesterséges jogállamban is elkezdték összeírni a halottakat az Ami gazdi javaslatára. Ők még valóban nem tudják kire fognak szavazni, de ficora biztosan nem, ezt az egyet azért már tudják.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 891
35 662
113
Nemrég volt az évforduló kis megemlékezés:

Magyar részvétel a Csehszlovákia elleni 1968-as intervencióban​

A végső döntés 1968. augusztus 18-án született meg Moszkvában.[2] Augusztus 20-án este a magyar egységek elhagyták körleteiket és megkezdték a felzárkózást a határra, éjfélkor pedig átlépték azt. A csehszlovák vezetés már korábban parancsot adott ki arra, hogy intervenció esetén csapataik ne tanúsítsanak ellenállást, ezért harcra nem került sor.[4]
A magyar csapatok aznap 14 óráig végrehajtották harcfeladatukat, birtokba vették a kijelölt településeket és tíz helyőrséget hoztak létre: Nyitra, Nagytapolcsány, Szered, Érsekújvár, Léva, Vágújhely, Pöstyén, Galgóc, Nagykürtös és Verebély helységekben.[4]
Augusztus 25-én a Déli Hadseregcsoport parancsnoka kiterjesztette a magyar hadosztály megszállási körzetét egészen a Kis-Kárpátok lábáig. Ennek megfelelően új helyőrséget állítottak fel a magyarok Nagyszombatban (Nagykürtös helyett).[5]

A megnövekedett feladatok ellátására a megszálló erőket megerősítették egy karhatalmi zászlóaljjal, és mozgósították az egri 6. gépkocsizó lövészezredet is, ami 27-én érkezett Érsekújvár térségébe. A hadosztály erőinek elhelyezkedése ezután már változatlan maradt október végi hazatérésükig.[5]
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Tipikus senkihazi, a nemlétező 'szlovak elit' hiányának terméke. Főleg az utolsó mondatoknal derül ki, micsoda csuszomaszo.
DE honnan is lenne elitjük?
Az összes szlováknak neveztet elitjük, magyarul beszélt :rolleyes: .
Ez van, lopott történelem, hamis és sérülékeny öntudat!
Fico szlovák, következésképpen a magyarok vonatkozásában megbízhatatlan.
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 911
22 406
113
Szerintem nem fog nyerni, mert rengetegen még nem tudják, kire voksolnak,
Szerintem, szerinted. Hamarosan kiderül.
Az elvárásaidban igazán vicces az, hogy mint ha nem tudnád, kicsoda Fico.
Nem elvárásaim vannak, hanem egy elképzelésem a várható kimenetelről és magyarázatom annak okairól.
Pontosan tudom ki Fico. Az, akitől per pill összerezzennek a külföldi ügynökök, azaz a progresszívek. És ennek valahol örülök, mert jelenleg őket érzem a családom és a jövőm ellenségeinek, nem ezeket a Smer-es félkegyelműeket.
Mert neki a "kovetkezménynélkuliségen" kívul leginkább az a vágya, hogy része legyen az európai politikai elitnek, amibe Orbán nem igazán fér bele.
Része szeretett volna lenni az EU-s elitnek, de nem vetzék be a buliba. Tisztán emlékszem rá. Látja, hogy van élet azon kívül is, sőt,...joggal érzem, hogy tanulhatott a múlt hibáiból és ha hatalomra kerül megpróbál majd hosszú távra "berendezkedni".
Fico szlovák, következésképpen a magyarok vonatkozásában megbízhatatlan.
Minden szlovák az,...meg néhány divatból libbant felvidéki magyar is...
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Szerintem, szerinted. Hamarosan kiderül.

Nem elvárásaim vannak, hanem egy elképzelésem a várható kimenetelről és magyarázatom annak okairól.
Pontosan tudom ki Fico. Az, akitől per pill összerezzennek a külföldi ügynökök, azaz a progresszívek. És ennek valahol örülök, mert jelenleg őket érzem a családom és a jövőm ellenségeinek, nem ezeket a Smer-es félkegyelműeket.

Része szeretett volna lenni az EU-s elitnek, de nem vetzék be a buliba. Tisztán emlékszem rá. Látja, hogy van élet azon kívül is, sőt,...joggal érzem, hogy tanulhatott a múlt hibáiból és ha hatalomra kerül megpróbál majd hosszú távra "berendezkedni".

Minden szlovák az,...meg néhány divatból libbant felvidéki magyar is...
Vissza kell magyarítani felvidék déli felét, kell egy nagy kerítés, aztán a többi részen vigéckedjenek a kifacsart cseh nyelvet használó lengyel-ruszin-magyar népekből lett "szlotákok".
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 106
13 524
113
Lengyelek hadgyakorlatot fognak tartani kóreaiakkal egyutmukodve:


Mikozben most Luka is hadgyakorlatba kezd Breszt kornyékén:


Mintha kevernéd Pétert Ivànnal.
Nem, mindketto hasonlóan gátlástalan (és ez által viszonylag efektív) sociopata volt, ép hogy csak míg az elso duhrohamban olte meg fiát a másik saját maga vett részt az megkínzásán, majd halálra ítéltette:
https://www.history.com/news/peter-the-great-tortured-killed-own-son
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 106
13 524
113
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-obrana-chysta-plany-na-dlouhou-valku-a-presuny-40442136

Csehországnak fel kell készülnie egy hosszú, esetleg nukleáris konfliktusra Oroszországgal, valamint a szövetséges hadseregek nagy egységeinek a köztársaság területén való átmozgatására és ott tartózkodására.

