[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 406
4 991
113
T

Törölt tag 4082

Guest
Mi speciel egy koppra felujitott lakast adtunk ki havi szazert (es abbol leadozva), egy ketgyerekes csaladnak, cigi+allat nincs. Korbe lamberiaztam az egeszet, ugyhogy ha kell egy kanna jupolbol kb ki is festem, a padloszonyeget meg kidobom, valami 50 korul volt a ket szobara.
De ez egy teljesen korrekt ár, semmi baj nincs vele.
A baj a seprütároló 100+rezsivel van 2 havi kaucióval, meg rezsikaucióval, meg bútorhasználati díjjal.

Amikor bejött a covid 40 000 ért volt pesten felújított 35nm-es lakás
A hős utca nem számít...
 
K

kamm

Guest
Jézusom, hát ez a fickó pont úgy hiányzott orszagnak, mint egy kockako a labadra úszáshoz:
Insider: Tucker Carlson moves show to Hungary for a week and meets with PM Viktor Orban.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
[offtopic]
Szóval miből csinálsz pénzt, ha minden pénzed elmegy albérletre?
Tényleg? Kedvenc válasz egy másik fórumból:
Bocs ez picit röhejes. Mindig a gonosz hatalom, aki elviszi a pénzt. Ha nem vetted volna észre, a hatalom mindig elviszi a pénz valamekkora részét. [...]

Hosszú ideig egyedül tartottam el rokkant szülőmet kevesebb mint 240k nettóból, mégis tudtam félretenni havi 20-at. Hogyan? Rohadtul leadtam az igényeimről, és mellette ami pénzkeresési lehetőség volt azon rajta voltam. Útszéli sörösdoboz gyűjtögetés nem alternatíva? Kispofám, mikor nincs pénzed bármi alternatíva, aminek pozitív az egyenlege. Évi 80.000 HUF-ig SZJA mentes minden bevétel, ezt csak hulladékozásból hosszú évekig hoztam.
De mondok neked alternatívát: Legolcsóbb kártyás telefoncsomag, mobilnet elfelejtve . (3000 HUF megtakarítás/hó). Mosógép nem villany alapú melegvíz hálózatra kötve. (2000 HUF megtakarítás/hó). Tárcsás mosógép (4500 HUF megtakarítás/hó) Vezetékes telefon, kábeltv lemondva (4000-6000 HUF megtakarítás/hó) Cigiről leszokás (min. 20k HUF megtakarítás/hó) Kocsi letámasztása a sarokba (min 15k HUF megtakarítás/hó). Bérlet leadása (havi. 9500 HUF megtakarítás/hó) Szar kaják (párizsi, WiFon leves, májkrém, löncshús) evése (20k HUF megtakarítás/hó) Termosztát lecsavarása 3 fokkal. (5-8000 HUF megtakarítás/hó)

Falun ezt még meg lehet fejelni szezonálisan 50-150k-val némi kertészkedéssel.

Ehhez hozzájönnek másodállások, és egyéb pénzszerzési lehetőségek. De ezek mindegyikéhez fel kell emelnie az embernek a seggét. Főállás mellett, bontottam házat, tetőszerkezeteket, gallyaztam, vágtam ki fákat, ástam alapgödröt, kertet, vízvezetéket, szereltem villanyt, hegesztettem vasszerkezeteket, javítottam háztartási gépet, számítógépet, laptopot, rendszergazdáskodtam, töltöttem fel adatbázist, reszeltem weboldalt, pixelesítettem tetoválásokat prostik képein, szórtam röplapokat, ültettem panelokat, fejlesztettem mérésadatgyűjtőket, vettem részt K&F projektekben, alvás helyett bámultam monitorokat, és még csináltam kismillió más dolgot. Igen, ezek többsége filléreket hozott, de hó végén ennyivel több volt a számlán.

