[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 181
61 093
113
Vegyék csak el a szavazati jogunkat. Az egyben írásos felmentés mindenféle általuk elkövetendő további bűnnel kapcsolatos cinkosság alól.
Amúgy meg, ha nem lesz szavazati jogunk, akkor a megszavazott törvény se lesz ránk érvényes.
Ugyanis, ha a mások által megszavazott törvény úgy van ránk van erőltetve, hogy a döntés kialakításában mi nem vehettünk részt, az onnantól már megszállás, agresszió.
Nem véletlen, hogy idáig az EU, mint szövetség a teljes összhangra törekvés jegyében csak teljes egyetértésben hozott meg döntéseket.
Ne feledjük, itt nem arról van szó, hogy egy közös szavazás során mi netán ellenvéleményt fogalmazunk meg, vagy tartózkodunk. Mert ha nem is a mi álláspontunk győz, attól az eredmény még demokratikus.
Itt arról van szó, hogy a szavazati jogunk elvételével, de a megszavazott döntés ránkeröltetésével egy agressziót hajtanak végre ellenünk.
Ha ez az ostoba lépés bekövetkezik (és az arrogáns EU-bürokrata csinovnyikoktól ez kitelik), az EU technikailag egy öntökönlövést hajt végre.
Magyarország lesz a mártír, miközben az EU segget csinál a szájából.

Mivel mi vagyunk itt a legszélen, ha ezek ott Nyugaton elbukják a party-t, mi még mondhatjuk az először nálunk bekopogó jövő új győzteseinek, hogy kérem, minket letiltottak a süllyedő hajóról, mi kérem, ott se voltunk.
Ismerős?
Csehszlovákia gazdasága úgy volt nyeretese a német megszállásnak, hogy megszállt országként egyben az áldozata is volt, amiből a háború után a győztes oldalon tudott valamicskét profitálni. Minden esetre nem égett a fejére, hogy az ipara a Wehrmacht egyik fontos beszállítója volt és később a szocialista Csehszlovákia háború a után igen jól profitálhatott az ottmaradt német know-how-ból.
Mi nem, mert nálunk amit nem bombáztak szét az angolszászok, azt jóvátételként elvitték a szovjetek, utána meg azt kellett tennünk, amit mondtak.
Az már más kérdés, hogy ott nyugatabbra, Prágában, 1968-ban, pont, mikor a kollektív Nyugat ideológiai válásgba került, meggodnolatlanul kicsit túl messzire mentek, mikor a teljes szakítást választották.
Igaz, ellentétben a lengyelekkel, magyarokkal, nekik nem volt olyan éles a szovjet leuralás, mint nekünk, így talán nem is mérték fel kellő realitásérzékkel, hogy a még mindig szinte friss Brezsnyev-kurzus (ami egyfajta visszarendeződést tűzött ki célu odahaza) egyfelől nem nagyon fog örülni a bomlasztó viselkedésnek, másfelől nagyon is örülni fog egy kiváló alkalomnak, ahol megmutathatja magát és legitimálhatja vezető szerepét.
Dubcek-k ellépték a dolgot, Kádár ezért már igyekezett fű alatt modernizálni, de 72-ben ő is rendre lett utasítva. Az egész keleti blokk nagy pechére.

Ettől még szumma-szummárum elmondhatjuk, hogy a keleti blokkban egyedül a csehszlovákok voltak azok, akik amolyan "jófiú" de legalábbis áldozat szerepkörben válhattak a szovjetek új "barátaivá".
A keletnémeteket nem kell magyarázni, a lengyeleknek úgymond "múltjuk volt", mi csúnyán beégtünk, a románoknak a kiugrás ellenére szintén volt priuszuk, bolgároknak úgyszintén.

Tehát, ha máshogy nem, válljunk csak szépen az EU áldozatakén mártírrá és próbáljuk meg az így szerzett (hosszú évszázadok óta az első) erkölcsi fölényt a javunkra fordítani.
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 826
7 267
113
image.png
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 847
35 426
113

Egyre több pletyka kering egy küszöbön álló franciaországi katonai puccsról és Emmanuel Macron elnök letartóztatásáról.

A híres svájci befektetési bankár és filmrendező, Pascal Nadjadi összeesküvés-elméletet adott a közelgő katonai puccsról szóló pletykáknak:

????????
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113

Egyre több pletyka kering egy küszöbön álló franciaországi katonai puccsról és Emmanuel Macron elnök letartóztatásáról.

