[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 843
86 144
113
Vannak még értelmes emberek Németországban:

Oskar Lafontaine volt német pénzügyminiszter úgy véli, hogy a politika kérdéseinek megoldásában kettős mércét használnak. Ez a megközelítés rossz döntésekhez vezet.
Például az Északi Áramlat gázvezeték megsemmisült, bár senki sem állíthatja biztosan, hogy szövetségeseink tették vagy provokálták. Nyilvánvaló azonban, hogy ez nem történt meg az ő részvételük nélkül.
Lafontaine a csővezeték újbóli üzembe helyezését kéri, hogy Európát energiaforrásokkal láthassa el. Hangsúlyozza azt is, hogy az Oroszország elleni szankciók ellentétesek Európa érdekeivel.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 101
31 844
113
Igazából az wirschaffenswunder volt:)
Nagy koponyák voltak azért ez a Schacht, Todt meg Speer meg a cimboráik.
A németekben van nem kevés potenciál csak sokszor kissé túltolják
Érdemes amúgy a nürnbergi per anyagait megnézni, ugyanis az egyik amerikai résztvevő jópár IQ tesztet lefuttatott a vádlottakon. A nyertes Schacht lett 143-al, Göring 138, Speer 128, Ribbentrop 129, de Dönitznek is 138 lett

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 786
12 640
113
Érdemes amúgy a nürnbergi per anyagait megnézni, ugyanis az egyik amerikai résztvevő jópár IQ tesztet lefuttatott a vádlottakon. A nyertes Schacht lett 143-al, Göring 138, Speer 128, Ribbentrop 129, de Dönitznek is 138 lett
Ha elvonatkoztatunk a náci szarságtól és objektívan nézzük, azért ott sok-sok nagy ész dolgozott egy mély recesszióban lévő, igen szarul álló, világháborús vesztes ország helyreállításán. Azt olvastam valahol , már nem emlékszem hol, hogy a 30 as évek német gazdasági/ipari talpraállása szinte azóta is példa nélküli. Ez a MEFO dolog, munkát mindenkinek stb. Én csak kontár szinten ismerem mindezt.
Ha van itt valami közgazdász vagy aki tényleg érti is teljes mértékben, az írhatna erről a világháborús topickban.
Esetleg az ügyeletes 3. Reich szakértő
@reich_und_roll ?
:)
Nem a náci propi érdekelne hanem hogy csinálták

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 850
98 765
113
Ha elvonatkoztatunk a náci szarságtól és objektívan nézzük, azért ott sok-sok nagy ész dolgozott egy mély recesszióban lévő, igen szarul álló, világháborús vesztes ország helyreállításán. Azt olvastam valahol , már nem emlékszem hol, hogy a 30 as évek német gazdasági/ipari talpraállása szinte azóta is példa nélküli. Ez a MEFO dolog, munkát mindenkinek stb. Én csak kontár szinten ismerem mindezt.
Ha van itt valami közgazdász vagy aki tényleg érti is teljes mértékben, az írhatna erről a világháborús topickban.
@reich_und_roll ?
New Deal volt német módra. Aztán a túlzott fegyverkezèsbe eladósodtak, amit háborúval kompenzáltak.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 778
37 001
113
Csak, hogy Dánia EU-s ország, az EU meg egy gazdasági övezet. Ráütik az árúra, hogy "made in EU" aztán találják ki hol készült valójában...
De tovább megyek, van EU-Kanada kereskedelmi egyezmény is, valamilyen formában.
És van Mexikó, USA és Kanadai szabadkereskedelmi egyezmény is.
Innentől kezdve ezt, hogy gondolja a jó Donald? o_O

Grönlandhoz nem kell az usának az oroszok hozzájárulása
abban az ügyben az oroszok nem tudnak semmit adni
az hogy kimennek kávézni amikor az ensz bt-ben meg kellene szavazni egy elítélő határozatot, nem egy jelentős teljesítmény
hogy az orosz-kínai kapcsolat eladó-e, az kétséges, tekintettel arra hogy a trump 4 év múlva elmegy, kína meg ott marad
talán irán kerülhet szóba, de ott is igaz az előző mondat, a trump 4 év múlva elmegy irán meg ott marad, és irán támogatása (dróntechnikával elsősorban) az oroszukrán ügyben komoly érték volt
én azt valószínűsítem hogy az 1. pont szerinti szcenárió fog megvalósulni, az usákok elutasítanak minden témát ami túlmutat a közvetlen oroszukrán ügyön
Pedig kell, ugyanis, ha Grönland az USA része, akkor az oroszok nehezebben jutnak ki az Atlanti-óceánra, vagyis, ha megnézed a térképet, akkor azt látod, hogy Grönland lezárja az utat a Baffin- öböl felé, Nagy-Britannia és Grönland között kell elhajókázni a Labrador-félsziget felé is, most Izlandot hagyjuk is...meg a Spitzbergákat. De egy grönlandi (amúgy létező) USA Navy bázis komoly "palacknyak"...Főleg úgy, hogy a brit sziget valójában, kvázi belföld...bár még csak virtuálisan az, de ha a Kanada-USA egybesültek, akkor a kolbász a britek...
Szóval, lezárják az északi útvonalat az orosz hajók elől, ha úgy gondolják...és kapnak még egy "anyahajót"....

