<blockquote rel="tarzaan"><blockquote rel="tomsinner"><blockquote rel="tarzaan">
Róbert Károly, Nagy Lajos, Luxemburgi Zsigmond, II. Lajos sem voltak magyarok.
Csak érdekességképpen teszem hozzá, hogy a Róbert Károly abszolút történelmietlen megnevezés, sőt, én fogtam a hasam a röhögéstől, mikor hallottam hogy Budapesten van ilyen nevű közterület (körút).
Károly Róbert, mint magyar megnevezés az olasz Caroberto névből származik aminek nincs megfelelője a nyelvünkben. Valaki meg kitalálta, hogy mivel "külföldi" volt, akkor helyesebb lenne felcserélni a sorrendet. Ez kb baromság. Tehát ha van köztünk olyan, aki rendszeresen Róbert Károlyként hivatkozik a királyunkra, akkor szakítson ezzel a szokással.</blockquote>
Asszem egy nyelvésztől olvastam régebben, hogy a nyelvtani szabályozás az követő jellegű. az válik szabállyá, amit az emberek a nyelvben ténylegesen használnak. Szóval ezek szerint a Róbert Károly is - bár történelmileg esetleg hiteltelen - de nyelvtanilag megfelelő megnevezés lehet. Nekem kifejezetten tetszik. Kissé archaikus is (történelmi filmben is hallottam így utalni rá).</blockquote>
Történelemkönyvekben meg mindenhol Károly Róbertként hivatkoznak rá, vagy egyszerűen I. Károlyként, nem Robikirályként. Ahogyan a mesterlövészpuska sem lesz soha simán sniper, legalábbis normális embereknél, úgy ezt sem szerencsés használni annak ellenére, hogy van aki így mondja.</blockquote>
OFF
Speciel pont egy 1883-as reprint könyvem (Magyar királyok és hősök arczképcsarnoka) is Róbert Károlyként említi
Azoknak, akik nem értik Merkelt és a többieket, idézet egy Tony Cartalucci nevű pasas elemzéséből:
<i>Aligha lehetséges, hogy a menekültek hirtelen "eltűnnek" és megjelennek Európában a török kormányzat de még inkább az európai kormányok tudta vagy közvetlen részvétele nélkül.</i>
akkor futtassuk le úgy hogy az európai fejesek kiötlötték ezt és a magyar kormány feje is tudott róla előre. odáig oké, hogy Orbánék jelentős belpolitikai hasznot húznak, kifogták a szelet a jobbik vitorlájából és hagyták, hogy a baloldal automatikusan leszerepeljen - de általában (eu szinten) nem úgy alakultak a dolgok, ahogy az tervezve vót:
- az örjöngés, szemét és szarkupacok látványa
- az hogy a szokványos Magyarország rugdalással nem értenek egyet a kommentekben, ami elmegy egészen az Orbán-melletti tüntetésig
<b>megéri azért a párszáz milliárdért gazdasági-menekült tagországnak lenni ebben az euban?</b>
Nem.
<blockquote rel="blogen"><blockquote rel="blitzkrieg">Én is mondhatom ugyanezt, hogy Ferdinánd volt a magyar történelem egyik legocsmányabb patkánya, aki miatt egy ország vált a muzulmán hódítók martalékául.
Tökéletesen elmebeteg elképzelés. Mohács megroppantotta a királyságot, a déli végvári vonal odavolt. A királyság teljes pusztulása szükségszerű volt, mert önerőből lehetetlen volt kiverni a törököt. Kizárólag olyan királlyal lehetett volna ez lehetséges, aki mögött más európai tartományok, királyságok, birodalom áll. Szapolyai egy török csicska volt, akiknek uralma kizárólag a hódoltsággal végződhetett.
Egyszerűen fogalmazva, késes cigányok álltak a földön fekvő leszúrt felett és az a tény, hogy éppen nem rugdosták semmilyen reményre nem adott okot.</blockquote>
Fentebb említettem, hogy az osztrákok pont, hogy semmit sem értek a török ellen. Egyszerűen nem volt annyi erejük, hogy kiverjék a törököket Magyarországról, jobban foglalkoztatta őket a franciák elleni haború. Csak annyira futotta nekik, hogy Bécset megvédjék, hadszínteret csinálva Magyarországból. Ennél az is sokkal jobb lett volna, ha török hűbéresek leszünk. Mint leírtam, Havasalföld és Moldva is az lett. Annyira nem lehetett nekik rossz, mert vegül többen lettek, mint a magyarok. Továbbá Erdélyt is megkímélték a törökök egész addig, amig fizették nekik rendesen az adót, az pedig egyáltalán nem volt sok. Ha jól emlékszem 10000 aranyat évente, miközben a fejedelem jövedelme 200000 arany volt, tehát a bevétele 5%-a ment el. Sok történész kimutatta már, hogy a török hűbéresség vagy megszállás nem pusztította a lakosságot. A háboruk alatt pusztultak a magyarok, amikor hol török, hol az német foglalta el az adott területet és nem csak a török által, a németek ugyanúgy írtották a lakosságot.
Ez pont olyan helyzet volt, mint a 2. vilaghaború, amikor a szovjeteket Románia gyorsan átengedte az országon, megúszva az óriási pusztitást. Magyarország meg kitartott egy nyilvánvalóan vesztes mellett hónapokra az ország területén tartva ezzel a szovjeteket. 1526 után is nyilvánvaló volt, hogy nem tudjuk visszatartani a törököt, akkor már jobb lett volna ha nem Magyarország területén védekezünk feleslegesen, inkább hagynunk kellett volna őket gyorsan átvonulni az országon.</blockquote>
Miért védték volna minden erejükkel a többi részt, mikor nem csak a török ellen, de a rebellis főurak ellen is háborúzniuk kellett?
Egész más lett volna a a helyzet egységes fellépés és jól - késő ősz/kora tavasz (Zrínyi) - időzített hadjáratok esetén.
Ha pedig szerinted jó lett volna, ha török hűbérállam leszünk, akkor most sem kéne fintorogni, hogy Washington vagy Brüsszel hűbérállama vagyunk/leszünk.
Megjegyzem Erdély félreeső terület volt az Isztambul-Bécs vonalon, az Alföld és a Dunántúl nem. Pont azért kellett volna védeni, hogy ne legyen felvonulási terület. Vagy szerinted ha mi hűbérállam leszünk, akkor tőlünk nyugatra tűrték volna, hogy csak úgy szabadon hadjáratozhassanak innen a törökök?
Nem tudok róla, hogy a németek janicsárnak vagy rabszolgának hurcoltak volna el magyarokat.
Annyira Afrikában sem lehet rossz, mert 20 évente duplázódnak.
És hát Moldova is messze földön fejlett ország lett azóta.
Nem olyan helyzet, mert a török verhető volt, ellenben a 44 végi SZU-val.
Azt hiszem, az a tervünk, hogy átengedünk annyi zombit, amitől megroskadnak a nácik és akkor zárunk amikor ők is besokallnak, így nálunk nem lesz senki, a külső nyomás helyett támogatást kapunk a fritztől és simán pofán verdeshetik a katonáink a kerítés mászókat.
Az ide kvótázottakat meg kiutasítjuk a genyába.
Szerintem valami ilyen lehet a terv.
Hát, nem tűnik erős tervnek.
Ráadásul szvsz a kvótások már eleve úgy jönnének, hogy EU-s menedékjoggal.