1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Magyarország

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Guest által indítva @ 2013. február 20..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. empontipont

  empontipont Well-Known Member

  A románok szlovákok nemsipitoznának.
  Nekilátnának a magyarok kitelepítésének.
   
 2. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  A románok szlovákok nemsipitoznának.
  Nekilátnának a magyarok kitelepítésének.


  Akkor viszont lépni kell itt is, revízióról ne nagyon álmodozzunk, de ha ők elkezdenek kitelepíteni akkor mi viszont kitelepítjük az ómigránsainkat, románokhoz mondjuk :D
   
 3. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

 4. arcas

  arcas Well-Known Member

 5. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

 6. milagro

  milagro Well-Known Member

  Attól függ kik jönnének...
   
 7. megazez

  megazez Well-Known Member

  Szlovákok kb az örökös gyenge pont a V4-ben.
   
  svajcibeka likes this.
 8. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  blitzkrieg likes this.
 9. arcas

  arcas Well-Known Member

  Be. Jó eséllyel marad a Smer, de úgy àll a dolog, hogy a parlamentbe az elaprózódott 5 magyar párt közül senki sem kerül be. Maradnak a szlovák nacionalisták és a liberálisok. Magam sem tudom mi a rosszabb...
   
 10. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Igazából csak egy komoly magyar párt van az MKP. Ők pont mindig nem jutnak be...
  Bugar partja a Híd vegyespárt..... Nagy csalódás volt, hogy ő a hatalomért szétrobbantotta a közös egyseges magyar pártot.
  Viszont ami erdekes, ők meg tudnak szólítani szlovák, de szerintem inkább asszimilált magyar szavazókat még a "tiszta" szlovák területekről is. Kábé 50-50% arányban szavaztak a ket pártra a felvidéki magyarok és ezekkel a észak - szlovákiai, pozsonyi "asszimilált, de távoli gyökereiben magyar" szavazatokkal mindig bejutnak Bugárék.
   
  anonim999 likes this.
 11. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Mi a roszabb? Magyarország szempontjából az a jó, ha az egységes V4 fennmarad. A mai nacionalista-Smer koalával meglepően jól működik.
  Ha cinikus ajarok lenne, akkor a második legjobb ha patthelyzet alakul ki és működésképtelen, román viszonyokhoz hasonló kormány lesz. Ez felértékel egy stabil Magyarországot, lehúzza minden szempontból Szlovákiát.
  Én már csak a felvidéki magyarok miatt is egy stabil V4 párti szlovák kormányt szeretnék erős magyar érdekképviselettel. Ez csak az MKP lehet.
   
  Loken and marton like this.
 12. arcas

  arcas Well-Known Member

  Egyetértek veled, de az MKP nem lesz bent, ezt most borítékolhatod. Az egykori stabil 10%-koknak már híre hamva sincs... Mindannyiunknak egy erős V4 az érdekünk.
   
 13. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  En is erre látok nagyobb esélyt. Ha Bugárék kihullanak, akkor talán az MKP romjain egy új magyar partot újjá lehet szervezni.
   
 14. milagro

  milagro Well-Known Member

  Na éppen aktuális az általad is idézett cikk azzal kapcsolatban, amit ebben a topikban próbáltam fejtegetni pár oldallal előrébb...
  Sokkal több mindenben hasonlítunk mára már egymásra a szerbekkel, mint azt gondolnánk. A történelem forgataga, elsősorban azáltal, hogy a szerbek is "megkapták" a maguk trianonját, elvezetett oda, hogy felismertük egymást, s felismertük egymásban a szövetségest!
  Ez pedig el fog vezetni előbb-utóbb a megbékélésig, s rendezhetőek lesznek még bizonyos területi kérdések is! De ehhez az kell, amit már kifejtettem fentebb!
  ..
  És itt van ráadásként egy kis adalék ahhoz, amit írtam, tudniillik, hogy mennyire nem működik, és mennyire mesterségesen fenntartott kreálmány a mai Bosznia-Hercegovina! Hosszabb, de érdemes elolvasni. A hétvégi Magyar Nemzet mellékletében volt! Azért is érdekes, mert Magyarország lesz a 2020-as mostari nemzetközi vásár díszvendége!
  https://magyarnemzet.hu/lugas-rovat/ecetfa-a-lepcsohazban-7332803/
  ..
  Egyébként geopolitikai szempontból az, hogy Magyarország próbálja egyengetni a szerb törekvéseket (EU + szerbek jogai Boszniában, Koszovóban) Putyin cár látóterében is nyilvánvalóan megjelenik. Egyáltalán nem mindegy számunkra, hogy a következő évtizedekben, amikor remélhetőleg folytatjuk a gazdasági kapcsolataink újraépítését az elszakított nemzetrészeinkkel, akkor ebben a játszmában Oroszország részéről minimum semleges, adott esetben támogató hozzáállást vegyen fel!
   
