1944 Március 18-19-én Németország megszállta Magyarországot. Aztán meg jött a Szovjetúnió.
Margarethe hadművelet – Wikipédia
hu.m.wikipedia.org
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
1944 Március 18-19-én Németország megszállta Magyarországot. Aztán meg jött a Szovjetúnió.
Néhány héttel azután, hogy a németek megszállták Lengyelország nyugati felét, a szovjetek megszállták a keletit. Pacsi volt köztük. Szóval ezt ne már. AZtán persze, mentünk a németekkel megszállni, aztán jöttek a németek ide megszállni minket, aztán viszont a szovjetek jöttek megszállni minket is. Hagyjuk már ezt a faszbarom felszabadítás dolgot, ők sem mondták soha, csak az itthoni csahosaik kezdték el, aztán mikor rájöttek hogy ez jó terminológia nekik, akkor kezdték csak szovjet szinten is nyomni.Pedig ebbe Bokinak van igaza ! Ki kezdte a háborút ? Ki foglalt/szált meg idegen országokat ? Hát a Náci Németország Hitler vezetésével ! Kik voltak a felszabadítók ? Hát azok akik harcoltak a megszállók ellen tehát a szövetségesek ! A szövetségnek részese volt a SZU is tehát qvázi ők is felszabadítók voltak ! Ez nem megkérdőjelezhető ! Ami rossz ízt adott a felszabadításnak és megszállóvá tette a Szovjeteket az az 1948 utáni főleg az '56-os események na onnantól már echte megszállók voltak a vörösök ! Igaz azt is el kell ismerni , hogy én aki a '70-es évek elején születtem a gyakorlati megszállásból semmit se észleltem , Miskolchoz legközelebb a Mezőkövesdi reptéren voltak szovjet katonák és soha nem találkoztam velük csak amikor kivonultak mert akkor jól lehetett üzletelni velük !
Nesze sánta, itt egy púp...Látom nem tanultál történelmet...A náci Németország volt a megszálló.
A Szovjetunió tárgyalt a Franciákkal meg az Angolokkal is de az angolok, valószínűleg lengyel befolyásra, meg mert nem akarták a Baltikumot odaadni a Szovjeteknek elszabotálták a megegyezést így Sztálinéknak maradtak a nácikok.Néhány héttel azután, hogy a németek megszállták Lengyelország nyugati felét, a szovjetek megszállták a keletit. Pacsi volt köztük. Szóval ezt ne már. AZtán persze, mentünk a németekkel megszállni, aztán jöttek a németek ide megszállni minket, aztán viszont a szovjetek jöttek megszállni minket is. Hagyjuk már ezt a faszbarom felszabadítás dolgot, ők sem mondták soha, csak az itthoni csahosaik kezdték el, aztán mikor rájöttek hogy ez jó terminológia nekik, akkor kezdték csak szovjet szinten is nyomni.
A háborút a "bajszosok" kezdték....Pedig ebbe Bokinak van igaza ! Ki kezdte a háborút ? Ki foglalt/szált meg idegen országokat ? Hát a Náci Németország Hitler vezetésével ! Kik voltak a felszabadítók ? Hát azok akik harcoltak a megszállók ellen tehát a szövetségesek ! A szövetségnek részese volt a SZU is tehát qvázi ők is felszabadítók voltak ! Ez nem megkérdőjelezhető ! Ami rossz ízt adott a felszabadításnak és megszállóvá tette a Szovjeteket az az 1948 utáni főleg az '56-os események na onnantól már echte megszállók voltak a vörösök ! Igaz azt is el kell ismerni , hogy én aki a '70-es évek elején születtem a gyakorlati megszállásból semmit se észleltem , Miskolchoz legközelebb a Mezőkövesdi reptéren voltak szovjet katonák és soha nem találkoztam velük csak amikor kivonultak mert akkor jól lehetett üzletelni velük !
Valahol olvastam hogy már 900k.....de nincs vége mert még nem adták át az összes dokumentumot az irattárakból.A nagyapámat is biztos csak szórakozni vitték a gulágra, meg a többieknek is a málenkij robot, meg a gupvi maga volt a felszabadulás. Mind a hétszázezernek. A fele olyan jól érezte magát, hogy haza sem jött. Ne vicceljünk már. Ugyanolyan megszállás volt, mint a német, csak egy kicsit hosszabb.
40 év agymosás - úgy látszik - megtette a hatását.
