Engem meg sem kérdeztek,mi a véleményem?
Hát Bástya elvtárs már szart ér?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mert tudjuk: ne etesdEngem meg sem kérdeztek,mi a véleményem?
Jepp, azt mondtam és most is, hogy igazad van a kérdésben.Ne röhögj, hanem válaszolj
Remélem ezt Higgi kinyomtatja, vagy magára tetováltatja, mert van egy gyanúm, hogy túl sokat nem hallja.Jepp, azt mondtam és most is, hogy igazad van a kérdésben.
56-ban nem volt net. Volt Népszabadság, Népszava meg esetleg Szabad Európa.Az 56-al történő párhuzamot én abban látom, hogy mind a két esetben voltak olyan "szurkolók", "felbujtók", akik addig még egy államot -jelen esetben Ukrajnát, korábban az 56-osok - bele tud lökni egy fegyveres konfliktus eszkalálásába -igazából kizárólag saját érdekből. Miközben ő egy bizonyos szinten túl, amely szint lehetőleg még a kényelem feláldozásával sem jár. Tehát történelmi tapasztalat, hogy óvatosan és helyén kell kezelni a nagy birodalmak támogatását és szándékát.
Hagyjál már örülni kicsitRemélem ezt Higgi kinyomtatja, vagy magára tetováltatja, mert van egy gyanúm, hogy túl sokat nem hallja.
Jah, senki nem hallgatta a Szabad Európát, aki a kapáláson kívül a világ dolgaiva picinykét is foglalkozott...56-ban nem volt net. Volt Népszabadság, Népszava meg esetleg Szabad Európa.
Mégis beleálltak.
Ugyan nem teljesen vagyok biztos benne, hogy minek írtam az újságokat, meg a rádiókatJah, senki nem hallgatta a Szabad Európát, aki a kapáláson kívül a világ dolgaiva picinykét is foglalkozott...
Meg ugye a szóbeszéd, meg a pletyka az ugyan az, mindegy, hogy milyen platformon történik. Akkor ez volt a "levegőben".
Mert ugye látod a másik végletet, hogy ott van egy ezerszer visszanézhető, elérhető 3-4 mondat, amihez még írás-olvasás képessége sem szükséges és a; mégis tök mást is képesek helyette mondani b; mennyi nézőpontot lehet belelátni.
Egyébként, a röhej az, emlékszem arra a hírre, ami azt taglalta kb. 2021 december vagy 2022 januárjában, hogy Zelenszkíj is megijedt, fél, hogy háború lesz az oroszokkal, annyira túltolták az agitpropot és az orosz fenyegetést a nyugati médiában, és szeretné, ha a nyugati média visszavenne. Ez halál komoly, így volt. Persze ezt a hírt megtalálni ..., de tény, hogy NEM AKART Ukrajna se háborút. Ahogy 1956ban itthon se az volt a cél, hogy véres forradalom, mert itt voltak a szovjet csapatok, főleg az NDKs és lengyel balhék után terv volt rá, és a lakosság is tudta, hogy a szovjetek beavatkoznak ha kell.Én nem hallgattam végig a szöveget, de van szó szerinti idézetem, ami a mag:
„Pont 56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát, ennyi ember halt meg, ennyi területet vesztett, mondom még egyszer, az ő joguk, szuverén döntésük, megtehették, de ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna, azért, mert 56-ban az lett, ami lett. Mert megtanultuk, hogy itt óvatosnak kell lenni, és óvatosan kell bánni a nagyon értékes magyar életekkel. Azokat nem lehet csak úgy odadobni mások elé.”
Szóljatok, ha az idézet hibás/téves/stb.
Hogy Orbán ezt hogy értette azt lehet magyarázni, DE EZ HANGZOTT EL.
Az 56-hoz hasonlítás meg egy marhaság.
Befolyás mindig van; vélt vagy valós. Az USA-nak érdeke volt -de önös érdeke, ami az ő szempontjukból teljesen érthető és elfogadható és nyilván egy társadalmi elégedettlenségre, ami fogadjuk el a történelmi konzszenzust, hogy spontán volt [de semmiképpen nem előzmények nélküli!!!] befolyásolási módszerekkel rádolgozott.Ugyan nem teljesen vagyok biztos benne, hogy minek írtam az újságokat, meg a rádiókat
de asszem' azért, hogy akkor az emberek különösebb külső befolyásolás nélkül is el tudták
dönteni, hogy mi a helyes és cselekedtek ennek megfelelően.
Asszem.
