[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Nero von Schwartz

Well-Known Member
2020. december 16.
445
1 469
93
Ha ukrán provokáció, ha műszaki meghibásodás, több szempontból is jobb, hogy nem szedtük le. Nem részletezem, így is nagyobb nyilvánosságot kapott már ez a fórum a kelleténél. Azért egy szubjektív gondolatom, mindentől függetlenül: a horvát fegyverszállítások kockázatelemzésénél nem hagyhatták figyelmen kívül a földrajzi távolságot és a tényt, hogy ők közvetlenül nem határosak a konfliktuszónával (a mi területünk miatt). Most egy kicsit talán érzik a törődést.
 
  • Tetszik
Reactions: trma

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 023
26 556
113
Következtetés: Valamelyik vérbő ukrán arcnak eszébe jutott, hogy itt ez a semmire nem jó vacak, és a remek alkalom odapörkölni Zágrábnak, jelzésként, hogy de, igenis LESZ hozzá közötök apukáim.
Egy gond van ezzel: a kilövési pont legnagyobb valószínűséggel az ukrán légierő főparancsnokságának helyt adó légibázis volt. Szóval a vérbő ukrán arc...
 

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
871
4 851
93
Egy gond van ezzel: a kilövési pont legnagyobb valószínűséggel az ukrán légierő főparancsnokságának helyt adó légibázis volt. Szóval a vérbő ukrán arc...
A vérbő ukrán arcok masszívan benne vannak az ukrán katonai és politikai vezetésben. Elég elborult agy kellett a nyelvtörvény megalkotásához és elfogadásához éppúgy, mint a szakadár területek a civil lakossága ellen irányuló katonai akciókhoz is.

A provokációt támasztja alá a Honvédelmi Minisztérium alábbi közleménye is:

"Péntek délután újabb azonosítatlan repülőeszköz miatt adott ki riasztást a Magyar Honvédség légtérvédelmi szolgálata, és rendelt el felszállást a Légvédelmi Készenléti Szolgálat számára. A radarok 15 óra környékén ismét hasonló jeleket érzékeltek, mint a déli órákban. Az érintett légtér ellenőrzése során repülőeszközt ezúttal sem azonosítottak. A pénteki napon eddig kétszer kellett a Magyar Honvédség Gripenjeinek felszállnia, azonban egyik alkalommal sem találtak a radarjelek által jelzett helyszínek egyikén sem repülőeszközt."

Forrás: https://kuruc.info/r/2/240870/
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
Választások előtt nem lesz itt semmi tűzijáték, max ha a kormány politikai előnyt lát benne. Délszláv válság idején se arra emlékszem, hogy "bármi áron" védték volna a magyar légteret. A katonai vezetők fosnak, a politika irányít ott is, mint máshol.
Ez egy blama, mindegy hogy magyarázzák, még akkor is ha alapvetően magyarázható miért szambázott keresztül az országon "csak úgy".
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Választások előtt nem lesz itt semmi tűzijáték, max ha a kormány politikai előnyt lát benne. Délszláv válság idején se arra emlékszem, hogy "bármi áron" védték volna a magyar légteret. A katonai vezetők fosnak, a politika irányít ott is, mint máshol.
Ez egy blama, mindegy hogy magyarázzák, még akkor is ha alapvetően magyarázható miért szambázott keresztül az országon "csak úgy".
Honvédelmi veszélyhelyzet? Na? :D
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo

