1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Oroszország és a Szovjetunió utódállamai

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 8..

 1. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  http://vpk.name/news/170911_perekuem_na_armatu.html

  A harckocsikat ezresével, a repülőgépeket és helikek százasával kell vásárolni!

  Megjósolni, h az OH mien és menyi fegyverzetet kap az új évben igen nehéz. Ez sok gazdasági és politikai tényezőtől is függ. És természetesen konkrét HI vállalatok tol is. Beszéljünk arról amire szükség van és arról ami nélkül meg lehet lenni.

  Akár mien hatékony is az O légierő Szíriában, kevés van belőle!

  Az ütközetek a Donbasszban és a Közel-Keleten azt mutatják, hogy a klasszikus háborúkban a felek hatalmas veszteségeket szenvednek a pancelosok terén. Külön a tankoknál túl nagyok a veszteségek, a bmp-btr nél pedig katasztrofálisak.
  Erre csak egy megoldás van - erősíteni az aktív és passzív védelmet. Tank alapon létre hozni az új BMP ket. Mindeddig egyetlen ország az aki ezt az utat követi és ez Izrael. Ők is ahogyan a SZU tradicionálisan igyekeznek végre hajtani a feladatot, nem törődve a veszteséggel. Ny Európa és az USA más utat járnak. Ők pánik szerüen félnek a veszteségektől. Ezért inkább könnyedén lemondanak a feladat végre hajtásáról. Izrael a feladat végrehajtását tartja szem előtt és közben minimalizálja a veszteségeit. Ezért kezdték a T55 re alapozni a Centuriot, később pedig a modern Merkavokat. Mi vagyunk a másodikak ebben a témában, az Armata kifejlesztésével. Eddig még csak hasonló sem volt a történelmünkben. Egyrészt új páncélosok generációját alkottuk meg, másrészt egyáltalán nem hagyományos módon óvni szeretnénk a katonáink életét.

  Itt megkel jegyezni, h tapasztalatok azt mutatják, h a technikából nem csak a minőség fontos hanem a mennyiség is. Anélkül teljesen értelmetlen a használata mind hadászatilag, mind gazdaságilag. A mostani európai praktika, mikrokozmikus tételek vásárlása szó szerint pénzkidobás. Ezért nekünk a T14 és T15 öt több ezres tételben kéne rendszeresíteni. Itt felvetődik egy probléma. Van e értelme a Kurganyec és a Bumerang gyártásának? Nem rosszak, de tartalmazzák a fentebb említett problémákat. Nem lenne egyszerűbb lemondani róluk és minden erőnket az Armatára fordítani?

  Az "Istennek" sosem elég a távolság.

  Szintén tapasztalat, h a tüzérség nem veszítette el a "háború istene" szerepet. A változás abban van, h a csöves tüzérség dominanciáját átvette a reaktív tüzérség. Oo nak van TOS1 ami felér egy taktikai nukleáris fegyverrel is. Az achilles sarka a 6 km res lőtávja. Ennek a megoldása jelentősen növelné a hadsereg tűzerejét.
  Végezetül a kommunikáció felderítés és irányítás. Itt is jó az irány, de a lemaradásunk hatalmas. Egy egységes rendszerbe kéne tömöríteni a különböző fegyvernemeket.

  Ez volt a szárazföldi erők. Ha lesz időm hozom a légi és tengeri fordítást is.
   
 2. joker

  joker Well-Known Member

 3. hunter85

  hunter85 Active Member

  1965-ös katonai oktatóvideó, az atomtámadások kivédésére / kezelésére. Sajnos fos videa-s videóval.

  Ez a Szu- ba telepítés dolog érdekes, nem hallottam még róla!
   
 4. joker

  joker Well-Known Member

  Kiváncsi lennék voltak-e rá kész városaik vagy hogy miből gondolták, hogy ha Magyarországot atommal ledarálják, akkor Ukrajna sértetlen maradna annyira, hogy még befogani is tudna a magyar lakosságból.
   
 5. hunter85

  hunter85 Active Member

  Kiváncsi lennék voltak-e rá kész városaik vagy hogy miből gondolták, hogy ha Magyarországot atommal ledarálják, akkor Ukrajna sértetlen maradna annyira, hogy még befogani is tudna a magyar lakosságból.


  Na igen ez jogosan merul fel.
   
 6. panoz

  panoz Well-Known Member

  Az oroszok sose bírnak letenni arról a tervükről hogy az összes finnugor népet magukba integrálják.
   