Az emberek többségének az a baja, hogy a 1000-2000 HUF nekik már nem pénz, 50-100-200k kell azonnal, kézbe, munka nélkül. Eszméletlen pénzeket fizetnek ki kényelmi dolgokra és olyanokra amit nem engedhetnek meg maguknak. Ülnek a seggükön, még akkor is mikor a szar a szájukig ér és várják, hogy jöjjön a megmentő. Pedig semmi más nem kell hozzá, hogy éljenek a pillanatnyi adott lehetőségekkel. Van céges bérleted? Naponta jársz be faluról városban? Csak egy marék szórólap kell és napi 2-5000 HUF-ot kereshetsz, 1-2 óra plusz munkával.
[/offtopic]
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113





Amikor a változásról írtam, ezekre gondoltam. Ez csak pár, amit hirtelen eszembe jutott. Digitális világ, idővel kiváltott humán erőforrás, tetszik vagy sem, a kínai rendszer épül a háttérben.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 920
13 058
113
Ha lesz recesszió megindul az infláció, és ha voltál olyan előreláló, hogy fix kamatozású hitelbe szálltál be (kb 1%-1,5-al drágább kamatért amikor néztem), akkor nevetve fizeted a törlesztőt mert a tartozásod elinflálódik.


Márpedig évtizedre úgysem tudsz előre tervezni, csak úgy tud az átlegamber nekimenni, hogy majd lesz valahogy. És a szüleinknek is lett valahogy, mert az ő szüleiknek is! Pedig sok olyan dolog volt amivel te se számolnál most!

Azért nem árt némi óvatosság, mert luperatornak abban igaza van, hogy:
  • A túlzott eladósodás csapdahelyzetet teremt
  • A kamatkockázat jelentős
  • Lesz megszorítás is, újabb, vagy folytatólagos válság hullám is
  • A hosszú futamidő alatt elég nagy eséllyel előállhatnak a törlesztési képességet drasztikusan befolyásoló élethelyzetek (munkahely elvesztése, válás, egészségügyi problémák a családban, baleset, stb....)
  • A növekvő infláció nem csak a hitelt "inflálhatja el". Ez akkor következik be ha a növekvő infláció ellenére tartósan megmarad a reálbér emelkedés. De sajnos bekövetkezhet reálbér csökkenés is és akkor a törlesztésre rendelkezésre álló, megélhetési költségeken felüli szabad jövedelmet fogja megenni az infláció.

Tehát aki hitelt vesz fel:
  • Hosszú időre fix kamatozással tegye, forintban!
  • Ne feszítse ki a végletekig a törlesztési képességét!
  • Számoljon a többlet költségekkel amik akár az ingatlanhoz kapcsolódnak, akár mondjuk a születendő, vagy meglévő gyerekekhez! Gondolkozzon kicsit előre!
  • Hagyjon magának pénzügyi tartalékot nem várt élethelyzetekre és komolyabb nagy kiadásokra (például az autó sem örökéletű)!
 

Matróz Kommandó

Well-Known Member
2017. március 21.
1 102
3 816
113
Jézusom, hát ez a fickó pont úgy hiányzott orszagnak, mint egy kockako a labadra úszáshoz:
Insider: Tucker Carlson moves show to Hungary for a week and meets with PM Viktor Orban.
"Last year, the Hungarian parliament passed emergency laws that allow Orban to rule without term limits and introduces jail terms for those spreading disinformation about COVID-19. Critics fear he may use those laws against his opponents and critics."
Mondjuk az Insider sem megy a szomszédba egy kis dezinformációért!
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
Sziasztok! Erről a magyar magánhadseregről lehet valami bővebb információt olvasni valahol?