Az ukrajnai konfliktusra reagálva a Védelmi Minisztérium megváltoztatja védelmi stratégiáját, amely alapján modernizálni kívánja a hadsereget, és biztosítani kívánja a közlekedési infrastruktúrába való befektetést, hogy az orosz határok felé tartó szövetséges csapatok és felszerelések konvojoit fogadni tudja. .

"Oroszország erősödő agresszivitása következtében a cseh védelmi politika fő feladata egy hosszan tartó, nagy intenzitású védelmi háború átfogó felkészítése egy technológiailag fejlett, nukleáris fegyverekkel felszerelt ellenféllel" - áll a megvitatásra kerülő dokumentumban. a képviselőház védelmi bizottsága pénteken.

Jiří Šedivý volt hadseregfőnök szerint a védelem és a kormány jó irányba halad, mert fel kell készíteni a hadsereget és a társadalmat egy esetleges konfliktusra, függetlenül az ukrajnai helyzettől, mert a biztonsági helyzet a világ romlik és tovább fog romlani. Főleg az USA-Kína rivalizálás miatt.

"Még ha véget is ér az ukrajnai háború, az esetleges konfliktus veszélye nem szűnik meg, mert Indokínában egyre rosszabb a helyzet" - mondta Šedivý a Právo-nak.

Jobb hidak tankok számára

A stratégia két fő feladatot határoz meg. „Az elsőrendű feladat a jól felfegyverzett, felszerelt, képzett és harcképes, a kollektív védelmi műveletekben bevethető fegyveres erők felépítése” – áll a szövegben.

Ez elsősorban a hadsereg további több ezer katonával történő megerősítését jelenti. A honvédség már évekkel ezelőtt növelte az újoncok toborzását, és 2030-ra a jelenlegi 24-ről 30 ezer fegyveres nőre és 10 ezer aktív tartalékosra szeretné növelni a hivatásos tagok számát. Jelenleg mintegy négyezren vannak.

A hadsereg is radikális átfegyverzés előtt áll, amelyre a GDP két százalékának védelemre való törvénybe iktatásának köszönhetően elegendő pénze kellene. Csak jövőre harmadával, százról 150 milliárd koronára kellene nőnie a védelmi költségvetésnek.

A második kiemelt feladat Csehország területének teljes körű hadműveleti előkészítése, valamint a potenciálisan nagyszámú szövetséges haderő fogadásának, átszállításának és támogatásának biztosítása.

Šedivý arra számít, hogy ez a feladat jelentős beruházásokat igényel, elsősorban az úthálózatban, a vasutakban és a repülőtereken. „A csapatok esetleges keleti irányú mozgása miatt növelni kell a hidak teherbíró képességét, átjárhatóvá kell tenni az alagutakat, hogy ne legyenek szűkek a haditechnika számára, valamint modernizálni kell a repülőteret. És teremtsen teret a koncentrációhoz és a pihenéshez” – jegyezte meg Šedivý.

Oldřich Bureš, a Prágai Metropolitan Egyetem Biztonsági Tanulmányok Központjának vezetője szerint ez a feladat a júliusi vilniusi csúcson jóváhagyott NATO-tervekre épül. „Átköltöztek a keleti szárnyra, és továbbra is csapatokat mozgatnak, de a nehézgépek szállítását is meg kell oldani, mert a német Leopard vagy az amerikai Abrams harckocsik húsz tonnával nehezebbek, mint az útjaink, hídjaink teherbírása, – jegyezte meg Bureš. Hozzátette: ez jelentős elmozdulás a régi stratégiához képest.

"A régi stratégia szerint elsősorban külföldi hadműveletekre készítettük fel a hadsereget, de most visszatérünk a teljes hadsereget átfogó hadműveleti háttérhez" - mondta Bureš.

A védelmi miniszter stratégiája és korábbi nyilatkozatai szerint nem lehet csak a hadseregre támaszkodni a védekezésben, hanem az egész társadalmat és a vállalkozókat is fel kell készíteni a konfliktusra. A képviselőknek szánt anyag tehát azt írja: "Csehország megteremti az előfeltételeket a védelmi iparnak a gazdasági mozgósítás rendszerébe való bevonásához."

A Külügyminisztérium által elkészített és a kormány által júniusban jóváhagyott biztonsági stratégia is Oroszországról beszél, mint a legnagyobb veszélyről, valamint a Kínából és az instabil afrikai országokból érkező veszélyről.
 

laca

Well-Known Member
2013. november 6.
776
1 920
93
Csehországnak fel kell készülnie egy hosszú, esetleg nukleáris konfliktusra Oroszországgal,
HOSSZÚ, NUKLEÁRIS konfliktus???? FELKÉSZÜLNI??
Ezek a fogyatékosok értik a szavak kontextusát, amiket egymás után ejtenek ki a szájukon??

