[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 446
23 612
113
Ha már Közép-Európa:

A lengyel - magyar barátság tovább él, fontos a nevelés már gyermekkorban.

14102864_972602696184113_6802006249165351433_o.jpg


A kép a lengyel - magyar barátság napján készült.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 154
15 805
113
@panzerfaust olyan bankban kellett volna próbálkozni ahol csak forint alapu van.

Elvileg csak a CityBank nem szállt be a deviza alapú hitelezésbe, mivel ha jól tudom a jogászaik is azon a véleményen voltak a dologról, mint én.
 
T

Törölt tag 008

Guest
<blockquote rel="Fennek">@panzerfaust olyan bankban kellett volna próbálkozni ahol csak forint alapu van.

Elvileg csak a CityBank nem szállt be a deviza alapú hitelezésbe, mivel ha jól tudom a jogászaik is azon a véleményen voltak a dologról, mint én.</blockquote>
Nem a jogászok hanem a kockázat elemzők. Jogilag nem volt gond.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 154
15 805
113
<blockquote rel="tarzaan"><blockquote rel="Fennek">@panzerfaust olyan bankban kellett volna próbálkozni ahol csak forint alapu van.

Elvileg csak a CityBank nem szállt be a deviza alapú hitelezésbe, mivel ha jól tudom a jogászaik is azon a véleményen voltak a dologról, mint én.</blockquote>
Nem a jogászok hanem a kockázat elemzők. Jogilag nem volt gond.
</blockquote>

Föntebb másoltam be a törvényt hogy jogilag miért volt gond...
 

formosa

Member
2015. május 18.
427
2
18
A devizahitelek idején nekünk 1 bankos rokonunk "segített", pontosabban tanácsot adott: "Ne vegyetek föl hitelt! A forinthitel a kamatok miatt baromi drága, a devizahitel meg baromi kockázatos!"
Mint látható, értett a szakmájához...
 

formosa

Member
2015. május 18.
427
2
18
Köszönhetően annak, hogy a kelet-európai országok zömmel nyugati bankjai gyorsan átvették egymás "rablóhitelező" gyakorlatát.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 154
15 805
113
Csak részben, mert a devizahitel néhány más Kelet-európai országban is gondokat okozott...

D máshol korrektebbül csinálták.

Pl. ahogy azt a közgazdaségi logika is megkívánta, a CHF erősédésekor a svájci kamatszint csökkenésével párhuzamosan az adósok törlesztési kamata is csökkent, vagyis a törlesztőrészletük nem változott. lényegesen.

Itt viszont a kamatok nem csupán a tőketartozást növelték meg, hanem minden létező, a konkrét kölcsönügylettel összefüggésben nem levő tényezőt is beépítettek az egyoldalú szerződésmódosítás során a kamataikba.
 

formosa

Member
2015. május 18.
427
2
18
"De máshol korrektebbül csinálták."

Volt ilyen is és olyan is. Sajnos a mo-i bankok a sokkal jövedelmezőbb "rablóhitelezést" folytatták.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 446
23 612
113
Remélem a 330 ezer román halottat is újrajátszák!

http://444.hu/2016/08/25/jelkepesen-atkel-a-karpatokon-a-roman-hadsereg-szombaton
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 446
23 612
113
<blockquote>Remélem a 330 ezer román halottat is újrajátszák!

Remélem, hogy nem lesz igazad, mert az pár százezer magyar hallottal is fog járni minimum.</blockquote>

Legalább akkor azt is játszuk el hogy Bukarestig kisérjük őket vissza, ahol megkötnénk a különbékét, szigorúan áldozatok nélkül!
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Németország, Franciaország és Lengyelország arra készül, hogy megerősítik együttműködési csoportjukat a "weimari háromszöget". A W3-at a rendszerváltás idején hozták létre a V4-hez hasonlóan évente rendeztek találkozókat és most a Brexit után azt tervezik, hogy új lendületet adnak a csoportnak és még szorosabbra fűzik az együttműködést.
Lengyelország a W3-nak és V4-nek is a tagja így közvetítő szerepet tölthet be a két csoport között. A weimari külügyminiszterek legutóbbi tanácskozásán a lengyel külügyminiszter közvetítette a V4-ek ajánlását a közös európai hadsereg felállításáról amit Bohuslav Sobotka, Robert Fico és Orbán Viktor is támogatott a V4 elnökök és Angela Merkel találkozóján.
http://www.euractiv.com/section/fut...evive-weimar-triangle-in-wake-of-brexit-vote/

W3 és V4 a metszéspontban Lengyelországgal.
jAcIWm8.png
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Lengyelország nem csak a W3-nak és a V4-nek a tagja, de még a kellemes hangzású LITPOLUKRBRIG csoportnak is, ezáltal Lengyelország keleti, nyugati és déli irányú nemzetközi csoportosulásokban is részt vesz. Ezeknek a csoportoknak az összekötőjeként a lengyelek jó úton haladnak afelé, hogy jelentős stratégiai tényezővé nőjék ki magukat Európában.
kcbyr2w.png