Témát "tisztességgel" feldolgozó műveMár párszor volt róla szó, hogy Krausz könyve a szovjet történelemhamisítás utolsó magyarországi recenziója. Szemétre való hulladék. Ungváry Krisztiánnak van a témát tisztességgel feldolgozó műve!
![]()

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Témát "tisztességgel" feldolgozó műveMár párszor volt róla szó, hogy Krausz könyve a szovjet történelemhamisítás utolsó magyarországi recenziója. Szemétre való hulladék. Ungváry Krisztiánnak van a témát tisztességgel feldolgozó műve!
![]()
Inkább az egyik megszállót váltotta a másig
Így van, még a korábbi Ungvárytól. Már nem olyan jó, mint a Budapest ostroma, de még csak picit szubjektív....Már párszor volt róla szó, hogy Krausz könyve a szovjet történelemhamisítás utolsó magyarországi recenziója. Szemétre való hulladék. Ungváry Krisztiánnak van a témát tisztességgel feldolgozó műve!
![]()
Ha bementek egy, de leginkább több faluba, ahonnan a partizánok elpucoltak és és lefoglaltak 3 pisztolyt és két puskát, aztán lelöttek 50 embert, az túlkapás, nem vitás, akárcsak a vajdasági incidens!Így van, még a korábbi Ungvárytól. Már nem olyan jó, mint a Budapest ostroma, de még csak picit szubjektív....
vagyis: qrva jó könyv!
Ungváry jó történész, azt azért ne vitassuk!Témát "tisztességgel" feldolgozó műveEgy szót nem beszél az ember oroszul, sosem járt ott csak annyi, hogy utálja őket, és tagadja a "nagy honvédő háború" fogalmát,amit mellesleg az egész ország ünnepel az oroszoknál. Olvastam azt a fost, szóval nem kell bemutatni.Krausz műve lehet,hogy nem egy nagy szám, de még nagy eséllyel így is hitelesebb mint Ungváry agyszüleménye, akit mellesleg a kedvencei vertek pofán egy tüntetésen
![]()
Krausz műve nagyjából az első szótól az utolsóig sztálinista hazugsággyűjtemény. Az a figura egy full bolsevik, aki forráskritikáról mégcsak nem is hallott! Szerintem ezt engedd el.Témát "tisztességgel" feldolgozó műveEgy szót nem beszél az ember oroszul, sosem járt ott csak annyi, hogy utálja őket, és tagadja a "nagy honvédő háború" fogalmát,amit mellesleg az egész ország ünnepel az oroszoknál. Olvastam azt a fost, szóval nem kell bemutatni.Krausz műve lehet,hogy nem egy nagy szám, de még nagy eséllyel így is hitelesebb mint Ungváry agyszüleménye, akit mellesleg a kedvencei vertek pofán egy tüntetésen
![]()
Valaki azt mondta, a szovjetek felszabadítóként érkeztek.
Másnap viszont már megszállók voltak.
Voltam Krausz néhány előadásán, azok alapján az ember szerintem leninista. A politikai szerepvállalása is ismert lehet mindenki előtt. De Ungváryhoz képest az objektivitás csúcsa. Ungvárynak sokszor az volt a legfontosabb dolga, hogy a magyar-orosz kapcsolatok lerontásán dolgozzon.Nem vagyok annyira képben mint boki, de arról én is hallottam, hogy rengeteg orosz levéltári forrás titkosítását feloldották. Krausz ezeket tudja használni. Ungváry pedig még elolvasni sem. A könyve olyan, mintha én úgy akarnám bemutatni például az amerikai polgárháborút egy könyvben, hogy egy szót nem tudok angolul, így nem is tudnék normálisan helyben forrásokat kutatni.Aki Krauszt képes dokumentként felhozni, az beárazza magát. Olyan szinten elfogult, hogy elrettentő példaként tanítják helyenként.
1. A Felvidék akkor Mo-hoz tartozott, tehát a nácik szövetségese volt ezért bántak illedelmesen azokon a terülten a civilekkel...Boldogult nagyanyam szokott meselni mikor meg elt a II. vilaghaborurol, az alapjan en is ezt a verziot tudom. Konkretan be volt hozzajuk szallasolva egy nemet tiszt, nagyanyam szerint illedelmes volt, amit kapott megkoszonte, elkert olvasni par konyvet (nagyanyameknak voltak nemet nyelvu konyveik), visszavonult a szobajaba es olvasgatott.
Az oroszokrol csak csunyan tudott nyilakozni, szerinte azok nem voltak embernek nevezhetok.
Így van! A sok beteges fa.. ezt a mai napig másként lássa. Kb azt hiszik itt lenne a Kánaán ha akkor a németek ellen megyünk.
1. A Felvidék akkor Mo-hoz tartozott, tehát a nácik szövetségese volt ezért bántak illedelmesen azokon a terülten a civilekkel...
Valamelyik Sztálingrádos könyvben olvastam, hogy a német tisztek panaszkodtak az Okw-nak, hogy állítsák le a románok kegyetlenkedéseit az orosz lakossággal szemben, mert azt már az ő gyomruk sem veszi be.Csak hogy tisztábban lássuk, azért az a rengeteg bűn még mindig a fasorban sincs a német, román, orosz, ukrán, szerb és horvát kegyetlenkedésekhez képest, ha csak a térségünket nézzük. Úgyhogy kezeljük helyén a dolgokat.
