Kivetted a szót a számból.Egyszerűen csak:"schafen das" -van.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Kivetted a szót a számból.Egyszerűen csak:"schafen das" -van.
Hát igen, ezek az állig felfegyverzett, bevetési utóegységek biztonságot sugallnak és tuti megnyugtatják a lakosságot.A BILD információi szerint az autó sofőrjét letartóztatták. A belváros szinte minden utcája le van zárva. A városból kivezető összes utat és hidat géppisztolyos rendőrök irányítják, Mannheim felett pedig helikopter köröz.
Ezeket az európai egyszemélyes terrorakciókat már nem értem. Mi a cél? Mi az üzenet?A BILD információi szerint ketten meghaltak és 25-en megsérültek, közülük 15-en súlyosan. Egy ponyvával letakart élettelen ember fekszik a villamosmegálló közelében
A BILD információi szerint az autó sofőrjét letartóztatták. A belváros szinte minden utcája le van zárva. A városból kivezető összes utat és hidat géppisztolyos rendőrök irányítják, Mannheim felett pedig helikopter köröz.
A belvárost „nagy méretben” el kell kerülni – írta a rendőrség az X online szolgáltatásban. A rendőrség szóvivője eleinte nem tudott bővebb felvilágosítást adni a baden-württembergi városban zajló akció hátteréről .
![]()
Anschlag in Mannheim: Auto rast in Menschenmenge
In Mannheim raste ein Auto in eine Menschenmenge, verursachte Verletzte und möglicherweise einen Todesfall. Polizei warnt Bürger, Innenstadt zu meiden.www.bild.de
itt nincs politikai cél szervezettség efféleEzeket az európai egyszemélyes terrorakciókat már nem értem. Mi a cél? Mi az üzenet?
Mekkora szívás lenne ez a semmihez nem értő Mark Ruttenak...aki kín keservel beejtőernyőzte magát a NATO főtitkári pozíciójába...erre most feloszlatnák a Szervezetet.Ez de szép lenne ..
![]()
Majd Starmerék és "Naagy Britannia" átveszik az US szerepét.![]()
Mohamed, Ahmed, Abdul, Mehmet.....?A tettes egy 40 éves német volt a rendőrségi tájékoztató szerint.
A Twitteren megjelent egy belső rendőrségi közlemény az eset után.
A tettes: szakállas, sötét dzsekiben, sötét bőrtípus.
Fél éven belül a hatodik merénylet Németországban.
Kíváncsi leszek a nevére.
Nem veletlenul volt Londonban a meeting tegnap...nem ide akartam írni a választ,(csak a kép vágott ide),mert szerintem nem kimondottan ebbe a topicba való.
nem moszkvai szemszögből nézem,soha nem néztem abból,magyar vagyok ! nem ukrán ! nem orosz !
@Loken topictárs egyébként megválaszolta .. mert kíváncsi lennék az arcokra,meg arra hogy utána mennyire lennének tökösek és elszántak Nyugat-Európában a vezetők ,ha a jenkik azt mondanák,köszönjük szépen ennyi volt gyerekek,mi azt mondtuk,hoy álljatok le,de ha nem bírtok magatokkal akkor tessék csináljátok egyedül .. !!
többször leírtam itt hogy véleményem szerint Európa jelenleg egy gyarmat (és nem a ruszkik gyarmata) de ezzel nem kell egyetérteni,félig tele és félig üres pohár esete,ki mit lát benne,ki mint ítéli meg az ő dolga,én nem akarom az én nézőpontomat sem Rád se másra erőltetni,leírom amit gondolok, vagy reagálok egy kommentre ahogyan én gondolom és annyi .. egyet nem kell vele érteni,én sem szoktam sok kommenttel.
szóval ez a "pohár" nálam is félig tele és félig üres .. mert valahol jó lenne,egy önálló és független Európa,ahol nem állomásoznak idegen csapatok, szépen menjenek vissza a kontinensükre,minket meg hagyjanak békén .. kavarják otthon a dolgokat.
viszont ami jelenleg Európát illeti, sem a franciák,sem a németek, de írhatnám az olaszokat, a svédeket is, nem képesek a saját országukban rendet teremteni, mit várhat akkor Európa ,ha a saját portájukon nem tudnak rendet tartani a tagállamok ?
