[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 339
16 190
113

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
Nem igazán jövök rá, hogy az aktuális Nyugat-Európai biztpolhoz mi köze van ezeknek? :eek:

Mert nem érted az emelkedett diskurzus és a fennkölt vita lényegét. Ilyenkor az ember felveszi a nagyobbik mellényét amelytől okosabbnak, tekintélyesebbnek látszik, orrát fenn hordva- az üres fej könnyebb, azt nem nehéz magasra emelve tartani- leszólja a vitapartnert.
Ha az válaszolni merne, netalántán ellentmondana akkor saját vesszőparipáját mint egyetlen igazságot, isteni kinyilatkoztatást, orákulumként kijelentve lesöpri a színről. További esetleges- ha van még bátorsága a tudatlannak- ellenkezés esetén saját véleményének agresszív, erőszakos, monoton ismételgetése és a másik szellemi képességeinek szarkasztikus minősítgetése következik.
Mindennek a befejezése a vita további értelmetlenségének deklarálása mellett a jogosnak kikiáltott megsértődés a többiek értetlensége miatt.
A környező világ, a valóság, okok, indokok, érvek, tények itt nem játszhatnak szerepet.
Biztonságpolitikai szempontból ez a legfontosabb dolog. Még Nyugat-Európában is.

Akinek nem inge, nem veszi magára ugye? :rolleyes:
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and fip7

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 655
1 539
113
@fip7

"Onnan indult, hogy valaki tokfoloslegesen bedobta, hogy az allamalapito vallasokat megturni, a tobbit uldozni kell."

Konkretan ez az en javaslatom volt (az uldozest nem tudom, hogy ilyen formaban irtam-e le). Azert, mert a hodito vallasok (lasd iszlam) egyertelmuen negativ befolyassal vannak Europara es az europai kulturara (gondolom ezzel mindenki egyetert), viszont akarmennyire is az europai kultura resze a keresztenyseg; a hodito vallasok jelentette fenyegetesre nem azzal kell valaszolni, hogy akkor most visszaugrunk 300 evet az idoben es elkezdjuk marketingelni a keresztenyseget, hanem erdemei elismerese mellett elfogadjuk a kultura reszekent (kvazi nyugdijazzuk), de maradunk a tudomanyos felvilagosodas vilagaban, olyan identitaskepzoket keresve es propagalva, mint pl. europaisag, magyarsag, humanizmus, stb.

Ami egyebkent logikus abbol a szempontbol is, hogy irracionalis hitvilagok eseten meglehetosen nehez eldonteni, hogy kinek az istene az igazi es melyik vallas mondja meg a frankot, amikor bizonyitekkal egy sem szolgal.

Szoval biztpol szempontbol onnan a vonatkozas, hogy akarunk-e - barmilyen (kereszteny, iszlam, zold mano) vallasos-alapu Europat vagy felvilagosult Europat szeretnenk, ahol nem papok meg imamok ugatnak bele a mindennapi eletunkbe.
En felvilagosult Europat szeretnek (sot ez szuksegszeruseg is, mivel gyakorlatilag csak egy felvilagosult, tech-kozpontu es megfeleloen pragmatikus erkolcssel rendelkezo Europa lesz kepes megvedeni magat a "hoditoktol").

Az egy mas kerdes, hogy ehhez rendet kell rakni a fejekben es meg kell tanitani, hogy a cicat szabad simogatni, a kutyat is, de kobrat meg a lodarazsat nem. Vagyis ki kell radirozni a fejekbol az alliberalis eszmek tevutjait, szigoruan tenyekkel, vitakkal, adott esetben torvenyekkel.

Kb. ennyinek szantam anno a dolgot.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and fip7

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 851
31 046
113
Erre írtam még tavaly, hogy amint pénz fog múlni a dolgon, a kormány azonnal beengedi a migriket, nem mernek kilépni, mert akkor nem lesz pénz.
Kérdés, hogy milyen pénzre számíthatnak, ha beengedik a migránsokat és elvesztik a választást miatta. Mert akármilyen erős legyen most a Fidesz, azzal elvágná a saját torkát.
 

