Az a baj, hogy az emberek idéznek valamit, kiragadva a szövegkörnyezetből és azt gondolják, hogy most akkor jól megmondták azzal az egy mondattal...
Oszlassuk el a sötétséget, azt javaslom:
Orbán reagált a róla szóló WikiLeaks-iratra
A másik, főleg kormányellenes körökben trendi beszólás a Lázárféle "akinek nincs semmilye,az annyit is ér"
Lássuk ennek a valóságát, hogy is hangzott ez :
Akinek nincs semmilye, az annyit is ér
"Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen, abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét se kell szégyellni, az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér. Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem."
Én értem,hogy mire gondolt Lázár... és tudod mióta értem csak igazán ? Amióta két állásom van.
"7Hiszen tudjátok, hogyan kell minket követni. Nem éltünk tétlenül közöttetek; 8senki kenyerét ingyen nem ettük, hanem keserves fáradsággal, éjjel-nappal megdolgoztunk érte, hogy senkinek ne legyünk terhére. 9Nem mintha nem lett volna rá jogunk, hanem mert példát akartunk nektek adni, hogy kövessétek. 10Már amikor nálatok voltunk, meghagytuk nektek, hogy aki nem akar dolgozni, ne is egyék." II.Tesz 3,7-10
"Mert magatok is tudjátok, hogyan kell követnetek a példánkat, mivel nem viselkedtünk rendetlenül közöttetek, 8 és senki kenyerét nem ettük ingyen. Ellenkezőleg, éjjel-nappal fáradoztunk és keményen dolgoztunk, hogy egyikőtökre se rójunk költséges terhet. 9 Nem mintha nem lenne jogunk erre, de mi inkább szerettünk volna követésre méltó példát állítani elétek. 10 Hiszen amikor nálatok voltunk, többször is erre utasítottunk titeket: „Ha valaki nem akar dolgozni, ne is egyen.”.....NWT...