Itt beszélgettek róla páran a topik vége felé.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Nem ment át a tartalom. Nehogy azt mond már, h hú de mekkora előny, h csak bérlő vagy, mert cserébe mobilan váltasz lakóhelyet. Egy usa méretnél ezt el tudom fogadni, de egy akkora országban nem, ahol ha bárhonnan elindulsz (szinte bármerre) 3 óra alatt határhoz érsz.
Ismerős számla nélkül dolgozik és egy szóval nem mondtam, h butaság, amit csinál (bár az egyik felkent ellenzéki megijesztette 15-ben, amikor menekültelhelyezés ürügyén érdeklődtek nála). A saját lakás komoly előnye az, h NEM-et mondhatsz bármire a munkahelyen, mert ha kirúgnak sem leszel hajléktalan. A diverz befektetés híve vagyok én is (nem mulatom el), legyen ingatlan mellett mobilizálható és értékálló befektetés is. Ezért hülyeség csak ingatlant venni, mert bizony azt elvehetik (ahogy nagyszüleim át is élték).
Az arany például ugyanazt a hozamot tudta, mint a lakás (2012 unciánként 317-320 ezer, most 530-600 körül mozgott). De hogy papírt (kötvény, részvény, kripto, stb) nem vennék, az tuti (mindegy milyen mesés hozamok vannak), mivel elégedett vagyok és nem akarok többet.
Inkább neked nem ment át.
Azt mondod inkább pl. aranyban tartod a pénzt mert az átkosban elvették a szüleid lakását. Az átkosban az aranyat is elvették ha több volt egy karikagyűrűnél.
A gonosz EU-ba szabadon mehetsz munkát vállalni, és a tipikusan magyar probléma a nyelvismeret sem akkora korlát, mint sokan gondolják, a vízvezetékszerelő, festő, burkoló lazán megy egy helyi nyelvet tudó művezetővel külföldre, konkrét munkaerőhiányt is okoz ez a jelenség az építőiparban, de nem csak ott.
Ha házad van akkor mondhatsz nemet, ha lakásod van, akkor ott a közös költség, a felújítási alap meg hasonlók. Persze az is igaz, hogy egy ház karbantartása drágább, mint egy lakásé, pont ezért becsülik sokan túl az ingatlanhasznosítás nyereségességét mert nem számolnak a költséges karbantartással, felújításokkal. Aki meg számla nélkül csinálja az őrült.
Ha ez az indokod az rossz, hogy elvették, mert akkor mindent elvettek. A termőföldet is beállamosították, még a padlásról a vetőmagnak félretett tartalékot is kisöpörték, a kamráról nem is beszélve. Egy hasonló kataklizmára készülve csak abban lehetsz biztos, hogy gyerekeket nevelsz akik okosak, taníttatod őket, és támaszkodhatsz rájuk, semmi más nem számít, mert akkor sem számított.
Hidd el nem csak nálatok hagytak mély nyomot annak a rendszernek az építésének a kezdeti "áldozatai", és ezért is furcsa, hogy jó jövedelemmel ilyen ferde szemmel nézel arra aki a megtakarításából a saját értékrendje szerint felhalmoz.

Van aki pl azért nyomja az ingatlant, mert minden mással rossz tapasztalata volt a családjában: elvették a nyugdíját mert csendőr volt (ismerek olyat, aki kijárta, hogy neki ne kelljen nyugdíjjárulékot fizetnie, mert ő nem akar nyugdíjat, mert neki ugyanúgy el fogják venni politikai alapon a nyugdíját), az 1945 előtti "visszafizetéséért az állam garantál" állampapírjait bekeretezhette és kirakhatta a falra, mert annyit ért (van akinél ezek alapján az állampapírok a tabuk, hiába marha jók manapság), ingóságokat meg ellopták/megsemmisültek a háborúban.

Szerintem az az egyetlen veszélyes, ha magántulajdon szentségéhez hozzányúlunk, bármilyen módon korlátozzuk mert az láthatóan generációkon át meghatározó fóbiákat termel ki.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 957
32 230
113
Jézusom, hát ez a fickó pont úgy hiányzott orszagnak, mint egy kockako a labadra úszáshoz:
Insider: Tucker Carlson moves show to Hungary for a week and meets with PM Viktor Orban.

