[BIZTPOL] Magyarország

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
1 842
2 232
113
Az Olaf jelentésekre gondolsz, mint a 4-es metrónál ellopott 167 milliárdos rekordra, és MZP-vel azok jönnének vissza, akik azt tették... Gratulálok!

Nincs itt semmi látnivaló, oszoljonak kérem!

 

Crusader

Well-Known Member
2018. november 27.
637
1 649
93
Ebben teljesen igazad van. A korrupciót fel kell számolni. Nyilván akár Hódmezővásárhelyen, Miskolcon, akár Budapesten ennyi ideje tartó városvezetés alatt fel lehetett deríteni a korrupciós ügyeket. Tudnál segíteni, hogy, hogy akár Karácsony, akár Márki-Zay milyen fejjelentést, vádemelést, vagy sikeres ügylezárást tud felmutatni? Nekem ez kicsit lehet, hogy kimaradt. Mert ha olyan sok ilyen eset van, akkor nekem nagyon kiestek ezek.
Vádemelésről nem tudok. Viszont az látható, hogy a cerka hatod olyan vastagon fog amióta ő a város vezetője..
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 063
23 130
113
Nincs itt semmi látnivaló, oszoljonak kérem!

Mindig ügyesen könyveltek, tudjuk. Ha esetleg mégis sikerült visszafizettetni velük valamennyit, mint pl az extrém magas végkielégítésekre kivetett extra adó, akkor az EU-nál sírtak miatta.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
6 912
20 459
113
Honnan a kormánymédiából? Majd kérdezz meg valakit, aki a 160as 260as 86os vonalán lakott, hogy mennyire nagyon örül annak, hogy ezeket gyakorlatilag felszámolták.
Örülök, 9-es busszal nem lehet utazni, mert az eddig napközbeni cirka 35-40 perces út (Tímár utca - 32-esek tere) 1 óra alatt már nem jön ki (csúcsidőben >1,5 óra is szokott néha lenni).
Eddig a 4-6-ra napközben nem kellett várni, Nyugatinál elment az orrod előtt, 2 megállóval távolabb jött a következő, már ilyen sincs.
Bécsi út folyamatos dugó, Katyinitól a Margit hídig volt, hogy lépésben ment a villamos.
A szakmérnök tanácsadója az okoskának valamit benézett, mert 2017 óta lakok fent Óbudán, de amióta bele-törpösködtek a jóba csak az ideget verik belém ha véletlen késében vagyok vagy csak mennék valahova.
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 504
4 157
113
Reménykedj, hogy nem esik mert a kocsin fájni fog a lakknak.
9db41e09e51313ae829d36522c7bdc06.png
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
6 912
20 459
113
Ezt honnan látod? Nem válaszoltál. Talán több lett a csöves? Vagy több lett a kurva a nyugati aluljáróban? (Spec nem, sőt ott javult a helyzet, az óránként arra járó rendőrjárőr miatt)
Hmm ezek pontos meglátások, emlékeim szerint nem volt ennyi csöves és húgyszag 2017-ben amikor felköltöztem, rendőrjárőr meg akkor is volt, csak bűz volt kisebb meg a kéregetők sokasága.
Augusztusban meguntam, kis cetliket osztogatok azoknak akik leszólítanak, rajta megtalálják a munkaügyinek a címét. Aki a nyugati Lidl-nél kéreget alacsony cigány, már le se szólít.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 843
113
Vádemelésről nem tudok. Viszont az látható, hogy a cerka hatod olyan vastagon fog amióta ő a város vezetője..
De akkor miért nem történt feljelentés? Csak lett volna olyan szerv, vagy akár a bíróság, hogy meg lehessen keresni őket korrupció gyanújával. Sőt, az iratanyagból, könyvitelből biztos ki lehetett volna dúrni valami turpisságot; vagy ezzel, vagy mással kapcsolatban; hisz annyit hallani, hogy a Fidesz így lop, meg úgy lop és természetesen full korrupt. Pedig az önkori. cserék alkalmával elég gyakran pereskednek visszamenően.
Jó, fogadjuk el a hipotézist, de a hipotézist illik is alátámasztani. Vagy ha nem tudjuk, akkor azt is el kell ismernünk. Ugyanis az, hogy valaki lop, vagy korrupt, az nem egy szubjekívum, hanem eléggé meghatározható és egyértelmű dolog. Persze, vannak ilyen esetek, akár lezárt, akár folyamatban levő ügyekkel és nyilván nem szentek gyülekezete egyik politikai platform sem.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
25 241
102 176
113
Hozz 1 Magyart a világra, legalább lesz aki eltartsa a hadsereget, mert katonára a nato mellett kurvára szükség van...
Kiktől is halottam ezt a nato majd megvéd szlogent?
Kicsit más azért, hogy a 18 éves lányod barátnőjét felkettyinted meg végigkúrod a végzős lányokat suliban.....
Lejjebb két hozzászólással írtam, hogy ha bármi extra lenne akkor jelezték volna hivatalos csatornákon kívül a lakosságnak. Attól még a lakknak nem tesz jót, de pár esőt hasonlóból elbír ha nem is fogja megköszönni.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
23 484
82 615
113
A hvg cikk szerint (amit kösz h mellékeltél) az iparűzési adó csökkentéséből 15 milliárdal kevesebbet szed be bp, de fizet 36 milliárd szolidaritási adót. Ezeket pótolni nem kis "kompetencia" volna.
Budapest költségvetésének kiadási oldala
380 milliárd 2019 Tarlós éra
408 milliárd 2020 KariGeri
390 milliárd 2021 KariGeri

