Írország jó hely,ajánlom mindenkinek,muszlimok elvétve vannak,a túlpigmentáltak 3/4-e kelet európai bevándorló,a nagyobb városok is mérsékelt számban vannak ellepve muszlimmal,nem célország,nincs rajtuk olyan teher,mint a gyarmattartó országokon,inkább ők voltak gyarmat.
Viszont a helyi rétinégerek itt is különleges státuszban vannak,ami az állami segélyek kihasználását illeti,simán tenyésztenek nagy testű kutyákat egy lakóparki szociális házban,ls nem sok mindent tudnak velük tenni,mondjuk ha vér folyik,akkor kitelepítik őket valahova,esetleg le is csukják kis időre.
Az Írek alapból barátságosak,európaiak,nincs nagy kultúrális sokk nekünk bennük,sem fordítva.
Nem utálják a bevándorlókat,főleg ha együtt melózol velük,tőlük is generációk emigráltak,ismerik az érzést,mondják is,hogy mennyi Ír él szerte a világban,emigránsként.Ha naplopó vagy,és külföldi,ne csodálkozz ha fintorognak a segély hivatalban,és nem halad a papírmunkád,kicsit betartanak.
Nekem a szembe szomszédom volt a helyi social walfare office vezetője,jó fej a csaj,imádta a fiaimat amíg kicsik voltak,amikor a léman tesók megfektették a világgazdaságot,és részmunkaidős lettem,5 perc alatt elkészültek a papírjaim,kaptam a sgíjeköt ahogy kell,mert minden reggel arra ébredt,hogy a naddarab kuruc indul a bányába dolgozni.
Ahogy otthon,itt is vannak balfaszok az állami szektorban,nincs új a nap alatt,a papírmunka minden téren szerintem szarabb mint otthon,valamennyit már átvittek online,de ott még szarabb az állami oldal,szóval szisszen pár G vitamin,mire megcsinál,ok egy éves adóbevallást,vagy bejelentek kocsit műszakira,stb.
Viszont a lakhatás,motorizáció botrányosan drága,szolgáltatások szintén,illegális,bevándolró autószerelő nincs 35 pénz/h alatt,egy fostos népautó szervíz simán 50 pénz,meg tréfa/h,szóval fel kell öltözködni mindenhez.
Az éelmiszer az szinte változatlan áron van 16 éve,minden más lopakodva,de megyen felfele,villany,kerozin,üzemanyag,ruha,stb.
Mindjárt folytatom,csak kész lett a babgulyás,és szólít a természet.