Senki. Ezt majd azokkal kell megbeszélni akik leszerződtek az RM-el a kb. soha ide nem érő tankora.
Ismered az álláspontomat. Még most is úgy állnak a dolgok, hogy lenne használt technika, ami ugyan annyi idő alatt érne ide, mint az 1000 éve megrendelt új technikánk, valószínűleg fele annyi pénzért.
A másik oldala a dolognak az, hogy én például azért szurkolok a fölösleges NATO technika ukrajnában való elégetésének, mert ott jelentik Európa békéjére a legkevesebb veszélyt.
Ha elfogynak ezek a betárolt tankkészletek, egyszerűen nem lesz mivel háborúzni, és akkor háború sem lesz a NATO és az Oroszok között.
És ha az ukránok használják ezeket a cuccokat az kevésbé hatékony, mintha a lengyelek tennék azt NATO légierő mellet.
Szóval én stratégiai érdeknek gondolom azt, hogy:
1. Ukrajna szűnjön meg az Oroszok által.
2. A Lengyeleknek ne legyen pillanatnyilag a világbékére veszélyes haderejük.
3. Ebből kifolyólag küldjék csak a nehéz technikát ukrajnába. Égjen el ott apránként.
4. Tegyék ezt a többi értéktelen EU-s nehéztechnikával is (pl. Marder, Leo 2A4)
5. Miután ez megtörtént, idő ezeket pótolni, vagyis csökken a NATO-Orosz háború esélye.
6. Új technika beszerzése válik szükségessé, vagyis kénytelen az Európai hadipar fejlődni. Gondolok itt az EMBT-re vagy hasonló projektekre.
Hazánk szempontjából ami fontos, hogy:
1. Ne létezzen ukrajna
2. Ne legyen szlovák, cseh, román nehéztechnika. Menjen szépen ukrajnába.
3. A lengyeleknek ne legyen eszközük a megőrülésre.
4. A német technikáról derüljön ki az igazság a fronton, és ez hátha okoz valami épelméjű változást a magyar fegyverbeszerzésekben.
Persze itt már sok minden véglegesen el van k*rva, de néhány dologban látok esélyt a korrekcióra.
Én így látom. Nem azt jelenti, hogy nekem van igazam, de ez az én logikám ez ügyben.