Briteket nem írtam mert kiléptek az EU-ból
szóval valahol jó lenne ha elmenne végre haza az USA (nem hiszem hogy fog,mert a geopol érdekei nem ezt kívánják .. de bármi előfordulhat) mert egy ilyen lépés pl sok orosz aggály vitorlájából kifogná a szelet, ami véleményem szerint lehűtené a kedélyeket nem kis mértékben,és ezzel az orosz fenyegetettségre való hivatkozás is mérséklődne, hiszen nem látnának az oroszok ellenségképet a személyükben. (más dolog,hogy jelenleg az EU letolt gatyával áll .. vazelin nélkül,bármennyire is pogóznak, sajnos ez a realitás)
egyfelől valahol egy kontroll is volt Európán belül az európai államokra nézve a NATO "erős keze", végeredményben innentől semmi nem garantálná,hogy a tagországok egymásnak ugorjanak ha éppen ahhoz van kedvük, sérelme meg szinte mindenkinek van a szomszédjával Európa szerte.
másfelől ha lenne egy új szövetség,ami számomra számos izgalmas és érdekes kérdést felvet
-ami a legfontosabb ha esetleg tényleg kilépne a NATO-ból az USA akkor a szervezet mint NATO maradna.e meg továbbra is, vagy egy teljesen új szabályokkal és új alapon működő EU haderő állna fel helyette ?
-kérdés hogy minket ( a jelenlegi brüsszeli politikai megítélésünk alapján) felvennének-e ?
- szintén kérdés,hogy pl a Törökország mint európai állam szerepelne-e ebben a rendszerben? - az eddig semleges államok (pl Svájc,Ausztria) belépnének-e a szervezetbe? vagy pl a Grúzok ?
-bárkit felvennének-e ebbe a szövetségbe ? pl a nem NATO tag Szerbia bekerülhetne-e ?
-visszatérnének-e a britek ? ,bár kiléptek az EU-ból de európai országnak minősülnek ..
Te tenyleg ugy latod, hogy eg yuj europai szovetsegbe Mo-t barki is fel akarna venni? LoL-ha nem akkor kivel lehetne államközi szövetséget kötni ? (pl egy osztrák-magyar-szerb-horvát-szlovák tengely mennyire lehetne működőképes ? tudom,hogy rajtunk kivül vannak benne más NATO tagok is .. de játszunk el a gondolattal,.hogy az eddigi papirforma borul,és új leosztás van, ahol ez a lapjárás )
-a haditechnikai beszerzéseket illetően milyen egyéb ,nem nyugati források/eszközök válnának elérhetővé számunkra,immáron NATO kontroll nélkül ?
-lenne-e állandó vezetője ennek a szervezetnek vagy rotációban lenne megoldva a vezetés a tagok között ,bizonyos időintervallumokban cserélődve?
(mennyire érződne ezen szövetségen belül a francia,német,angol "ellentét" ? )
-megmaradna-e ez az oroszellenesség vagy felvennék -e az oroszokat is ebbe a szövetségbe ? mert ha már a briteket említettem fentebb az oroszok legalább fizikailag határosak Európával,és az országuk egy része fizikailag is (nem csak földrajzilag) ide tartozik
-egy ilyen összeurópai haderőt mennyire látna fenyegetésnek egy idő után pl az USA ?
bennem számos kérdést felvetne ez a dolog, biztosan lenne még sok észerevétel ezzel,kapcsolatban,de első körben ezek jutottak hirtelen eszembe mégis úgy vélem nem ez a megfelelő topic ennek a megvitatására,
és köszönöm ha végigolvastad.
RüdigerMohamed, Ahmed, Abdul, Mehmet.....?
Nem mindegy, hogy London miatt volt ott vagy a City of London miattNem veletlenul volt Londonban a meeting tegnap...
GB nem hulye. Ilyen megbizhatatlan, kiszamithatatlan, Putinbarat USA-ra Ofelsege kormanyanak sincs szuksege.
