[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

fa kard

Well-Known Member
2022. január 20.
56
261
53
Hát nem tudom nekem nem ez tapasztalatom. Lehet, hogy nagy tömegben állnak rendelkezésre, de minőségét tekintve, az átlagot nézve vannak gondok. Csak egy példa ismert Indiai cég megnyert egy projektet automatizálásra, hozzák a tool-jukat és mi adjuk a manuális folyamatokat, amit ők automatizálnak. Adatbázis oldalra akit dedikáltak, annyira ügyes volt, hogy akkor működött a dolog mikor oda ült hozzám és megcsináltam neki segítségkérés címszó gyanánt. Persze vannak jó tapasztalatim is, de összességében a legjobb eredményt akkor kapod, ha egy step-by-step doksi szerint kell dolgozniuk. Minimális a kreativitás.
Az a 66 centes programozás, az olyan szomszéd Pistike weblapfejlesztő szint lesz.
Kínaik mások, teljesen más munkamorál, mint az indiai, de szerintem itt sokan túl übermensch képet festenek róluk és a valóság árnyaltabb. Ismerőm például nem sok pozitív dolgot mondott a telco-s NFVI-os Huawei-ről szerverről/megoldásról, amit használnak technikai értelemben.
A kínai oktatás szerintem nem lenne jó példa (a mostani nyugati sem), amit valaki fentebb írt, mert hiányzik a kreativitás, önálló gondolkozás, egyéni megoldóképesség - és ezek a területek lesznek egyre fontosabbak, ahogy növekszik az automatizáció. A kínai oktatás növel valahol nagymértékben, de máshonnan meg majdnem teljesen elvesz, ez nem lesz csak pozitív kimenetelű a dolog.
Igen, jogos.
Az indiai programozói minőségről nekem is megvan a véleményem, de mégiscsak fejlődnek. Valahonnan el kell indulni.
A kínai kreativitással is az van amit írsz, de cserébe mindent(is) ellopnak, mármint ami a terveket, ötleteket illeti. Akkor minek nekik saját kreatív?
 

fishbed

Well-Known Member
2013. július 5.
811
778
93
Dehogy, jövő nyáron lép hatályba az új törvény (már egyszer beidéztem az összes kapcsolódó dolgot a TIG megszüntetésével, és hogy nincs helyette semmi csak jövőre lép hatályba aaz új jogszabály ami alapján valamit majd csinálni kellene valakinek), addig semmi nincs helyette. Gondolom a kettes metró óvóhelye is hasonlóan klassz állapotban van tartvaq, mint a Mi-24-eseink... (az volt a szocializmusban pl kifejezetten lakossági célra épült óvóhely)
Az M2,M3 vonalon lévő óvó helyek felújításra kerültek. A PV folyamatosan ellenőrzi a meglévő berendezések, felszerelések állapotát.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Az ukrajnai háború eddigi fejleményeiről kérdeztük a NATO Különleges Műveleti Iskolájában, valamint több amerikai egyetemen is tanító, illetve a West Point Katonai Akadémia Modern Hadviselés Intézetében vendégkutatóként dolgozó Dr. Fábián Sándort, aki 2017-ig a Magyar Honvédség tisztje volt a különleges műveleti erők soraiban. Az egykori alezredes a több mint tíz évet átívelő kutatásaiban azt vizsgálta, hogy a kis országok nemzetvédelmi stratégiáiban miként kellene nagyobb szerepet szánni a nem hagyományos katonai elveken alapuló, úgynevezett irreguláris hadviselésnek.
Az elmúlt évtizedekben akkora aszimmetria alakult ki néhány nagyobb ország és a világ többi országa között, amely lehetetlenné tesz egy „hagyományos”, a II. világháborús elvekre alapozott háborút a legtöbb ország számára. Ez az aszimmetria szinte minden téren jelentkezik, de természetesen a leglátványosabban a költségvetési kiadásokban (mit engedhet meg egy ország magának), és ebből fakadóan az eszközök darabszámában, a technikai-fejlettségbeli különbségekben vagy az egyes országok anyagi és humán erőforrásaiban. Én azonban nem szűkítem le az aszimmetria vizsgálatát csak ezekre a területekre, hanem ide veszem egy adott ország infrastrukturális rendszerét, a jogszabályi környezetet vagy a honvédelmi rendszer egészének készségszintű gyakoroltatását. Ez az aránytalanság a képességek és kapacitások tekintetében megköveteli vagy megkövetelné minden érintett országtól, hogy valamilyen megoldást találjon a problémára.
  1. Igen, az ellenállás és az irreguláris hadviselés működik egy hagyományos haderővel szemben (bár, ugye, ezt már Irak és Afganisztán óta tudjuk).
  2. Az országoknak van lehetőségük ezt a megközelítést még hatékonyabbá tenni, ha időben átszervezik védelmi struktúrájukat, és professzionális irreguláris haderőt hoznak létre.
  3. Mivel a harcok a lakott területek védelmi előnyeit kihasználva főleg a városokban zajlanak, ezért a jövőbeli városfejlesztési terveknek figyelembe kell venniük az irreguláris védelmi igényeket, követelményeket.
  4. Irreguláris hivatásos haderőnek a hadviselési forma sajátosságainak megfelelő felszerelésre és fegyverzetre van szüksége, amely a hadiipar teljes átalakítását és nemzeti tulajdonban vételét követeli.
  5. Katonai szövetségeknek, például a NATO-nak teljesen új alapokra kell helyeznie a terveit és a koncepcióit. A sztenderdizáció és az interoperabilitás helyett és mellett a különböző országok egyéni stratégiáinak integrálására és maximális támogatására kell fókuszálnia, és ennek megfelelően kialakítani a képességeit.
  6. Az Egyesült Államoknak újra kell gondolnia a szerepét, és át kell szerveznie a külföldi hadseregek számára nyújtott támogatási programját. Az eddigi irányító-megmondó szerepkör helyett a támogató, lehetővé tévő szerepkörre kell átalakítania rendszerét.



