[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 046
18 731
113
Magamtól. Volt alkalmam megismerni anno a Szovjetuniót, és utódját. Kirakat változott, bennt ugyanaz

Helyzetünkből fakadóan, mind a Nyugat, mind a Kelet, fontos partner kell hogy legyen számunkra, az élet nagyon sok területén.
Tudna is működni a dolog, ha nem lenne az USA, valamint Oroszország részéről folyamatosan érzékelhető a birodalmi gondolkodásmód.
Ami leginkább az egymás elleni folyamatos világpolitikai rivalizálásban érhető tetten.
Ennek egyik fő kárvallottja a közép európai térség, érezhető ez a napnál világosabban mára.
Tartozunk egy szövetségi rendszerhez és ez alapvetően egy jó döntés volt anno.
Ott is kell maradnunk, bármennyire is fájdalmas egyeseknek, az ország alapvető érdeke ez.
Még akkor is, ha egy újabb Nyugat - Kelet szembenállás kezdetén vagyunk már.
Elsősorban gazdasági, de politikai érdekeink is erre kell hogy vezessenek.
Oroszországgal kapcsolatban, az energiahordozók importján kívül, túl sok mindent nem lehet felmutatni, kereskedelmi behozatal terén.
Nyugatról érkezik, vagy nyugati vállalatok által nálunk gyártott, a fogyasztási cikkek szinte minden szegmense.
A versenyszféra munkavállalói jelentős mértékben nyugati vállalatok alkalmazottai, vagy annak beszállító hazai cégeknél dolgozik.
A rendszerváltás óta eltelt időben, hazánk egyértelműen Európa része lett gazdaságilag is.
Oroszországgal kapcsolatban, annyit tudok mondani, minél távolabb a Magyar határoktól velük !!!!
 

german

New Member
2015. január 22.
17
0
1
"7. És továbbá a mai magyarok nem a meghódítottak leszármazottjai, hanem a meghódítottak és a hódítók leszármazottai, jobbára így együtt, leszámítva a később érkezett bevándorlók leszármazottait, akik általában a legnagyobb modern asszimiláns csoportokat alkotják (németek, zsidók, cigányok, stb.) " blogen

Bocs de te miről beszélsz , a germánok milyen modern asszimilációs csoport mikor a rómaiak 106ban Pannóniában harcoltak a germán törzsekkel a földért , meg utána a szarmatákkal , gótok szerinted nem germánok , és az osztrogótok is azok , meg stb stb . Akkor zsidózunk is amikor a rómaiak elfoglalták a Balaton környéki vidéket , a borostyán út mellé szíreket , és zsidókat is telepítettek le a nyelv és kereskedelmi tudásuk miatt. És ezekről mind maradtak fent írásos dokumentumok Attika előtt pár száz évvel , ja Attika serege nagy része a meghódított törzsek harcosai és képzeld jó részük germán volt . A kereszténységet kik terjesztetették István idejében , és milyen származású is volt Szent István felesége , és milyen nehéz páncélos csapatok verték le Koppány seregeit .
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Bocs de te miről beszélsz , a germánok milyen modern asszimilációs csoport mikor a rómaiak 106ban Pannóniában harcoltak a germán törzsekkel a földért , meg utána a szarmatákkal , gótok szerinted nem germánok , és az osztrogótok is azok , meg stb stb . Akkor zsidózunk is amikor a rómaiak elfoglalták a Balaton környéki vidéket , a borostyán út mellé szíreket , és zsidókat is telepítettek le a nyelv és kereskedelmi tudásuk miatt. És ezekről mind maradtak fent írásos dokumentumok Attika előtt pár száz évvel , ja Attika serege nagy része a meghódított törzsek harcosai és képzeld jó részük germán volt . A kereszténységet kik terjesztetették István idejében , és milyen származású is volt Szent István felesége , és milyen nehéz páncélos csapatok verték le Koppány seregeit .

A kárpát-medencei németek döntő többsége a török háborúk után érkezett "dunai sváb", míg csak egy kisebbségük középkori telepes, de még azokon belül is egészen minimális a tatárjárás előtt érkezett telepesek aránya. Honfoglalást megelőző időkből nem maradt fenn germán lakosság.

