Kedves Tomsinner!
"Azért milyen kemény már, hogy a liberálisok állandóan hirdetik az elfogadást, toleranciát stb, aztán ha van valaki aki máshogy gondolja, rögtön boszorkányüldözésbe kezdenek, most ezt láthatjuk egy rádiós adás kapcsán. Nem értem, hogy milyen alapon képzelik magukat különbnek így pl a nácziaknál?"
A liberalis "elfogadas" (es most nem arrol beszelek, ahogy ez a valosagban tul gyakran megjelenik) alapvetoen nem azt jelenti, hogy mindent el kell fogadni "masnak". Azt jelenti, hogy addig, amig kart nem okoz, addig el lehet (kell) fogadni a maskepp gondolkodast a vilagrol. Ez egy pozitiv dolog (elmeletben), az mas kerdes, hogy a valosagban a "liberalisok" ezt siman ugy alkalmazzak altalaban, hogy az ember a fejet fogja....
"Az sem fér a fejembe, hogy miért pont nálunk a (hajdan volt) keresztény és fehér Európában lett divat a közös kultúránk szerves részét képező vallás gyalázása? (Valamelyik nap pont a nácziakkal említették egy lapon a keresztényeket egy másik felületen) "
Azert nalunk hallasz ilyesmit (sem gyalazasnak, sem divatnak nem neveznem), mert az a rendszer, amiben elsz, lehetove teszi a kulonbozo velemenyeket egy-egy adott temaval kapcsolatban. Ezzel semmi baj nincs; tok jo, hogy nem kovezhetnek meg miatta. Azzal viszont mar van baj, amikor valakik "egyenlobbnek" szamitanak, pl. a holokauszt kapcsan (a gyakorlatban ervenyesulo "liberalis" mentalitas nagyon gaz).
"Minden korban voltak áldozatai minden felemelkedő és terjeszkedő vallásnak, ez akkor normális volt, bár nem szép. De kérdem én, ez miért csak nálunk divat? Miért nincsenek pl a muszlimoknál olyanok akik tömeggyilkosokkal említenék egy lapon az iszlámot követő embereket?"
Mert ott pl. nincs szolasszabadsag es kevesebbert is kivegeznek/bezarnak?
"A zsidóknál se nagyon van olyan, aki a saját kultúrájával fordulna szembe a felvilágosodás és a tudomány nevében, felemlegetve a náluk is pont annyira jelenlevő rossz útra lépett papok dolgait. "
A zsidoknal pont van egy nagyon komoly "felvilagosult" reteg, amelyik szembeszall a sajat ortodoxaival is akar. Azt se felejtsd el, hogy a zsidok milyen kiemelkedo szinten adtak hozza a tudomanyhoz.
"Azt sem értem, hogy aki a tudomány nevében magyaráz arról, hogy a vallás baromság, meg úgy a keresztények általában is barbárok mert voltak erőszakos térítések stb, milyen alapon tartja magát különbnek náluk? "
Ennek csak egy reszere tudok valaszolni, mivel en sosem gondoltam a ma elo keresztenyeket barbaroknak.
Egyebkent olyan alapon tartja - az elete egy szegmenset illetoen - kulonbnek "naluk", hogy felnott emberkent nem hisz a virgacsot hozo Telapoban/lathatatlan baratokban. Ettol jobb ember nem lesz a tudomany neveben magyarazo, max. egy adott gondolkodasi szegmensben ertelmesebb/racionalisabb.
"A tudomány sem magyaráz meg semmit, csak kérdéseket vet fel, ha meg úgy tűnik, valamire megvan a válasz, egyik pillanatról a másikra megdőlhet, az is csak egy más köntösbe bújtatott vallás."
Ez viszont elarulja, hogy nem erted a dolgot. A legelso vonatkozo megjegyzesemben is leirtam, hogy annak, aki erzelmi/lelki bizonytalansagait probalja kordaban tartani (pl. biztonsagerzetet akar ott is, ahol nincs garancia), jobban hangzik a "biztosat allito-hazudo)" vallas, mint a bizonyossagot es orok ervenyu igazsagokat modszertanabol/eszmerendszerebol fakadoan sem igero tudomany.
"A keresztényellenes kirohanásokkal meg pont magát helyezi egy lapra azokkal a korai keresztényekkel, akik az ördöggel egy lapon emlegették a régi isteneket. "
Nekem pl. nem keresztenyellenes, hanem vallasellenes gondolkodasom van, azon praktikus okbol kifolyolag, hogy nem gondolnam, hogy idot, penzt, vert kene fecserelni oktalansagra olyan vilagban, aminek szamos komolyabb problemaja van, reszben pont a vallasbol kifolyolag.
"A liberálisok, és elvakult "tudomány-hívő" ateisták semmiben sem különböznek az ultrakonzervatívoktól, vagy a vallási fanatikusoktól: pontosan úgy viselkednek a másként gondolkodókkal, akikre azok állandóan hivatkoznak. "
Nem. A vallasossag nem maskent gondolkodas, hanem "nem gondolkodas". Nagy kulonbseg.
Vegezetul egy orokbecsu George Carlin video: https://www.youtube.com/watch?v=mMKCn4MsPhA&index=2&list=PLF971DCB6343ACF0A