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 655
26 016
113
@reich_und_roll ?
Megtiszteltél, hogy megemlítették a témánál, köszönöm!
A mai napon nem fogok tudni erre reagálni, mert egészen reggelig melózom, de holnap szívesen írok hosszabban erről mindenféle propaganda f^szság nélkül. Pontosabban idézni fogok pl. doktori disszertációkból és közgazdasággal foglalkozó emberektől. Így nyílván egyrészt hiteles, értékes és a normális gondolkodásúaknak érdekes infókat tudok megosztani, másrészt megkímélem a sok agyhalott nácifóbot a röhögő szmájlik és ostoba kommentek írása miatti inhüvelygyulladástól. Szóval nálamnál sokkal okosabb embereket idézve válaszolok majd.
De előre szólok, hogy többeknek így sem fog tetszeni, mert a 3. Birodalom gazdasági csodájának elindítója és alapja egy személy volt, maga Adolf Hitler. Aztán természetesen szakemberek által véghezvitt tervek sorozata volt, de nélküle nem tudott volna elkezdődni.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 839
26 765
113
a sok agyhalott nácifóbot
Ezt azért így szerintem egy kicsit gondold át még egyszer.
Elhiszem, hogy egyesek szerint a nácik seggéből világít a nap. De minden jóérzésű
és emberi gondolkodásra képes lény szerint nácinak lenni rossz. És nem épp jó arcok
azok a nackók. Ergo 'nácifóbnak' lenni úgy kb a normális álláspont.
Egy szintig poén a 'nosztalgia', akármilyen is, de egy ponton legyen már ácsi.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 786
12 640
113
Megtiszteltél, hogy megemlítették a témánál, köszönöm!
A mai napon nem fogok tudni erre reagálni, mert egészen reggelig melózom, de holnap szívesen írok hosszabban erről mindenféle propaganda f^szság nélkül. Pontosabban idézni fogok pl. doktori disszertációkból és közgazdasággal foglalkozó emberektől. Így nyílván egyrészt hiteles, értékes és a normális gondolkodásúaknak érdekes infókat tudok megosztani, másrészt megkímélem a sok agyhalott nácifóbot a röhögő szmájlik és ostoba kommentek írása miatti inhüvelygyulladástól. Szóval nálamnál sokkal okosabb embereket idézve válaszolok majd.
De előre szólok, hogy többeknek így sem fog tetszeni, mert a 3. Birodalom gazdasági csodájának elindítója és alapja egy személy volt, maga Adolf Hitler. Aztán természetesen szakemberek által véghezvitt tervek sorozata volt, de nélküle nem tudott volna elkezdődni.
@SirHiggins
Miaz Higgi mi az ami sokkol ebben:D
Alapvetően így kellene működnie a fórumnak.
Tárgyilagosan, eszmék nélkül, tudom nem mindig sikerül de ez kellene legyen a cél.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 786
12 640
113
Elhiszem, hogy egyesek szerint a nácik seggéből világít a nap. De minden jóérzésű
és emberi gondolkodásra képes lény szerint nácinak lenni rossz. És nem épp jó arcok
De épp itt, a kérdésemmel eleve elutasítottam a náci ideológia beszövését, engem a gazdasáfi tények érdekelnek. Nem akarok és nem fogok itt heil führerezni

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 655
26 016
113
Értelmetlenül kezdesz velem el g#cizni. Értem én, hogy neked ilyen bármire is válaszolási kényszered van és minden kommentet személyes ügynek érzel, de @Lator egyértelműen leírta mire kíváncsi és miért, magam pedig leírtam hogy nálamnál sokallta okosabb embereket idézve fogok válaszolni pont azért amit például te most itt produkálsz. Szóval részemről ezt így még most csírájában zárnám is. Csá jobbra el…