A kereszténység terjesztői igen változatos hátterű csoport voltak, többségük dél-európai volt és mivel az ország fele kezdetben ortodox keresztény lett, így mégcsak nem is nyugati. Az istváni seregben (végre egy kicsit már idevágó téma) egy kisebbséget alkottak a nyugati önkéntesek. A sólyi csatában magyarok harcoltak magyarok ellen, az istváni seregben egy kisebbséget alkotott az önkéntesek csapata.
 

german

New Member
2015. január 22.
17
0
1
"Honfoglalást megelőző időkből nem maradt fenn germán lakosság."

Biztos elvarázsolta őket Óz a nagy varázsló.

Tehát szerinted a honfoglaláskor ez a terület tök üres volt csak pár földműves bóklászót itt ott , a római kő utak , a városokba se volt senki , egy fehér gebét se adtak cserébe földért és vízért .

Öhöm , de csak te szerinted , sőt szerinted dél európaiak harcoltak itt , sőt kisebbséget alkottak a nyugati önkéntesek , tehát a nagy magyar sereg fejének meg tettek egy kisebbségit Vencelint , sőt a magyar sereg fríz lovakat nevelt a nagy magyar pusztán , sőt a nagy magyar sereg könnyű fegyverzetről , hirtelen a semmiből nehéz páncélos lovasságra , és nehéz páncélos gyalogságra váltott pár hónap alatt . Sőt ez a nagy magyar sereg perfektül megtanult németül mivel Vencelin nem tudott magyarul a krónikák szerint ,csak azután tanult meg hogy a győzelem után sok földet és birtokot kapott . Gizella se hozott német lovagokat , papokat , kereskedőket építészeket , hisz a magyarok értetek a kő épületek várak és katedrálisok építéséhez , mert majdnem olyanok mint a jurták. :eek:) II. Henrik német-római császár húga szerinted akkor egy batyuval érkezett , teljesen logikus az érvelésed. Sőt szerintem szerinted a nagy magyarok találták fel a szekeret , a kereket , sőt ők alapították Kínát , ők építették a piramisokat meg stb stb stb . Amúgy nekem tök érdekes hogy a románok szerint ők hódítottak meg mindent dák román elmélet , sőt már a szlovákok is kezdik hogy az ő királyaik voltak a legnagyobb janik.
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 365
113
Ha már erről vitáztok
https://www.youtube.com/watch?v=Bayyc09vyGc
Csillagösvényen. Koltaikék készítették pont azért mível ahogy itt is látható két szélsőg van
1, mi egy idevert senkik voltunk
2, Mindent mi találtunk fel.

Tény ami ukrajna terültéről Honfoglaláskorba eleik több hónap alatt egy szervezet bejövetelet hajtottak végre úgy,hogy egyik hadtest a Bulgárokkal szemben hónapokig tartotta.
Miközben a nyugati előre nyumulás egy másik hadtestek biztosították.
Maradjunk annyiba hogy ez egy fejlet logisztikai és katonai művelet volt.
Kalandozásokról nem is beszélve. Kárpát-Medencéből loval lovagoljatok már el sponyol határig folyamatosan ellenséges területen!
Valamint minket mért neveznek HUN-noknak?? Nyugaton mindegyikünk akinek van itt magyar okmánya benne van ez HUN mint nép nemzet megnevezés.
Középkorról meg tömören annyi Mátyás Király halálig hazánk európai hatalom volt! Egy idevert nép erre szerintem nem lett volna képes.
De,hát ha elfogadjuk amit mások szeretnek rolunk állítani. Mindenkinek maga egészségére. Nyugati fő sodratú történet írás mennyire torzít. Jó példa Attila Király. Szeretik le írni primitív vad embernek. Mikor fent marad római források szerint Attila kölcsönös hun-római békeszerződés szerint gyermekként Romába került mint túsz! Ergo birta a latin műveltséget is, ismerte romai társadalmat és bepolitikát.

Nézzétek meg ezt a filmet gondolkodjatok.
Amúgy meg nem trollkodjunk. Ha nincs közös alap.
Ergo akkor ha múltunkba se tudunk meg eggyezni. Akkor itt hogy akartok jövő feladatairól beszélni?