Sandstorm

Member
2022. március 11.
3
31
13
Sziasztok, sok hozzászólást és véleményt olvastam ma itt és van ami reálisnak és logikusnak tűnik és van ami kevésbé.
Ez a drón feltételezem nem csak egyenesen tud repülni, hanem több irányváltoztatásra is beállítható?
Vagy csak azt lehet beállítani neki, hogy mikor forduljon vissza és akkor csinál egy 180 fokos hátraarcot?
Amennyiben több irányváltoztatásra is képes, akkor azt nem tudhatjuk, hogy Ukrajnán belül honnan indíthatták.
Ha az ukránok indították, akkor szerintem nem információszerzésre akarták használni, mert jelen helyzetben mind az amcsik, mind pedig magáncégek pl. google / maxar ellátják az ukránokat mindenféle lényeges vizuális információval. A google műholdjai sokkal jobb felbontást tudnak, mint amilyen műholdképek a maps-on megjelennek. Az ottani felvételek direkt le vannak butítva.
Ha információra lenne szükségük az ukránoknak, akkor nem egy 40-50 éves elavult technikához nyúlnának.
Ha pedig nem információszerzésre akarták használni az ukránok, akkor - szerintem - az volt a cél, hogy megmutassák és ébresztőt fújjanak, hogy mi nem is vagyunk olyan messze a balhétól. Provokációnak talán nem nevezném, de egy nyomatékos figyelemfelhívásnak igen, hogy "lehet hogy nem akartok beszállni a balhéba, de közel vagytok, bármi előfordulhat, féljetek".
Még az is lehet egy variáció, amit itt említettek páran, hogy az amcsik keze is benne van a dologban. Pl. így próbálják elérni, hogy Mo. mégiscsak beleegyezzen NATO csapatok és eszközök hazai telepítésébe. Meg akarták mutatni, hogy mégsem akkora ász a légvédelmünk, mint azt gondoljuk és jobb lesz ha jobban odafigyelünk.
És persze még az a variáció is ott van, amit már szintén írt valaki, hogy az oroszok keze van a dologban. Egy ilyen amúgy már kb. semmire nem jó géppel bátran tesztelhetik a NATO légvédelmét, nem baj ha valahol lepottyan vagy ha lelövik menet közben.
Akármi is volt a célja az illetékeseknek, az azért kicsit aggasztó, hogy egy drón kb. bármikor átrepülhet felettünk és akár valami komolyabb fegyver is lehet a fedélzetén, mi pedig nem tudjuk / akarjuk leszedni.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 920
13 911
113
Lehet, hogy nem ezzel a céllal indították indították a drónt, vagy akár lehet csak hiba/emberi hiba/műszaki hiba volt, DE --kicsit hazai összefüggéseiben nézve a történetet--:
könnyebb egy olyan kiköltekezett, kis mozgásterű kormányt a következő választásokon, vagy "soron kívül"/idő előtt megbuktatni, amelyik a bepánikol(tatot)t választók miatt, politikai okokból, a jelenlegi "pánik-áron" kénytelen vásárolni haditechnikát, felélve a civil-élet anyagi biztosításának tartalékait!!!

Így akár --anyagilag-- ki lehet húzni a szőnyeget/politikai-választói támogatást bármilyen kormány alól, a jelenlegi alól is!
Az már szerintem nyilvánvalóan látható, hogy a választásokon ez nem fog sikerülni az ellenzéknek!
Jönnek az "unortodox" amcsi forgatókönyvek!!!



U.I.: Ne így legyen!!! ...ÉS: Szerintem a tendenciákat tekintve --várhatóan folyamatos Brüsszeli/USA nyomás gyakorlás(támadások)-- ismeretében a magyar politikai elitnek is lehetne --de inkább kellene-- gondolni a lehetőségeket és visszatérni a korábbi sokkal rugalmasabb --és sikeresebb--, "támadásokkal védekező" politikai magatartáshoz!!!

Azt a tendenciát látom kibontakozni , hogy hasonló folyamatos kompromisszum-kényszert fogunk kapni mint Putyin!!!

Ennek a végén vagy teljes feladást látok, vagy egy --még időben történő-- kiugrást az Eu-ból!
...ami Európa lassan már rövid távon sem tud igazán valódi előnyöket nyújtani!!!

El kellene kezdeni felkészíteni bennünket a változó világra.
...amit ha jól csinálnak, akkor --meglepő módon--, felkészülten jól is járhatunk vele!!! ...nem úgy mint Európa!!!


