1944 Március 18-19-én Németország megszállta Magyarországot. Aztán meg jött a Szovjetúnió.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
1944 Március 18-19-én Németország megszállta Magyarországot. Aztán meg jött a Szovjetúnió.
Néhány héttel azután, hogy a németek megszállták Lengyelország nyugati felét, a szovjetek megszállták a keletit. Pacsi volt köztük. Szóval ezt ne már.Pedig ebbe Bokinak van igaza ! Ki kezdte a háborút ? Ki foglalt/szált meg idegen országokat ? Hát a Náci Németország Hitler vezetésével ! Kik voltak a felszabadítók ? Hát azok akik harcoltak a megszállók ellen tehát a szövetségesek ! A szövetségnek részese volt a SZU is tehát qvázi ők is felszabadítók voltak ! Ez nem megkérdőjelezhető ! Ami rossz ízt adott a felszabadításnak és megszállóvá tette a Szovjeteket az az 1948 utáni főleg az '56-os események na onnantól már echte megszállók voltak a vörösök ! Igaz azt is el kell ismerni , hogy én aki a '70-es évek elején születtem a gyakorlati megszállásból semmit se észleltem , Miskolchoz legközelebb a Mezőkövesdi reptéren voltak szovjet katonák és soha nem találkoztam velük csak amikor kivonultak mert akkor jól lehetett üzletelni velük !
Nesze sánta, itt egy púp...Látom nem tanultál történelmet...A náci Németország volt a megszálló.
A Szovjetunió tárgyalt a Franciákkal meg az Angolokkal is de az angolok, valószínűleg lengyel befolyásra, meg mert nem akarták a Baltikumot odaadni a Szovjeteknek elszabotálták a megegyezést így Sztálinéknak maradtak a nácikok.Néhány héttel azután, hogy a németek megszállták Lengyelország nyugati felét, a szovjetek megszállták a keletit. Pacsi volt köztük. Szóval ezt ne már.AZtán persze, mentünk a németekkel megszállni, aztán jöttek a németek ide megszállni minket, aztán viszont a szovjetek jöttek megszállni minket is. Hagyjuk már ezt a faszbarom felszabadítás dolgot, ők sem mondták soha, csak az itthoni csahosaik kezdték el, aztán mikor rájöttek hogy ez jó terminológia nekik, akkor kezdték csak szovjet szinten is nyomni.
A háborút a "bajszosok" kezdték....Pedig ebbe Bokinak van igaza ! Ki kezdte a háborút ? Ki foglalt/szált meg idegen országokat ? Hát a Náci Németország Hitler vezetésével ! Kik voltak a felszabadítók ? Hát azok akik harcoltak a megszállók ellen tehát a szövetségesek ! A szövetségnek részese volt a SZU is tehát qvázi ők is felszabadítók voltak ! Ez nem megkérdőjelezhető ! Ami rossz ízt adott a felszabadításnak és megszállóvá tette a Szovjeteket az az 1948 utáni főleg az '56-os események na onnantól már echte megszállók voltak a vörösök ! Igaz azt is el kell ismerni , hogy én aki a '70-es évek elején születtem a gyakorlati megszállásból semmit se észleltem , Miskolchoz legközelebb a Mezőkövesdi reptéren voltak szovjet katonák és soha nem találkoztam velük csak amikor kivonultak mert akkor jól lehetett üzletelni velük !
Valahol olvastam hogy már 900k.....de nincs vége mert még nem adták át az összes dokumentumot az irattárakból.A nagyapámat is biztos csak szórakozni vitték a gulágra, meg a többieknek is a málenkij robot, meg a gupvi maga volt a felszabadulás. Mind a hétszázezernek. A fele olyan jól érezte magát, hogy haza sem jött. Ne vicceljünk már. Ugyanolyan megszállás volt, mint a német, csak egy kicsit hosszabb.
40 év agymosás - úgy látszik - megtette a hatását.
Ezek a szerencsetlenek tenyleg par videokameran haboruztak ossze?A tadzsikok elengedtek kirgiz foglyokat.
Ha itt megállnak nincs II.vh !A németek és a szovjet,Lengyelország megtámadásával.
