[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 477
10 754
113
Ez már tipikusan a fogy a pénz szindróma.
Gazdasági helyben járás vagy recesszió van, több pénz kéne a gazdáknak, a migránsokra, Ukrajnára, akármire, de nincs.
Pénz már csak úgy van, ha valakitől elvesznek. Az meg csak a gócpont arrább tolását jelenti, nem a megoldást.
Nálam egyszerű lenne a matek. Migráncsokra , Ukrajnára , a tényleg sötétzöldekre 1 eurót nem költenék, elég komoly összegek szabadulnának fel. Megkezdeném a piócák hazatoloncolását is.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 341
33 398
113
Az a baj, hogy te európaiként hiszed azt, hogy Európa fontos az amerikai pénzügyi elitnek.
Te totál félreismered a globális méretű pénzügyi elit mentalitását.
Nekik minden csak befektetés, tőzsdeindex, lekönyvelhető, leírható veszteség, egy jó nagy adag istenkomplexussal fűszerezve.
A sok évtizedes kontraszelekció révén az egész bagázs egy halom empátiahiányos szociopata, akiket a tetteik következményei kizárólag csak számok és lehetőleg jól kinéző számok formájában érdekelnek.

2008 óta a kormányok feje fölé nőtt alapkezelők, akik valójában vagyontalanok, mégis mások vagyonát lufiként fújva és az ezután járó jutalékot zsebre rakva a világ leggazdagabbjainak szerepében tetszelegve alakítják a világpolitikát, könyörtelenül beárazzák akár az atomháborút is, ahogy tették ezt a Coviddal és az ukrán balhéval is.

A tőzsdei alapkezelők lényege az OPM, azaz a Other People's Money.
Az, hogy ki az eredendő befektető, nos elég egyszerű, vagyis az utolsó valid tőke a reálgazdaságban, azaz az adófizetők pénze.
A különféle bankmentő állami szubvenciókon keresztül jutnak hozzá és kezdődik a lufifújás.
A lényeg, hogy a befektetett tőke soha nem jut vissza a befektetőhöz, mert az onnantól csak fúvódik nagyra, virtuálisan.
Ehhez kellenek különféle aktorok, mint pl egy járvány, vagy egy háború. Ezek mindegyike tőzsdeindex felhajtó jelenség.
Amíg a részvények felfele mennek, addig az alapkezelők szorgosan veszik ki a jutalékot, de ügyelnek rá, hogy a befektető ne akarja kivenni a pénzét, hiába lett papíron sokkal gazdagabb.
Mert az a pénz nincs.
Mindig akkor van a baj, amikor a befektető - látva, hogy mennyire felhajtották a pénzét - szeretne ahhoz hozzájutni.
Egyébként ennek a végzetes lépésnek az elodázására találták ki a hiteleket is, amiből persze szintén jön jutalék rendesen, hiszen ott vannak a kamatok.

Az USA csúnyán el van adósodva, a MIC befektetések sajna one hit wonder-ek, mert egy fegyvert csak egyszer lehet legyártani, eladni és élesben bevetni.
Az ukrán háborúval kapcsolatos MIC befektetések kora lassan lejár, az így megszerzett virtuálisan gyarapított vagyont át kellene rakni valami más jövedelmező bizniszbe, de nem nagyon van a horizonton semmi, hiszen Ukrajna egyelőre nem prosperál, az oroszok meg nem akarják megadni magukat.
A baj viszont ott van, hogy az alapkezelők által fújt lufi kipukkanása a 2008-as hitelválságénál sokkalta nagyobbat szólna.
Így egy ezzel egyenértékű valódi durranásra lenne szükség, aminek tökéletesen megfelelne egy korlátozott nukleáris háború.
Az szépen negligálná a kifizetéseket, mivel rombolással fel lehetne számolni a követeléseket, míg az újjáépítessel új hiteleket lehetne kibocsátani.

Ez egy elég aljas húzás, aminek egyetlen megelőzése a nyomtatott dollár hegemóniájának elolvasztása lehetne.
Azaz a befektetési hajlandóság pár évtizedre átkerülne egy másik valutába egy másik kontinensen.
Mint mikor 2008 után fellendült a kínai konjuktura és gazdaság.

A nyugati világnak is jót tenne pár évtizednyi reálgazdasági életmód.

Atomháborút aligha akarnak. Inkább csak azt tanulták a múltból, hogy kifizetődik az agresszív amerikai külpolitika, a "hazardírozás".
"Szeret hazardírozni?" - Kérdezte Jamamoto tengernagy egyszer a washingtoni nagykövetség egyik másodtitkárát. Amikor a fiatalember habozva azt felelte, hogy még nem próbálta, rárivallt:
"Azok az emberek, akik nem hazardíroznak, nem érdemlik meg azt, hogy szóba álljunk velük."

