Még sokat kel tanulnod, hogy valamire vihesd a NER propagandagépezetében (mert mindha ez lenne most a célod), mivel ez nagyon gyengén sikeredet.Általad felkonferálva:
Progressziv szövegértelmezési példák:
"...Orbán panaszkodott neki..." szerinted egyenlő ezzel: "Orbán Viktor miniszterelnokkel nagyon nyugot beszélgetésunk volt"
"...vélhetoen nem kapot tole olyan választ, amire számítot,..." szerinted egyenlő ezzel: "Mit tehát kellene tenni egy pástornak? Legyen pásztor!"
"...Szerintem pont azért volt most Mo-n csak pár órát." szerinted ez ebből következett: "A magyar elnoknek csak ilyen rovid látogatást igértem, de fontolgatom, hogy jovo évben hoszabb idore mennék oda."
![Big Grin :D :D](/data/assets/smilies/biggrin.png)
-"...Orbán panaszkodott neki..." => egyenlo a "a magyar politikusok hoszasan magyarázták nekem a torvényt,"
-"...vélhetoen nem kapot tole olyan választ, amire számítot,..." => "Mindig amikor a múltban az egyház kiált egy ugy mellet és ezt nem pasztorációval tette, politikai szintre csúszot."
Ez egyzeruen azt jelenti, hogy próbaltak tolé valami politikailag felhasználandó kijelentést kicsikarni, és o nem hagyta mágát ebbe belehúzni - azaz politikai szintre csúszni.
"A magyar elnoknek csak ilyen rovid látogatást igértem," - és en erre véleményt fejtettem ki, hogy vajon miért. Amúgy abból kindulva, hogy a pápa a kovetkezo napokon tobbszor is ostorozta a kereszt polikai és hatalmi célokra való kihasználását. Mint ahogy arra már korábban is rámutattam, ez egy mélyebb teológiai vita, ami mesze túlmegy holmi menekult kérdésen, ami hagyományosan fel van hozva a pápa hozzáállasát illetoen. Nagyon nem a menekultekrol szól az egész.