Legyél szíves ne csak egy sort kiragadni. Tegnap óta összefüggéseiben igyekszek magyarázni, de nem könnyű, bár lassan novella lesz, mert eléggé próbálod kiragadni az eseményt az összefüggésekből, ahogy a soromat is. Az számodra nem gáz, hogy únió és USA szerte terroristának bélyegeznek tömegeket, mert adott gondolatot képviselnek, de ha az ezek által a megbélyegzők által támogatott arccal ugyanez történik, akkor az téged zavar.
Nekem nem volt gáz, mert tudtam, mit keresek ott, miért mentem ki, mivel járhat az, hogy ott vagyok, ahol fejmagasságban nem csak gumilövedéket, hanem gázgránátokat is küldöztek a jófej rendőreink. Ez azért volt így, mert akkor is fel tudtam fogni összefüggéseiben a történteket. Én értem a politikai okokat, meg a rendőrieket is, sőt azt is, hogy miért maradt el végül a jogszerű igazságszolgáltatás. Nem én vagyok a hülyét adó, képmutató kettőnk közül.
Egyetlen esemény sem áll önmagában és ez azért van így, mert érzékeljük az idő folyamatát és az emberi cselekedetek láncolatát ebben. Az, hogy szerinted ok nélküli ez az esemény, csak akkor állná meg a helyét, ha nem létezne történelem, gazdaság, politika, meg maga a földgolyó, csak Oroszország.
Én nem kérdezgetem, hogy miért lőttek rám, nem csináltam semmit, csak ott voltam.

Te viszont így igyekszel beállítani ezt a helyzetet, mintha ez az esemény előzmények és egyéb összefüggések híján történne. A németek is csak valami fura őrület alá kerültek, ahogy a spanyolok, anno, a hollandok, angolok, oroszok má' megint, a rómaiak, Babilon anno, Egyiptom...

Ettől áll meg az eszem. Amikor kiragadod az eseményt az egészből, mert úgy jobban mutat és aztán hiszti van valami olyanon, aminek a saját oldalon tömeges példája miatt egy sort nem írtál még.