És hát a japánok valljuk be sokkal kevesebb nyerő lappal kezdtek hazardírozásba. Az USA azzal a tudattal teheti, hogy neki vannak erősebb lapjai. Szóval inkább "gyáva nyúl versenyt" játszik (angolul chicken game). Arra alapozva, hogy a gyengébb meghátrál.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 373
63 114
113
De baszki, ha legyalulják európát, ázsiát, akkor a számok is kurva szarok lesznek néhány évszázadig! :)
Ezért hisznek a korlátozott atomháborúban, mint megoldásban.
A korlátozott atomháború víziójában a nemzetközi pénzügyi rendszer integritása en bloc nem károsodik, a fizikai rombolás a pénzügyileg kezelhető szinten megáll.
Kb, mint egy olyan törökországi, japán, iráni, örmény, bukaresti, kaliforniai földrengés, ami egyszerre jelentkezik.

Ők abban hisznek, hogy a szenvedő plebs megkárosításával és megritkításával még nyernek is az ügyön, hiszen az ilyen globál-szociális kataklizma csak újabb hiteleket, újabb beruházásokat, újabb piacokat, újabb népvándorlást fog teremteni, ezzel együtt a mostanra már beállt inert humán biomassza egyrészt megritkul, másrészt felkavarodik, harmadrészt az egzisztenciális kihívások miatt talán mégjobban engedelmeskedik majd azoknak, akiknél megmarad a javak feletti kontroll gyeplője.

Ez a fasisztoid osszd meg és uralkodj rövidlátósága, mivel a korlátozott atomháború illúziója valójában egy önfelszámoló probléma.
A korlátozott atomháború ugyanis pont azért nem tudja elérni a fentebb vázolt céljait, mert nem tud megmaradni a korlátozottság keretein belül.

A korlátozott atomháború illuzórikus mítosza ugyanarról a gyökérről fakad, mint neves elődje, a máig is rendre felbukkanó Blitzkrieg.
Avagy a káros következmények nélkül azonnal egyoldalú győzelmet garantáló villámháború, ami a saját gyors sikerei révén veszi elejét a további eszkalációnak.
Láthatjuk a történelemből, hogy ez nem szokott működni, mégis rendre újra belevágnak. Hiába volt a sok józan hang és figyelmeztetés, hogy ne tegyék.

Az emberi történelemben minden háború ugyanúgy folytatódik és ugyanúgy ér véget, mint az előző, de minden háború úgy tör ki, hogy ezúttal másképp lesz.
Ennek oka pedig az, hogy a különféle korok politikusai és a katonái magát a háborút akarják megnyerni, addig az azt megfinanszírozó befektetők magán a háborún és annak következményein akarnak nyerészkedni.

Lehet, hogy te úgy gondolod, hogy a korlátozott atomháború egy önsorsrontó ostobaság, de a globális pénzügyi elitet ez nem érdekli.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 341
33 398
113
A korlátozott atomháború illuzórikus mítosza ugyanarról a gyökérről fakad, mint neves elődje, a máig is rendre felbukkanó Blitzkrieg.
Avagy a káros következmények nélkül azonnal egyoldalú győzelmet garantáló villámháború, ami a saját gyors sikerei révén veszi elejét a további eszkalációnak.

Ez az orosz doktrínában is benne van, hogy az atomcsapással eszkalálással deeszkalálni, mert akkor a másik fél biztosan kellően megijed a következményektől és nem vág vissza. Csak a NATO elég nagy fölényben van ahhoz, hogy atomfegyver nélkül is durván tudjon válaszolni.

Láthatjuk a történelemből, hogy ez nem szokott működni, mégis rendre újra belevágnak. Hiába volt a sok józan hang és figyelmeztetés, hogy ne tegyék.

Legutóbb Oroszország vágott bele, arról lehet vitatkozni, hogy provokálták (igen, a bukaresti NATO-csúcs óta, amelyen deklarálták Grúzia, Moldova és Ukrajna csatlakozását a jövőben, bár időpont nélkül - a németek és a franciák akkor ennyit még el tudtak érni - és később még inkább), de a nyugati figyelmeztetések ellenére, hogy "mindent tudunk a terveitekről" - ez így is lehetett, az árulás valószínűsíthető - belevágtak, az ismert következménnyel.

Az emberi történelemben minden háború ugyanúgy folytatódik és ugyanúgy ér véget, mint az előző, de minden háború úgy tör ki, hogy ezúttal másképp lesz.

