<blockquote rel="blogen"><blockquote rel="omae">Mégis hogy számolnának le vele? Ezek az alapítványok, iskolák, portálok stb.. az EU ideológiai alapját használják a működésük igazolására, bármilyen ellenük irányuló intézkedés az EU alapértékei elleni támadás. Okosan kivan ez találva.
Ez így eszement hülyeség!</blockquote>
Hát akkor nézzük:
Eötvös Károly Intézet:"Az Eötvös Károly Intézet elkötelezett az alkotmányosság, a demokratikus jogállam, és az egyéni jogok szabadelvű felfogása mellett, munkálkodni kíván a szolidaritás szellemén alapuló honpolgári politikai kultúra megteremtését célzó kezdeményezések támogatásáért."
Ez nyilvánvalóan az EU ideológiai felfogását tükrözi.
Krétakör: Művészek, ebben az esetben igazad van, azt leszámítva hogy bármilyen ellenük irányuló intézkedés az EU (amúgy jogos) haragját vívná ki.
Transparency International: Nemzetközi korrupció ellenes szervezet, bármilyen ellenük irányuló intézkedés az EU haragját vívná ki.
K-Monitor Iroda 2007: Egy helyi korrupció ellenes szervezet dettó mint a fenti. (Megjegyzem ez a kettő megint teljesen érthető okokból lenne védve.)
TASZ: Jogvédő szervezet, nem tehetsz ellene semmit.
REF: Bármilyen támadás ellene értelmetlen lenne mert érthető és hasznos a célja.
C3: Ebben az esetben igazad van.
PATENT: Női egyenjogúság, nem támadható.
Háttér Társaság: Meleg-jogi szervezet, nem támadható.
Artemisszió: * a különböző kulturális, etnikai és társadalmi csoportok közötti párbeszéd és közeledés erősítése, a kölcsönös megértés elősegítése,
* a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi integrációjának támogatása,
* a nemzetközi kulturális és tudományos kapcsolatok erősítése,
* interkulturális képzési programok, képzési anyagok és módszertan kifejlesztése és terjesztése.
Nyilván nem támadható megint csak.
NANE: Női jogvédelem, nem támadható.
MNÉSZ: Megint egy női jogi szervezet tehát nem támadható.
Kék-pont: Lényegtelenek.
Átlátszó: Az EU nem védené meg ha valami jogalap lenne ellene, tehát itt igazad van.
Asimov: Ez egy fura szervezet ami elvileg technikai hátteret ad más szervezeteknek. Nem látom át hogy mit csinálnak,vagy mire költik azt a rengeteg pénzt amit kapnak szóval passz.
Magyar Narancs: A sajtóra nem lövünk.
MMM: Nem tudom miként támadható az aki a véleményét árulja.
Független médiaközpont: Nemzetközi szervezet, újságírói függetlenség, sajtóra nem lövünk. Szóval nem támadható.
Tilos Rádió: Nem tudom hogy támadható-e de nem tűnnek lényegesnek.
444.hu: Sajtóra nem lövünk.
MDIF: Sajtóra nem lövünk, szabad és független média. Amúgy okos ötlet mert arra adnak pénzt hogy újságírók oknyomozanak szóval nagy befolyásuk van arra hogy mit nyomozhatnak.
CEU: Oktatási intézmény ami liberális elvek alapján oktat, kíváncsi vagyok hogy támadható.
Haza és Haladás: Ők lehet hogy támadhatóak.
Political Capital: Megint csak a véleményüket árulják.
Szóval a lényeg hogy van egy hálózat ami az EU ideológiájának (Demokrácia, liberális értékek) az alapjain fekszik. Széles hatásköre van ennek a hálónak és politikai ereje. A háló szemeinek a többsége nem támadható mert az európai értékek elleni támadásnak minősülne a támadásuk. Én a hozzászólásomban pont ezt írtam és továbbra sem látom mitől eszement hülyeség ez.</blockquote>
Nem az "értékeket" a személyeket kell "támadni". Mindenkinek van vaj a füle mögött, de ha nincs, akkor mennyibe telik oda kenni? Lemosni meg nehezebb.