A paktumban szó sem volt Európa és főleg nem a SzU lerohanásáról ! A kisebb bajszú elbacta nem kicsit , nagyon ! És tetszik nem tetszik az ő tetteire/megszállására volt válasz a II.vh ! Aki először üt az az agresszor , aki először lép idegen földre az a megszálló ! Maga a Nagy Honvédő háború a nevében is benne van a haza védelmét szolgálta ! A SZU határaiig tehát semmiféle képen nem beszélhetünk megszállásról .A második VH, náci-kommunista kooprodukció volt.
Molotov-Ribbentrop paktum.
Hát nem tom, nekem nagyanyám és nagyapáim másképp mesélték ezt el.Ha itt megállnak nincs II.vh !
A paktumban szó sem volt Európa és főleg nem a SzU lerohanásáról ! A kisebb bajszú elbacta nem kicsit , nagyon ! És tetszik nem tetszik az ő tetteire/megszállására volt válasz a II.vh ! Aki először üt az az agresszor , aki először lép idegen földre az a megszálló ! Maga a Nagy Honvédő háború a nevében is benne van a haza védelmét szolgálta ! A SZU határaiig tehát semmiféle képen nem beszélhetünk megszállásról .
A Németek által megszállt területek "Német" mentesítését meg nem lehet más szóval leírni mint felszabadítás ! És ennek igenis örültek az emberek akik végig élték a Német megszállást , a zsidó deportálásokat , a Gestapo és a Nyilasok rémuralmát .
A Szovjet megszállás igazából 1948-tól de inkább 1956-tól következett be !
Ezek tények , érzelmileg elferdíteni lehet őket de attól még nem lesz igaz ! Mint ahogyan a kommunista rezsimek bűncselekményei is bűnök maradnak mindig !
MI van?????????????.......Ugyanazt csinálták mint a komcsik,meg minden katona....minden nőt megugrottak....ahogy a japó a kínai....stb a háborúban nincsennek urak....max a te fejedbenA német egy úr volt, normálisan beszélt, nem köveletőzöt, nem agresszorként lépet fel,
A haverom őseit a gonosz megszálló német kiskatona lefényképezte, és másnap visszament eladni a fotót.MI van?????????????.......Ugyanazt csinálták mint a komcsik,meg minden katona....minden nőt megugrottak....ahogy a japó a kínai....stb a háborúban nincsennek urak....max a te fejedben
anno, szerbiaban, amikor vege lett a haborunak, es a sok vajdasagi nemet elszokot, a boszniai, mentenegroi szerbeket telepitettek ide a hazaikba.A haverom őseit a gonosz megszálló német kiskatona lefényképezte, és másnap visszament eladni a fotót.
Kollégám nagyszüleihez először német tisztek voltak beszállásolva. Amikor visszavonultak, azt mondta : Vissza fognak maguk még sírni minket!
Másnap jöttek a ruszkik. Lovastól beköltöztek a konyhába.
Sajnos és egyáltalán nem meglepő módon Magyarország és a magyar civil lakosság azt kapta vissza a szovjet hadsereg katonáitól, amit műveltek a magyar hadsereg katonái a szovjet civil lakossággal 1941-42-ben.Hát nem tom, nekem nagyanyám és nagyapáim másképp mesélték ezt el.
A Szovjet megszállás akkortól megszállás barátom mihelyst Magyar földre léptek! Kész, pont!!!
A Német megszállás, nos akárhány öreggel beszéltem eddig kicsiny hazánkban aki akkoriban már élt nem ezt mondták. Bár mentek volna a Németek, Örültek a Vörösöknek stb. A német egy úr volt, normálisan beszélt, nem köveletőzöt, nem agresszorként lépet fel, Nagyanyám a Miskolcon Baross Gábor utcai régi tűzér laktanyához járt le konzervet kunyerálni hozzájuk mikor itt voltak. Elláták kajával a fél utcát a németek.
Mikor megérkeztek a Szovjetek beöltöztették kilenc évesen öregasszonynak mert még a csecsemőket is megdugták azok a ...... inkább nem mondom mik.
Na ha ez felszabadítás volt barátom, akkor én vagyok Sobri Józska!!!
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..