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 839
26 765
113
De épp itt, a kérdésemmel eleve elutasítottam a náci ideológia beszövését, engem a gazdasáfi tények érdekelnek. Nem akarok és nem fogok itt heil führerezni
Értelmetlenül kezdesz velem el g#cizni. Értem én, hogy neked ilyen bármire is válaszolási kényszered van és minden kommentet személyes ügynek érzel, de @Lator egyértelműen leírta mire kíváncsi és miért, magam pedig leírtam hogy nálamnál sokallta okosabb embereket idézve fogok válaszolni pont azért amit például te most itt produkálsz. Szóval részemről ezt így még most csírájában zárnám is. Csá jobbra el…
Nem a témával van bajom, az még érdekel is.
Hanem ezzel a körítéssel, amit külön kiemeltem és amire írtam, ti. agyhalott nácifóbok.
Kvázi előre leszögezve, hogy akinek nem tetszik, az csúnya, csúnya, szegény kis nácikat utáló agyhalott.
Szóval az ilyen teljesen öncélú felütéseket zárjuk le inkább csírájában.
Maga a felvetett kérdés, meg amiket össze szedsz ezektől függetlenül lehet érdekes.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 985
33 456
113
Bocsánat, hogy megzavarom a vitát :D de itt egy új német felmérés.
https://www.welt.de/politik/article...der-Deutschen-mit-Demokratie-unzufrieden.html

A németek 40%a elégedetlen a demokrácia állapotával. Keleten még rosszabb a helyzet, a volt NDK területén 53% elégedetlen, de nyugaton is 36%.
Miközben a naaagy demokratikus értékekben egyetértés van (nők és férfiak közötti egyenlőséget támogatja 95%, 89% szeretné, ha a különböző vallásokhoz tartozók békésen élhetnének egymás mellett), a bevándorlást (inkluzíve legális bevándorlás!) már csak 56% látja pozitívan.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 786
12 640
113
Nem a témával van bajom, az még érdekel is.
Hanem ezzel a körítéssel, amit külön kiemeltem és amire írtam, ti. agyhalott nácifóbok.
Kvázi előre leszögezve, hogy akinek nem tetszik, az csúnya, csúnya, szegény kis nácikat utáló agyhalott.
Szóval az ilyen teljesen öncélú felütéseket zárjuk le inkább csírájában.
Bameg senki nem beszélt erről.
Ha érdekel a téma akkor fogd be és várd mi lesz.
Megértem miért írta ezt, itt a fórumon különösen megfigyelhető hogy az érzelmek felűlírják az érveket.
Hitler meg az egész bagázsa egy banda beteg fasz volt, de ha elvonatkoztatunk az ideológiától akkor láthatjuk hogy sok téren zsenik voltak akik a butaság szolgalátaba álltak.
Na minket nem a butaság érdekel hanem hogy a faszba tudták megtenni hogy kipicsázták a világ szinte összes összes seregét egy kellő gazdasági/ipari alappal.
Alapvetően erre kérdezek rá, hogy volt ez lehetséges?

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 839
26 765
113
Bameg senki nem beszélt erről.
Ha érdekel a téma akkor fogd be és várd mi lesz.
Megértem miért írta ezt, itt a fórumon különösen megfigyelhető hogy az érzelmek felűlírják az érveket.
Hitler meg az egész bagázsa egy banda beteg fasz volt, de ha elvonatkoztatunk az ideológiától akkor láthatjuk hogy sok téren zsenik voltak akik a butaság szolgalátaba álltak.
Na minket nem a butaság érdekel hanem hogy a faszba tudták megtenni hogy kipicsázták a világ szinte összes összes seregét egy kellő gazdasági/ipari alappal.
Alapvetően erre kérdezek rá, hogy volt ez lehetséges?
Ok. Akkor túlreagáltam.

• Vicces
Reactions: Ramzana

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 767
22 763
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Félelmetes ez a nő.

De mindenki legyen tisztában azzal, hogy nem tudja lezárni a határokat máról holnapra. Nem elvben, a gyakorlatban.
Nincs a mellényzsebében 30-40 ezer határőr, akiket előhúzhat és nincs meg az infrastruktúra, hogy ez üzemelni tudjon 0-24-ben.

A határzárás ugyan megállíthatná a migrációt, de beakaszt a gazdaságnak is. A németek is külker vezérelt ország, milliónyi vonat és kamion hordja be a részegységeket, és viszi kifelé a készterméket. Ezek valódi, érdemi ellenőrzése iszonyú teher és rengeteg idő.
Sorok a határokon és a kikötőkben, a személy- és teherforgalomban.

Persze nem fognak most még hatalomra kerülni szövetségi szinten, de már komoly tényezők lesznek. És egyre közelebb az idő amikor valamelyik tartományban majd ők adják a kormányfőt.