Költői kérdés volt. Tisztában vagyok vele, hogy egy ideje már óvodás szintű nagyot mondó szájkarate verseny megy a nyugati mainstream politikában.
Pusztán siralmas ez az igen alacsony (értelmi) színvonal.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 520
15 025
113
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-obrana-chysta-plany-na-dlouhou-valku-a-presuny-40442136

Csehországnak fel kell készülnie egy hosszú, esetleg nukleáris konfliktusra Oroszországgal, valamint a szövetséges hadseregek nagy egységeinek a köztársaság területén való átmozgatására és ott tartózkodására.
Pavol úr!
Miiiii?
Ha ezekre a dolgokra sor kerül, akkor már
1. Felesleges bármilyen készület.
2. Ha ide jut a helyzet, akkor sem idő, sem lehetőség nincs Csehországnak BÁRMIT tenni. Akik tehetnek, RU, USA esetleg a nyugati szövetségesek. Csehország erősen BÓLOGATHAT! Akárcsak mi, vagy Szlovákia.
3. Akkor már a Benes-dekrétumnak is mindegy. Az üvegsalak-sivatag nem válogat.
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
3 757
6 620
113
Nem akarom elvenni a számolgatástól a kedvet, de szerintem sokan nem értik a twitter ( akkor is twitter :D ) statisztikai jelölését, főleg úgy hogy az új módszer csak a megjelenéseket számolja nem a valós nézettséget, tehát ha valakinek csak megjelenik ez az interjú, azt szerintem megtévesztő módon ( értem a mögöttes marketing célt, úgy tűnik mintha a valósnál több felhasználó lenne ez pedig még több tartalomgyártót és felhasználót vonz)nem megjelenítést ír hanem megtekintést.
Szóval ahányszor valaki visszamegy megnézni, vagy alá tweetelt és visszamegy anyázni, azt a számláló számolja, így lehetséges a twitter felhasználói számánál jóval nagyobb "nézettség" elérése.
Mutatok egy statisztikát az egyik twitter fiókomból, és érthető lesz.
MObXPYw.jpeg


A 10 milliós szám az amit ti mint látogatók látnátok, de én látom azt hogy mi a valós teljesítmény, ez már árnyalja, ebből mindössze 664 ezer az egyedi látogató és 2 millió a nézettsége a videónak. A mellette lévő kockán pedig a csúf valóság arról hogy ebből hányan nézték is végig a videót, pedig ez nem fél órás csupán kicsivel több mint 2 perc. Persze van olyan hogy jobb arányokat hoz egy videó és megvan a 1/3 és jobban megfogja a figyelmet, de minél hosszabb valami ez annál rosszabb, az emberek rövid idő alatt akarnak sok ingert.

Plusz Musk kézi irányítással bele tud nyúlni az elérésbe is, és meg is szokta tenni, tehát segíthet abban hogy ne a közösségi médiára jellemző véleménybuborékban terjedjen a videó, hanem akik anyáznak alatta, annak az anyázásával megjelenjen az ő követőiknél is hogy akit követsz az hozzáanyázott, ezt az algoritmus magától amúgy eltünteti a folyamodból ha számodra nem releváns. Viszont itt maguktól is nyomják alá a marketinget az ellen oldaliak mert beszélnek írnak róla, valószínűleg ezért mondott olyan dolgokat a miniszterelnök amivel ezt elő idézi, tudta hogy ezt megtudja lovagolni, jobban mintha mondjuk egy magyar kisvárosban mondott volna el hasonlót.
Ez mind akár igaz is lehet, minden nertag egész nap frissitget, de összehasonlítás szempontjából akkor is valós (mert a modelled csak akkor korrekt, ha ugyanezt feltételezzük a többiről is), márpedig 125M+ az bezony iszonyatosan irritálóan magas szám D.C. meg a Niedermullerek, a
Aprók stb számára. :p
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 224
67 141
113
Lengyelek hadgyakorlatot fognak tartani kóreaiakkal egyutmukodve:


Mikozben most Luka is hadgyakorlatba kezd Breszt kornyékén:



Nem, mindketto hasonlóan gátlástalan (és ez által viszonylag efektív) sociopata volt, ép hogy csak míg az elso duhrohamban olte meg fiát a másik saját maga vett részt az megkínzásán, majd halálra ítéltette:
https://www.history.com/news/peter-the-great-tortured-killed-own-son
Ezek szerint nagyon felszínes emlékeim maradtak Petirôl. Ez is egy barom volt.
 

geseft

Well-Known Member
2019. február 20.
444
1 467
93
Igen, szép kis álom. De:
  • Ukrajnában az oroszokkal szembeni területi veszteségek mellett, hogy az ukrán állam eladjon egy megyét, az szinte teljesen kizárt
  • Egy hanyatló államnak pénzt fizetni, amikor kvázi csak várni kell, mikor omlik össze az már a pénzszórás szuperlatívusza