Te tenyleg ugy latod, hogy eg yuj europai szovetsegbe Mo-t barki is fel akarna venni? LoL
Itt a nulladik pontnal megbukik az egesz tortenet.
Még az EU-ba is hitványok voltatok....ide se kelletek..bye bye...Mi bent vagyunk ti kint....majd ha szívesen látunk szólunk...200 év múlva....Nem veletlenul volt Londonban a meeting tegnap...
GB nem hulye. Ilyen megbizhatatlan, kiszamithatatlan, Putinbarat USA-ra Ofelsege kormanyanak sincs szuksege.
Te tenyleg ugy latod, hogy eg yuj europai szovetsegbe Mo-t barki is fel akarna venni? LoL
Itt a nulladik pontnal megbukik az egesz tortenet.
Igen persze hogy Német. Az a nyughatatlan teuton vérA tettes egy 40 éves német volt a rendőrségi tájékoztató szerint.
A Twitteren megjelent egy belső rendőrségi jelentés az eset után.
A tettes: szakállas, sötét dzsekiben, sötét bőrtípus.
Fél éven belül a hatodik merénylet Németországban.
Kíváncsi leszek a nevére.
Mit lat realisan?Nem mindegy, hogy London miatt volt ott vagy a City of London miatt
Egyébként kit érdekel Ő fele segge kormánya? Főleg, hogy igazából az USA nélkül tényleg meztelen a király,eszedbe sem jut, hogy netán Trump az aki reálisan látja a dolgokat? szegény Biden az látott mindent /pl láthatatlan embereket, akikkel le is kezelt / csak a realitást nem, neked is be kell látni, hogy a jenkik nélkül csak egy kivénhedt, fogatlan, rühes kóbor macska lett mára a brit oroszlán!
Opcionális javaslatok voltak arra az esetre is ha esetleg nem vennének be a klubba minket, viszont mivel Te sem tudod mit hoz a holnap, ne ásd el azzal hogy bukott ügy.
köszps: jó lett ez az avatar, amit használsz!![]()
Ez pont olyan végtelen leegyszerűsítése a helyzetnek mint a feltétlen trump imádat.Mit lat realisan?
Azt hiszitek, hogy itt valami uberbrutal meno rendszer van.
Krvara nincs. Kapkodnak ide oda, koncepcio nelkul.
Megszuntetnek mindent is, aztan masnap rajonnek, hogy hee paszmeg, ezek kellenek, hivjuk vissza oket megis...
Abban biztos vagyok, hogy ha Mo hozzaallasa a dolgokhoz nem valtozik meg gyokeresen, akkor szepen ki
lesz hagyva a NATOv2 / EUv2 bol.
Miert lenne akarkinek egy ilyen orosz teglara szuksege?
Minden nap, mindenert is kuzdeni kell vele, egyertelmuen nem a fenti 'uj' szervezetek erdekeit tartana szem elott.
A hadserege miatt?....
A gazdasaga miatt?....
Ugyanmar LoL
Lehet maradni az orosz oldalon, de akkor Europabol taka van.
Meg lehet maradni a teljesen kiszamithatatlan, megbizhatatlan Trump oldalan.
Csak o meg epp most hagyja magara Europat es haragit magara mindenkit, kiveve aki epp felszop: Putint
Mi van kozelebb, USA vagy Europa?
De biztos meno lenne egy ilyen szovetseges, aki a mar le-dealelt SEGELY-ert (nem kolcson) utolag elkeri
ugy mellekesen egy orszag kb osszes asvanykincset.
Csak. Mert.
Idea: Izrael ugyis europahoz tartozik. Ha Europa megvakarja Izrael hatat es beugrik lefinishelni a K-Keletet,
akkor en megigerem, hogy Izrael ad par dandart expedicios haderonek az US csapatok helyett
(barkinek, barmit megigerek, barki neveben)
Hany dandar kell?
kösz
489. Kedem zlj.
![]()
sok mindent beszeltem osszevissza, melyikre erted speciel?Ez pont olyan végtelen leegyszerűsítése a helyzetnek mint a feltétlen trump imádat.
Mindkettő teljes tévút mert egy illúzióba vetett hit az alapja.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..