Ezek a szerencsetlenek tenyleg par videokameran haboruztak ossze?A tadzsikok elengedtek kirgiz foglyokat.
Ha itt megállnak nincs II.vh !A németek és a szovjet,Lengyelország megtámadásával.
A paktumban szó sem volt Európa és főleg nem a SzU lerohanásáról ! A kisebb bajszú elbacta nem kicsit , nagyon ! És tetszik nem tetszik az ő tetteire/megszállására volt válasz a II.vh ! Aki először üt az az agresszor , aki először lép idegen földre az a megszálló ! Maga a Nagy Honvédő háború a nevében is benne van a haza védelmét szolgálta ! A SZU határaiig tehát semmiféle képen nem beszélhetünk megszállásról .A második VH, náci-kommunista kooprodukció volt.
Molotov-Ribbentrop paktum.
Hát nem tom, nekem nagyanyám és nagyapáim másképp mesélték ezt el.Ha itt megállnak nincs II.vh !
A paktumban szó sem volt Európa és főleg nem a SzU lerohanásáról ! A kisebb bajszú elbacta nem kicsit , nagyon ! És tetszik nem tetszik az ő tetteire/megszállására volt válasz a II.vh ! Aki először üt az az agresszor , aki először lép idegen földre az a megszálló ! Maga a Nagy Honvédő háború a nevében is benne van a haza védelmét szolgálta ! A SZU határaiig tehát semmiféle képen nem beszélhetünk megszállásról .
A Németek által megszállt területek "Német" mentesítését meg nem lehet más szóval leírni mint felszabadítás ! És ennek igenis örültek az emberek akik végig élték a Német megszállást , a zsidó deportálásokat , a Gestapo és a Nyilasok rémuralmát .
A Szovjet megszállás igazából 1948-tól de inkább 1956-tól következett be !
Ezek tények , érzelmileg elferdíteni lehet őket de attól még nem lesz igaz ! Mint ahogyan a kommunista rezsimek bűncselekményei is bűnök maradnak mindig !
MI van?????????????.......Ugyanazt csinálták mint a komcsik,meg minden katona....minden nőt megugrottak....ahogy a japó a kínai....stb a háborúban nincsennek urak....max a te fejedbenA német egy úr volt, normálisan beszélt, nem köveletőzöt, nem agresszorként lépet fel,
A haverom őseit a gonosz megszálló német kiskatona lefényképezte, és másnap visszament eladni a fotót.MI van?????????????.......Ugyanazt csinálták mint a komcsik,meg minden katona....minden nőt megugrottak....ahogy a japó a kínai....stb a háborúban nincsennek urak....max a te fejedben
anno, szerbiaban, amikor vege lett a haborunak, es a sok vajdasagi nemet elszokot, a boszniai, mentenegroi szerbeket telepitettek ide a hazaikba.A haverom őseit a gonosz megszálló német kiskatona lefényképezte, és másnap visszament eladni a fotót.
Kollégám nagyszüleihez először német tisztek voltak beszállásolva. Amikor visszavonultak, azt mondta : Vissza fognak maguk még sírni minket!
Másnap jöttek a ruszkik. Lovastól beköltöztek a konyhába.
Sajnos és egyáltalán nem meglepő módon Magyarország és a magyar civil lakosság azt kapta vissza a szovjet hadsereg katonáitól, amit műveltek a magyar hadsereg katonái a szovjet civil lakossággal 1941-42-ben.Hát nem tom, nekem nagyanyám és nagyapáim másképp mesélték ezt el.
A Szovjet megszállás akkortól megszállás barátom mihelyst Magyar földre léptek! Kész, pont!!!
A Német megszállás, nos akárhány öreggel beszéltem eddig kicsiny hazánkban aki akkoriban már élt nem ezt mondták. Bár mentek volna a Németek, Örültek a Vörösöknek stb. A német egy úr volt, normálisan beszélt, nem köveletőzöt, nem agresszorként lépet fel, Nagyanyám a Miskolcon Baross Gábor utcai régi tűzér laktanyához járt le konzervet kunyerálni hozzájuk mikor itt voltak. Elláták kajával a fél utcát a németek.
Mikor megérkeztek a Szovjetek beöltöztették kilenc évesen öregasszonynak mert még a csecsemőket is megdugták azok a ...... inkább nem mondom mik.
Na ha ez felszabadítás volt barátom, akkor én vagyok Sobri Józska!!!