Lesz itt még látványosabb barátkozás is a republikánusokkal. A jelen adminisztráció álláspontja Magyarországról ugye ismert: Orbán diktátor, megbuktatása nem demokratikus úton is elengedhetetlen (Charles Gati egykori nyilatkozata). Eddig csak azért nem tettek többet az üzengetésnél, mert el vannak foglalva a belső gondokkal, plusz fajsúlyosabb nemzetközi problémákkal (még új nagykövet sem lett kinevezve, ugye, bár a nagykövet inkább jelképes, nyilván van megfelelő ügyvivő), és mégiscsak Mo. uniós és NATO-tagállam, nem egy balkáni vagy közép-amerikai banánköztársaság, bármennyire is utálják a progresszívek Orbánt, így nem fognak egy hajnalban SOF-osok helikopterről lecsúszni a kötélen a Karmelita erkélyére (vagy foglyul ejteni Gazsit Debrecenben, és szőnyegbe csavarva elszállítani mondjuk a Camp Bonesteelbe).
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 871
82 363
113
Lesz itt még látványosabb barátkozás is a republikánusokkal. A jelen adminisztráció álláspontja Magyarországról ugye ismert: Orbán diktátor, megbuktatása nem demokratikus úton is elengedhetetlen (Charles Gati egykori nyilatkozata). Eddig csak azért nem tettek többet az üzengetésnél, mert el vannak foglalva a belső gondokkal, plusz fajsúlyosabb nemzetközi problémákkal (még új nagykövet sem lett kinevezve, ugye, bár a nagykövet inkább jelképes, nyilván van megfelelő ügyvivő), és mégiscsak Mo. uniós és NATO-tagállam, nem egy balkáni vagy közép-amerikai banánköztársaság, bármennyire is utálják a progresszívek Orbánt, így nem fognak egy hajnalban SOF-osok helikopterről lecsúszni a kötélen a Karmelita erkélyére (vagy foglyul ejteni Gazsit Debrecenben, és szőnyegbe csavarva elszállítani mondjuk a Camp Bonesteelbe).
Várj! Szerkesz(tes)d be a postodba, hogy: "A CIA figyelmébe!", mert ilyen ötletek eszükbe se jutnak, látva a magyar ellenzék szürkeállományát. :) Verbálisan nyilván AIDSes muszlim négerekkel már végigmentek Dr. Miniszterelnök úron és családján, de a buzi-térdelős halmazon a jelek szerint nem képesek továbblátni ...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 871
82 363
113
Tőle egy FB poszt (a bíróságok amúgy meg annyire Fideszesek, mint a Vadai):
facebook-kaletazas-masolata.jpg

:D
 

Foxbat

Well-Known Member
2021. február 28.
299
1 823
93
[offtopic]

Mármint 8-16% az, aki saját tulajdonú ingatlanban lakik, mert más, magántulajdonban lévő lakást/házat bérel. (Nem a magánkézben lévő ingatlanok hányada 8-16%) Igazából én semmi kivetnivalót nem látok a nyugati modellben, hogy bérelnek ott, ahol a legtöbb pénzt fizetik a munkájáért, és ha elveszti a munkáját nincs a veszteség a ház adás-vétellel, felújítással. Én egyfajta magyar társadalmi gyengeségként látom a magas százalékú saját ingatlantulajdont és az ebből adódó földrajzi immobilizáltságot, mert mindenképp ott akarnak dolgozni ahol a lakásuk van. Szerintem pont ezért a saját lakástulajdon akkor indokolt, ha van legalább 4-5 (ez hasraütésszerű volt: van olyan ugyebár, hogy gazdaságos üzemméret, ezt kell közelíteni) és annak a hasznosításával foglalkozik üzletszerűen a delikvens.
[/offtopic]

Ha azt veszem, hogy egy igen visszafogott albérlet 150k HUF/ hó (Bp), és azt mondom, hogy mondjuk 5 évig fogok a városban lakni, aztán elköltözöm máshova többet keresni akkor:

150k x 12 x 5 = 9 millió forint költség, ami azért lássuk be, nem kevés pénz.

Nehezen látom be, hogy bármilyen módon az átlag emberek érdekében állna az, hogy 80% bérel.

Évente munkahelyet váltani és másik városba költözni szintén nem egy jó dolog szerintem, itt nálunk még irreális is tekintve a Bp. központúság mértékét.

Szerintem nem jó irány a nyugati irány ebben a kérdésben (persze attól függ, kinek a szemszögéböl nézzük:) )
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and zeal

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Ha azt veszem, hogy egy igen visszafogott albérlet 150k HUF/ hó (Bp), és azt mondom, hogy mondjuk 5 évig fogok a városban lakni, aztán elköltözöm máshova többet keresni akkor:

150k x 12 x 5 = 9 millió forint költség, ami azért lássuk be, nem kevés pénz.

Nehezen látom be, hogy bármilyen módon az átlag emberek érdekében állna az, hogy 80% bérel.

