Már 1986-ban volt dolgom robotokkal: Kecskemét kádgyár, Szeged öntvénytisztítás.Kivétel a digitális tartalmi fejlődési irányok... robotika...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Már 1986-ban volt dolgom robotokkal: Kecskemét kádgyár, Szeged öntvénytisztítás.Kivétel a digitális tartalmi fejlődési irányok... robotika...
Azért ne tegyünk már egyenlőséget a Kormányt vagy Orbánt és rendszerét utálók és a nemzet gyűlölők közé!Sokan vannak a fórumon aki más nemzeteket gyűlölnek....és ez nagyon nem jó......de ,hogy valaki ennyire gyűlölje a sajátját én még nem láttam az elmúlt 30 évben....A régi ÁVH-k juttnak eszembe....Rendkívűl elkeserítő.
nem is tettem....Azért ne tegyünk már egyenlőséget a Kormányt vagy Orbánt és rendszerét utálók és a nemzet gyűlölők közé!
Akkor nem teljesen világos ki az akit nem láttál 30éve így gyűlölni a nemzett...nem is tettem....
akinek nem inge ne vegye magára....soha nem azzal van a gond ha valaki kritizál ...de ez a személy nemcsak a kormányt vagy Orbánt gyűlöli...(símán el tudom képzelni ,hogy nyakon vágna )...hanem azokat is zsigerből gyűlöli akik.....1 esetleg kormánypártiak...2 semlegesek csak elismernek bizonyos pozitív cselekedeteket....a gyűlölködés soha senkit nem vitt előrébb...csupán önmagukat mérgezik és ez elszomorít.....természetesen személyes véleményAkkor nem teljesen világos ki az akit nem láttál 30éve így gyűlölni a nemzett...
Én nem értem ezeket a véresszájú Orbángyűlölőket.. primitív O1G fröcsögőket..Azért ne tegyünk már egyenlőséget a Kormányt vagy Orbánt és rendszerét utálók és a nemzet gyűlölők közé!
Ezt teszi egy néppel az elmúlt évszázad állandó megtépázasa és ellenség kép teremtése, hogy már saját magunkat is utáljuk.Sokan vannak a fórumon aki más nemzeteket gyűlölnek....és ez nagyon nem jó......de ,hogy valaki ennyire gyűlölje a sajátját én még nem láttam az elmúlt 30 évben....A régi ÁVH-k juttnak eszembe....Rendkívűl elkeserítő.
Neki is böriben a helye, meg a mostaninak is a sleppjükkel együtt.Én nem értem ezeket a véresszájú Orbángyűlölőket.. primitív O1G fröcsögőket..
-Nem Orbán csalt a költségvetési számokkal,hanem gyurcsány...
-Nem Orbán mondta azt, hogy eltakarodhatsz a francba,ha valami nem tetszik, hanem gyurcsány.
-Nem Orbán mondta azt, hogy hazudtunk reggel,délben meg este,hanem gyurcsány és nem Orbán vetett be "trükkök százait", hogy átbassza a magyarokat,hanem gyurcsány.
-Nem Orbán lövetett a magyarokra, lövette ki a magyarok szemét,hanem gyurcsány..
...és sorolhatnám még..
...és mégis az Orbán a geczi....és nem az a kötélre való f.reg meg a sleppje.
Neked ez nem furcsa?
Neked ez nem bántja az igazságérzeted?
Mert nekem rohadtul..
Lenne a hely-de érdekes mód 13 évnyi korlátlan vajdauralom alatt se került biróság elé......Neki is böriben a helye, meg a mostaninak is a sleppjükkel együtt.
Az Eü-ben nem csak a pénz hiányzik, hanem a bátorság is hogy megmondjuk a népnek hogy nem lehet minden falunak saját MR-je, kézsebésze és transzplantációs központja 30 főorvossal, be kell zárni a kórházak felét, és akkor lesz rendes ellátás. Falusi kis iskolák dettó.
Elon eléggé rávan kattanva Magyarországra.
Mutass jobbat..
Alapíts pártot,csinálj programot.