Én már régóta ezen a vonalon haladok, bár én inkább egyfajta svájci modellre tippelnék, ami emészthető, de ma már látszik, hogy csak egy ilyen változtatás garantálhatja az ország biztonságát. A Zrínyi 2026 ma már Zrínyi Forever, sosem fog befejeződni, sosem fogjuk elérni a célt, hogy a térség legmodernebb hadereje legyünk, mert mire elérjük, már mások is felzárkóznak. Csak koncepcionális váltással lehet az ország biztonságát garantálni.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 977
14 032
113


Én már régóta ezen a vonalon haladok, bár én inkább egyfajta svájci modellre tippelnék, ami emészthető, de ma már látszik, hogy csak egy ilyen változtatás garantálhatja az ország biztonságát. A Zrínyi 2026 ma már Zrínyi Forever, sosem fog befejeződni, sosem fogjuk elérni a célt, hogy a térség legmodernebb hadereje legyünk, mert mire elérjük, már mások is felzárkóznak. Csak koncepcionális váltással lehet az ország biztonságát garantálni.


...és ennek a nyerő változata nem a 44(218/24)/ megfizethetetlen többszöröseiről való "jóindulatos" álmodozás!!!


Vissza a "földre", munka az alapoktól, pl:
korai/gyerek-kori, agymosás elleni felkészítés,
válaszok a "Hogyan lehet jól válaszolni a kihívásokra?" közeljövőbeni helyzetekre a következő generációnak!!!

Bő ezer éve ezt a "tesztet" egész jól csináltuk!!!

"...pont!"



.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 370
45 694
113
LAZAR BERMAN
The Times of Israel



Az Orbán alatti Magyarország Izrael erős barátjának bizonyult az európai intézményekben.

De Izraelnek és a kormányában a reálpolitikával foglalkozóknak Orbán győzelme diplomáciai áldás: az Orbán alatti Magyarország Izrael erős barátjának bizonyult az európai intézményekben.”
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 370
45 694
113
HENRY OLSEN
Revista de Prensa



Nem nehéz belátni, hogy a választók miért tartottak ki Orbán mellett a nyugati rosszallás ellenére.

Mo Udall (Ariz.) képviselő egyszer elmondta a demokraták elnökjelöltjének, hogy: »A választók nyilatkoztak – a gazemberek«. Orbán talán nem a nyugati elit csésze teája, de Magyarország pohár pálinkája. Jobb, ha a Nyugat megérti ezt, nem pedig azon siránkozik, hogy a szabolcsi szavazók nem párizsiak.”

 

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 209
2 689
113


Én már régóta ezen a vonalon haladok, bár én inkább egyfajta svájci modellre tippelnék, ami emészthető, de ma már látszik, hogy csak egy ilyen változtatás garantálhatja az ország biztonságát. A Zrínyi 2026 ma már Zrínyi Forever, sosem fog befejeződni, sosem fogjuk elérni a célt, hogy a térség legmodernebb hadereje legyünk, mert mire elérjük, már mások is felzárkóznak. Csak koncepcionális váltással lehet az ország biztonságát garantálni.

Igen,de ahogy olvastam a cikkeket,ez mind "defenziv" strategia. Azt most ukrajnaban is latni, hogy ha ellentamadni akarnak akkor ok is BTR, tank, tuzerseg kombokkal, neha tamadohelikkel operalnak.

Ha ki kell mozdulni a varosbol nem mehetsz "gyalog".

Az egeszbol egy parhuzamosan 2 elvet koveto felosztas tunik talan logikusnak, ahol van egy tisztan deffenziv irregularis es egy kemeny, nagy tuzereju de mozgekony offenziv resz.

Figyelnunk kell a lengyeleket. Meg lehet az is,hogy majd 2 honap mulva bemennek es latszik majd milyen strategiakat probalnak majd.

Jelenleg a hivatasos + tartalekos elrendezes tudna a fenti gondolatnak nalunk alapot kepezni. Majd kiderul.
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 532
6 601
113
Igen,de ahogy olvastam a cikkeket,ez mind "defenziv" strategia. Azt most ukrajnaban is latni, hogy ha ellentamadni akarnak akkor ok is BTR, tank, tuzerseg kombokkal, neha tamadohelikkel operalnak.

Ha ki kell mozdulni a varosbol nem mehetsz "gyalog".

Az egeszbol egy parhuzamosan 2 elvet koveto felosztas tunik talan logikusnak, ahol van egy tisztan deffenziv irregularis es egy kemeny, nagy tuzereju de mozgekony offenziv resz.

Figyelnunk kell a lengyeleket. Meg lehet az is,hogy majd 2 honap mulva bemennek es latszik majd milyen strategiakat probalnak majd.

Jelenleg a hivatasos + tartalekos elrendezes tudna a fenti gondolatnak nalunk alapot kepezni. Majd kiderul.
Én eleve felajánlottam volna ny-Ukrajnát a Lengyeleknek, ezzel csökkentve a félelmüket és ellenérzésüket.
Bár lehet, hogy most is ez van és majd duzzogva elfogadják.