Jahj de megsértődtünk azon, hogy nem pofázni kellene hanem harcolni
Ugye ha te neked kell menni az első sorban, és nem a sajátjaidat hátba lőni hátulról, akkor már nem olyan szórakoztató ez a háborús dolog mi?
Nem meglepő módon az árnyalt gondolkodás képességének teljes hiánya meg van nálad. A fentebbiek alapján nem is csodálkozom ezen.
Ukránoknak is bejött, pedig nem egy ilyen kis csicskalángos ország volt, mint mi vagyunk.
Még mindig várom, hogy kifejtsd ok-okozati alapon, hogy amúgy egyébként hogy nézni ki ez az ország ebben a helyzetben és miért jó ez nekünk?
Tudod, amikor megtámadják az elviekben közös hazánkat, akkor nem azt kellene nézni, hogy ki támadja meg, és aszerint osztályozni, hanem elkönyvelni hogy megtámadtak, és meg kellene védeni az országot. És amikor olyat olvasok, hogy értelmetlen, meg adjuk fel harc nélkül, akkor azért elgondolkodok én is, hogy kikkel vagyok körülvéve.
Ahogy látom, vagyunk páran magyarok, akik nem valami ideológia alapján akarjuk megvédeni az országot, hanem egyszerű hazaszeretetből. Azt látom, hogy vannak akik nem védekeznének, mert hát az oroszok azok az "igazság oldalán vannak", mig mások meg akkor nem védekeznének, ha a NATO végre elhozná ide a liberális demokráciát. Fura ez a gondolkodás.
Az hogy én szóban vállalom a harcot egy fórumon, nem nagy dolog. Lehet hogy először futnék el. Csak mi a helyzet azokkal, akik már szóban sem hajlandóak megvédeni és kiállni az országért, már szavakban sem mernek bátrak lenni?
És ha már elkezdtünk igy barátságosan személyeskedni.
Én meg belőled azt nézem ki, meg néhány itteni elvtársadból, hogy abban az elképzelt esetben, ha az oroszok megtámadnának minket, és mi magyarok védekeznénk mélyen bent a saját hazánk területén, akkor te nem egyszerűen nem állnál oda mellénk a sorba, hanem gondolom nyomnád az infot a felszabadító oroszoknak, hogy hol vannak az ellenállási gócok, hova küldják a rakétát. Mert vélelmezem te meg azt gondolod, hogy ezzel jót teszel az országnak, mert gyorsan leverik az ellenállást, a rebellis oroszellenes magyarkodók elpusztulnak, és eljön a béke, te meg megúszod. Te a fentieket olvastad ki a hozzászólásomból, én meg ezt a tiedből.
De hogy a nagyon vidám nagy oda-vissza személyeskedés után legyen biztonságpolitika is:
Az a baj ezzel a nyilatkozattal, meg a mosdatással, hogy a közbeszédbe csak behoztak egy narrativát. A harc nélküli feladás gondolatát, amiről elkezdtek a nyilvánosságban vitatkozni. És az OK hogy most pl. a baloldali és liberális, vagy nevezzük ellenzéki sajtóban és fórumfelületeken megy a hörgés, jelzem jogosan, csak épp kinyitották Pandora szelencéjét, amiért szerintem pár ember és szolgálat eléggé hálás. Mert ne legyenek kétségek, igy hogy a kormánypárt hozta fel először, vagy rá lehet fogni hogy ők kezdték el, más tálalásban, más felállásban fel fog büffeni ez még a másik oldalon is. Csak mondjuk olyan narrativában, hogy itt diktatúra van, de legalábbis félig, és hogy ha kivülről nem váltják le a jelenlegi vezetést, akkor sokkal rosszabb lesz, tehát ellenállás nélkül türni kellene egy nyugati megszállást. És mondjuk ezt elkezdik tolni a másik oldalról. Aztán mehet a szövegelés a kormány oldalról, a "szabadságharcos, szuverén ország mindenek felett" narrativa elég nagy léket kapott. Ez a fő probléma azzal, amit toltok itt, meg ami megy kint a közösségi médiában.
Mert a következő szint meg az lesz, hogy elkezdik szépen listázni sorban hogy: Az oroszok és atomhatalmak ellen tuti nem védekezünk, utána nem védekezünk azon országok ellen, akik legalább 4x népességgel rendelkeznek, utána azokkal, akiknek a wikipedia szerint 3x annyi haditechnikájuk van, mint nekünk, és igy tovább. A gyávaságnak mindig van indoka, és megmagyarázása, hogy akkor miért kushadjunk.
Ezt rövidre kellett volna zárni, kibaszni a megszólalót, akkor is ha nem úgy gondolta, totálisan elhatárolódni, és nyilvánosan lenyilatkozni az ország vezetésének, hogy Magyarország védelmi politikájában nincs nevesitett ellenséges megszálló sereg, ahoz mért egyéni döntésekkel, csak névtelen, arctalan támadó sereg, amely ellen védekezünk, bárhonnan, bármekkora erővel is jön. Tök mindegy, hogy mennyi emberünk és technikánk van, legalább befelé az a szándék látszódjon, hogy nem adjuk fel az országot.
Minden más csak porlasztása az amúgy sem acélos morálnak, és elszántságnak. Mondjuk eléggé el van cseszve sok minden, főleg ami pénzbe kerül, de legalább a kommunikáció lenne elfogadható.