Csiksomlyon nem hozzank jott hanem a romanokhoz, ennek fingja nincs rola hogy akikkel ott talalkozott azok nem romanok hanem magyarok. Nem is erdekli szerintem, elment, integetett, mondott egy imat es vigyorogva tavozott. Most beugrott egy haknira utkozben Pestre, de nem ide keszult, hanem a felvideki ciganyokhoz akik Szlovakiaban elnek. Hat nem tudom, de ha a katolikus egyhazfonek, egy viszonylag nagy katolikus kongresszus nem ingere, nem tervezi be joval korabban maganak (megiscsak o a sztarvendeg) akkor minek higyjen meg tartson ki vallasa mellet egy ember?
Ez igy buko lesz jovoben.
A katolikus hit és egyház szempontjából előbb katolikus az ember és utána ilyen vagy olyan nemzetiségű. És ez mindegy, hogy tetszik, vagy sem, de ez van.
Nem gondolnám, hogy a pápa tájékozatlan lenne, szerintem nagyon is jól tudja, főleg, hogy valószínűleg fel is van készítve, hogy hova, miért és kikhez megy.
Nem fő rendezvénye. Ez egy egyhetes, nagyszabású kongresszus az oltári szentség kapcsán, aminek mindig van valami aktuális témája. (Ugye a neve is az, hogy Eucharisztikus kongresszus.) És eddig sem voltak ott a pápák mindegyiken.
Szerintem nagyobb szó, de legalább akkor dolog egy fél napra elhívni BP-re, úgy, hogy nem volt betervezve, mint egy két-három évvel korábbi szervezéssel elmenni valahova.
Nem hiszem hogy Lutherra gondolt, es azt sem hogy ez volna pillanatnyilag a legfontosabb emlitesre melto dolog.
Nem, arra hoztam példának, hogy 500 éve is téma volt; még ha nem feltétlen mai értelemben és inkább a hitről és nem feltétlen a környezetvédelemről szól. De sosem állt távol. Meg senki nem mondta, hogy ez volt a legfontosabb említésre méltó. Szerintem ez csak onnan volt, hogy az újságírók sorra kérdezhettek tőle és ezt is kérdezték.
A környezet védelem, a teremtett világ védelme nem marxista, jakobinus ideológiák sajátja. Maximum csak rátelepedtek a témára.