'22 február elején, amikor az oligarchák leléptek a lóvéval. Még flightradar kép is volt. Egy (azóta elhunyt) ismerős FB bejegyzését ástam elő, abban volt:Egyébként, a röhej az, emlékszem arra a hírre, ami azt taglalta kb. 2021 december vagy 2022 januárjában, hogy Zelenszkíj is megijedt, fél, hogy háború lesz az oroszokkal, annyira túltolták az agitpropot és az orosz fenyegetést a nyugati médiában, és szeretné, ha a nyugati média visszavenne.
"Csak vasárnap mintegy 20 charterjárat és magángép hagyta el Ukrajnát - írja az Ukrainszkaja Pravda orosz nyelvű kijevi hírportál (és egykor nyomtatott napilap). A lap megjegyzi, hogy az elmúlt hat évben soha ennyi charter gép nem közlekedett Ukrajna légterében."
És ezt szerinted hányan fogalmazták meg magukban a dolgozó-munkás-paraszt népköztársaságban?Befolyás mindig van; vélt vagy valós. Az USA-nak érdeke volt -de önös érdeke, ami az ő szempontjukból teljesen érthető és elfogadható és nyilván egy társadalmi elégedettlenségre, ami fogadjuk el a történelmi konzszenzust, hogy spontán volt [de semmiképpen nem előzmények nélküli!!!] befolyásolási módszerekkel rádolgozott.
Minden társadalomban vannak töréspontok, ezeket lehet a legkönnyebben megdolgozni. Vannak állandóak, olyanok, amik a világ minden pontján különböző mértékben -ezekre könnyebb felkészülni, és lehet generálni is -ebben az esetben az van helyzeti előnyben, aki ezt generálja, avagy uralja a teret.
Elnézést, elszalacsiztam; magamat javítanám: azt akartam mondani, hogy "hol több, hol kevesebb idő lett volna a kiterjedt, eszkalálódott háború" elkerülésére.Ha szabad kicsit idehozni az ukránokat, hisz azokkal kapcsolatban merült fel a téma, nekik is volt egy 2013-14 - 2014-2022 és egy 2022-től tartó időszak, amely időszakokban hol több, hol kevesebb idő lett volna a kiterjedt, eszkalálódott háború megvívására.
Talán, de még a Putyin és a népköztársaságok történet előtt. Emlékszem az arcára, ahogy egyedül, még nem a hülye zöld pólójában ott állt, és próbált sajttájt tartani, hogy azért nem eszik olyan forrón a kását, héló, Ukrajna tulajdonképpen nem örül, hogy mindenki háborúztatni akarja az oroszokkal. De már késő volt szerintem, vagy nem tudom. Sose hoztam és sose fogok olyan döntést hozni, mint amit Putyinnak kellett.'22 február elején, amikor az oligarchák leléptek a lóvéval. Még flightradar kép is volt. Egy (azóta elhunyt) ismerős FB bejegyzését ástam elő, abban volt:
Elrepülsz Izraelbe?Én meg szeretnék tükörbe nézni egy ilyen eseménykor vagy az után.
Úgyhogy retek nemzetidegen, hazaáruló létemre tudni fogom, hogy mi a kötelességem.
Nem véletlenül az értelmiség kezdte, Szegedi egyetemisták, Petőfi kör etc.* De nyilván az által ember is hallgatta a rádiót, a "szabad" ajrópát is, hisz ott hallhatták a zenét, ott üzentek a disszidensek is [azt hiszem, hogy 56 előtt is], hogy anyukám kijutottam; onnan hagattak "szabad" híreket.És ezt szerinted hányan fogalmazták meg magukban a dolgozó-munkás-paraszt népköztársaságban?
Max az értelmiség. Az Embernek tele szaladt már a csukája és fegyverre kelt.
Ezt Rácz András adta Orbán szájába a 444 hamisított cikke alapján. Meglepő?Orbán Balázs nyilatkozatában elhangzott, hogy Mi nem vállaltuk volna a fegyveres konfliktust Oroszországgal.
Igen, az ismerős bejegyzése 2022 febr 14, a köztársaságok elismerése meg nem volt 1 héttel az invázió előtt.Talán, de még a Putyin és a népköztársaságok történet előtt. Emlékszem az arcára, ahogy egyedül, még nem a hülye zöld pólójában ott állt, és próbált sajttájt tartani, hogy azért nem eszik olyan forrón a kását, héló, Ukrajna tulajdonképpen nem örül, hogy mindenki háborúztatni akarja az oroszokkal. De már késő volt szerintem, vagy nem tudom. Sose hoztam és sose fogok olyan döntést hozni, mint amit Putyinnak kellett.