[BIZTPOL] Magyarország

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 250
113
Egyrészt ha Horvátország és Szlovénia sokkal átjárhatóbb, mint Magyarország, akkor kevéssé számít a burgenlandi-szlovén határ hossza. Azt kellene tudni, hogy menyien voltak azok, akik tényleg Magyarországon keresztül érkeztek, nem határhosszúságokból következtetést levonni. Ráadásul Burgenlandban lehet úgy is bevándorlót fogni, hogy nem ott lépett be az országba, csak elindult észak felé és ott kapták el.
Másrészt átlagosan napi 30 illegális bevándorló sajnos nem nagy szám. Ennyien még szigorú határvédelem mellett is átszivároghatnak. Amikor nem volt kerítés, akkor naponta sok ezren jöttek (mármint napi sok ezret fogtak meg belőlük).
Harmadrészt épp az EU miatt nem lehetett EU-s ország felé kerítést építeni (kivétel horvátok) és ezen belül schengeni ország felé végképp nem. A szlovén és a román zöldhatáron nincs fizikai akadály.
Negyedrészt a járművekben való csempészet nem szűrhető ki 100%-ban, még szigorú határellenőrzés esetén sem. Az EU-s határainkon (ezen belül például román határon) nincs igazán szigorú jármű vizsgálat, mert amikor (például a járvány miatt) kicsit is nehezítettük a vendégmunkások nyugatra utazását, akkor azonnal ránk rontottak az EU-s intézmények és persze az érdekelt németek, osztrákok. Szlovénia pedig schengeni ország. Ott gyakorlatilag semmilyen érdeminek nevezhető határellenőrzés nincs.

Azért nehogy már az illegális bevándorlás ellen leginkább védekező Magyarországot oktassák ki ez ügyben az osztrákok és mi legyünk az osztrák bevándorlási probléma bűnbakja!
Ha az osztrákok úgy érzik, hogy nem elég szigorú a magyar határvédelem, ám küldjenek át hozzánk anyagot, élőerőt, technikát! Vállalják ők is a közös védekezés költségét és építsük tovább a magyar határzárat mondjuk a román szakaszon, valamint segítsenek felszerelni a hátárátkelőket űrtechnikával és mindjárt hatékonyabb lesz a magyar szűrő is.

Felháborító, hogy mi védjük az ő drágalátos alfelüket, nálunk csapódnak le a költségek és nehézségek. Ők eddig csak keresztbe tenni tudtak nekünk. Majd pedig ők kritizálnak minket, hogy sok az átjutó illegális bevándorló. Ehhez már tényleg nagyon vastag bőr kell.
A bécsi terrortámadás, a 13 éves lány megölése és egyéb esetek után kezdenek rájönni, hogy valamit csúnyán elbarmoltak és most kell egy bűnbak?
téves nem véletlen, hogy az olasz -oszták határon nincs ilyen banzáj, csak amikor valami politikai balhé van.
Az osztrákok de facto kimondták, hogy a magyar csodakerítés szervezett bőnüzői csoportok számára csak vicc, ami nem lenne elképzelhető a magyar szervek és állomány szervezetszintű korrupciója nélkül.
Ez van, helyükre kerülnek a dolgot, bármit is nyom a népnek sikerpropaganda.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
14 811
17 994
113
téves nem véletlen, hogy az olasz -oszták határon nincs ilyen banzáj, csak amikor valami politikai balhé van.
Az osztrákok de facto kimondták, hogy a magyar csodakerítés szervezett bőnüzői csoportok számára csak vicc, ami nem lenne elképzelhető a magyar szervek és állomány szervezetszintű korrupciója nélkül.
Ez van, helyükre kerülnek a dolgot, bármit is nyom a népnek sikerpropaganda.
nincs fszt nincs az osztrák olasz határon (az összes völgyet ellenőrzik csak az kicsit egyszerübb dolog)
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
8 154
12 501
113
Szerintem számoltak ezzel amikor Körmendre telepítették a menekülttàbort. Sejtették hogy a kapu oldalszarnyakkal oda már nem ér el.

Szerintem tökéletes válasz volt az osztràkok beszólasaira.