Magyar biztosnág politikáról, úgy meg nezés produktívan vitázni ha nincsenek közös alap pontok.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Biztos elvarázsolta őket Óz a nagy varázsló.

A történelemtudomány avaroknak és szlávoknak hívja őket. Régészetileg a germánok eltűnése, csekély maradékaik asszimilálódása az avar és szláv közegbe jól dokumentált. A honfoglalás idejére csak szláv helynevek maradtak utánuk, mint például Kolozs, ami egy germán hegyszoros értelmű szóra visszavezethető szláv jövevényszó volt a magyar nyelvben.

Tehát szerinted a honfoglaláskor ez a terület tök üres volt csak pár földműves bóklászót itt ott , a római kő utak , a városokba se volt senki , egy fehér gebét se adtak cserébe földért és vízért .

A funkcionális analfabétizmus súlyos probléma Magyarországon, de leírom mégegyszer: a síkvidékek jobbára lakatlanok voltak a régészeti bizonyítékok alapján, míg a periféria dombvidékein volt csak érdemleges lakosság. Ezek szlávok voltak és többségben voltak, de a sajátos földrajzi elhelyezkedésük miatt a jobbára lakatlan síkvidéket, a két alföldet a nagyot és a kicsit benépesítő magyarok egyszerűen túlszaporodták és részben asszimilálták őket.

sőt szerinted dél európaiak harcoltak itt

Az analfabétizmusnak ez a fajtájra, a funkcionális tényleg egy súlyos probléma. Láthatóan nem érted amit olvasol. A térítőpapok többésge volt déleurópai. A nyugati önkéntesek többsége német volt. Hogy közülük ki milyen karriert futott be, az nem mond semmit a számukról. Az ellenben igen, hogy csekély az idegen származásúak aránya a XI-XII. századi nemességben belül.

Sőt ez a nagy magyar sereg perfektül megtanult németül mivel Vencelin nem tudott magyarul

A tolmács szavunk egy besenyő törzsnévből származik és a németek hasonló értelmű szava is. A legtöbb besenyőt még Géza fejedelem telepítette le az országhatárokon, elsősorban a nyugatin. Helyismeretük és kapcsolataik miatt ők beszélték mind a magyar és a német nyelvet a papok egy része mellett. Ettől függetlenül persze nem értem, hogy a hadvezér nyelvtudása milyen összefüggésben van a serege etnikai összetételével.

a magyar sereg fríz lovakat nevelt a nagy magyar pusztán

Ami megint csak nem igaz, hiszen a magyarok lovai a közép-ázsiai lovakkal voltak rokonok a genetikai bizonyítékok szerint. Majd csak a középkori nehézpáncélos harcmodor hoz változást ebben, behozva az országba az ehhez szükséges európai lófajtát is.

a nagy magyar sereg könnyű fegyverzetről , hirtelen a semmiből nehéz páncélos lovasságra , és nehéz páncélos gyalogságra váltott pár hónap alatt

Nem váltott, a XI. század egyik jellegzetes sírlelete az ún. "székely" vagy "várjobbágyi" leletanyag, amelyben a X. századi nomád viselet és fegyverzet vegyül a XI. századi európai fegyverzettel. Jól mutatja a lassú átmenetet a nomád világból az európai világba a hadfelszerelés tekintetében is. Ez valamivel gyorsabb volt, mint most a Magyar Honvédség átmenete a Varsói Szerződésből a NATO-ba, mert már igen korán megjelennek a vegyes leletegyüttesek, például a pallosok a sírokban, míg ma huszonöt év után se látnánk ilyen átmeneti leletegyüttest ha a honvédeinket a személyi felszerelésükkel együtt temetnék, viszont a folyamat hosszú volt, csak a XII. századra tűnnek el egyértelműen a X. századi anyagi kultúra elemei.

Gizella se hozott német lovagokat , papokat , kereskedőket építészeket , hisz a magyarok értetek a kő épületek várak és katedrálisok építéséhez

Hozott, de nem ilyen feladattal. A magyarok egyrészt építettek kő épületeket, van X. századi magyar kőházunk, a borsodi földvár helyén állt tizedik századi faluból például, de kétség kívül a jelentős kőépítészet Itáliai és bizánci mintákra vezethető vissza a XI. században, gyakorlatilag az építészek, akárcsak a papok többsége itáliai és görög/örmény volt az alapján amilyen stílusban építkeztek itt.