Ha jobb lesz mint a mostani, rád szavazok.
akinek nem inge ne vegye magára....soha nem azzal van a gond ha valaki kritizál ...de ez a személy nemcsak a kormányt vagy Orbánt gyűlöli...(símán el tudom képzelni ,hogy nyakon vágna )...hanem azokat is zsigerből gyűlöli akik.....1 esetleg kormánypártiak...2 semlegesek csak elismernek bizonyos pozitív cselekedeteket....a gyűlölködés soha senkit nem vitt előrébb...csupán önmagukat mérgezik és ez elszomorít.....természetesen személyes vélemény
Ez a legnagyobb, rendre ismétlődő, klasszikus tévedés, vagyis az oka annak, amiért ilyen aránytalan a társadalmi-gazdasági-kulturális eloszlás Magyarországon.Méghogy a főváros elvonta a vidék elöl a forrásokat....Lófaszt.Bp a legnagyobb adóbefizető az állami költségvetésbe,nettó adóbefizető.
Inkább a francia, német, amerikai multi cégek?Én meg azt akarom hogy ne a NER rendelkezen a saját életünk életerünk meg a gyerekeink jövője felett.
Most már hagyni kell, hogy a főváros termelje csak szépen a bevételt, amíg tudja, de azt már a vidékre kell költeni. Budapestet meg vissza kell sorvasztani 1 millió lakos alá és emellett vissza kell szorítani az ingázást a negyven évvel ezelőtti szintre.
Ez egy hülyeség.Ez a legnagyobb, rendre ismétlődő, klasszikus tévedés, vagyis az oka annak, amiért ilyen aránytalan a társadalmi-gazdasági-kulturális eloszlás Magyarországon.
Ugyanis lehet, hogy számszakilag, könyvelésileg, nominálértélen a főváros a legnagyobb nettó adóbefizető, de mára már egy akkora koncentrált, túlhízott, elnehezült gravitációs gödör, hogy ide már az Isten pénze se elég. Budapest a jelen vízfej jellegével előbb emészti el a megtermelt adót, minthogy az érdemben hasznosult volna.
A városban a zaj, a szenny és a tömeg miatt már nem lehet élni. Ezért sokan kiköltöznek az agglomerációba, ahová kiépült a rengetek lakópark. De a munka maradt a városban. Ezért mindenki ingázik egész nap, reggel befele, este kifele. De már nem csak az agglomerációból, hanem messzebbről is, ami már nonszensz.
Az ingázó tömegek amortizációs hatása lényegesen nagyobb teher, mint amit a főváros infrastruktúrája elbír. Nem erre a dinamikus tömegre van méretezve.
Ilyen terhelés mellett ami pénzt az infrastuktrúra renoválására költenek, azt lényegében egy feneketlen kútba dobják.
Ami utat felújítanak januárban, az már repedezik októberben.
És fővárosi a munka díjszabása, mert itt minden építkezés drágább. Itt egy éves szimpla kátyúzásból vidéken jóformán egy hidat fel lehetne építeni.
És a nagyobbik baj az, hogy pont emiatt a pénznyelő miatt nincs pénz a valódi fejlesztésekre, de még ennél is nagyobb baj, hogy ha lenne, az mégtöbb ingázót vonzana be és a végén már az egész ország pénzét költhetjük arra, hogy a fővárosban foltozgassuk a lyukakat.
Szóval meg kell fordítani ezt a sok évtizede beágyazódott öngerjesztő és végzetes trendet.
Egyszerűen mára már nem maradt más módszer, csak a fájdalmas, de mi akartuk. Ez, volt a könnyebbik út, ami vidéki, megszüntetjük, ami pénz, azt meg a fővárosra költjük.
Most már hagyni kell, hogy a főváros termelje csak szépen a bevételt, amíg tudja, de azt már a vidékre kell költeni. Budapestet meg vissza kell sorvasztani 1 millió lakos alá és emellett vissza kell szorítani az ingázást a negyven évvel ezelőtti szintre.
Ez a nagy büdös helyzet.
Hogyne, mert oda van bejelentve a cégek központja. Azért, mert az a főváros. Ha holnaptól Kisvárda lenne a főváros, átköltözne pár minisztérium, akkor holnapután vinnék oda a cégek is a székhelyüket.Méghogy a főváros elvonta a vidék elöl a forrásokat....Lófaszt.Bp a legnagyobb adóbefizető az állami költségvetésbe,nettó adóbefizető.
Így van. Papíron nekünk is Bp van a székhely ezért az iparűzési adó 10%a helyből odamegy. És mivel nominálisan ez a legnagyobb adónem, ez sok pénzt jelent.Hogyne, mert oda van bejelentve a cégek központja. Azért, mert az a főváros. Ha holnaptól Kisvárda lenne a főváros, átköltözne pár minisztérium, akkor holnapután vinnék oda a cégek is a székhelyüket.