minszk2

Well-Known Member
2016. június 19.
663
705
93
Kérdés, hogy milyen pénzre számíthatnak, ha beengedik a migránsokat és elvesztik a választást miatta. Mert akármilyen erős legyen most a Fidesz, azzal elvágná a saját torkát.
Amilyen lassú az eu-s bürokrácia lehet kibekkelik a 18-as választás utánra.Aztán utánna meg gondolom úgy lesznek vele,hogy jöhetnek...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 851
31 046
113
Amilyen lassú az eu-s bürokrácia lehet kibekkelik a 18-as választás utánra.Aztán utánna meg gondolom úgy lesznek vele,hogy jöhetnek...
2018 legelejéig is még van fél év. Addig valami előrehaladás lesz az EU részéről az ügyben. Az a népszavazás nekik is egy jel volt (vagy kellett legyen) hogy milyen kurvára nem akar a lakosság betelepített migránsokat, ha nem akarnak káoszt akkor nem fogják meglépni.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 932
13 303
113
Amilyen lassú az eu-s bürokrácia lehet kibekkelik a 18-as választás utánra.Aztán utánna meg gondolom úgy lesznek vele,hogy jöhetnek...

Ez a kötelességszegési eljárás csak a szokásos totál kamu nyomásgyakorlás. Hangzatos semmi.

Az ügy eleve az Európai Bíróság előtt van, mert a szlovákokkal együtt megtámadtuk a Belügyminiszteri Tanács határozatát. Őszre várható az ítélet.
Az egyelőre még javaslat szintjén sem létező, csak egy interjúban fenyegetésként bedobott kötelességszegési eljárás lépései:
- A Bizottság felkéri a tagállami kormányt, hogy két hónapon belül tegye meg a meg nem feleléssel kapcsolatos észrevételeit
- Ha nincs válasz, vagy a válasz nem megfelelő, a Bizottság kifejti, miért gondolja úgy, hogy a tagállam megsérti az uniós jogot.A tagállam kormányának 2 hónapon belül rendeznie kell a helyzetet, hogy nemzeti joga megfeleljen az uniós jognak. Már ennél a lépésnél több idő telik el, mint amennyin belül a Bróság magyar-szlovák keresetről dönt. Tehát tök értelmetlen az egész eljárás.
- Ha nincs válasz, vagy a válasz nem megfelelő, a Bizottság peres eljárás indítására kéri a Bíróságot. Tehát ugyanúgy a Bíróságra kerülne az ügy, mint ahogy eleve a magyar-szlovák kereset oda ment. A bíróság meg egyesítené őket, ha addigra eleve nem döntötte volna el a kérdés. Innentől kezdve a köztelességszegési eljárás megszűnik önálló életet élni.
- A Bíróság átlagosan 2 év után döntést hoz arról, hogy az adott tagállam megsértette-e az uniós jogot. Azaz ha a bíróság valamilyen oknál fogva nem dönt időben a magyar-szlovák keresetről, vagy nem egyesíti a két eljárást, akkor talán 2019-ben 2020-ban mond valamit. Ez azért is érdekes mert a jelenlegi, Juncker által vezetett bizottság megbízatása 2019.12.31-ig tart.
- A tagállam kormánya köteles jogszabályait és gyakorlatát az ítéletben foglaltak szerint kiigazítani, és a kezdeti vitát a lehető leghamarabb rendezni. Ha a tagállam továbbra sem rendezi a problémát, a Bizottság ismét felszólító levelet küld. Érdemes megfigyelni, hogy a bírósági ítélet végre nem hajtásának sincs azonnali és közvetlen szankciója, csak első körben egy felszólítás. Na ettől előre rettegünk!
- Ha nincs válasz, vagy a válasz nem megfelelő, a Bizottság az üggyel ismét a Bírósághoz fordulhat, és átalányösszeg vagy kényszerítő bírság kiszabását javasolhatja. Mire pedig a bíróság dönt, addigra lejár a naptár. De még ha bírságot szabnak az sem jelenti, hogy bevándorlókat nyomatnak ránk, hanem csak azt hogy fizetnünk kellene.
- Arra pedig már nincs is eljárási szabály mi van akkor, ha nem fizetjük ki két bírósági eljárás végig vitele után a bírságot. Persze ilyenkor zárolhatnak támogatást, de egyrészt ahhoz külön tanácsi döntés kell, ami ellen szavazna a többi érintett, kvótát végre nem hajtó, vagy azzal elégedetlen ország. Másrészt mire eljutunk idáig addigra már eltelik ez a költségvetési ciklus és kérdéses, hogy lesz.e egyáltalán olyan támogatás amit zárolni lehetne.