A híres svájci befektetési bankár és filmrendező, Pascal Nadjadi összeesküvés-elméletet adott a közelgő katonai puccsról szóló pletykáknak:

????????
És ezt az a pár amerikai család hagyna is mi? MindeZék mellett nagyon tetszene.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
A Wermacht visszater? Tavaszi ébredés ujratoltve?
Mit eszetlenkednek ezek itt?
Mintha nem volna mindegy melyik országban lévő mezőn játsszák el ezeket a hadi játékokat azzal a pár katonával meg a zsombornyi lőszerukkel.

Közben az US-ba távozik az EU legnagyobb napelemgyartoja.

Elkezdődött amit már egy éve mondogatok. Azaz az USA elkezdi kihordani Európából a családi ezüstöt (ipar, technológia, képzett emberfő), hogy berendezkedjen egy hosszútávú önellátó remetelétre a szigetén (ha jól tudom már a VW-en is át akar települni).
Úgy néz ki belátták az USA vezetői, hogy Ukrajna el fog bukni és vele az egész EU projekt, továbbá az is letisztult elötük, hogy egymagukban nem képesek három nagy háborút megvívni (márpedig ha tovább tolják az ukrán církuszt, ez lesz belőle), jelentős anyagi- és emberveszteség nélkül.
Amit lehetett Amerika felforgatott, tartós bizonytalanságot előidézve a hátrahagyott területeken. Ezzel elérte, hogy a külsők ne a fejlődéssel foglalkozzanak hanem a háborúk és társadalmi problémák kezelésével, ő pedig a béke szigeteként tetszeleghessen és így, mint mágnes vonzza magához a képzett és művelt főket az egész világból. Eddig pénzen vette őket, most majd a nyugodt élet ígéretével fogja magához csábítani az ilyen embereket. Míg a világ bele lesz süllyedve a gondjaiba, addig ő otthon szépen fejlődik. Minden megvan ehhez. Kvázi önellátó mindenből. Aztán a végén, újból színre lép. De most már sokkal erősebben. Véleményem szerint, kb. ezzel számolnak az ottani vezetők.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
És ezt az a pár amerikai család hagyna is mi? MindeZék mellett nagyon tetszene.
Fo.-ban nincs akkora befolyásuk, mint No.-ban. Negyede se.
A hadseregben pedig csak nyomokban van jelen a hatalmuk.
Az tény, hogy nem esne jól nekik Makaroni eltávolítása (főleg, hogy az utódot akkor már nagy valószínűséggel nem ők adnák), de nagyon nem lenne amit tegyenek. Megtámadnák Fo.-ot? Merthogy az országon belül nincs egy árva amcsi támaszpont sem. Tudom, tudom, narancsos vagy sárgamellényes felforgatás jöhetne. De nem fog, ugyanis egy katonai puccsnál mindenki be lesz parancsolva a házába, aki pedig nem megy be, annak porozni fog a hátán a mellény.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113
Fo.-ban nincs akkora befolyásuk, mint No.-ban. Negyede se.
A hadseregben pedig csak nyomokban van jelen a hatalmuk.
Az tény, hogy nem esne jól nekik Makaroni eltávolítása (főleg, hogy az utódot akkor már nagy valószínűséggel nem ők adnák), de nagyon nem lenne amit tegyenek. Megtámadnák Fo.-ot? Merthogy az országon belül nincs egy árva amcsi támaszpont sem. Tudom, tudom, narancsos vagy sárgamellényes felforgatás jöhetne. De nem fog, ugyanis egy katonai puccsnál mindenki be lesz parancsolva a házába, aki pedig nem megy be, annak porozni fog a hátán a mellény.
Vannak más kényszerítő eszközeik is lsd Fo kiszorítása az egykori gyarmatokról persze az oroszok meg a kínaiak tették de amerika se nagyon ugrált a segítségért lsd anno vietnám ott megtették!!
És igen kisebb a befolyás,de nem is foglalták el mint németországot.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Vannak más kényszerítő eszközeik is lsd Fo kiszorítása az egykori gyarmatokról persze az oroszok meg a kínaiak tették de amerika se nagyon ugrált a segítségért lsd anno vietnám ott megtették!!
És igen kisebb a befolyás,de nem is foglalták el mint németországot.
Afrikai francia érdekeltségek kikezdésében is benne volt usánka (azt sem zárom ki, hogy összebeszélt a muszkával), ahogy Trianon is nagyrészt az angolszász elitek műve. Csak mindkét esetben okosan játszott. Szépen háttérbe húzódott és a mocskos munkát mással végeztette el. Közben pedig sopánkodott.
Ami azt illeti Fo.-ot elfoglalta (lásd Normandiai partraszállás) csak nem maradhatott ott, mert nem volt rá ürügye (a franciák nem voltak bűnösök, az új ellenséggel pedig nem voltak határosak) és e nélkül az akkor még nagyon nacionalista franciák nem nyelték volna le a megszállásukat.
Ha eszük van, nem engedik be az USA-t a területükre. Habár mostanában, mintha kikötőbérlettel próbálkozna usánka.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 376
55 059
113
Tehát, ha máshogy nem, válljunk csak szépen az EU áldozatakén mártírrá és próbáljuk meg az így szerzett (hosszú évszázadok óta az első) erkölcsi fölényt a javunkra fordítani.

Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogyha se szavazati jogunk, se pénzünk akkor minek vagyunk még itt? o_O
Tudom, tudom, a magyar politikának takonyból van a gerince...
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 376
55 059
113
Nézd, ha kilépünk, akkor lúzerek vagyunk.
De ha kidobnak, akkor áldozatok.

Szerintem meg ha nem lépünk ki akkor csicskák vagyunk, hiszen kérjük a kizsákmányolást, a kiszolgáltatottságot és az alázást.
Ha meg kilépünk példát mutatunk, hogy így is lehet. Emelt fővel elmenni egy helyről ahol mindenki zsigerből gyűlöl minket, mert se szlávok, se germánok nem vagyunk. Olyanok vagyunk mint a kutyák az asztal lábánál akinek néha az urak ledobják a maradékot, de csak ha jól nyalta fényesre a csizmát. Én ennél kicsit többre tartom magunkat....
A "vélt áldozati" pózunkat meg a hajunkra kenhetjük, mert az annak jár akinek az angolszász urak megengedik. ;)
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 730
3 831
113
Szerintem meg ha nem lépünk ki akkor csicskák vagyunk, hiszen kérjük a kizsákmányolást, a kiszolgáltatottságot és az alázást.
Ha meg kilépünk példát mutatunk, hogy így is lehet. Emelt fővel elmenni egy helyről ahol mindenki zsigerből gyűlöl minket, mert se szlávok, se germánok nem vagyunk. Olyanok vagyunk mint a kutyák az asztal lábánál akinek néha az urak ledobják a maradékot, de csak ha jól nyalta fényesre a csizmát. Én ennél kicsit többre tartom magunkat....
A "vélt áldozati" pózunkat meg a hajunkra kenhetjük, mert az annak jár akinek az angolszász urak megengedik. ;)
Én ezt úgy látom, mint az egyszeri ukri kényszersorozott, aki megadná magát. Ha marad még akkor 99%, hogy biztosan meg el fog pusztulni. Ha felteszi a kezét most, és megadja magát biztos, hogy fejbe vagy hátba lövik. Marad számára a társak meggyőzése, hogy rossz irányba keresik életük megnyomorítóját.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 879
91 432
113
Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogyha se szavazati jogunk, se pénzünk akkor minek vagyunk még itt? o_O
Tudom, tudom, a magyar politikának takonyból van a gerince...
Az Európai Parlamentek nincs ez ügyben döntési joga, csak vernyákolhat.
A pénzt meg most kezdték el utalni.
Harmadrészt ha kilépünk vagy kidobnak, akkor lehúzhatjuk magunkat a klotyón, olyan életszínvonalcsökkenéssel járna.
Elszállna az államadósság, jelentős gazdaság visszaeséssel.

Mit nyernénk vele? Semmit, de sokat veszitenénk.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Az Európai Parlamentek nincs ez ügyben döntési joga, csak vernyákolhat.
A pénzt meg most kezdték el utalni.
Harmadrészt ha kilépünk vagy kidobnak, akkor lehúzhatjuk magunkat a klotyón, olyan életszínvonalcsökkenéssel járna.
Elszállna az államadósság, jelentős gazdaság visszaeséssel.

Mit nyernénk vele? Semmit, de sokat veszitenénk.
Az EU-s folklórral ellentétben nem lenne nagy visszaesés. Ha megnézed Magyarország GDP-növekedését EU előtt és EU után, nincs semmi javulás. Akkor meg mi pluszt kapott Magyarország az EU-tól?! Ráadásul az EU amikor összebasz valamit, minden 5-10 évben, akkor úgyis esni kezd a GDP. A britek példája nem számít, ott azért lettek problémák, mert nem maradt aki dolgozzon bizonyos ágazatokban.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
Csak egy kis gondolkodásra az elmúlt időszaki nyugati megnyilvánulásai kapcsán: a háború jelen álláspont szerint elkerülhetetlen, megkezdődött a nyugati közvélemény kondicionálásának következő szakasza.
Az első szakasz az oroszellenes suttogó propaganda volt, a minden szar, elmaradott, nevetségesek, még egy WC-t se tudnak csinálni az olimpiára stb stb. Ez még a hirdetett, és kinyilatkoztatott 'értékek' keretein belül maradva történt, és tartott 2014-ig, vagy ha nagyon megengedőek vagyunk, akkor 22 február 24-ig.