A katonák mindig az előző háborúra készülnek, de sosem az lesz belőle. A II. vh-ban a lengyel vagy a francia hadvezetés úgy gondolta, hogy itt egy I. vh. megismétlése lesz nagyjából, nem úgy lett stb.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 373
63 114
113
Nem ez a plebs termeli az ő profitjukat?
Nem. A profitot a megkötött deal termeli.
Az a baj, hogy sokan reálgazdasági szemmel gondolkodnak, nem tőzsdeivel.
Nem az számít, hogy mit gyártasz és mit fognak majd ebből kifizetni.
Csak az számít, hogy mit adsz el, mire hozod be a szerződéseket.
A behajtás teljesen más lapra tartozik és ha végül senki se fizetett, az se baj, mert le lehet írni, le lehet építeni, el lehet adni.
Az öncsőd és a felszámolás is üzlet.

Évekig dolgoztam egy olyan üzletágban, ahol dollár milliárdos léptékben gyártottak advanced orderre komplett erőműveket. Szárnyalt is a részvény a tőzsdén, mert a látszat szerint aki sokat termel, az majd biztos sokat is ad el és abból biztos sokat is kaszál.
Tehát, már most sikeres, pedig még nem jött be egy fillér se.
Így is lett, az erőművek nagy része eladatlanul rohadt el.
Nem baj, leírták a dolgot úgy, hogy átszervezéssel az üzletágat eladták, de úgy, hogy eladás előtt még felsrófolták az értékét további olyan megrendelésekkel, amiket utána se fizettek ki.
És persze elbocsátották a humán állomány felét.

Jól látszik, hogy ebben a szélhámos számzsonglőrködős pénzcsinálásban az ember, a plebs a legkisebb érték, ami a legkönnyebben dobható el.
Ráadásul az AI előretörésével a befektetők nedves álma a méginkább dehumanizált termelés.
Befektetői szempontból igazából a humán erőforrással csak a baj van. Eszik, iszik, szuszog, lázad, tűz- és munkavédelem, szakszervezet, munkabér, munkakörnyezet... kinek jó ez?

A világ forrongó konfliktusait pénzelő befektetőket nem érdekli, hogy mi a befektetés és mi annak kimenetele.
Csak az érdekli, hogy legyenek bizniszek.
Legyenek üzletek, mert abból jön a jutalék. Az legyen kifizetve, a többi le van szarva.
Tök mindegy, hogy 8 milliárd ember van, vagy csak négy.
Hogy New York Cityben állnak-e a toronyházak, vagy sem.
A lényeg, hogy két entitás közt legyen kereslet és kínálat és ők abból leszedjék a sápot.
Ez a kufármentalitás.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 843
35 187
113
a legfelső rétegnek nem számít a pénz. abbol annyit csinálnak amennyit akarnak mert annyi van nekik.
akiknek a pénz még számít azok nem tartoznak a legfelsőbb rétegbe.
a pénz nem más mint az emberek irányítására szolgáló eszköz. (jobb mint a korbács)

Nem érdekli őket a világ lakossága se a pénz. egy dolog érdekli őket a hatalom a személyes magán hatalom. hogy mindenre és mindenkire kiható befolyása és hatalma legyen. ezért nem tudnak egymás között sem dülőre jutni. a hatalmuk adja az erejüket és az erejük ahatalmuk...
hogy milenne egy "világvége" után az atombunkerba ? hogy lázadnának e ellenük.... MOST LÁZAD VALAKI ELLENÜK??? aki lázadna az nem kap helyet aki helyet kap az hozzájuk hűséges már csak azért is mert helyet kapott...

Ellenségeik az államok mert korlátozzák a hatalmukat. Trump ezért fogja belekormányozni az usat olyan szituációba hogy az megszünjön világhatalomnak lenni és kínalehetőségeit a világhatalomra is meg fogja szüntetni beiden most számol le az orosszal és europával hogy meg se tudják próbálni hogy világhatalomra törjenek. mert a világ urainak szerintük nem államnak kell lenni vagy államok szövetségének hanem nekik és majd magukközött lejátszák hogy ki lessz a nagyfőnök...