Sőt szerintem szerinted a nagy magyarok találták fel a szekeret , a kereket

A kocsit találjuk majd fel a középkor folyamán. Márha tudod mi a különbség a szekér és a kocsi között!
 

german

New Member
2015. január 22.
17
0
1
"Ami megint csak nem igaz, hiszen a magyarok lovai a közép-ázsiai lovakkal voltak rokonok a genetikai bizonyítékok szerint. Majd csak a középkori nehéz páncélos harcmodor hoz változást ebben, behozva az országba az ehhez szükséges európai lófajtát is. "

Úgy bizony , viszont Koppányékat nehéz lovasság győzte le , tehát ez az jelenti, hogy bizony Szent István német támogatással nyert még hozzá nem is kicsivel . Ez már a múlt ,de bizonyítja hogy a múltunk a jelenünk és bizony a jövőnk is közös .

Magyar baka kezébe csak orosz fegyver adható , miért mert a nyugatiakat többet kell takarítani , jobban oda kell figyelni rá , lenne 25 Leonk rohadnának az esőben sárban .
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Úgy bizony , viszont Koppányékat nehéz lovasság győzte le , tehát ez az jelenti, hogy bizony Szent István német támogatással nyert még hozzá nem is kicsivel . Ez már a múlt ,de bizonyítja hogy a múltunk a jelenünk és bizony a jövőnk is közös .

Nem. Koppányékat ugyanaz a könnyűlovasság győzte le, amivel ők is harcoltak. Nincs semmilyen bizonyítékunk arra, hogy a német önkéntesek kontingense jelentékeny méretű lett volna.
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 365
113
http://kurultaj.hu/2012/07/avar-es-magyar-pancelrekonstrukciok/

Másik sokan az hiszik hogy X-XI századi német vagy frank nehéz lovas az egyenlő a klasszikus lemezes vérbe ötözött nehéz lovasságal. Azon kor nehéz lovassága még nem is volt annyira nehéz! Lánciget használtak fa pajzsokat.
Nem véletlen hogy tényelges Német-Romai hatalmas magyar írtó had ami kora nehéz lovasságával bőségesen el volt látva. Pozsonynál hatalmas vereséget szenvedet.

Olvassatok már utánna mielőtt itt koskodtok
Katonai tények a korszakról:
a lovasnomád: Reflex íj hatótávolsága jó 100m volt nagyobb mint a nyugatí bot ilyaké!
Magyar lovas katona fegyverzete: Kopja, fokos, szabja ( ami mint a katana huzó nyomó vágást ejtet)
Árpád és Vajk kori magyarság lételeme volt a lovas íjászat páratlan ló tenyésztők voltak. Ezért nagyobb lovas egységeik fegyelmezetten romai légiók szintjét elérő összhangba operáltak a harctéren.
Vagyisz a magyar könnyú lovas harcmodor ismérvei: rugalmasság, gyorsaság tűzerő.
Fenti link tanulsága szerint a testőrségi nehéz lovassággal eleink is rendelkeztek. Nem véletlen a nyelvünkbe az előjáró mint parancsok megnevezését szolgál kifejezés.
Eleink nem azért nem mentek közelharcba a csata elején mert gyávák voltak stb Hanem mint ma is az ellenség arcvonalát először távolsági fegyverzettel szokás szétverni. Ma erre szolgál a légierős lást irak USA katonai megszállása! Mindig is a lényeg a veszteség minimalizás volt.

Mai gyarhadsereg mért nem fejlődik úgy mint Árbád majd Vajk kori?
Két társadalom egysége szervezetségi szintje és vezetőinek rátermetsége között nagyság rendi különbség volt.
Másik a könnyű lovas harc modor sokáig modernek számított lásd Mongol birodalom felemelkedése, Keresztes háborúka az arabok is inkább könnyebb lovaságot alkalmaztak.

