Az összefüggés nyitja Kína. Kína az USA legfőbb vetélytársa. Az USA nem tudja egyszerre legyőzni Oroszországot ÉS Kínát is. Ezért megnöveli az egyik (a gyengébbik!) ellenfele hatalmát, Oroszországét, SZU-t csinál belőle, hogy reményei szerint később az szembeforduljon Kínával és így a SZU és Kína rivalizálásával az USA helyzete javuljon. Ennek azért van alapja, mert Kína Oroszországra nézve is veszélyes, ezért logikus, hogy van értelme az USA-nak és Oroszo.-nak paktumot kötni. Természetesen ennek Oroszo. részéről ára is van (ezt írta Montezuma is 1-2 napja), és szerintem ez az ár nem más, mint a SZU visszaállítása és Közép-Kelet-Európa SZU-nak történő át- pontosabban vissza-játszása, mégpedig USA segítséggel.
Tehát én még meg is toldom azt, ami kétkedő írt, nemcsak a Huntington vonalig (orthodox terület) lesz Közép-Kelet-Európa a SZU befolyási övezete, hanem egészen a volt KGST/Varsói Szerződésig bezárólag.
Miért?
Azért, mert ha Oroszo. most bevonul Ukrajnába, akkor gondoljátok, hogy Kalinyingrádnál nem lesz egymásnak feszülés? Gondoljátok, hogy a lengyelek kibírják, hogy a seggükön maradjanak és ne lépjenek közbe? Vagy mondjuk, hogy a NATO - minimum - ne próbálná meg blokád alá vonni az Oroszországgal egyébként szárazföldön nem összefüggő Kalinyingrádot? Ha igen, akkor teljesen logikus, hogy Oroszo. ennek elébe menjen, és ő maga indítson támadást a Baltikum ellen, hogy meglegyen a szárazföldi kapcsolata Kalinyingráddal, pontosan úgy, ahogy most éppen ugyanez a törekvése Ukrajna területén is: hogy meglegyen a szárazföldi kapcsolata a Krímmel.
Magyarán, még a Baltikum, Lengyelo. is a SZU-hoz fog tartozni (nem annak részeként, hanem úgy mint "múltkor" a KGST/Varsói Szerződés alatt), nemcsak Románia, Bulgária és a Balkán. (A Balkán egyébként szerintem nem fog a SZU-hoz tartozni most se.)