 7. Python

  Python Well-Known Member

 8. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Kik a finnugoror népek?
   
  lgabo and karpatalja like this.
 9. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  [​IMG]
   
 10. gioo

  gioo Well-Known Member

 11. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  A szárnyak rövidek.

  A modern háborúkban a légi park veszteségei jóval alacsonyabbak a páncélosoknál, de a mennyiség itt is nagyon fontos. Először is a gépeket itt is kiütik a sorból és ha a konfliktus minden résztvevőjének van elég eszköze, a vesztesegek a sokszorosára ugranak. Másodszor, még ha nincs is az ellenségnek légi ereje, mivel a miénk is mennyiségben korlátozott, ez komolyan kihat az eredményeinkre. Ez a legjobban Szíriában látszik. Lehet akár mien sikeres is a légierőnk, akkor is kevés van belőle. Ha a légi erőnk Szíriában sokkal nagyobb lenne, Palmüra második elfoglalása nem következett volna be.

  Az elmúlt években az orosz légierő kapott 90db bombázót szu34. Legalább 20db vadász bombázót szu30m2. és 80 db su30szm. Több mint 50db vadász gépet su35sz. Több mint 80db támadó helikoptert ka52. 90db mi28k. és 50db mi35m et. Ezen gépek gyártása mai napig folyamatos, de minden esetben a megrendelések több mint a fele már le van szállítva. Elég e ez a mennyiség? - a kérdés nagyon nehéz. A látottak alapján ezt a mennyiséget a minimum, minimumjának kell venni. Néhány gépre érdemes lenne újjabb megrendeléseket kiadni, talán a típusok számának a csökkentésével. Érdemes lenne a jövőben lemondani néhány típus gyártásáról. Mint a su30m2 és a mi28 vagy a mi35. Egészében új repülök és helikopterekből kéne lennie 500db nak, ehez jönne 200-300 modernizált régebbi gép.

  Amúgy a légi flotta számbeli hiányosságait lehet rakétákkal is kompenzálni. Az Orosz légierőnél már felállítottunk 9 iskander brigád csoportot. Ezen csoportok egyike felállásakor 2015 ben már azonnal iskanderekkel lett felszerelve és nem tocska U val.

  Amennyiben az iskanderek részlegesen helyettesítik a támadó légierőt, úgy a vadász gépek hiányosságait is kiegészíti a szárazföldi légvédelem. Jelenleg egyszerre szerelik fel a rakéta rendszerekrből az sz400 at és az sz300v4 et is. A rakéta komplexumokbol az Buk m2 és a Buk m3 mat. Várható az sz350 vásárlása is. Itt nem csak a régi egységek újra , de az új egységek fel fegyverzéséről is beszélek. Ebben az esetben is el lehet mondani, h olyan, h sok a légvédelem nem létezik! Az ország mérete, katonai objektumok, infrastruktúra és az állami irányítási intézmények is maximálisan le kellene, h fedve legyenek. Már csak azért is mert ebben a szférában Oo. világelső. A légelhárítás legfontosabb kiegészítője a rádióelektronikai harc. Amiben az országunk szintén jelentős sikereket ért el. E kettő megfelelő együttes használatával kiegyenlíthető a legfőbb ellenségeink mennyiségi dominanciája.

  Amint van időm, fordítom az utolsó részt is.
   
  zeal, szegcsab, lgabo and 7 others like this.
 12. fishbed

  fishbed Active Member

  antigonosz likes this.
 13. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://rusvesna.su/news/1483810355

  Nem hivatalos. Egy katonai szakértőre hivatkozva Állítólag a TU-154-es még a levegőben esett szét. Titokzatos Mechanikai Hatás miatt.
   
  tindalos, haubagoi and fishbed like this.
 14. joker

  joker Well-Known Member

  fishbed likes this.
 15. boki

  boki Well-Known Member

  150. MSzD Rosztov mellett
   
 16. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Miért alakítottak ki egy ekkora új gl. egységet?
   
 17. boki

  boki Well-Known Member

  Feladata Oroszország déli határainak védelme. Egyébként gépesített lovész, tuzérségi, harckocsizó és rakétás légvédelmi ezredek tartoznak alá.
   
  lgabo likes this.
 18. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Emmá igen!
   
 19. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

 20. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

   
  Python and lgabo like this.

Ezen oldal megosztása