Én hinni akartam az EU-ban, de tényleg!
Most ott tartok, hogy nem tudok! Szomorú ez, de nagyon, mert fél éve még azt mondtam mindenkinek, és minden fórumon, hogy az a helyes út ha a nemzetállamok belügyeibe senki nem szól bele, viszont a közös KÜL és HADÜGY a jó irány, hogy tudjunk kifelé a saját érdekekért ha kell egy felé húzva képviselni a diplomáciát és annak folytatását is!
Most ezek után, hogy volt pár nap brutál felháborodás bennem, kicsit lenyugodva azt mondom csak simán, hogy NEM. Erről szó sem lehet, hogy pl. azért szakítsunk azokkal az országokkal akik most tényleges valós segítséget nyújtottak nekünk, mert a nyugati EU-magnak derogál leülni tárgyalni egyenlő partnerként a keleti országokkal!
Most te is láthatod, hogy az EU mint politikai erő-szervezet csődöt mondott. Mindig azt mondtam és most is azt mondom, hogy az EU-nak csak mint gazdasági szervezetnek van alapja-jövője. Tehát semmilyen közös külpolitika meg védelmi politika , kizáróan gazdaságpolitika. Pont. Minden országnak más-és más az értékrendje, politikai érdeke(gondolok itt kelet vs nyugat). Nem lehet ráerőltetni minden országra a neoliberális értékeket és hogy miként döntsenek egyes politikai kérdédekről. Teljesen csődöt mondtak krízis helyzet kezelésében és segélynyújtásban. Az orosz ellenes retorika meg szankciózás helyett a reális veszélyekkel mint a terrorizmus-iszlámizmus és most a koronavírus kellet volna foglalkozniuk. Sok minden átértékelődik a vírus leküzdése után Európában.