Évente munkahelyet váltani és másik városba költözni szintén nem egy jó dolog szerintem, itt nálunk még irreális is tekintve a Bp. központúság mértékét.

Szerintem nem jó irány a nyugati irány ebben a kérdésben (persze attól függ, kinek a szemszögéböl nézzük:) )
Nem számolod bele azt, hogy mennyit vesztesz azzal, hogy építési vállalkozókkal egyszeri kapcsolatokat létesítesz, míg aki hivatásszerűen foglalkozik ezzel, az más árat/szolgáltatást kap/nem csináltatja meg azt, ami nem éri meg, de te kidobod rá a pénzt, mert nem látod előre saját ingatlan pofozásánál. Az a 9 millió manapság Budapesten egy nagyon szűkös használt lakásvásárlás utáni lakásfelújítás. Az ingatlan adásvételnél ki kell még fizetned az ingatlanszerzési illetéket (lakás értékének 4%-a), ki kell fizetni az ügyvédi munkadíjat (megint 3-4%). A társasházban néha adódik olyan, hogy valami miatt hirtelen be kell fizetni 100e-1m Ft közötti összeget különböző jogcímeken (leállítja a liftet a hatóság vagy komplettfelújítás, kikapcsolják a gázt vagy a villanyt vagy gerincvezetékcsere), vagy van felújítási alap, amit általában nem a bérlő szokott fizetni.
Szóval a tulajdonnal járnak ám költségek is. Ha meg házad van, egy tetőfelújítás is istenes összeg, ahogy ha az alap szigetelésével jön elő valami gond mert vizesedik valahol alulról, az is pénzbe kerül, és ha 5 évnél tovább laksz valahol saját tulajdonban akkor nem csak beköltözéskori felújítással, hanem karbantartással is kell számolni.
 

Foxbat

Well-Known Member
2021. február 28.
299
1 823
93
Nem számolod bele azt, hogy mennyit vesztesz azzal, hogy építési vállalkozókkal egyszeri kapcsolatokat létesítesz, míg aki hivatásszerűen foglalkozik ezzel, az más árat/szolgáltatást kap/nem csináltatja meg azt, ami nem éri meg, de te kidobod rá a pénzt, mert nem látod előre saját ingatlan pofozásánál. Az a 9 millió manapság Budapesten egy nagyon szűkös használt lakásvásárlás utáni lakásfelújítás. Az ingatlan adásvételnél ki kell még fizetned az ingatlanszerzési illetéket (lakás értékének 4%-a), ki kell fizetni az ügyvédi munkadíjat (megint 3-4%). A társasházban néha adódik olyan, hogy valami miatt hirtelen be kell fizetni 100e-1m Ft közötti összeget különböző jogcímeken (leállítja a liftet a hatóság vagy komplettfelújítás, kikapcsolják a gázt vagy a villanyt vagy gerincvezetékcsere), vagy van felújítási alap, amit általában nem a bérlő szokott fizetni.
Szóval a tulajdonnal járnak ám költségek is. Ha meg házad van, egy tetőfelújítás is istenes összeg, ahogy ha az alap szigetelésével jön elő valami gond mert vizesedik valahol alulról, az is pénzbe kerül, és ha 5 évnél tovább laksz valahol saját tulajdonban akkor nem csak beköltözéskori felújítással, hanem karbantartással is kell számolni.

Ha olyan használt lakást veszel, amire még el kell költened még 9 milliót, hogy jó legyen, akkor azt remélhetöleg olyan áron veszed meg, ami ezt figyelembe veszi.

A felújítás értéknövelö tényezö, ha a piac nem zuhan be közben akkor drágábban fogod tudni eladni a felújított lakásodat. Tehát nem kidobott pénz.

Az albérletre kifizetett pénz 100% veszteség.

Az ingatlan adó 4%, tehát ha veszel valamit 40 millióért, akkor az 1,6 millió, de csak akkor ha a nulláról indulsz. Ha volt már valami elötte, akkor csak a különbözet 4%-a

Az ügyvédi munkadíj hogy a fenébe lenne egy ingatlan 4%-a ? lol

Szerintem nagyon nagy pech kell ahhoz, hogy termelj 9 millió veszteséget saját ingatlannal.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Ha olyan használt lakást veszel, amire még el kell költened még 9 milliót, hogy jó legyen, akkor azt remélhetöleg olyan áron veszed meg, ami ezt figyelembe veszi.

