[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Hú tényleg. Milyen sz@r volt nekik. Mennyivel jobb volt a ruszki megszállás és a demokrácia teljes hiánya.
Mennyivel rosszabb volt az életszínvonal is nyugaton...
Aztán mi lett belőle?
Muszlim betelepítés, iszlámizáció, Gender-LMBTQ-BLM és Woke őrület, jólétbe beletepsedt elkényelmesedett lakosság, elnéptelenedés.
Kösz nem.
Ez az USA által terjesztett nyugati jólét, nem mellékesen egy nép biztos kihalásának receptje.
Nézd meg mi lett Németországból. Ez kellene nekünk is? Átmeneti jólétért feladni a jövőt (a német jólét sem tartott többet mint 50 év)?
Akkor inkább kevesebb vaj a kenyérre.
DE hát te tudod. Ahogy sejtem, te már választottál azzal, hogy kimentél az angolokhoz.
A kis különbség, hogy a US Army nem diktatúrák szavatolására és a helyi lakosság elnyomására állomásozott ott.
Várd ki a végét. Már nemegyszer kimutatta az usánka a foga fehérjét, azzal kapcsolatban aki nem fogadott szót neki.
Most jön el az ideje, amikor akár erőszakkal is be fogja tartatni a fentiekben felsorolt és jobb híján ideológiának szánt elveket. Aztán majd beszélhetünk, hogy minek a szavatolására használja Amerika az erejét.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
A NATO is túllép a magyar ellenálláson
Gonosz leszek, de remélem, hogy nem csak a szokásos 444.hu-s meg a hvg-s eurológus kamuról van szó, hanem tényleg átlépnek a magyar ellenálláson. Legalább kiderül, hogy mennyit érnek a saját szabályaik, meg legalább szívnak majd azok is, akik nem mertek nyíltan a magyar álláspont mellett állást foglalni, de azért örültek a vétónknak.
Nekem az a véleményem, hogy alsóbb csatornákról kell "kiszivárogtatni", hogy VAN atomfegyverünk.....
Pár évvel ezelőtt pörgött a neten egy (ami?) lista, ami a felsorolt országoknál azt jelezte, hogy mennyi idő alatt tudnának atomfegyvert gyártani, ha akarnának. Úgy emlékszem Magyarországnál valami 2 hetet írtak.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 839
48 566
113
Azzal a Szovjetúnióval szemben amelyik éppen lerohanni akarta Nyugat-Európát. Akkor kizárólag a Szu volt az agresszor egy hatalmas hadsereggel szemben a leszerelő Nyugattal. A német egyesítés Szovjet ötlete meg csapda volt, hogy egy gyenge Németország álljon velük szembe egyedül.
Mit szívsz?
 
  • Tetszik
Reactions: vilmoci

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 232
113
Ez a történelem. Ott állt milliónyi szovjet katona az Elbánál és Sztálinnak Nyugat-Európa bekebelezése volt a terve. Nagyjából demokratikusan akarta végrehajtani, a nyugati kommunista pártok győzelmei révén (ezért volt nálunk is kegyelmi állapot 48-ig). 45-50-ig minden valószínűség Sztálin győzelmére utalt így-vagy úgy. Ebben a realitásban született Orwell 84-e is (Eurázsia a csatornánál kezdődik).
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 839
48 566
113
Ez a történelem. Ott állt milliónyi szovjet katona az Elbánál és Sztálinnak Nyugat-Európa bekebelezése volt a terve. Nagyjából demokratikusan akarta végrehajtani, a nyugati kommunista pártok győzelmei révén (ezért volt nálunk is kegyelmi állapot 48-ig). 45-50-ig minden valószínűség Sztálin győzelmére utalt így-vagy úgy. Ebben a realitásban született Orwell 84-e is (Eurázsia a csatornánál kezdődik).
Európa ott állt szétbombázva, deindusztrializálva a világháború végén, és mind a két nagyhatalom megpróbálta behúzni, amit tudott. De hogy lerohanták volna Nyugat-Európát? Csak annyira, amennyire az USA Kelet-Európát.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Az viszont tény, hogy a NATO-ban és az EU-ban egyaránt fekete seggüek lettünk, és az is tény, hogy Ukrajna áprilisi részvételével a NATO innentől minden tiltakozásunkat le fogja szarni és nem vagyok abban biztos hogyha bajban leszünk ne adj isten akkor segíteni fognak.
Figyelj. Ha nem tudtad volna (szerintem tudtad) de aki nem annak a kedvéért elmondom, minket nyugat soha nem szeretett. Idegen testnek tekintettek a kezdetektől a kontinensen. Sem latinok, sem szászok, sem germánok, sem egyéb indo-európai eredetű néppel nem vagyunk rokonok. Számukra érthetetlen nyelven beszélünk és teljesen másként gondolkodunk. Más volt az értékrendünk, nem Káini (sajnos mostanra már ez nem igaz). És ha ez nem lenne elég, még egy párszor el is agyabugyáltuk őket 1000 évvel ezelőtt, amit azóta sem felejtettek, illetve nem bocsátottak meg.
Ennek eredménye, hogy a tatárok betörésekor a francia krónikások hallelujáztak, hogy van isten az égben, végre kipusztítja a tatár a magyart Európából, majd a mohácsi csatát megelőzően cserben hagytak (sőt velencei tüzérek kezelték az oszmán ágyúkat!), holott elvileg a nyugat védelmében is harcoltunk, majd az egészet megkoronázva megkaptuk Trianont, úgy, hogy nem mi voltunk a háború kezdeményezői (hadügy és külügy az osztrákok irányítása alatt volt, ők indították háborút - éppen mint most a NATO /nem értünk egyet, de mégis belekevernének/).
És még nem is beszéltem arról, amit ezen nagyobb események között a magyarok rontása kapcsán mesterkedtek.
Nincs itt mit cifrázni, a magyar csak akkor lenne jó a nyugatnak, ha nem lenne.