2020-ban 5% GDP csökkenés volt a Covid miatt, ezt vedd figyelembe a 2021es költségvetésnél.
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
1 735
3 207
113
Értem. És mond, így mit ért el?
Aki nem tud áldozatokat hozni a célért, az nem fogja a célját elérni. Épp Te írod, hogy:
"Bármilyen hihetetlen, egy normális ember nem a szavazatokra, lájkokra, dicsőségre hajt, hanem hogy sikeres legyen abban, amit csinál, segítve ezzel minél több ember életét!" Ángyán meg egy pár vállveregetésen és 5 perc hírnéven kívül nem kapott semmit, nem ért el semmit. Az első nagyobb harcban elvérzett és félreállt. Tehát nem volt sikeres abban amit csinál, sem nem segített több ezer ember életén. Idealista, de nem politikus, ami nem baj; de a helyén kell lennie mindenkinek, hogy a munkáját elvégezze. (És mielőtt... nem azt mondom, hogy ami és ahogy történt az úgy jó volt.)

"És a zsidóknak zsidóvá lettem, hogy zsidókat nyerjek meg; a törvény alatt valóknak törvény alatt valóvá, hogy a törvény alatt valókat megnyerjem; A törvény nélkül valóknak törvénynélkülivé, noha nem vagyok Isten törvénye nélkül, hanem Krisztus törvényében való, hogy törvény nélkül valókat nyerjek meg. Az erõtleneknek erõtelenné lettem, hogy az erõteleneket megnyerjem. Mindeneknek mindenné lettem, hogy minden módon megtartsak némelyeket. Ezt pedig az evangyéliomért mívelem, hogy részestárs legyek abban." 1Kor 20-23
Esküszöm, hogy a Bibliai idézeted megtekintése előtt pont a zsidók
Értem. És mond, így mit ért el?
Aki nem tud áldozatokat hozni a célért, az nem fogja a célját elérni. Épp Te írod, hogy:
"Bármilyen hihetetlen, egy normális ember nem a szavazatokra, lájkokra, dicsőségre hajt, hanem hogy sikeres legyen abban, amit csinál, segítve ezzel minél több ember életét!" Ángyán meg egy pár vállveregetésen és 5 perc hírnéven kívül nem kapott semmit, nem ért el semmit. Az első nagyobb harcban elvérzett és félreállt. Tehát nem volt sikeres abban amit csinál, sem nem segített több ezer ember életén. Idealista, de nem politikus, ami nem baj; de a helyén kell lennie mindenkinek, hogy a munkáját elvégezze. (És mielőtt... nem azt mondom, hogy ami és ahogy történt az úgy jó volt.)

"És a zsidóknak zsidóvá lettem, hogy zsidókat nyerjek meg; a törvény alatt valóknak törvény alatt valóvá, hogy a törvény alatt valókat megnyerjem; A törvény nélkül valóknak törvénynélkülivé, noha nem vagyok Isten törvénye nélkül, hanem Krisztus törvényében való, hogy törvény nélkül valókat nyerjek meg. Az erõtleneknek erõtelenné lettem, hogy az erõteleneket megnyerjem. Mindeneknek mindenné lettem, hogy minden módon megtartsak némelyeket. Ezt pedig az evangyéliomért mívelem, hogy részestárs legyek abban." 1Kor 20-23
Csakhogy nem a saját céljait érte volna el akkor sem, ha megalkuvó lesz, hanem a nevét adta volna ahhoz, ami ellen harcol! És onnantól kezdve egy báb lett volna a kormány kezében, ahogy most a kormány szerint báb az összes ellenzéki, Gyurcsány kezében!
Esküszöm, a Bibliai idézeted olvasása előtt pont az ugrott be, hogy ha pl. egy náci katona, pusztán könyörületességből lelőtt egy szenvedő zsidót, vagy akár egy lovat, hogy megszabadítsa a kínhaláltól, attól még ugyanolyan része volt a Holokausztnak, a "sötét oldalra" felesküdve! De lehetne az éppen amerikai katona Vietnámban, vagy akármelyik másik háborúban. Ha volt lelkiismerete, akkor ez valószínűleg élete végéig elkísérte, ha nem, akkor meg gondolkodás nélkül részt vett akár a kínzásokban is!
Persze ez egy kicsit durva példa, de a lényege az, hogy szerintem az nagyon fontos, hogy az embernek tiszta maradjon a lelkiismerete, mert csak olyanban vesz részt, amivel tud azonosulni!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
22 217
69 821
113
"Ami viszont benne van a mostani számokban: az előválasztási hergelés teljes hozadéka. 600 ezer ember. Ennyien mentek el. Az egész földet felperzselték, 100 milliókat égettek el azért, hogy rávegyék az embereket. Hiába a hurráoptimista sikerkommunikáció, nagyon is jól tudják, Gyurcsány különösen, hogy ez édeskevés lesz. Ezért fogja Márki-Zay szépen elvinni a balhét a vereségért. Miközben Gyurcsány tovább építi a pártját, azzal a kiváló kommunikációs lehetőséggel, hogy Klára úrral bezzeg sikerülhetett volna. Így 4 év múlva ő lesz az egyetlen a mezőnyből, aki nem bukott vagy kopott meg."Az eredmény:
16346642399724432_original.jpg