Nem tudom az Ukrán biztpolba vinni a hozzászólásom előre is bocsánat, de erre azért válaszolnék. Szerintem elég sok segélyt viszünk a Vereckei hágóig és talán tovább is arról nem tudok. Legutóbb épp barátnőmet keresték meg, hogy egy hétre lehet menni a Máltaiakkal odáig, ételt stb osztani. Valahol olvastam, hogy elég sok tonna ételt, több köbméter gázolajat stb adunk. Nem tudom, hogy igaz e vagy sem, de mindenki úgy segít ahogy tud. Amit írtál, hogy "nincs fegyverünk ezért nem adunk" azt reálisnak tartod te is és a kormány is (én is). Népességarányosan hozzánk jött a legtöbb menekült eddig, úgy láttam az adatokból még tegnap. Elég erőforrásigényes ez is. A gazdaságunkba nem jönnek az orosz pénzek és fordítva.. Szerintem minket is eléggé megbasz ez az egész. A legutóbbi időkben még csak nem is vagyunk jóban az ukikkal.. ehhez képest gondold végig amit eddig írtam.. Szerintem mi is védjük meg magunkat és ne álljunk be egyik oldalra sem, felesleges.. álljunk a menekültek oldalára, fogadjuk be őket, segítsünk nekik, akármit is hisznek rólunk, magyarokról, mutassuk meg, hogy nem kell minket gyűlölniük, de azért eszetlenek se legyünk, ne fussunk bele semmi feleslegesbe. Azt hiszem van elég ország ami fegyvert küld, katonákat, szankciókat ígér stb. A nagy politika színterén mi nem számítunk annyit, hogy nagyobb erőbedobással kéne küzdenünk. Hozzá teszem még egyszer.. szerintem.