A fentiek alapján végre le kellene vonnunk a tanulságot és otthagyni ezt a nyugat és főleg német vonalat. Elég volt amit eddig elszenvedtünk tőlük.
Összegezve és reagálva arra amit írtál, igen igazad van. Hiába vagyunk NATO tagok, nem segítenének, ha bajba kerülnénk. Sőt - kiegészítem azzal - hogy akkor sem segítettek volna ha éltanulók lettünk volna és az első perctől mindenben szót fogadtunk volna az atlantistáknak. Legfeljebb mélyen sajnálkoznának vesztünkön, azzal szemben, hogy most helyzetünkben nyíltan örömködnének. Úgy, hogy nem veszítettünk semmit.
Még annyi, hogy lehet, hogy Európa népeinek egy részében ellenállás van Ukrajna ilyen mértékű megsegítésével kapcsolatosan, de a politikai realitás jelenleg az, hogy nem azok az erők vannak hatalmon akik ellenzik, hanem azok akik támogatják, és az események alakítását ezek az erők végzik.
Ezek a háború párti erők addig lesznek azok, amíg a nép el nem kergeti őket. Márpedig ha Fo-ba, OlaszO.-ba, és a többi nyugati országba napi szinten hazaküldenek több száz katonakoporsót, akkor a nép fel fog lázadni. Elmúltak azok az idők, amikor zavaros és hamis hazafias jelszavakkal hadba lehetett az embereket terelni (lásd I. Vh. - mire a levelek lehullanak itthon leszünk, és közben énekszóval masíroztak). Most meg még jelszó, motiváció sincs. Csak a hedonista, nihilista szemlélet a népekben. Ami mindenre jó, csak harci kedv felhevítésére nem.
Már bocsánat a jeles mesterséget űző nőszemélytől a hasonlatért, Európa olyan mint egy vén kúrva. Csak ordítani/visítani tud. USA még bírná, de egyedül kevés a világ ellen. ha kiegyezik az orosszal lesz esélye, ha nem akkor megy a levesbe.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Még ha esetleg így is van - azért a mandinertől kevésbé NER-es médiumot megvárnék ezzel-
nem az volt, hogy minek az EU, Mo-nak aztán ne mondja meg senki, majd a saját úton járás
/ti. még jobban bele Putin sggébe/ megold mindent. Stb.
Akkor most mire a hiszti?
Legyetek már következetesek.
Ha ennyire nem kell és nincs is szükség EU, NATO-ra, akkor tessék örülni, hogy ezen
a téren sem kell beállni a rothadó Nyugat soraiba.
 