Ez alapozta meg a következő szakaszt, ahol az ember teljesen érzéketlen lett a nyílt nácizmus és totális dehumanizációval szemben, mert az a gyűlölt ellenséggel, a jogtalan, oktalan, kiprovokálatlan háborút indító orkokkal szemben jogos és megengedett. Ez az a szakasz, amikor akár a magukat liberális demokratának tartó, felvilágosult nyugati családanyák is olyan kijelentéseket tesznek, ami 10-20 éve, vagy más népekkel szemben hangoztatva minimum teljes kiátkozást érdemelt volna, vagy akár büntetőeljárást is. Mindezt minden retorzió, és elutasítás nélkül, pozitív megerősítést kapva, mert ez a norma a többségi társadalom számára. Ugyanaz a szociológiai dinamika megy végbe nagyban, ami egy harmadik világbéli lincselésnél.

És lassan, lappangva, folyamatosan adagolva elindult a harmadik szakasz, a nyugati társadalom felkészítése a nyílt háborúra.
A forgatókönyv jól ismert, de a buta massza normál időkben sem ismerné fel, hogy ez történik, és a fenti két szakasz pedig a magát értelmesnek tartó réteg agyát is átmosta annyira, hogy nem képes ekkora időtávon értelmezni a történéseket és azok összefügését. Nincs mi volt 5 éve, 10 éve, 20 éve, az iskola történelemtanítás ellenére, a mindennapi ember számára nem léteznek történelmi kontextusok, hiába ismert az a többévtizedes folyamat, ami például egyenesen vezetett az első világháború kirobbanásához, aminek pedig a előző 100-200 év történései ágyaztak meg, hiába látható 100 év távlatából, hogy az azt lezáró 'béke' egyenes út volt a másodikhoz, a nép egyszerű gyermeke sokkal egyszerűbb magyarázatokkal is beéri: gonosz napoleon, gonosz hitler, gonosz sztálin, gonosz putyin. Minden a jó (mi) és a rossz (ők) örökös harca, ahol mi mindig csak a szabadságot és az igazságot védelmezzük. A mi terjeszkedésünk, a mi fegyverkezésünk csak a gonosz elrettentésére szolgál, a mi bombázásunk mindig megelőző jelleggel végrehajtott önvédelem, a másik oldal pedig csak hatalommániás őrült, aki le akar gyilkolni, igázni másokat.

Lássuk mi is történik a harmadik szakaszban, ami tulajdonképpen a nyílt háborúra való felkészítés és annak a narratívának a legyártása már jó előre, hogy mi leszünk a jók, és az orosz a gonosz:
  • oroszok állandóan atommal fenyegetőznek - ilyen ugye nem történt. Az orosz vezetés számtalanszor elmondta, hogy a nukleáris doktrínája mit tartalmaz, és mikor, milyen körülmények között kerülhet sor alkalmazására. Az, hogy valaki beszél a következményekről, hogy nukleáris fegyvereket telepít Fehéroroszországba, az nem az. Az, hogy esetleg semmilyen funkcióval és hatalommal nem rendelkező személyek beszélnek valamit, az sem jelent semmit, mert ugyanezt megteszik ezen az oldalon többen és nyíltabban, de ez ugye nem érdekes, mert mi mindig az igazság és szabadság pártján állunk, mi csak védekezünk, mi csak reagálunk a gonoszra.
  • oroszok civileket gyilkolnak, népirtást követnek el - ezt nem is kommentelném, csak ennyit tennék ide
  • Oroszország túl nagy, túl erős, túl agresszív és túl gonosz, fel kell darabolni. Eleve gonosz gyarmattartó, fel kell szabadítani a szegény elnyomott szibériai népeket.
  • Oroszokat meg kell fosztani a nukleáris arzenáltól - aki ilyen gondol, kimond, annak diliházban a helye.
  • Oroszok meg fognak támadni NATO országot
  • Orosz támadás 2025-ben
  • Orosz támadás 2024-ben valamikor
  • Orosz támadás februárban
  • Ha most nem állítjuk meg, akkor megtámadja Lengyelországot, Baltikumot, Németországot.
  • A svédeknek, németeknek fel kell készülniük egy nyílt háborúra, mert a gonosz oroszok meg fogják támadni őket.
  • És most a legújabb az őrült Bauertől - minden nyugati embernek el kell felejtenie, hogy a béke, és a kényelmes élet adottság, mert az orosz ezt most fenyegeti, és fel kell készülni a háborúra, és az ezzel járó életkörülményekre.
Szóval addig provokáljuk az oroszt, amíg muszáj támadnia, de már jól előre mondogatjuk, hogy a gonosz orosz támadni fog, így amikor megtörténik, majd tetszeleghetünk egyszerre az áldozat és Kasszandra szerepében is. Honnan is ismerős ez?