Ha megnézed Brad Pittel a Fury-t akkor láthatod a különbséget.1. A Felvidék akkor Mo-hoz tartozott, tehát a nácik szövetségese volt ezért bántak illedelmesen azokon a terülten a civilekkel...
2. Mivel a magyarok megtámadták a SZU-t a nácikkal egyetemben és a szovjet csapatok megindulása után Közép-Európába a Vörös Hadsereg katonái ellenségként tekintettek a magyar lakosokra és egyes katonák követtek el erőszakot.
Ugyanúgy rengeteg erőszakot követtek el a nyugati szövetségesek a német civil lakosok ellen, de ezt nem divat emlegetni.
Èn is csak rosszat hallottam az oroszokról, de egy baràtom arról mesélt, hogy nekik csokit osztogattak az orosz katonàk valahol Sopron környékén, ha meg jól emlekszem. Lehet, hogy ilyen is volt, nem tudom.
Màsrészt Belgiumban azt mesélték, hogy az amik is erőszakoltak meg nőket ott.
Valószinűleg semmi nem fehèr- fekete....
Az én nagyapám is ott volt a Donkanyarban de sose tudta megmondani miért is voltak ott , mindig azt mondta mert az volt a parancs és a boxer BMW-vel meg a kettenkraftrad-al nosztalgiázott ! Ő szerencsés volt ő amcsi fogságba esett de utána jó munkás emberként élte le az életét !A nagyapámat is biztos csak szórakozni vitték a gulágra, meg a többieknek is a málenkij robot, meg a gupvi maga volt a felszabadulás. Mind a hétszázezernek. A fele olyan jól érezte magát, hogy haza sem jött. Ne vicceljünk már. Ugyanolyan megszállás volt, mint a német, csak egy kicsit hosszabb.
40 év agymosás - úgy látszik - megtette a hatását.
Mond az neked valamit , hogy vae victis ? Mit tudsz az I. Magyar Hadsereg tevékenységéről ? A FURY egy szimpla propaganda film modern kiadásban !Ha megnézed Brad Pittel a Fury-t akkor láthatod a különbséget.
Csokival, konzervvel csajoztak, nem gitárral... ezt meg te fogadd el!
A magyar atrocitások a partizántevékenység okán állt fenn. Te tudsz magyar ellenállásról? Támadtuk a ruszkikat? Ne relativizálj, légyszi!
Bp-en konkrétan szabadrablást endedélyeztek...
Nem vagyok ruszofób, kedvelem is a meszólalásaidat, de most nagyon rossz úton jársz, azt hiszem.
Hoztunk oroszokat kényszermunkára?
Mondjuk, úgy a lakosság 10%át? Számolj egy picit légyszi!
Személyes érzelmek mentén nem lehet vitázni ! Nézz utána vae victis jelentésének és olvasgasd Szun-ce-t is ! A győztes seregeknek minden szabad volt . Az én nagyapámat a Donig vitték . Hogy a "Német" mennyire volt úr azért az érdekes , elvileg szövetségesel voltunk mégis megszálltak minket és onnantól tényleg kuss volt . És azért deportálásokat se felejtsük ! Semmi gond nem lett volna a friccek maradnak a seggükön !Hát nem tom, nekem nagyanyám és nagyapáim másképp mesélték ezt el.
A Szovjet megszállás akkortól megszállás barátom mihelyst Magyar földre léptek! Kész, pont!!!
A Német megszállás, nos akárhány öreggel beszéltem eddig kicsiny hazánkban aki akkoriban már élt nem ezt mondták. Bár mentek volna a Németek, Örültek a Vörösöknek stb. A német egy úr volt, normálisan beszélt, nem köveletőzöt, nem agresszorként lépet fel, Nagyanyám a Miskolcon Baross Gábor utcai régi tűzér laktanyához járt le konzervet kunyerálni hozzájuk mikor itt voltak. Elláták kajával a fél utcát a németek.
Mikor megérkeztek a Szovjetek beöltöztették kilenc évesen öregasszonynak mert még a csecsemőket is megdugták azok a ...... inkább nem mondom mik.
Na ha ez felszabadítás volt barátom, akkor én vagyok Sobri Józska!!!
A Vae victis-ből hogy jutsz el a felszabadításig? Mert azt hittem erről megy a vita.Személyes érzelmek mentén nem lehet vitázni ! Nézz utána vae victis jelentésének és olvasgasd Szun-ce-t is ! A győztes seregeknek minden szabad volt . Az én nagyapámat a Donig vitték . Hogy a "Német" mennyire volt úr azért az érdekes , elvileg szövetségesel voltunk mégis megszálltak minket és onnantól tényleg kuss volt . És azért deportálásokat se felejtsük ! Semmi gond nem lett volna a friccek maradnak a seggükön !
A barátaimat szigorúan megválogatom !
Hogy a németek megszállátak e vagy sem attól függ honnan nézük.Személyes érzelmek mentén nem lehet vitázni ! Nézz utána vae victis jelentésének és olvasgasd Szun-ce-t is ! A győztes seregeknek minden szabad volt . Az én nagyapámat a Donig vitték . Hogy a "Német" mennyire volt úr azért az érdekes , elvileg szövetségesel voltunk mégis megszálltak minket és onnantól tényleg kuss volt . És azért deportálásokat se felejtsük ! Semmi gond nem lett volna a friccek maradnak a seggükön !
A barátaimat szigorúan megválogatom !
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..