Merkel a menekültválság után, ismét odaxart az EU asztalára. Gratulálok, Banya!
Azt állítják, hogy az EU-s megállapodás ellenére külön rendelték meg azt 30 millió vakcinát, amelyről a Bizottság tévesen gondolja, hogy közös.
Ez azért különösen fájó Brüsszelnek, mert ősszel a tagállamok megegyeztek, hogy külön egyezségek helyett közösen szerzik be a vakcinát.
„Nem vagyok benne biztos, hogy Németország aláírt egy különálló szerződést. Az viszont biztos, hogy a tárgyalásaink ideje alatt minden tagállam tartózkodott a külön egyezségek megkötésétől. Ezt egy vállalt kötelezettség volt, és ezt követeli meg a tisztességes verseny elve is” – hívta fel a figyelmet Eric Mamer, a Bizottság vezető szóvivője.
Németország ismét egyenlőbb az egyenlők között!!!
Mint az Északi áramlat II-vel az általa is támogatott és mindenkinek betartani megkövetelt "Oroszok elleni embargó" idején !!!
Tehettem volna a" Biztpol--Közép-Kelet-Európa"-ba is, de inkább "magunk felé hajlik a kezem", hogy ide teszem: megállapítandó/megkérdezendő (képletesen), hogy vajon mennyit érhet egy ilyen irányokban és mechanizmusokkal működő német külpolitika által, a "korábban" hatékonynak vélt "jóindulat-vásárlás" (illúziója) ???
Már a látszat szintjén sem működik, ami a romániai magyarok kérdésében évek(majd 2 évtized) óta minden felvetésünk esetén "perceken belül" (román) kiröhögésre kerül.
...csakúgy, mint Ukrajna részéről, ahol sztálini idők módszerei bontakoznak ki !!!
Fájdalmas, de valójában(a háttérben !!! ) sürgősen át kéne értékelni --természetesen a látszatra ügyelve, "folytatva az eddigi "sikeres" szövetség-építést, mert a gesztusok szerintem is fontosak--, de valójában (kitérő a magyar haderő lehetséges fejlesztésének irányai témához
a Zrínyi20?? enyhe módosításaként csöndben (de "vadul") elkezdenék beszerezni azonnal alkalmazható másodikvonalas technikákat, amiket a tartalékosok majd úgyis tudnak használni, mikor megjönnek a modern hazai-német gyártású technikák!
Ezeket közben a hazai --újjáépítés alatt álló hadi-ipar--- korszerűsítgetheti motor/erőátvitel, szenzor/NAT-kompítibilis fegyverzet szempontból.
Elnézést a több témát is érintő kitérőért, de összefüggéseiben több kapcsolódási pont van, ahogy a modern világban előnyös figyelembe is venni ezeket.
U.i.1,: Érdekes jelenség, hogy a papíron sehol nem ismert, de a folyamatok alapján valószínűleg létező --és jól, előnyösen működő-- "szóbeli" hátér-megállapodás a német ipari szereplőkkel jobban működik, mint a szerződésekkel, Eu-s bürökráciával szentesített hivatalos, nyilvános megállapodások, melyek megszegését a média percek alatt tudja hivatalossá és elfogadandóvá konvertálni!!!
U.i.2,: Kitérő egy másik hozzászólásra is: Szegény(nem rossz értelemben mondva: naív) "TúróTorta(Dúró Dóra)-csapatot" nehezen tudom elképzelni egy ilyen terepre becsöppenve nyertesként, a magyar érdekeket érvényesítve! (Sajnos
, minden szimpátiám ellenére! )