Nem, az orosz nem akart volna háborút Ukrajnában sem, és Európában sem akar, de ha olyan körülményeket teremtenek, akkor nem lesz más választása. Háborút egyedül az úgy nevezett nyugati hatalmat valójában irányító körök akarnak, mert az csak így tartható fenn, és a cél a kizárólagos és totalitárius globális hatalom megteremtése. Nem elsők akarnak lenni, hanem egyetlenek, nem lehet senki aki megkérdőjelezheti, vagy aki bármilyen veszélyt jelenthet erre.

Én már a második szakasz alapján is azon a véleményen voltam, hogy innen nincs visszaút, mert azt a szellemet, amikor a nyugati közvélemény 90%a a saját normái szerint is echte militáns náci ideológiára lett nevelve, ami csak azért nem bukik ki, mert aki ellen irányul, abból már egy dehumanizált ördögi ellenség lett kreálva, már nem lehet visszagyömöszölni a palackba. Akik átestek ezen az agymosáson, azok soha nem fognak megbékélni, és ezt pontosan tudják azok is, akik ezt irányítják, tehát soha nem is kalkuláltak deeszkalációval, megbékéléssel, ilyen forgatókönyv nem is létezik. Csak az, hogy az orosz kérdést el kell dönteni előbb vagy utóbb, ami ezen harmadik szakasszal belátható időtávra került.

És ezért kell Magyarországot is és Orbánt is becsicskítani, elintézni, elpusztítani, mert nem állhat senki ennek az útjába. Ha bárki megkérdőjelezi, ha bárki alternatívát mer jelenteni, ha bárki fel meri vetni, hogy mi vagyunk a hibásak, mi is hibásak vagyunk, az áruló, az veszélyes. Hiába bukott ki a szög a zsákból, hogy a jogállamiság csak duma, az igazi indok az, hogy nem állunk be a sorba, ma már nem érdekel senkit. Nem történelmi összefüggések kellenek az embereknek, hanem prompt, leegyszerűsített képesk és narratívák. Szabad nyugat, gonosz putyin, gyilkos orkok, áruló Orbán, hülye magyarok, és a szent háború.

Figyeljétek meg, innentől kezdve egyre több, és egyre magasabb rangú európai politikus fog ilyen kijelentéseket tenni, hogy amikor az oroszoknak muszáj lesz válaszolni a kihívásokra, és pl a balti latorállamok jelentette hídfő ellen, vagy Kalinyingrád biztonsága végett egy katonai műveletet hajtanak végre, akkor majd jönnek ezek - mi megmondtuk, hogy az orosz mindig is a megtámadásunkra készült, és azok az emberek akik eddig látni merték, hogy nem az orosz a hibás ebben a konfliktusban, azok árulók lesznek, akikkel szemben minden megengedett lesz.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 879
91 432
113
Az EU-s folklórral ellentétben nem lenne nagy visszaesés. Ha megnézed Magyarország GDP-növekedését EU előtt és EU után, nincs semmi javulás. Akkor meg mi pluszt kapott Magyarország az EU-tól?! Ráadásul az EU amikor összebasz valamit, minden 5-10 évben, akkor úgyis esni kezd a GDP. A britek példája nem számít, ott azért lettek problémák, mert nem maradt aki dolgozzon bizonyos ágazatokban.
De most már minden EU körülöttünk, ráadásul durva peldastatuálás lenne, lásd a brittekkel is hogy kibasztak. Jelentősen korlatoznák a hozzáférésünket a közös piachoz. Nem véletlen hogy Szerbia is oda igyekszik, nem el.
A mezőgazdaságnal lenne a legnagyobb kampo, az éves támogatás 900 mrd 75%-a EU pénz. Ezt soha semmilyen zárolás nem érintett.

Egyébként van különbség. A legnagyobb felzárkózás, reálbér és életszínvonal növekedés 2015 és 2020 között volt. Éltünk az EU előnyeivel.
Az már reális veszély, ha maradunk, akkor is egy lassú lejtő vár ránk. De ha nem éri meg, ki lehet ugrani. Viszont öngyilkos módon most kilépni, a nagy semmibe más tészta.