 15. borisz

  borisz Well-Known Member

  Szerintem a csonka országból kellene megszervezni az elszakított részek magyar pártjait. Leginkább Felvidéken és Délvidéken lenne erre szükség. Felépíteni pár arcot Budapest irányítással, alakítanak egy-egy mozgalmat, ami 3-5 év múlva párttá alakul, ezzel egy időben a régebbieket elsorvasztani. Pénzt is innen osztani, mert a budapesti pénz lenne a gyeplő.
  Mondom ezt úgy, hogy köpnöm kell a pártpolitikától.
   
  svajcibeka likes this.
 16. milagro

  milagro Well-Known Member

  Ebben van valami... Mert Magyarországnak egyáltalán nem mindegy, hogy hány magyar EP képviselő ül Brüsszelben! Májustól -2 magyar képviselő, mivel sem a Híd-Most, sem az MKP (ez utóbbi ~300 szavazattal maradt le) nem tudott kijuttatni senkit! Hatalmas könnyelműség és geopolitikailag is indokolatlan súlyvesztés!
  Egy jól megszervezett formáció erős mozgósítással simán 3 képviselőt is kiküldhetne egy felvidéki EP-választás alkalmával!!!
  A problémát ott látom, hogy ezt Budapestről úgy kellene levezényelni, hogy 1. senki ne tudja, hogy emögött Budapest van, mert akkor elveszíti a "varázsát", és 2. az adott ország (románok, szlovákok) is a belpolitikájukba való beavatkozásnak tekintené!
  ..
  Nagyon nehéz bűvészmutatvány ez...
   
  Loken, gergo55 and borisz like this.
 17. melampo

  melampo Well-Known Member

  Ennek a mutatványnak most az a a része zajlik amikor a bűvész éppen visszagyömöszöli a nyulat a cilinderbe, hogy amikkor majd elhagyta a színpadot, a nyuszi önállóan előbújhasson miközben-az akkorra már mit sem sejtő- közönség önfeledten tapsol.
   
 18. milagro

  milagro Well-Known Member

 19. Python

  Python Well-Known Member

  A kormány látványosan hallgat az amerikai beruházásról, pedig annak elnapolása védelmi szempontból is nagy veszteség. Egy időre lekerült a napirendről a kecskeméti katonai repülőtér amerikai pénzen tervezett fejlesztése – tudta meg a Népszava megbízható forrásból. A Honvédelmi Minisztérium azt közölte, hogy ők erről nem kaptak tájékoztatást, de a tárca nem is zárta ki ezt a lehetőséget. Lapunk kérdéseire adott – öt nap alatt született, és meglehetősen szűkszavú – válaszukban azt írták: „Az amerikai beruházás esetleges elmaradása fejlesztéseinket nem befolyásolja.” Ebből a közlésből az is következik – és ezt más forrásaink megerősítették –, hogy el sem kezdődött el az összesen 17 milliárd forintos munka. Márpedig az első ütemmel a tervek szerint áprilisra kellett volna végezni.
  Egyelőre elmarad a tervezett amerikai fejlesztés a kecskeméti támaszponton

  Az EU-országok totál ki vannak bukva a magyar diplomácia újabb húzásán
   
  Loken likes this.
 20. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Egyrészt ugy csinálnak mintha ezzel a nyilatkozattal megállítanák a török előrenyomulást. Másrészt EU országok vs. debill luxemburgi külügyminiszter. Csak ő nyilatkozott a többiek némán akadtak ki. Harmadrészt végül nem vétóztunk.
  Esetleg ha nem baszakodnának a biztosjelöltünkkel....
   
  Loken, blitzkrieg, antigonosz and 6 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása