<blockquote rel="Panzerfaust">Rózsa 36 románt tett el láb alól, míg a románok 8000 magyart.
Mégegyszer írom: az ezeresi oláhoknak semmi közük nem volt Iancu hordáihoz! Békés oláh parasztok voltak, akik követtek el semmit, nem vettek részt semmilyen szervezkedésben, egyszerűen csak Rózsa Sándor banditái és etnikai tisztogattak egy kicsit.
Szívesen elszámolok a mi népirtóinkkal. De csak akkor, ha ezt más népek is megteszik.
Nyilván ez a logika van a cigánybűnözők mentegetése mögött is. Majd előveszik őket is a kommunista származású ügyészek és bírók, ha a magyarok minden holokárpótlást pontosan megfizettek és az összes magyar mélységes bűnösnek érzi magát és kielégült a hetedíziglen bosszúvágy is. Addig viszont szabadon garázdálkodhatnak, mert szerintük aránytalan lenne a megbüntetésük ilyen körülmények között.
Erre írtam, hogy feljebb, hogy a magyarok cigányabbak a cigányoknál, vagy éppen zsidóbbak a zsidóknál, de úgy összességében bármely ellenségképünknél olyanabbak vagyunk! Namost ha ocsmányabb vagy a cigánynál, vagy ami mégrosszabb, a logikád zsidóbb a zsidónál és persze a szerbekkel és oláhokkal szemben se tudsz semmilyen kultúrfölényt felmutatni, akkor ideje elkezdeni a szembenézést a saját hibákkal, mert a felsőbbség e teljes hiánya minden söpredékkel szemben tűrhetetlen a továbbiakra nézve!
A múlt elmúlt, így itt most, te vagy a probléma Panzerfaust! Az egyetlen és lényeges probléma, mert a te lényed az akadálya annak, hogy valamivel többek legyünk és neadjisten ebből adódóan egyszer talán győztesek és sikeresek is. </blockquote>
Jó, én is leírom neked még egyszer: a dél-erdélyi magyaroknak nem volt semmi közük Rózsa Sándorhoz !!! Sőt a zömüknek a szabadságharchoz sem ! Egyszerű emberek voltak, akik a szülőföldjükön éltek, egyetlen bűnük a magyarságuk volt. Ők mit követtek el? A parasztokat és polgárokat a román hordák kirámolták, majd megölték őket. Nem az "uralkodó osztályt" ! Az nem bűn, nem etnikai tisztogatás ? És nem 36-ot, több ezret, ott a felsorolás.
Valamit nagyon keversz. Egy szót sem szóltam a cigányokról, zsidókról és nem is tartozik ide. Meg idekevered Rózsa Sándort, aki egy teljesen marginális figurája volt az 1848-as eseményeknek.... Ezeres egy erdélyi falu, ahol egy <b>a magyar állam által fel nem hatalmazott</b> pogromra került sor, (aminek következményei voltak rá nézve) míg Avram Iancu-t az egész erdélyi románság felhatalmazta és támogatta, a szabadságharc <b>teljes időtartama</b> alatt, szörnyű bűncselekményeit helyeselvén, nemzeti hőst csináltak belőle. Az az esemény 1848 november 17-én történt, a mócok viszont október és január között, 4 hónapig kegyetlenkedtek. De aztán persze még folytatták tovább.
http://tortenelemportal.hu/2012/05/az-abrudbanyai-meszarlas/
A múlt elmúlt, de az a nép amely nem emlékezik a halottaira, történelmére, pusztulásra ítéltetett. Ezzel együtt abszolúte anakronizmus a te hivatkozási alapod, hogy kiragadsz egy esemény és azzal példálózol reggeltől-estig.
Olyan mintha a románok megbízásából írnád ezeket megrovó kijelentéseket, a másik mondatoddal meg agyonvágod a logikád, hiszen a múlt elmúlt .. Nos mi legyen ? Emlékezzünk, vagy ne ? Vagy csak a <b>mi hibáinkra</b> szabad koncentrálni ? A románok tulajdonképpen a jó fiúk, ők jogosan koncolták fel a magyarokat. Nem igazán veszed le, hogy létezik olyan fogalom, mint egyenlő elbánás és mérték.
Egyébként örülök a bizalomnak, hogy szerinted az én személyem az egyedüli akadálya az ország sikerességének, ezt megsüvegelem. Esetleg még valami extra titulus... ?