Nagyszerű eddig ez az év.
Törökország Líbiában aktív szereplővé vált, erre válaszul azt hiszem tegnap Szíszi közölte, hogy készek bármikor bevonulni Líbiába, amúgy pöpec kis sereget rittyentettek oda a líbiai-egyiptomi határra a piramisépítők.Ugye az egyiptomiak is részei az anti-török-koalíciónak.
Görögország háborúval fenyegeti Törökországot, amelyik ország amúgy évek óta sz*rla úgymond a határokat, főleg ha az görög határ.Lásd:berepkednek a görög légtérbe, török hajók görög szigeteket piszkálgatnak, migránsokat nyomnak rá a görög határra, görög határkerítést bontanak buldózerekkel, átlőnek a görög határon(több esetben nem is görög katonákra, hanem egyéb NATO-s katonára).És ez csak idén mind megvolt legalább egyszer, de évtizedek óta mindennapos.
Törökország Irakba is be akar vonulni kurdírtásra.Bombázgatni már bombázgatnak, de mástól se fognak visszariadni.Szíriában is aktív részesei a konfliktusnak és ott már saját területként kezelik az elfoglalt területeket.Meg azt hiszem pár napja volt valami konfliktusuk egy francia hajóval is a kebabosoknak.
Nem vállalja magát túl egy kicsit a török állam?
Én értem, hogy ők a NATO második legnagyobb hadserege, meg mit tudom én miket szoktak még rájuk aggatni.De Görögország szempontjából úgy néz ki, hogy már délről is bármikor támadhatják Görögországot Líbiából.Ez annyira nem is meredek, hiszen az elmúlt hetekben több alkalommal is harci gépekkel repkedtek Törökországból Líbia térségébe, majd vissza.
Azt gondolom, hogy a görögök joggal tartanak Törökországtól.Még akkor is, ha túlvállalja magát a török.