Persze, két oka tuti volt hogy itt volt a tábor. Az egyik, hogy a BM-nek Körmenden van akkora méretű objektuma egyedül a nyugati végeken ,ahova el lehet probléma nélkül helyezni több száz embert. Ez az egykori határőr laktanya, amiben ezred méretű erő volt fénykorában. Most rendőr suli. Itt van az objektumhoz tartozó akkora szabad terület még kerítésen belül, ahova a sátortábort el tudták helyezni, több száz emberre. Mert a laktanya épületekbe nem engedték be őket, el voltak különítve kerítéssel a rendőr sulitól. A másik ok szerintem, egyértelmű szintén. Légvonalban az osztrák határ egy köpésre van Pinkamindszentnél. Egy kényelmes sétával, egy órán belül gyalog is elérhető Ausztria, Körmendről. Tehát bátran engedhették megfelelő útbaigazítással, gyalogmenetben, a hátizsákos embereket esténként, kis csoportokban, nem tömegben. Gyorsan elérték a zöld határt és már a szomszédoknál is voltak.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
25 760
42 003
113
Lezàrnàk az osztràk szlovàk szlovén határt és mi úgy jàrnànk mint most a szerbek. Itt tanyaznànak és probàlnanak àtjutni. Vidàm lenne ...
At is jutnanak hidd el, a nyolcas tersegeben, Szombathely mogott, tolunk kb Kophazaig, fentebb Hegyesnel. Amugy meg az sok penzbe fajna a labancnak, mostanaban minden ilyenen sporolni akarnak. Itt az osztrak oldalon Repcesarudtol Nemetkereszturig szolo van, domb es erdo... Na nem fog tudni a Hanzi minden sor szolo koze kiskatonat allitani, eddig se tudott, koze meg nem lat semmifele kameraval. Eu-s belso hatart lezarni nekik lehet hogy lehet...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
17 745
47 058
113
Ez de hülye!


... a beleköltöztetitek a migriket rész kimaradt ...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
25 760
42 003
113
Nem arról van szó, hogy sajnálni kéne az osztrákokat.
Burgenlandban kaptak el csak idén 5400-at. Tessék megnézni a térképet. Burgenland határai.
Van egy pici szlovák határszakasz, meg egy pici szlovén. A többi mind magyar. A Burgenlandban elkapott migrik gyakorlatilag mind rajtunk keresztül mennek oda. A csodálatos, acélos, magyar határzáron keresztül. Vagy nem is olyan acélos? Átlagosan napi 30 fő.
Hol mennek át? A szerb határszakaszon, ahol tényleg masszív védelmi rendszer van? Vagy a horvát-szlovén szakaszon ahol nincs? Netán a románok felől?

A határvédelem vezetői tudják a választ. A kormány is. Mi nem. Mi csak annyit tudunk, hogy tegnap elkaptak ennyit, ma meg annyit.
Roman, szerintem, a maradek 10-20% meg a szerb + ukran hataron.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
17 745
47 058
113

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 185
22 977
113
NÉPSZAVAZÁS lesz!
"Brüsszel megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt, mert sérelmezi azt, hogy nálunk nem lehet az mint ami Nyugat-Európában állandósult, vagyis, hogy az LMBTQ aktivisták bejárnak az iskolákba, óvodákba. Nálunk is ezt akarják - mondta a kormányfő. Ezért lesz népszavazás."

"Összességében elmondható, hogy a gyermekei számától és korától függetlenül a felnőtt magyarok egyértelmű többsége egyetért azzal, hogy a homoszexualitást nem szabad a médiában népszerűsíteni vagy megjeleníteni a gyermekek számára. Érthető okokból a kiskorút nevelő szülők és nagyszülők egyetértése a legerősebb."
..
Dia1.jpg
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
2 404
7 099
113
A számuk sokkal gyorsabban nő.
Amit a közmédia ez ügyben előad az egy sima, önfényező hazudozás.

Magyarországot bírálta az osztrák belügyminiszter, aki szerint nem elég erős a magyar határvédelem

És mellébeszélés itt azt mondani, hogy "telex". Aki vitatja a dolgot az cáfolja az osztrák belügyminisztert.

"A tartományi rendőrség szerint Burgenlandban az idén eddig 5400 menekültet tartóztattak fel. "
Ez pedig ugye az akiket elkaptak. Hányan voltak akiket nem?
Ez attól is lehet, hogy 2015-18 környékén 2 alkalomból 1x tuti megállítottak a rendőrök igazoltatni (engem is). El is tünt a migránsmotyó (hálózsák, ruhák, telefonok, kések, stb) az árterekről is. Aztán átvette a mélységi ellenőrzést az a helyi rendőrség, akik a kerítés megépítése előtt, a szemem láttára pacsiztak le a migráns-szállító "sziauramokkal".
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
2 404
7 099
113
Vennem kene valami csoffadt panelhazat...

Laktam benne...életem holtpontja volt (mindig tudtam, mikor van segélyosztás). Tehát a bolgár-banya máris eltapsolt szóban 1000-2000 milliárdot, és lesz egy olyan lakás, ami nyáron 2-3 nappal később melegszik 30 fok fölé (cserébe 1-2 nappal később hűl le. Megtérülést meg hagyjuk is...bontanám az összeset.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
17 745
47 058
113
Laktam benne...életem holtpontja volt (mindig tudtam, mikor van segélyosztás). Tehát a bolgár-banya máris eltapsolt szóban 1000-2000 milliárdot, és lesz egy olyan lakás, ami nyáron 2-3 nappal később melegszik 30 fok fölé (cserébe 1-2 nappal később hűl le. Megtérülést meg hagyjuk is...bontanám az összeset.
Jönnek a migrik, kell nekik a panel. Ezt sohasem teszi hozzá Frau Boiler.