Mi, a lengyelek, a szlovákok, eleve nem fogadunk be illegális bevándorlót kvóta alapon. A csehek elkezdték és leállították minimum az októberi választásig. Litvániában az áttelepített 80 %-a szinte azonnal olajra lépett. A rendszer nem működik és a tagállamok egy nem jelentéktelen része ellenzi. Mire oda jut az ügy hogy, megpróbálnának minket bírsággal kényszeríteni, addigra többszörösen megbukik az egész.

Már az is óriási előny, ha 2019-2020-ig húzni tudjuk az időt és addig sem veszünk át senki. Ha meg nem lehet tovább húzni, akkor majd eldöntjük, hogy fizetünk vagy formálisan átveszünk pár ezer embert, értésükre adjuk, hogy rosszul járnak, ha maradnak és azonnal visszaengedjük őket a feladóhoz. Amúgy meg van rá számottevő esély, hogy megnyerjük a bírósági eljárást.

Érdemes az ilyen nyomásgyakorló, zsaroló nyilatkozatokat a helyén kezelni és nem betojni tőlük. A Bizottság ugyan mindent elkövet, hogy az őrült ámokfutását mindenkire rákényszerítse, de nem olyan egyszerű bármit elérni egy olyan országgal szemben, amely nem hajlandó az első szóra fejet hajtani (mondjuk egy 98,5 %-os népszavazási eredménnyel megtámogatva).
 

Zed895

Well-Known Member
2017. április 28.
358
421
63
Erre írtam még tavaly, hogy amint pénz fog múlni a dolgon, a kormány azonnal beengedi a migriket, nem mernek kilépni, mert akkor nem lesz pénz.
A helyezet az, hogy nincs kilepes az eu-bol, pont ugy ahogy hitler sem engedett ki senkit csak ugy az o szovetsegesi rendszerebol. Az eu iszonyatosan nagy biznisz Nemeto-nak, foleg az eurozona.
https://global.handelsblatt.com/politics/oettinger-germany-may-have-to-pay-more-to-e-u-714934
Itt Oettinger, EU-s biztos magyarazza el, hogy miert hajlando Nemeto akar mennyit fizetni is, hogy a tobbi tag maradjon. Olyan nincs, hogy egy allamot kirugjanak.
Ez a cikk is jo:
http://fortune.com/2014/10/22/why-germany-is-the-eurozones-biggest-free-rider/
Itt egy masik arrol, hogy Lettorszag meg csak ne mis szavazhatott az euro-rol, mert 60% ellenezte a kozvelemenykutatasok szerint:
http://www.thecommentator.com/artic...e_joining_euro_but_will_do_so_anyway_on_jan_1

Az eubol valo kirugassal csak a szavazokat lehet ilyeszgetni, hogy balra szavazzanak, de oket is csak a keleti allamokban, ahol a szocializmus miatt alap kozgazdasagi ismeretek hianyoznak a tobbsegnek meg. Par ev(tized?) mulva mar Mo-n sem lehet majd ezzel megvezetni a valasztokat. (Nem a fejemet jatszom, csak ez a szakteruletem, kemiahoz pl. nem ertek, szoval abban nem osztom az eszt...)
 

eadx

Active Member
2016. december 26.
81
107
33
Ennek a nőnek gratula, sikerült jobban megszívatnia saját magát, mint Orbánnak október 2-án. Nyert helyzetből elbukni (az abszolút többség elvesztése már az), ehhez már tehetség kell
 
  • Tetszik
Reactions: joker

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
Ennek a nőnek gratula, sikerült jobban megszívatnia saját magát, mint Orbánnak október 2-án. Nyert helyzetből elbukni (az abszolút többség elvesztése már az), ehhez már tehetség kell

Nana, a választások lényege az volt, hogy a skótok több képviselőhelyet veszítettek (-21), mint a konzervatívok (-13), így az SNP-nek már csak 35 képviselőhelye van, de a konzervatívoknak még mindig van 318.
Párt méretére vetítve ez a kormánypártnál 13/(318+13) = 3.93%-os csökkenés, de a skót SNP-nél 21/(35+21) = 37.5%-os a csökkenés, azaz majdnem 10x-es veszteséget szenvedtek a kormánypárthoz képest!
Ez pedig a Brexit előtt fontos, mert a skótok nem akarnának kilépni.

http://www.bbc.com/news/election/2017/results
 

Zed895

Well-Known Member
2017. április 28.
358
421
63