és ez nem egy titkos szervezet vagy egy behatárolható csoport. ez egy kórkép ami mindenkit megfertőz aki ekkora hatalommal rendelkezik máskülönben nem birtokolna akkora hatalmat mert megelégedne azzal amekkora van... minden embernél van egy pont ahol aztmondja neki ekkora hatalom elég van néhány ember a földön akinek a világ feletti hatalom lenne csak elég.... és némelyiknek szerencsélye is van hozzá és alkalmas is arra hogy magasra törjön.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 843
35 187
113
. és igen ez a hatalomvágy genetikailag örökölhető legalábbis a hajlam (mindenkibe van valamilyen színten) és aki ebbe születik és nől fel megfertőzi fiatalon és lehetősége van kiélnie gyakorolni hatalmát az jobban vágyik magasabbra ezért a dinasztiális hatalomvágy. de ahhoz hogy valaki ekkora hatalomvággyal rendelkezzen nem kell dinasztiába születnie sok a maga erejéből éri el. azért tör magasra mert magasan vannak a céljai...
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 756
11 950
113
A korlátozott atomháború víziójában a nemzetközi pénzügyi rendszer integritása en bloc nem károsodik, a fizikai rombolás a pénzügyileg kezelhető szinten megáll.

Aha.
Mikor a hurrikán szezon közeledtével már emelkedik a kőolaj ára, pedig a karibi térség a világ kitermelésének egyszámjegyű része, akkor majd pont egy "korlátozott" atomháborút tudnának kezelni pénzügyileg....
Tehát az a gazdasági elit, akinek legfontosabb értékmérője a vagyon, az pont belemegy egy olyan rizikós sztoriba, amilyen még nem volt a világtörténelemben?
Mikor a vörös-tengeri rakettázástól már összefossák magukat...

Most komolyan, itt mindenkinek van valami elbaszott flúgja?
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55 and Avtomat

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 373
63 114
113
Aha.
Mikor a hurrikán szezon közeledtével már emelkedik a kőolaj ára, pedig a karibi térség a világ kitermelésének egyszámjegyű része, akkor majd pont egy "korlátozott" atomháborút tudnának kezelni pénzügyileg....
Tehát az a gazdasági elit, akinek legfontosabb értékmérője a vagyon, az pont belemegy egy olyan rizikós sztoriba, amilyen még nem volt a világtörténelemben?
Mikor a vörös-tengeri rakettázástól már összefossák magukat...

Most komolyan, itt mindenkinek van valami elbaszott flúgja?
Dehogy fossák össze magukat.
Minden katasztrófa egy kiváló lehetőség annak, aki ebben él.
Próbálj meg egy kicsit istenkomplexusos szociopata bróker fejjel gondolkodni.

Te ott akarsz humán racionalitást találni, ahol sosem volt.

Van egy gázrobbanás, felrobban egy ház, a benne lakó családdal együtt.
Vagy te, a járókelő szemtanú. Te elborzadva konstatálod, hogy "jajj de borzasztó, összeégett hullák mindefele, meg egy egész élet romokban hever."

A tűzoltó azt mondja: "itt egy égő romhalmaz, egy bevetés, ahol menteni kell, tüzet oltani és károkat elhárítani"

Majd jön az ingatlanpiaci befektető és beárazza a felszabadult telket. Nem azt mondom ezzel, hogy minden ingatlanpiaci befektető szociopata gazember, de egy Wall Street-i brókert a vörös-tengeri incidensből csak pont az érdekli, hogy az ellátási láncokkal kapcsolatos részvények esetleges várható esését hogyan tudja shortolni. Nyugi, a brókerek, alapkezelők, Sorosgyurkák, Larry Finkek nem a szentimentalizmusukról híresek.
Mondhatni, az egymás közti awardot a legnagyobb parazitának ítélik oda.
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 756
11 950
113
Dehogy fossák össze magukat.
Minden katasztrófa egy kiváló lehetőség annak, aki ebben él.
Próbálj meg egy kicsit istenkomplexusos szociopata bróker fejjel gondolkodni.

Te ott akarsz humán racionalitást találni, ahol sosem volt.

Van egy gázrobbanás, felrobban egy ház, a benne lakó családdal együtt.
Vagy te, a járókelő szemtanú. Te elborzadva konstatálod, hogy "jajj de borzasztó, összeégett hullák mindefele, meg egy egész élet romokban hever."

A tűzoltó azt mondja: "itt egy égő romhalmaz, egy bevetés, ahol menteni kell, tüzet oltani és károkat elhárítani"

Majd jön az ingatlanpiaci befektető és beárazza a felszabadult telket. Nem azt mondom ezzel, hogy minden ingatlanpiaci befektető szociopata gazember, de egy Wall Street-i brókert a vörös-tengeri incidensből csak pont az érdekli, hogy az ellátási láncokkal kapcsolatos részvények esetleges várható esését hogyan tudja shortolni. Nyugi, a brókerek, alapkezelők, Sorosgyurkák, Larry Finkek nem a szentimentalizmusukról híresek.
Mondhatni, az egymás közti awardot a legnagyobb parazitának ítélik oda.
Jó.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 999
16 220
113
Ez a kufármentalitás.
Amely az emberi szűklátókörüségre utal.. ez az új, üzleti de-generáció csak a mának él, legyen fanta és buli... a többi úgysem fontos hiszen egyszer élünk.. rövid ideig.
Volt az érték elosztói társadalom, váltottunk a fogyasztói társadalomra. 2000 után beléptünk az el-fogyasztói társadalomba.
Elfogyasztjuk magunk alól a Föld ásványkincsein energiaforrásán kívül az emberi erkölcsi értékeinket is.