.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 023
26 556
113
Sziasztok, sok hozzászólást és véleményt olvastam ma itt és van ami reálisnak és logikusnak tűnik és van ami kevésbé.
Ez a drón feltételezem nem csak egyenesen tud repülni, hanem több irányváltoztatásra is beállítható?
Vagy csak azt lehet beállítani neki, hogy mikor forduljon vissza és akkor csinál egy 180 fokos hátraarcot?
Amennyiben több irányváltoztatásra is képes, akkor azt nem tudhatjuk, hogy Ukrajnán belül honnan indíthatták.
Nem, tényleg nem. Csak annyit tudunk, hogy onnan indították mindenképp. Ugyanakkor a román-magyar-horvát terület fölött már úgy néz ki semmilyen fordulót nem hajtott végre, ami alapján ilyen nem volt beprogramozva (attól, hogy valamiért rossz irányba tér még végrehajtotta volna azokat). Szóval ezt erre lőtték ki és nem tévedés történt ez alapján.
Provokációnak talán nem nevezném, de egy nyomatékos figyelemfelhívásnak igen, hogy "lehet hogy nem akartok beszállni a balhéba, de közel vagytok, bármi előfordulhat, féljetek".
Persze. Pontosan ezért a lelövéséből tudott volna csak politikai tőkét kovácsolni a kormányzat (ahogy le is kellett volna a fenyegetés miatt). Ez így most a lehető legrosszabb, mert azt mutatja a szavazóknak, hogy az ország védtelen, a kormányzat pedig hazudik erről.
 
  • Tetszik
Reactions: hendrick

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 811
35 297
113
Ezek a töketlen barmok észlelték a redvás drónt már ukrán terület felett, de mikor belépett a magyar légtérbe nem mertek vele semmit csinálni, mert Ukrajnából indították.
Beleszállt volna valami olajfinomítóba a vagy a Parlamentbe, akkor mi lett volna?
Ezek a faszok nem védenek meg minket semmitől, teljesen leszerepeltek a szememben.
 

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
501
2 652
93
Ukránokat legfelső szinten elővettük már, hogy ez meg mi volt?! Csak, mert a horvátok egyenesen Orbánt "vették elő".... Miközben közelít a kárpátaljára átküldött humanitárius adomànyaink értéke a milliárd ft-hoz, és a menekülteknek megadunk mindent, ami csak tőlünk tellik, ez a válasz?? Mindezt a humanitárius gesztust az ukrik egy ex szovjet roncs drónnal "hálálják" meg!?? Emellett a kedves román felebarátaink is, és az ott települő, usa, francia, angol légierő, nato awacs, és az amcsi rakéta előjelző radar rendszer meg minek van, ha nem ilyen helyzetek elhárítására?? Végezetül. Szerintem nincs mentség, a hazai légvédelem zéró reakciójára, akár politikai utasításra, akár szakmai inkompetenciára... Vagy mindkettő egyszerre, de akkor még rémisztőbb, és felháborítóbb a helyzet... Egyrészt közröhej vagyunk a nato-n belül, és azon kívül is, ami még inkább dühítő.. Másrészt, konkrétan megengedték, hogy a légterünkben szabadon repkedjen egy ellenséges hadieszköz, amivel veszélyezték az egész ország biztonságát!!! Amennyiben ez a drón felderítést végzett, akkor a fentieken felül kompromittálva lett az ország védelme is.... Egészen egyszerűen elkeserítő, és félelmetes..
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 454
17 713
113
Ezek a töketlen barmok észlelték a redvás drónt már ukrán terület felett, de mikor belépett a magyar légtérbe nem mertek vele semmit csinálni, mert Ukrajnából indították.
Beleszállt volna valami olajfinomítóba a vagy a Parlamentbe, akkor mi lett volna?
Ezek a faszok nem védenek meg minket semmitől, teljesen leszerepeltek a szememben.
Ezeket a retaldált faszokat.....
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Választások előtt nem lesz itt semmi tűzijáték, max ha a kormány politikai előnyt lát benne. Délszláv válság idején se arra emlékszem, hogy "bármi áron" védték volna a magyar légteret. A katonai vezetők fosnak, a politika irányít ott is, mint máshol.
Ez egy blama, mindegy hogy magyarázzák, még akkor is ha alapvetően magyarázható miért szambázott keresztül az országon "csak úgy".

