Kivéve ha te hívod be őket.Idegen csapatok vannak az országodban az megszállás, akár honnan is nézzük.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Kivéve ha te hívod be őket.Idegen csapatok vannak az országodban az megszállás, akár honnan is nézzük.
Èn is csak rosszat hallottam az oroszokról, de egy baràtom arról mesélt, hogy nekik csokit osztogattak az orosz katonàk valahol Sopron környékén, ha meg jól emlekszem. Lehet, hogy ilyen is volt, nem tudom.
Màsrészt Belgiumban azt mesélték, hogy az amik is erőszakoltak meg nőket ott.
Valószinűleg semmi nem fehèr- fekete....
Akkor ne beszéljen a prop videóban felszabadításról.A különbség oka az lehet, hogy a lengyelek nem támadták meg a SZU-t. Ezért Varsót "felszabadították", viszont Budapestet, mivel a német nácik erődként védték az utolsó magyar katonáig, pedig elfoglalták.
Na inkább nem mondok semmit mert egyből feltámad a SzuEhhez mondjuk annak is köze lehetett, hogy nem Németországot mentünk felgyújtani szovjet segítséggel, hanem a Szovjetuniót a németek oldalán!
A kárpátaljai vagy éppen tolnai malenkij robotnál nem volt Bp Festung. A pécsi erôszakot sem magyarázza...
Elfogadom a szovjet veszteségeket, de amit kaptunk az sem arányos, sem értelmes nem volt.
Persze megtörtént, így értelmetlen a “ha”...
Én a történtek jogosságát és a mérték relativizálást vonom kétségbe....
Édes istenem, látom te is még a Kommunista időkben kaptad a fejtágítást az oskolában.Amilyen az Adjonisten!, olyan a Fogadjisten! Előzetesen mi "köszöntünk be" hozzájuk, mégis mit vártál azokután.
Akkor ne beszéljen a prop videóban felszabadításról.
Édes istenem, látom te is még a Kommunista időkben kaptad a fejtágítást az oskolában.
Most nincs kedvem ezen vitatkozni.
Ungváry nagy német-mentegető (legalább annyira, mint amennyire Krausz szovjet-mentegető), de ettől függetlenül Ungváry is jól lehordja mindennek a magyar megszálló csapatokat... szóval Ungváry szerint is mi vagyunk a bűnösök.
Ungváry egy balliberális hadtörténész.
Segít megérteni a látásmódját, amivel elemzi, esetleg torzítja a múltat. Fontos, hogy ismerd az író hátterét, mozgatórugóit, javítja a forráskritikát.És ez javítja vagy rontja a szakmai munkáját ?
Én csak a Magyarország a második világháborúban-t olvastam tőle de ott nagyon fairnek tűnt ahogy csinálta. Az elején meg a végén volt asszem csak ahol a saját szavait használta, amúgy az egész könyv dokumentumok, újságcikkek, szórólapok és egyéb korabeli források szó szerinti idézése. Ennél kevésbé elfogultabban nem lehet történelmi könyvet közé tenni szerintem.Segít megérteni a látásmódját, amivel elemzi, esetleg torzítja a múltat. Fontos, hogy ismerd az író hátterét, mozgatórugóit, javítja a forráskritikát.