Ennek alapján én pld az embereket hülyitő reklámokataz ENSZ -ben szellemi környezetszennyezőnek killtanám ki a kis Thunberget erre a sinre kellene átállítani a klima egyre döcögősebb vakvágányáról.
Jó téma lehetne hisztizni a szárnyas betétek túltermeléséről..

Utána akár szerzői jogdíjat is kérhetnék tőle
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 922
7 750
113
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Nem ez a plebs termeli az ő profitjukat?
Már rég nem a profitról szól az egész.
Akinek a pincéjében ott van a pénznyomtató, amit annyit használ amennyit akar, ráadásul az infláció sem veszélyezteti, mivel a "terméket" golbálisan szétteríti, annak miért kellene még több pénz?
Ezeknek már nem kell pénz. Sajnos. Bárcsak kellene, mert akkor nem azzal törődnének, amit most látunk.

A helyzetet lefordítva egy érthetőbb példára, kérdem én tőled, ha neked lenne egy ilyen lehetőséged, azaz korlátlan pénzforrás ami soha nem apad el (lásd: FED), akkor te azon törnéd egész nap a fejed, hogy hogyan csinálj pénzt magadnak termeléssel, üzlettel, kölcsönnel, vagy esetleg valami "világmegváltó" dolgon okoskodnál (ami elsősorban korlátlan hatalomról szólna és hogy miként legyél benne örökre a történelemkönyvekben, amolyan félistenként)?

Amit most látunk, az a még meg nem szerzett javak felvásárlására irányuló tevékenységük, a hatalmuknak az egész földre való kiterjesztésének végső fázisába ért folyamata, illetve azon tervük megvalósításának kezdete, hogy egy egy kis létszámú kevert rasszú népességet hozzanak létre (első körben itt Európában és USA-ban), ami felett korlátlan ellenőrzést gyakorolhatnak.

Ez a profitos, még több pénzt akarnak csinálni a plebsznek van kitalálva. És még körítenek is köré egy kis színházat. USA cégeknél dolgozó barátaim - egymástól függetlenül mesélik - hogy ami ott folyik projekt címszó alatt az általuk nézve több mint botrányos. Pl. elindítanak egy projektet, beleölnek több millió dollárt, aztán egy év után stornó az egész és indítanak egy újat, amire szintén ez a sors vár (nem egy ilyen ben volt részük). Kérdik az itteni helytartótól, hogy na de hát mi lesz az elherdált pénzel és a keletkezett vesztesége? Válasz az, hogy semmi, azt a keleten lévő leányvállalatok nyereségei pótolják. Hogy aztán találkozzanak kinti kollégákkal és kiderüljön, hogy ott is ez megy, csak nekik azt mondják, hogy a nyugaton lévő leányvállalatok nyereségei kiegészítik az "elbukott" projektek veszteségeit. Ebből is látszik, nem kell nekik már semmi, csak szórják az üveggolyókat, hogy ámuljon a nép.

Persze ez nem jelenti azt, hogy a nyugati pénzügyi eliten kívül mások abban a helyzetben lennének, hogy ne kelljen pénz nekik (Kína, Oo, meg a többi). csak hát számukra a ténylegesen nagy haszonnal járó üzletágakat nem adják át, legfeljebb a gürcöléssel járó tevékenységeket, amivel soha az életben nem tudnak oda felérni ahol a nyugatiak vannak.
 

ibanez de bobadilla

Well-Known Member
2019. szeptember 5.
860
2 709
93
. és igen ez a hatalomvágy genetikailag örökölhető legalábbis a hajlam (mindenkibe van valamilyen színten) és aki ebbe születik és nől fel megfertőzi fiatalon és lehetősége van kiélnie gyakorolni hatalmát az jobban vágyik magasabbra ezért a dinasztiális hatalomvágy. de ahhoz hogy valaki ekkora hatalomvággyal rendelkezzen nem kell dinasztiába születnie sok a maga erejéből éri el. azért tör magasra mert magasan vannak a céljai...
benned egy seneca lakozik.