<blockquote rel="zsolti">
Nagyon jó, én inkább járok azért autóval, használok internetet, meg mondjuk élvezem, hogy van a lakásomban áram...
Nagyon helyes, használd csak az internetet meg ha lehet a fejedet is.
A "külföldi működőtőke" úgy keletkezik, hogy a hitelfelvétel során a bank kiállít a hitelfelvevő cég, személy pedig aláír egy "váltót"-hitelszerződés-, hogy a hitelt felvevő beruházó mennyi pénzt fog és mennyi idő alatt visszafizetni. A kereskedelmi bank ezt a "váltót" elteszi és ennek ellenében, ennek fedezete alatt pénzt bocsát ki -az ő ígéretét pénzzé transzformálja-és átadja a hitelfelvevőnek, azaz "leszámítolja" a váltót.
A váltó - a hitelszerződés - fedezete a majdan megvalósuló beruházás maga, ennek a fedezete a nálunk felépülő, kialakuló termelő egység lesz, bármi legyen is az.
Miért kellene ehhez nekünk bárki más? Bankunk van, ígérni tudunk.
Miért fizetünk ezért másoknak?
</blockquote>
Értettem elsőre is, amit írsz, de hát igen, a jó kérdés, hogy miért fizetünk akkor ezért másoknank? Bankunk van, s ígérni mi is tudunk. A baj ezzel annyi, hogy a mi ígéretünket nem hiszi el senki. Ezen még polemizálhatunk végtelenségig, attól bár még az eszmefuttatásod helyes, itt a külföldi működőtőke nélkül nem lesznek prosperáló autógyárak, így elégséges munkahelyek sem, gyanúsan. S akkor marad a boldog élet, hogy én adok neked krumplit hagymáért, barterben, és örülünk neki, hogy hogy kitoltunk a szemét pénzvilággal. Igaz mezitláb vagyunk mindketten, de ide nekünk ne jöjjenek a Rába gyárba rissz rossz TT kupét gyártani a rohadt németek
!
Melampo, igen csípem az elemzéseid, sok mindennel egyet is értek, csak most itt, szerintem a realitások mások, mint amit állítasz, még ha az elméleted igaz is, most a tényleges lehetőségeink miatt, az nem realizálódhat.