[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 274
9 639
113
Csak az adományozást végiggörgetni volt jópár sec. Bárcsak a ballib oligarcháké is ilyen hosszú lenne, 1990 óta volt erre lehetőségük, vagy Karácsony másfél éves eredményeit!

"De nem csak a régióban gondolkodunk: most vásárolunk Líbiában két céget, erőmű-karbantartó vállalatokat."
Nocsak. Kíváncsi vagyok hogyan oldják meg a védelmet. (Van magyar PMC)
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 560
113
Na éppen ez az. Az Eu jelenleg szuverén államok közösége ugye? Ha már szuverén, akkor miért ne lehetne önálló külpolitikája az adott országnak? A másik hogy igaza volt, itt volt már elég külföldi haderő épp elég ideig. A másik hogy az eu-s határörzés olyan mint a likas zsák. Nézd meg a földközi tengert. Az másik dolog hogy az a szerv nem a Magyar kormány parancsait hajtaná végre hanem Brüsszelét.
Ha be vezetik ezt a vétó megvonást, rá merem tenni a nyakam hogy sokan ki fognak lépni az euból. Kezdve velünk
Nem lesz semmilyen vétó megvonás. Kb mintha az ENSZ Bt-ben szeretnéd megvalósítani a vétó jog eltörlését. Beszélni sok mindenről lehet.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 960
113
Vaaaaaaaagy azt az 500 mrdot fogod és a magyar egyetemekbe fekteted? Tudom, ez nehéz, meg olyan furcsa is, mert azt csak leköpni való kommunisták, meg a borzalmas Horthysta habsburgista fasiszták csinálták, a népnemzeti szittyák és a liberálisok számára ez elképzelhetetlen.

Attól, hogy hozzávágsz pár milliárd forintot még nem lesz meg az a tudásanyagod pl. elektronika területén amit a kínaiak pár milliárd dollárból halmoztak fel az elmúlt 20 évben, amivel mára a világ élvonalába kerültek.
Azzal dobálózni, hogy itten majd mocskos kommunista fejmosás lesz egyenesen nevetséges. Egy olyan korban élünk amikor USA szenátorai is fényesre nyalják a kínai oligarchák valagát adókedvezményekkel meg támogatásokkal csak az ő államukba vigyék a következő gyárat.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 129
19 915
113
Pár nappal ezelőtt, amikor 2006 őszének "dicső" rendőreiről is szó esett, betettem ezt a youtube filmecskét példának. Ez 2006. nov. eleje óta fenn van, szabadon elérhető volt. MOST úgy döntöttek, hogy korhatárossá teszik. Vagyis csak bejelentkezve, 18 felettiek nézhetik meg.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 960
113
Csempe, csap, szék, mosógép, kalapács, benzin, busz vagy vonatbérlet, bicikli, fürdőgatya, alma, répa.... sőt, még a narancson is!
Azért mintha lenne itt rekord áfa, nem kell a torzítást szórni...

Busz/vonatbérlet csak akkor ha cég nevére kérsz számlát, magánembernek 10% körüli.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 001
9 976
113
Busz/vonatbérlet csak akkor ha cég nevére kérsz számlát, magánembernek 10% körüli.
Nem, pont 27%, nézd csak.
visszaajovobejegy.jpg
 
  • Hűha
  • Tetszik
Reactions: Galthran and Ooorky
T

Törölt tag 4082

Guest
Nyilván, de sokan nem tudnak ellenállni a kísértésnek. Pl. engem pénzzel még a munkára is rá lehet venni. :)
Engem is, bár mostanában egyre nehezebben. Csak ugye a rendvédelemnél akárki akármit mond válság van. Nem tudom mennyien fognak leszerelni, a többség nyilván valósznüleg nem. Csakhogy már most is a működőképesség határán van az egész, ami azt jelenti, hogy a kevés leszerelő is bedönti a rendszert. Erre kézenfekvő megoldád lenne a béremelésnek nevezett misztikus dolog, ami az állami szférában a távoli múlt legendái között szerepel, valahol Attila és a Csodaszarvas között.
De ehelyett azt mondják, h figy maradj, és előre kifizetünk sok pénzt. Amit aztán majd újra csak 4 év múlva kapsz, de sokan csak ezt a rövidtávú sok pénzt látják. Na ez a baj.
 
  • Tetszik
  • Szomorú
Reactions: krisss and Ooorky
T

Törölt tag 4082

Guest
Nyilván, de sokan nem tudnak ellenállni a kísértésnek. Pl. engem pénzzel még a munkára is rá lehet venni. :)
Hozzá tartozk, hogy egy találó facebook kommentet idézzek:
A k..a anyját a Fidesznek egy sor dolog miatt, de ha Orbán Viktor ‘22 után királlyá koronáztatja magát, Mészáros és Tiborcz pedig komplett tankhadosztályokat és tengeralattjáró flottákat vesz magának a pénzemből az se érdekel, csak ez a dilettáns söpredék nehogy hatalomra kerüljön! Érik a negyedik kétharmad.