Másik itt felemerűl hogy Kárpát medence lakot volta. Igen akkorse voltak roszabb a föld mint ma. Avarok madaványai és szlávok Erdélybe székelyek éltek. Haza jövetel célja is az volt,hogy itt maradt testvérnépeket felmentség vélhetőleg.
Mivel ma szándékosan nem nagyon mondják, Árpád apáink bizony a Kíjev térségéből a kazár birodalomból jöttek. Azon birodalom fontos szereplői voltak.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kazárok
Első térképet nézzétek meg 650 évek ábrázolja ott terület megjelőlések
http://en.wikipedia.org/wiki/Khazars
itt van angolul is.
Ugymond akik még rokon népek mert jó ideig együtt éltek velük az őseink azok a kazárok akik ma a keleti-zsidoság elődei.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 342
11 283
113
Szóval sem mondtam hogy nem lehet:))
Csak az érdekelne, magától ilyen oroszbarát, vagy kap-e érte apanázst Moszkvától. (ld még KGBBéla. és a Jobbik ill európai testvérpártjaik látványos Moszkva hmmm "keblére, és egyébre borulása".

Hmmm... Likkud... hmmm... Viktorról... hmmm... ne... hmm.... is... hmm... beszéljünk... hmmm.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
most küldték át ezt a linket:
http://mno.hu/belfold/orban-viktor-igy-tudtunk-ujra-es-ujra-talpraallni-1269638/
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
Szóval sem mondtam hogy nem lehet:))
Csak az érdekelne, magától ilyen oroszbarát, vagy kap-e érte apanázst Moszkvától. (ld még KGBBéla. és a Jobbik ill európai testvérpártjaik látványos Moszkva hmmm "keblére, és egyébre borulása".

Ez az egész Kovács-ügy kb. ilyen szintű ....: Bizonyíték persze itt sincs, mint Vidánál, de "ügy" az igen :)))))))
Komolyan mondom :)))

 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 365
113
http://www.origo.hu/archivum/20100930-az-mvm-lesz-a-magyar-vallalat-az-agri-gazvezetek-projektcegeben.html
http://www.origo.hu/gazdasag/20150127-a-gazprom-megegyezett-a-torokokkel-a-kozos-gazvezetekrol.html

Igyekszünk több lábon állni ami jó.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 121
7 047
113
http://mno.hu/magyar_nemzet_kulfold/bovulhet-az-amerikabol-kitiltottak-kore-1269945

"Arra a kérdésünkre, hogy ha az Egyesült Államokat annyira aggasztja a magyarországi helyzet, a sokkal kevésbé demokratikus Szaúd-Arábiánál vagy más országoknál miért nem tiltakozik a fékek és ellensúlyok rendszerének hiánya miatt, a szakértő azt mondta, míg a világon ezt sokan kettős mércének látják, az Egyesült Államok mindezt pragmatizmusnak nevezi."
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
blogen

Én is szoktam foglalkozni a Kárpát-medence benépesedésével, illetve népességének összetételével. Szerintem, ebben még a szakemberek között is nagy a bizonytalanság. Kik, mikor lakták a medencét, milyen termelést folytattak stb.
Szerintem a török kor alatti és utáni időkből jobban dokumentált a népesség mozgása azon oknál fogva, hogy az adófizetéshez viszonylag pontos névjegyzékek kellettek. (Ugyanakkor kb 1720-1740-től már vannak anyakönyvek.) Például a Jászkunságban - mivel csak rövid ideig volt itt jobbágyi rendszer- viszonylag részletesek ezek a listák. Törökszentmiklóson a helytörténészek összegyűjtötték azon családok nevét, akik a török kor után újraalapították a települést.
De: azért a településnevek árulkodóak. Például Újszász, Szászberek nevében egyértelműen benne van a szász népnév. S Szászbereket már 1438-ban ezen a néven említik. Tehát a török kor előtt is volt betelepülés, és úgy tűnik, hogy többek között a német nyelvterületek népfeleslegét errefelé helyezték el.
Érdekes, hogy az amerikai történészek, régészek sokkal bátrabban és előítélettől mentesen nyúlnak ehhez a témához, a magyar tudományos élet konzervatív.
Én egyébként nem hiszem, hogy a Kárpát-medence gyéren lakott terület volt, bárhol kezdenek útépítésbe, szinte mindenütt régészeti leletbe botlanak.
 
Status
Not open for further replies.