  • Dühítő
Reactions: tomcat1

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 232
113
Európa ott állt szétbombázva, deindusztrializálva a világháború végén, és mind a két nagyhatalom megpróbálta behúzni, amit tudott. De hogy lerohanták volna Nyugat-Európát? Csak annyira, amennyire az USA Kelet-Európát.
Churchill gondolkodott rajta. Sztálin meg akarta is. Lényegében a NATO állította meg. A berlini légihíddal párhuzamos amerikai nukleáris blöff volt az első komoly jel Sztálinnak, hogy a nyugatiak bele fognak állni (az angol kémei miatt tudott a blöffről). Azután, hogy a békés út bukott, a kommunista pártokat visszaszorították már csak a háborús tervek maradtak. A berlini blokád lett volna az első kissé katonai jellegű nyomásgyakorlás (legalább a Rajnáig).
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 149
113
Még ha esetleg így is van - azért a mandinertől kevésbé NER-es médiumot megvárnék ezzel-
nem az volt, hogy minek az EU, Mo-nak aztán ne mondja meg senki, majd a saját úton járás
/ti. még jobban bele Putin sggébe/ megold mindent. Stb.
Akkor most mire a hiszti?
Legyetek már következetesek.
Ha ennyire nem kell és nincs is szükség EU, NATO-ra, akkor tessék örülni, hogy ezen
a téren sem kell beállni a rothadó Nyugat soraiba.
Már megint ostobaságokat beszélsz!
Milyen saját úton járásról beszélsz? Nem veszed észre, hogy pont az a baj, hogy az EU irányelvei és döntései szerint jártunk el?
Le van írva fehéren feketén! Mi nem világos?
A csehszlovákok is Putyin seggében vannak? CSak mert velük is ki lett cseszve!
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Már megint ostobaságokat beszélsz!
Milyen saját úton járásról beszélsz? Nem veszed észre, hogy pont az a baj, hogy az EU irányelvei és döntései szerint jártunk el?
Le van írva fehéren feketén! Mi nem világos?
A csehszlovákok is Putyin seggében vannak? CSak mert velük is ki lett cseszve!
Visszautaltam fórumtárs tegnap esti wishful thinkingjére, hogy minek az EU stb, Mo majd járja a külön utat.
Ha bullshit, akkor keresd meg és reklamálj nála.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 149
113
Visszautaltam fórumtárs tegnap esti wishful thinkingjére, hogy minek az EU stb, Mo majd járja a külön utat.
Ha bullshit, akkor keresd meg és reklamálj nála.
Minek menjek hozzá reklamálni?
Mit nem értesz azon, hogy ez az eset is pont az ő elméletét erősíti?
Ha külön úton jártunk volna, akkor nem engedi be itthonra az ukrán gabonát, és nem jártunk volna így.
El sem olvastad a cikket?
Vagy lehet, hogy kicsit sok lett a rum az ötórai teába? :oops:
 

Macsek83

Well-Known Member
2020. június 15.
151
924
93
Visszautaltam fórumtárs tegnap esti wishful thinkingjére, hogy minek az EU stb, Mo majd járja a külön utat.
Ha bullshit, akkor keresd meg és reklamálj nála.
Ezek a lépések egyre jobban megerősítenek abban, h tényleg semmi szükségünk rájuk. Fizetünk a közösbe azért, h baszogassanak minket és betartsuk a hülyébbnél hülyébb szabályaikat és nem utolsósorban viseljük az impotens döntéseik következményeit?

Köszönöm szépen, de én ebből nem igazán kérek.

Húzzunk el ebből a gittegyletből addig amíg nem késő.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Minek menjek hozzá reklamálni?
Mit nem értesz azon, hogy ez az eset is pont az ő elméletét erősíti?
Ha külön úton jártunk volna, akkor nem engedi be itthonra az ukrán gabonát, és nem jártunk volna így.
El sem olvastad a cikket?
Vagy lehet, hogy kicsit sok lett a rum az ötórai teába? :oops:
Nemár.
Cinikusan írtam, hogy ha pont le se van szrva az EU, akkor mit kell itt virnyogni, hogy milyen
szemetek, h nem adnak belőle = ha úgy sincs a pénzükre szükség, akkor mire a hiszti.
Így érthetőbb?
 

Macsek83

Well-Known Member
2020. június 15.
151
924
93
De ez a pénz a hülyeségük miatt keletkezett kár enyhítésére szolgál. Kell a fasznak az a sok ukrán gabona. De miattuk engedtük be és tároljuk. Kapís?
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 149
113
Nemár.
Cinikusan írtam, hogy ha pont le se van szrva az EU, akkor mit kell itt virnyogni, hogy milyen
szemetek, h nem adnak belőle = ha úgy sincs a pénzükre szükség, akkor mire a hiszti.
Így érthetőbb?
Továbbra sem érted, és ez már együgyűséget feltételez....
A cinizmust tudni is kell használni ám!
Ha hoz az Unió egy EU-s szintű döntést, ami rosszul sül el, akkor az Uniónak kellene vállalnia a következményeit is! Nem?
Nem ott kezdődött az ügy, hogy "nem adnak belőle". Hanem ott kezdődött, hogy az EU elengedte a vámot az ukrán gabonára - mert "Szegények!!!".
Jelen helyzetben pedig nem tehetünk ellene semmit, ugyanis a közös vámszabályok érvényesek. Azaz nem tudunk rá külön vámot bevezetni - hiába is akarnánk -, csak akkor, ha az egész EU belemegy. Márpedig kár érte a termelőket, csak ugye nem mindenkinek térítik meg a kárát.
Tudod, már az oviban is úgy van, hogy ha közösen játszunk a legóval, akkor közösen is kell elpakolni!