Sajnálom már, hogy megsértettelek, de elég naívnak találtam azt, amit írtál, de próbáljuk meg mégegyszer...Fussunk neki...
Én OV-t személyesen 1988 óta ismerem,Fodorra, Kövérre Áderre is emlékszem, de Báyer és simicska nincsen meg csak a tömegtájékoztatásból. Talán ezért leírhatok, le tudok írni olyan dolgokat is, amit mások nem... De erről is írtam már kis részleteket, igaz nagy összefüggő történeteket nem...De, ha egyszer érdekel benneteket és időm is lenne rá, megírhatnám a kezdetek kezdetéről az élményeimet....alulnézetből...Maradjunk OV politikai személyiségénél. Régen kétségkívül jó szónok volt, a fiatalság is vitte, de a populizmus mindig is a sajátja volt. Ezért nem volt szimpatikus nekem. Ennek ellenére az MSZP, Gyurcsány, Öszödi beszéd, betlizett, így 2010-ben én is mindkét szavazatomat a FIDESZ-re tettem, mert büntetni szerettem volna az MSZP-t. Azt hiszem voltunk még így egy páran és mi is (én is) hozzásegítettem a FIDESZ-t az első kétharmadhoz. Amit úgy háláltak meg, hogy átalakították a választási rendszert, ami olyan, hogy már nagyon nehéz őket leváltani. Írtam az optimizmusomról, mit vártam a mostami választásokon, nem jött be... Ez tette be nálam végképp a kaput, meg a sok olyan umbulda, minzt a HUNGUEST HOTEKS és a BALATN TOURIST felvásárlása. Ezután a Balaton már ML kézben van, aztán jövőre a ptojektjeiket több tízmilliárddal támogattatják az EU-val.
Való igaz, lehet, ez egy melóst nem érdekel. De egyébként megvan annak is az esélye, hogy az átlag munkás bére nem OV nagyszerű kormányzása miatt nőtt, hanem elsősorban a válságból való kilábalás miatt. Lehet, hogy a kétfarkú kutyapárt is hozta volna ugyanezt, ha történetesen ők vannak hatalmon. Nagy hiba, ha csak a mi kis posványunk (orfszágunk) történéseit nézzük. Pld. a csehek nálunk jobban mennek felfelé, az EU-ban hátrébb sorolódtunk az abszólút listán, annak ellenére, hogy te több pénzt látsz a zsebedben és ezt csak OV-nek tulajdonítod. Csakhogy maradjunk a cseh munkásoknál, ők ugyanezen időszak alatt többet kaszíroztak. (De csak utalok rá, nem OV volt ott a főnök ez idő tájt.) egyszerűen a FIDESZ jókor került a hatalomba és a világgazdaság húzása miatt minden jónak tűnt, alulról nézve, meg persze ha nem tekintett ki az ember külföldre, akárcsak a V4-ekre.
A jobb fizetés reményében és a nyugodtabb élet miatt mennek ki a magyarok dolgozni. Meg biztosabbnak látják a kinti nyugdíjat a magyarnáől. Az én volt nejem is 10 éve dolgozik Ausztriában. Még 5 év és jogosult lesz a kinti nyugdíjra. De kérdem én tőled, mi a politika célja? Az, hogy minden fura hagymázos lózungokkal korbácsolják fel a nemzeti büszkeséget. Mert lehet többet kapsz, mint 10 éve, de talán kaphattál volna még többet... A politika célja a demokráciában az lenne, hogy a választók jobban, kiszáníthatóbban dolgozzanak, keressenek és számíthassanak a nyugdíjukra is... Aki kimegy, az már ezzel a tettel szavazott...MO-n ezek nincsenek meg.
Van egy kedves ismerősöm, Ő PSÁSZF