A felújítás értéknövelö tényezö, ha a piac nem zuhan be közben akkor drágábban fogod tudni eladni a felújított lakásodat. Tehát nem kidobott pénz.

Az albérletre kifizetett pénz 100% veszteség.

Az ingatlan adó 4%, tehát ha veszel valamit 40 millióért, akkor az 1,6 millió, de csak akkor ha a nulláról indulsz. Ha volt már valami elötte, akkor csak a különbözet 4%-a

Az ügyvédi munkadíj hogy a fenébe lenne egy ingatlan 4%-a ? lol

Szerintem nagyon nagy pech kell ahhoz, hogy termelj 9 millió veszteséget saját ingatlannal.
Amit ma 9 millióért újítasz fel, az 10 éve 2 millióba került. Az ingatlanárak nem futottak úgy meg, mint a felújítás költsége.
Elvileg igazad lenne, de ha 5 évet laksz benne, már nem számít frissen felújítottnak, csak újszerűnek, ugyanaz a helyzet vele, mint a 0km-es autóval, amint elkezded használni meredeken zuhan az értéke. Nem ennyire meredek, de hasonló a helyzet a lakásoknál. Rengeteg a kidobott pénz lakásfelújításoknál, nagyon tudni kell, hogy mi a nem kidobott pénz, amit megéri csinálni...
A munkáltatók egy része fizet albérlettámogatást, de ingatlanfelújításit/hiteltörlesztőtámogatást jellemzően nem. Állami szektorban még vannak korlátozott összegű kedvezményes kamatozású lakásfelújítási hitelek munkavállalóknak.
Amikor ingatlant vásárolsz akkor ingatlan szerzési illetéket kell fizetned, ezt nem lehet semmiből levonni. Az ingatlan eladására kivetett ingatlan értékesítési adó az amit beszámíthatsz ha veszel másikat.
Az ügyvédi munkadíjban úgy látom valóban eltévedtem, mert szó mi szó soha életemben nem fizettem ügyvédnek ingatlan vásárlásért, mert 20 évvel ezelőttig ügyvédi irodában dolgoztam, és való igaz lementek az árak, már 0,5%-ért is vállalnak ma már adásvételi szerződés ellenjegyzést, ami örvendetes, de nem volt mindig így, és nem biztos, hogy 5-10 év múlva is így lesz. 20 évvel ezelőtt minket nagyítóval kellett keresni, és dolgoztunk 1%-ért, mindenki más 2-3%-ért dolgozott akkor, ha meg valami problémás volt, akkor többért. Nálunk amikor a társasház kilépett a távfűtési rendszerből, minden lakásnak 1,2M Ft-ot kellett felköhögnie, csak azért, hogy legyen továbbra is fűtés. (hőközpont elbontás, kazán telepítés, főgáz átvételnél kiderül, hogy a gázvezetékek mai szabványnak nem felelnek meg, egész házban gáz elzár addig, amíg a teljes ház gáz gerincvezetéke nincs kicserélve - ez volt kb 0,2M az 1,2M-ban)
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 020
26 549
113
Sziasztok! Erről a magyar magánhadseregről lehet valami bővebb információt olvasni valahol?
Feljebb már pedzegették, hogy kamu az egész, de a HVG utánna is járt, mert senki, akinek ismernie kellene vagy nem is hallott a fickóról, vagy röhög a gondolaton is és teljesen valószínűtlennek tartja meg persze az általa megnevezett emberanyag (volt rendőrök, bv-sek, átlagos katonák, tehát a jobbára vagy alapvetően képzetlen fegyveresei a magyar államnak) is alkalmatlan ilyesmire, mert az ilyesmi annak a kis számú, jól képzett fegyverforgatónak a bulija, akik vagy most is az államnak dolgoznak, vagy van saját, jól fizetű üzletük vagy már kiszálltak és nincsenek olyan formában, hogy visszatérjenek csak úgy:
 
  • Tetszik
Reactions: honved