Hogy miért és hogyan szambázott át?

bb86a55f02f58c2d937791eaeb35616f9b38642f90f6b8b9d4dece865e02df24.jpg


:D :D :D :D :D
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 888
82 454
113
Ez nem erről szól. Tényleg nagyon szomorú, hogy nem lépett semmit a légvédelem.
Ha az optimista sapkámat veszem fel, elképzelhető az is, h az ukránok szóltak előre. De ez így is hatalmas kockázat volt, és mi SEMMIT nem tettünk, hogy kezeljük.
Látta?
Hagyta?
Követte?
Veszélyben volt bármi is?
Ha a horvátok nem jelentik, hír sincs belőle.

Bakker, annyira fel lett fújva ellenzéki hisztériakeltésból, hogy az ejtőernyők kapcsán az index ejtőernyősöket keresett ... Ti meg már lassan Paksra meg a Parlamentre mutogattok, mint célpont.

De azt nem értem, hogy te ott ültél? Vagy a többiek? Vagy honnan az info, hogy mindenki csak bambult?
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 631
113
Látta?
Hagyta?
Követte?
Veszélyben volt bármi is?
Ha a horvátok nem jelentik, hír sincs belőle.

Bakker, annyira fel lett fújva ellenzéki hisztériakeltésból, hogy az ejtőernyők kapcsán az index ejtőernyősöket keresett ... Ti meg már lassan Paksra meg a Parlamentre mutogattok, mint célpont.

De azt nem értem, hogy te ott ültél? Vagy a többiek? Vagy honnan az info, hogy mindenki csak bambult?
Egy elszabadult drón berepült a magyar légtérbe, és csak meg se próbálták elfogni.
Egy csöves Cessna ha áttéved, akkor arról rögtön jön a büszke hír, hogy “elfogták”.
Csakhogy ez a teknyika most kb 6x gyorsabb volt. Ami megmagyarázhatja azt is, miért nem tudtak reagálni.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 888
82 454
113
Egy elszabadult drón berepült a magyar légtérbe, és csak meg se próbálták elfogni.
Egy csöves Cessna ha áttéved, akkor arról rögtön jön a büszke hír, hogy “elfogták”.
Csakhogy ez a teknyika most kb 6x gyorsabb volt. Ami megmagyarázhatja azt is, miért nem tudtak reagálni.
Honnan veszed, hogy meg se próbálták?
 

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
680
2 677
93
Látta?
Hagyta?
Követte?
Veszélyben volt bármi is?
Ha a horvátok nem jelentik, hír sincs belőle.

Bakker, annyira fel lett fújva ellenzéki hisztériakeltésból, hogy az ejtőernyők kapcsán az index ejtőernyősöket keresett ... Ti meg már lassan Paksra meg a Parlamentre mutogattok, mint célpont.

De azt nem értem, hogy te ott ültél? Vagy a többiek? Vagy honnan az info, hogy mindenki csak bambult?
Ők maguk írják:
"A repülő eszköz, mint később beigazolódott egy TU-141 típusú drón volt"
Tehát egyértelműen nem tudták beazonosítani.

"A Magyarországra történő belépésétől mindvégig nyomon követve és ellenőrzés alatt tartva, az az ország légteréből távozott."
Tehát csak "bambultak".

És ez azért biztos, mert később kiemelik, hogy már Gripen-t is emeltek a többi észleléshez.